Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
![]() ![]() ![]() |
Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
DrK |
![]()
|
||
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
|
||
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|||
AndyNed |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 14 November 07 ![]() |
Sa pun si eu sau sa nu pun ?
Hai ca bag totusi una. Fit-ar compresia sa-ti fie.... ![]() Attached thumbnail(s) grasu_XXL_1.jpg ( Size: 176.67k ) Number of downloads: 517 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Inca un muzician, de pe strada:
Attached thumbnail(s) un_muzicant.JPG ( Size: 842.14k ) Number of downloads: 551 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Floare in noapte. (amintiri, de pe vremea cand nu aveam dslr)Floare_p.jpg ( Size: 427.66k )
Number of downloads: 576
.....acum studiez asta la dslr: ![]() This post has been edited by fost membru: 4 Oct 2009, 14:48 Attached thumbnail(s) verso_2_euro_p_dc_size.jpg ( Size: 573.28k ) Number of downloads: 488 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Os, prea multe umbre acolo... Cu ce aparat e facut poza? ISO ?
|
--------------------
Sedan
Negru
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Ma gandesc ca, e foarte dificil sa fotografiezi un om (obiect, etc) negru, ma intreb daca ceva setari ale aparatului ar fi scos ceva mai bun, mai repede trebuiau studiate si completate sursele de lumina. Dar cum banuiesc ca este un instantaneu, nu prea avea cum. Negrul cred ca cere o deosebita atentie asupra conditiilor de iluminare.
Mentiune: referirile din aceasta postare nu au tenta rasiala, se refera strict la tonuri si lumina. This post has been edited by fost membru: 5 Oct 2009, 10:24 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.521 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bine ca-s la plaja si nu la parastas
@AndyNed: Pacat ca nu ai putut o incadrare mai larga si nasol ca nu s-a uitat mai spre tine, adica sa-i vad macar ochii. Imi place lumina. @os: ai folosit blitz-ul si se vede. Imaginea e lipsita de profunzime si are si umbra aia urata. Incearca un bouncer pt blit, exista chiar si pentru bliturile incorporate |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
fost membru |
![]()
|
Umbra de pe contur, daca despre aia este vorba, nu cred ca este de la blitz. (asta daca nu cumva blitul este detasabil si nu se afla pe axa obiectivului, ca in cazul unui blitz clasic amplasat practic, nu are cum sa faca umbra vizibila de obiectiv).
Umbra aia este de la sursa de iluminare (alta decat blitz-ul). Banuiesc sursa de lumina era prea jos amplasata si pentru a nu umbri cu corpul lui subiectul, os s-a tras mai acana, de aici si umbra. Ceva luceste in ochii subiectului, dar parca nu-i blitz-ul, dealtfel sunt curios daca s-a folosit blitz. (daca gresesc sper sa nu supar, pe considerentul: ....."omu' din greseli invata") ![]() This post has been edited by fost membru: 5 Oct 2009, 14:55 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.521 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
te-ai gandit ca peretele nu-i perpendicular pe axa obiectivului
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
fost membru |
![]()
|
Nu-mi iese la socoteala, si da m-am gandit la perete, dar poate am eu o problema de perceptie acum, mai studiez.
Gandesc ca prin amplasarea deasupra obiectivului a blitz-ului (cu axele paralele, nu vorbim de efecte, iluminare prin reflexie si eu stiu alte giumbuslucuri), amandoua vad aceleasi lucruri, si peretele poate sa stea oricum daca vede obiectivul, acolo vede si blitz-ul, si daca vede, ilumineaza/sterge umbra. Dealtfel, inca nu realizez cum ar trebui sa stea peretele ala sa pot face umbra cu bliz-ul. Deh, lipsa de experienta (in cazul meu), scuze . This post has been edited by fost membru: 5 Oct 2009, 15:50 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
este cu un pic de flash, intr-adevar - a fost mai mult cu titlu experimental; de altfel era lumina destula si afara - dar pozati voi un negru pe fond deschis
![]() Cind am facut-o nu m-am gindit ca peretele e prea aproape (ceea ce este). Flash-ul nu e cel incorporat ci Metz-ul 48. Iata inca o imagine facuta in aproximativ aceleasi conditii - dar fara perete in spate. Attached thumbnail(s) covrigar.JPG ( Size: 871.21k ) Number of downloads: 129 |
--------------------
.
.
