Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
![]() ![]() ![]() |
Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Foarte interesant.
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
DSC_0181_copy.jpg ( Size: 359.39k )
Number of downloads: 445
DSC_0183_copy.jpg ( Size: 288.21k ) Number of downloads: 468 DSC_0184_copy.jpg ( Size: 330.13k ) Number of downloads: 468 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Inceputul unei calatorii.
Attached thumbnail(s) Nashul.JPG ( Size: 587.57k ) Number of downloads: 430 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
ok, m-am lamurit... daca vi se par prea saturate pozele mele e vina voastra... aveti monitorul prea bine calibrat... uitati-va la ele de pe un laptop...
si pentru ca-s nervos din cauza ultimei descoperiri... os... da-o dracu'... un cap de ceferist cu ochii in jos iti inspira inceputul unei calatorii? de ce nu sfarsitul? sau mijlocul? sau sfarsitul programului, iesirea din tura? Sau un bal mascat? Sau un militian, ca tot are chipiul rosu? Oricum, l-as fi plasat putin mai la stanga, are prea mult spatiu deasupra capului si nici focusul nu-s sigur unde e... iar lumina nu te-a ajutat prea mult (nici calitate dar nici cantitate avand in vedere zgomotul). Si cred ca as fi incadrat vertical desi oricum e prea plata pentru un portret... imi pare rau, da' am 1000 de draci acum... |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Mie-mi inspiră șpagă...
![]() Deh, am trăit cam mult în România... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
AndyNed |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 14 November 07 ![]() |
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
zax |
![]()
|
pai bine ca te-ai abtinut... cine stie, poate ma lamuream mai devreme. Lasa ca va fac io sa comentati.
@os: e de apreciat ca dai titluri la poze, indica faptul ca au o idee in spate... personal n-am rabdare sa fac asta. Totusi, privirea in jos, nu inspira de nici un fel inceput... cum spuneam, mai degraba sfarsit. O diagonala descendenta inspira in general tristete, oboseala. Daca vroiai inceput, ar fi trebui o privire ascendenta, sau macar orizontala... si o lumina de rasarit, poate cu ceva aburi ridicandu-se de pe plante, sa se vada ca e dimineata... ceva de genul. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Scuzati... eu am picat cam tarziu... colegul zax cu cine se cearta? Deduc ca era o problema privind fotografiile lui, care ar fi prea saturate... Si mie asa mi se pare ca sunt...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu sefu' de tren...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
zax - tocmai asta e smecheria: expresia lui nenea fata de eveniment. Calatoria chiar era la inceput.
Tehnic e intr-adevar la limita - imaginea e trasa prin geamul (desigur jegos) al vagonului, ceea ce explica aspectul "soft". Uite aici o varianta trecuta printr-un denoise ceva mai puternic, desi nu-s inca sigur cum o sa arate dupa ce trece prin comprimarea mult mai agresiva a forumului. PS: Pozele alea cu caii chiar sunt cam saturate - dar eu am crezut initial ca asta ti-a fost intentia ![]() Attached thumbnail(s) Nashul.JPG ( Size: 401.77k ) Number of downloads: 344 |
--------------------
.
.
|
zax |
![]()
|
QUOTE(os @ 23 Jun 2009, 06:41) zax - tocmai asta e smecheria: expresia lui nenea fata de eveniment. Calatoria chiar era la inceput. Tocmai asta-i partea grea la fotografie, fata de film sau roman (carte). Trebuie sa exprime un sentiment intr-un singur cadru si fara cuvinte. Tu stii ca acea calatorie e la inceput pentru ca stii cand ai facut-o... dar pentru un privitor obisnuit asta nu reiese deniciunde... De fapt, nici macar un coleg de-al tau de calatorie, vazand-o, nu s-ar duce cu gandul la acel moment daca n-ar stii cand a fost facuta. Cred ca am mai spus-o... o fotografie nu trebuie sa exprime realitatea, nici macar nu poate, pentru ca insasi realitatea e relativa. Variezi timpul de expunere si ziua respectiva iese mai luminoasa sau mai innegurata... Momentul din fotografia ta reprezinta poate inceputul concediului pentru tine dar inceputul unei noi zile de munca pentru ceferist... Cadrele mele (cu caii) reprezinta, sau macar as vrea eu sa reprezinte libertate, salbaticie, aer curat... Daca m-as fi intors putin as fi prins in cadru niste cladiri in constructie ("civilizatie", mizerie, praf) sau niste colegi de drum obositi, infometati si arsi de soare... Crezi (sau crede cineva) ca