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
celula hadley in actiune:
3926285023_3d16291e98.jpg This post has been edited by yhattori: 5 Oct 2009, 19:55 |
--------------------
*
*
*
|
|
fost membru |
![]()
|
QUOTE(os @ 5 Oct 2009, 20:16) Un negru chiar nu am de unde sa iau, am sa experimentez totusi in curand cu obiecte negre pe fundal alb, mi-ai dat o idee. ![]() Am cautat putin, mai caut, poate fi decupata asta. assassin-in-black-and-white-val-black-russian-tourchin.jpg |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
AndyNed |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 14 November 07 ![]() |
Partea buna e ca nu mai umblii la contrast si-i decupezi usor din poze
![]() yhattori: se pierd din detalii la trecerea pe B&W, pune si varianta color sa vedem care-i mai buna. Inca una de concert Attached thumbnail(s) 20090919_DSC_0391.jpg ( Size: 97.73k ) Number of downloads: 128 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
DrK |
![]()
|
Nu e chiar asa greu cu negru... test
|
--------------------
Sedan
Negru
|
os |
![]()
|
he he - mai intii, exista diverse tonalitati de oameni de culoare. Mai apoi, chestia aia e in studio - unde sunt cu totul alte posibilitati.
una peste alta, nu se compara: nici situatia, si mai ales nici subiectul. |
--------------------
.
.
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
ala-i dat cu smoala, nu vezi ca are negru si pe unghii?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
fost membru |
![]()
|
Raman la parerea mea, negrul este dificil, de fapt teoretic e ceva ce reflecta foarte putina lumina, si exact pe asta se bazeaza fotografia, imortalizarea luminii reflectate.
Am sa vin cu un exemplu personal. De multe ori m-am lovit de probleme tehnice (lumina/aparatura/experienta precara) la fotografierea detaliilor din parul unei brunete (par negru), foarte usor este insa la parul blond. Acum nu spun ca este imposibil, in studio se pot mai multe. (si de fapt ce inseamna studio? Lumina studiata.) (Ducand la extrem, de dragul discutiei, incercati sa fotografiati o gaura neagra, care banuiesc ca se fotografiaza prin excludere, adica acolo unde nu se vede nimic, acolo e. ![]() Am sa pun si ceva poze personale , cand gasesc ceva elocvent. Tot scormonind iata ce am gasit, pe-dos-panning. ![]() This post has been edited by fost membru: 6 Oct 2009, 21:05 Attached thumbnail(s) viteza_.jpg ( Size: 559.25k ) Number of downloads: 111 |
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
din ultimul concediu
Attached thumbnail(s) casute.jpg ( Size: 39.12k ) Number of downloads: 104 porumbei.jpg ( Size: 66.36k ) Number of downloads: 92 rotita.jpg ( Size: 59.54k ) Number of downloads: 91 |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Ov |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
DrK |
![]()
|
QUOTE(os @ 6 Oct 2009, 19:57) he he - mai intii, exista diverse tonalitati de oameni de culoare. Mai apoi, chestia aia e in studio - unde sunt cu totul alte posibilitati. una peste alta, nu se compara: nici situatia, si mai ales nici subiectul. sefu.... e doar lumina soarelui ![]() poza insa este facuta din intuneric + umbrela minune This post has been edited by RaduNG: 9 Oct 2009, 14:33 |
--------------------
Sedan
Negru
|
os |
![]()
|
Accept, inteleg, retractez si reformulez:
"chestia aia e facuta in conditii controlate de iluminare. In plus/de fapt - nu m-am priceput.". Restul ramine. Mai bine asa? |
--------------------
.
.
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ov @ 9 Oct 2009, 12:03) ![]() Nu-mi place crop-ul, prea putin spatiu jos si in dreapta ![]() os, ai pm. This post has been edited by zax: 10 Oct 2009, 11:16 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
DrK |
![]()
|
_MG_2200xq.jpg
un experiment reusit |
--------------------
Sedan
Negru
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Cum? Pare ca s-a miscat camera, dupa liniile de lumina, dar totusi masina e in focus...
Sunt 2 poze suprapuse? This post has been edited by VladG: 14 Oct 2009, 10:44 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
poza cu expunere mare si la final intrare cu zoom inspre masina . nu ?
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Pare a fi dubla expunere...
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eu zic sa nu spui cum ai facut pana nu-si da cu parerea si expert zax
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 22:18 |