acea realitate ar fi fost atragatoare? QUOTE(os @ 23 Jun 2009, 06:41) PS: Pozele alea cu caii chiar sunt cam saturate - dar eu am crezut initial ca asta ti-a fost intentia ![]() In general imi plac culorile vii. Problema e ca le editez pe laptop (nu mare lucru, aici am mai inverzit putin iarba ca era cam galbuie si i-am dat putin contrast) dar monitorul creaza probleme. Am rugat pe cineva sa se uite la poza initiala si la finala si i-a placut mai mult cea finala... si d-asta nu intelegeam de ce unii spuneau ca-s prea saturate... cineva care le-a vazut la mine pe calculator insa, le-a vazut si pe un monitor calibrat si asa s-a lamurit misterul. Pentru unii sunt ok, pentru altii sunt putin saturate, pentru altii sunt fooooarte saturate, functie de cat de bun e monitorul. O sa vad cum fac sa fac rost de un monitor bun si sa nu mai editez pe laptop. This post has been edited by zax: 23 Jun 2009, 08:16 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AndyNed |
![]()
|
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
AndyNed |
![]()
|
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
faina asta cu pisica. Imi place "claritatea" ochilor
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
zax |
![]()
|
si mie-mi place pisica... desi cred ca de data asta ar fi mers un punct de statie ceva mai sus
cea cu drumul n-are nimic. subiect banal si absolut nimic sa-l scoata din starea asta, incadrare deficitara. De sigla aia cu Piatra Neamt nu mai spun nimic... 065a.JPG ( Size: 115.25k ) Number of downloads: 161 073a.JPG ( Size: 74.6k ) Number of downloads: 156 astea sper ca nu mai sunt suprasaturate... nu le-am facut nimic... desi ma mananca degetele. This post has been edited by zax: 29 Jun 2009, 20:55 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AndyNed |
![]()
|
1.Cea cu drumul recunosc, am dat cu muci-n fasole, dar e mai mult de prezentare, bla bla.
2.La pisica, mergea si mai sus dar atunci devenea o poza banala, parerea mea. Citeam undeva ca atunci cand fotografiezi fauna e bine sa fii la acelasi nivel cu subiectul, altfel fotografia capata un aer amatoricesc. Fiind nikonist, imi plac culorile aprinse ce se regasesc la tine, dar sunt zone de pe chipul domnisoarei supraexpuse. Am patit si eu asa cand mergeam cu exponometrul in mod matricial, aparatul tinde sa expuna corect toata scena si cum la tine ai anumite zone destul de intunecate se poate explica supraexpunerea de pe fata. Incearca un center weight sau chiar spot metering. This post has been edited by AndyNed: 29 Jun 2009, 23:44 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
zaxule...a 2a nu imi place...bruneta pe negru... ceva nu e la locul lui....
prima....iai taiat crestetu....... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
zax |
![]()
|
QUOTE(AndyNed @ 29 Jun 2009, 23:26) 2.La pisica, mergea si mai sus dar atunci devenea o poza banala, parerea mea. Citeam undeva ca atunci cand fotografiezi fauna e bine sa fii la acelasi nivel cu subiectul, altfel fotografia capata un aer amatoricesc. e bine sa fi la nivelul ochilor. Dar din pacate aici nu prea ajuta, ochii nu se vad in totalitate. Avand in vedere pozitia pisicii, tu ai stat prea jos (daca ar fi stat normal, ai fi fost prea sus fata de nivelul ochilor). Pozitia e ciudata, ar fi trebuit sa fi mai sus fata de ochi dar esti ok fata de corp... trebuia gasita o medie, zic eu. QUOTE(AndyNed @ 29 Jun 2009, 23:26) Fiind nikonist, imi plac culorile aprinse ce se regasesc la tine, dar sunt zone de pe chipul domnisoarei supraexpuse. Am patit si eu asa cand mergeam cu exponometrul in mod matricial, aparatul tinde sa expuna corect toata scena si cum la tine ai anumite zone destul de intunecate se poate explica supraexpunerea de pe fata. Incearca un center weight sau chiar spot metering. Nu reusesc sa gasesc in exif modul de expunere dar cred ca a fost spot. Fata nu e supra expusa din cauza modului de expunere, ci pentru a avea o expunere corecta a ochilor. Nu zic ca e bine, sau ca nu se putea rezolva dar prefer asa decat ochii intunecati. QUOTE(b76bgaarh @ 30 Jun 2009, 09:12) Eu as spune ca a doua e prea centrata, prea mult spatiu deasupara capului ![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
zaxule, fara suparare, dar portretele alea nu prea sunt portrete. Trebuiau sa fie muuuult mai soft, pielea sa fie catifelata, si in plus ai niste umbre oribile sub ochi, umbre care par a fi cearcane. Exact asta trebuie evitat in fotografia de portret.
Oricum ai da-o, a doua e foarte arsa (in thumbnail zici ca-i raposatu' M.J.). E si logic sa fie asa, in conditiile atmosferice date (soare puternic dupa cum vad) nici nu puteai sa obtii o expunere corecta ci intr-adevar ori ochii subexpusi si pielea ok, ori ochii expusi bine si pielea arsa. La mine pozele astea nu ar fi trecut de auto-critica ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
AndyNed |
![]()
|
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
o poza pe full automat.......
Attached thumbnail(s) beefeater.jpg ( Size: 327.79k ) Number of downloads: 105 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ala e degetul impreuna cu beefeaterul?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
da .....de fapt e una din cladirile de peste tamisa..ca sunt vreo 3 cu sticla verde.....
This post has been edited by b76bgaarh: 30 Jun 2009, 15:52 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
os |
![]()
|
@zax: gusturile nu se discuta; dar cineva care minuieste cu asa nonsalanta "diagonala descendenta" si "punctul de statie" parca- ar trebui sa aprecieze mai bine de-atit chestiuni elementare de expunere, si de incadrare. Daca ai intrebat - dupa mine si aste sunt saturate prea tare, si din cauza asta se pierd nuantele.
Ce vreau sa spun: suntem aici ca sa invatam unii de la altii, ca toti suntem perfectibili - numai sa vrem. PS: In EXIF zice undeva ce expunere a fost setata - poate n-ai software-ul corespunzator? Uita-te dupa "Metering Mode" sau asa ceva. |
--------------------
.
.
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
[-- text eliminat de mine (os) --]
Rog decenta. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
vladrehau |
![]()
|
![]() Instalator Group: Members Posts: 918 Joined: 22 January 07 From: middle moldova ![]() |
|
--------------------
logan
1.5 DCI
SUPERCHARGED
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
zax |
![]()
|
QUOTE(Ov @ 30 Jun 2009, 10:44) ![]() QUOTE(AndyNed @ 30 Jun 2009, 11:19) 3 puncte: 1 masina cam atrage atentia si in general fundalul e cam aglomerat 2 florile alea par crescute din corpul doamnei si nu da bine 3 spatiul de deasupra capului e prea mare. Se spune ca pictura e arta includerii iar fotografia e arta excluderii. Tot ce intra in fotografie trebuie sa foloseasca la ceva, altfel strica. Inclusiv spatiile goale trebuie sa ajute (lasa loc subiectului sa "se miste" de exemplu). Legat de asta ma intorc la poza cu drumul, care pe langa faptul ca e centrata si n-are cine stie ce compozitie, subiect, bla, bla, are si formatul gresit. Trebuia portret, nu landscape, ai mult prea mult spatiu inutil stanga dreapta. QUOTE(b76bgaarh @ 30 Jun 2009, 13:21) Tot ce ai stiut sa critici pana acum a fost "ai taiat aia" si "poza e stramba". Mergand pe criteriile tale, vezi ca ai taiat palaria si umarul, iar poza e stramba... in plus degetul in fata obiectivului... Iar treaba cu "full automat" ar trebui sa spuna ce? ca ai un aparat care stie sa faca poze asa ca tu nu trebuie sa inveti? QUOTE(os @ 30 Jun 2009, 20:23) @zax: gusturile nu se discuta; dar cineva care minuieste cu asa nonsalanta "diagonala descendenta" si "punctul de statie" parca- ar trebui sa aprecieze mai bine de-atit chestiuni elementare de expunere, si de incadrare. Daca ai intrebat - dupa mine si aste sunt saturate prea tare, si din cauza asta se pierd nuantele. Am inteles ce e cu expunere dar nu pricep incadrarea. Am gresit undeva la incadrare? si astea-s saturate prea tare? Nu stiu ce sa spun, poate asa o fi dar sa nu cumva sa ai tu o problema de calibrare a monitorului... Aparatul meu e setat pe vivid, pana acum avea +2 trepte la saturatie, dupa criticile primite am scazut la +1. Daca ma duc la 0 nu-mi place cum arata nici pe monitor dar nici pe lcd-ul aparatului. Poate o fi si o treaba de gusturi, pana nu vad ce vezi tu nu pot sa ma pronunt. Daca vrei, ne putem intalni odata cu laptopul si comparam QUOTE(os @ 30 Jun 2009, 20:23) PS: In EXIF zice undeva ce expunere a fost setata - poate n-ai software-ul corespunzator? Uita-te dupa "Metering Mode" sau asa ceva. ![]() ![]() QUOTE(os @ 30 Jun 2009, 20:23) Ce vreau sa spun: suntem aici ca sa invatam unii de la altii, ca toti suntem perfectibili - numai sa vrem. Daca cumva ti-ai facut impresia ca m-as crede vreun geniu in ale fotografiei, e o impresie gresita. Iar daca ar fi sa actionez conform autocriticii, nu doar ca n-as mai posta nimic, dar chiar as sterge cu shift+delete absolut toate pozele pe care le am caci nu mi se pare nici una ca s-ar apropia macar de termenul de fotografie. Ultimele doua poze pe care le-am pus, le-am pus dintr-un anume motiv pe care nu l-a sesizat nimeni. Uitati-va la pozele puse de b76bgaarh si AndyNed (ultima). Fundalul nu este ars dar in orice caz supra expus, ceea ce mie nu-mi place deloc, caci atrage atentia. Eu am reusit in cele doua sa scot un fundal subexpus fata de subiect. Evident, asta tine de amplasarea subiectului si nu de vreo setare (decat poate ceva lumini foarte puternice, dar asta insemna deja alt nivel) @vladrehau, ai o lumina tare ciudata, o poza foarte aglomerata, zone arse si incadrare prea stransa, cu taieturi care aici nu pot fi trecute cu vederea. Asta dpdv al tehnicii. Nici subiectul nu e unul artistic dar avand in vedere ce reprezinta pentru tine si ce ai facut cu ea il accept fara comentarii. @AlinREHAU prima: test de focus, sau ce? a doua: faptul ca se uita exact spre dreapta mi se pare ca aplatizeaza poza. As fi preferat sa te rotesti putin in jurul ei spre dreapta (ta) asa incat sa ajungi sa ii prinzi ambii ochi in cadru; si poate asa scapai si de fantanile alea care-i intra in nas. In rest incadrarea e ok a treia: e vreo legatura intre anuntul ala si domnisoara cu capul taiat? a patra: daca subiectul e cainele atunci e centrat, amplasat claustrofobic (nu poate respira din cauza chestiilor din fata lui in timp ce in spate are spatiu la greu) iar fundalul e foarte aglomerat. Daca subiectul era taraba de suveniruri atunci incadrarea e prea stransa. EPILOG: 1. Nu-s guru asa ca ceea ce spun nu trebuie luat ca literea de lege chiar daca poate suna asa. Sunt doar pareri personale pe care incerc sa le argumentez cum pot si cum ma pricep, dar care sunt supuse greselii si subiectivismului. 2. Os si Ov: avand in vedere treaba cu subiectivismul si greselile astept cu interes sa pierdeti ceva mai mult timp scriind si postand poze p-acilea. SI NU DOAR EI, ca mai sunteti si altii care va pricepeti ![]() 3. Motivul pentru care m-am bagat in seama pe topicul asta e acela ca se discuta prea mult de tehnica si nu se puneau poze. Ar fi bine sa intelegeti ca fotografiile le face omul nu aparatul. Alegeti-va un subiect inainte de a declansa. 4. pentru cei ce n-au nici cea mai vaga idee despre fotografie si se pierd in butoane, aveti aici cateva cuvinte de inceput. Evident, puteti cauta si pe net si veti gasi lucruri mult mai interesante. 5. Va rog sa nu incepeti o disputa pe baza a ceea ce am scris aici. Am pierdut deja o ora si n-am chef sa mai recitesc, poate nu m-am exprimat prea bine dar cu siguranta n-am vrut sa jignesc sau sa atac pe nimeni. Si nu uitati punctul 1 al epilogului. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
In prima pare un test de focus dar incearca sa vezi toata fotografia in ansamblu , cele trei sezlonguri in linie , piscina linistita si un alt rand de sezlonguri in fundal . Consider ca daca nu focalizam pe manerul ala ar fi iesit doar o poza cu un strand (nu ca nu ar fi asta
![]() A doua nu este facuta de mine ci de sotie de aici incadrarea defectuasa dar buna avand in vedere cat se misca un copil si faptul ca eu nu trebuia sa fiu in poza e bunicica, ideea pozei ar fi curiozitatea copilariei , fantana are locul ei acolo altfel puteam sa o pun si langa un gard sa fac poza si nu avea acelasi inteles . In a treia poza era in focus anuntul care anunta sa nu calcam prispa casei memoriale Ion Creanga din Humulesti , Neamt si in fundal prispa din lut in cauza . Catelul din a 4-a poza care este "priceles" dupa spusele proprietarului nu l-am putut incadra mai in stanga deoarece nu vroiam sa iasa o taraba cu suveniruri in poza pe cand gardul din lemn il incadreaza intr-un peisaj rural mai simplu si il scoate mai mult in evidenta , poza a fost facuta si in graba pentru ca eu m-am intors din drum sa il cumpar si sotia plecase deja . Am ramas surprins cata imaginatie a avut cel care a scluptat acel catel din trunchiul unui copac Multumesc pentru comentariile la poze doar asa vom putea ajunge sa invatam ceva unii de la altii ( eu de la voi ) ![]() |
--------------------
Dacia
break
96
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:19 |