Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
![]() ![]() ![]() |
Lumina colorata, lumina desenata, Imagini: "asa" si "altfel"
DrK |
![]()
|
||
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
|
||
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|||
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.011 Joined: 23 July 09 ![]() |
O idee geniala de poza ar fi sa realizeze cineva o "Coloana a Infinitului" din dacii 1300 identice, (bine culoarea poate sa difere - nu sunt absurd), insa pe orizontala (iarasi sunt rezonabil). Adica o gramada de dacii 1300 aliniate in coloana, iar poza facuta de undeva din lateral, insa nu perpendicular, sa fie asa la un unghi, sa se vada cat mai multe. Doamne cat mi-ar placea o astfel de poza.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
@ Filip: uite o poza cu o singura dacie: cia_1300.jpg ( Size: 184.18k )
Number of downloads: 503
e facuta de baiatul asta @ RaduNG: lasand mistourile, acorzi mai mult de 3 secunde (sau 15 in cazul ultimei) pentru o poza? Fii sincer, tie chiar iti plac pozele puse de tine pe aici? Avand in vedere ca esti profesionist chiar ma astept la niste rezultate mai speciale dar... Uite ultima, trecand peste incadrare care e evident realizata neatent (roata e taiata, locatia e murdara, ai un lemn care se reflecta foarte urat in caroserie) ce ai rezolvat prin crearea acelor dare de lumina? Nu sunt drepte, iar rezultatul e distragerea atentiei de la subiect. @vis-a-vis: desi tu chiar nu meriti mai mult de 3 secunde de atentie, am ceva timp de pierdut si cum nu mi-e somn o sa te bag in seama: "expertul" zax a ajuns in situatia asta pierzand o gramada de timp cautand, citind si experimentand, nu a stat nimeni sa-i explice asa cum e el dispus sa faca. Nu le stiu pe toate si cu siguranta nu sunt la nivelul celor ce fac bani din asta si ale caror poze le pui tu pe aici fara sa ai bunul simt sa precizezi sursa dar pe de alta parte, daca as fi la nivelul ala probabil ca nu as mai avea rabdare sa explic lucruri elementare. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine dormeai, ca esti incoerent... ca si in "fotografie", in posturile tale te agati de termeni alambicati doar ca sa pari mai altfel...
Dupa parerea mea doar de privitor, esti slabut la toate capitolele... chiar si la bun simt ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
zax |
![]()
|
termeni alambicati... daca nu intelegi poti sa intrebi...
Pentru oricine altcineva care mai vrea sa invete cate ceva (nu de la mine ci mai degraba impreuna cu mine) poate sa intrebe. Aici sau pe piua. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.222 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Va rog... Lasati expertul in pace!
Ca se supara si nu ne mai invata nimic dup-aia...! |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
zax |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
dat fiind faptul ca topicul este unu DEDICAT POZELOR, si nu certurilor, pun si eu o poza cu cearta:
Attached thumbnail(s) forum1.jpg ( Size: 124.54k ) Number of downloads: 464 |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
slabuta editarea..... puteai sa o incadrezi mai bine...sa mai umbli la white balance...sa mai dai sharpen....
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
atentat_cu_bomboana |
![]()
|
![]() membru exemplar Group: Members Posts: 926 Joined: 23 April 08 From: Bucuresti ![]() |
![]() Sau sa faci un panning, dar cu mare grija la adincimea cimpului de clar. Attached thumbnail(s) Sinaia_panning.jpg ( Size: 428.97k ) Number of downloads: 445 |
--------------------
Volkswagen / RAM |
Caddy 1.9 TDI
2015
- www.bikehouse.ro “Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
|
|
zax |
![]()
|
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
DOF superficial rău...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
e de la aparat...
![]() un samsung de 19' cu HyperSnap.. mai importante decat calitatea sunt cuvintele... hai.. lasati vrajeala si postati fotografii |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.222 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
una stramba si una dreapta
This post has been edited by miki: 15 Oct 2009, 13:51 Attached thumbnail(s) 3905037822_59d0455f60_b.jpg ( Size: 398.98k ) Number of downloads: 419 3951884762_942841d4c8_b.jpg ( Size: 274.26k ) Number of downloads: 392 3932330558_2db829bed7_b.jpg ( Size: 350.69k ) Number of downloads: 90 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
AndyNed |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 14 November 07 ![]() |
Ultima imi place cel mai mult datorita culorilor. Poate ca daca micsorai diafragma sa prinzi mai mult din flori era putin mai bine. Prima e compusa bine dar ca subiect nu prezinta interes foarte mare.
Pun si eu una, abia dupa ce am ajuns acasa mi-a picat fisa ca puteam folosi filtrul de polarizare sa-mi taie reflexia mesei de pe bilele de biliard. ![]() Attached thumbnail(s) Jack_Daniels_800_pixeli.jpg ( Size: 186.42k ) Number of downloads: 117 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
QUOTE(zax @ 15 Oct 2009, 08:08) bla bla bla 1. nu am acordat mai mult de 3 secunde in cazul ala pentru ca era al draq de frig afara. 2. spre deosebire de tine eu am explicat pe cat posibil cum am ajuns la acel rezultat. Tu ce ai facut? Nimic... Fie vorba intre noi, altceva in afara de critica nu prea faci pe zona. 3. Prof sau nu eu am o finalitate in ceea ce fac. Tu ce faci? Incadrezi in 3, setezi alb, te feresti de umbre, te lauzi cu doful si vezi orice alta poze mai infundata si mai plata decat este, etc. Iti urez sa ajungi cu peisajele tale la expozitii de arta banala si natura foarte moarta. Imi cer scuze userilor pentru offtopicul de mai sus si o sa incerc sa ma revansez cu asta: sd22222.jpg |
--------------------
Sedan
Negru
|
zax |
![]()
|
2. spre deosebire de mine este singura oara cand explici ceva. La faza cu negrul pe alb nu ai explicat nimic, doar ai aratat ca tu poti. Eu nu fac nimic? cele 3 pagini ale topicului de pe piua zic eu ca arata ca fac ceva, pe langa ca spun ceea ce stiu (asa putin cum o fi), ma chinui sa scot cuvintele de la cei care mai stiu cate ceva, de parca ar fi secrete de stat.
"altceva in afara de critica nu prea faci pe zona". Ce altceva ar trebui sa fac pe zona? M-a intrebat cineva ceva si nu i-am raspuns? Critica e ceea ce vreau si mi se pare normal sa fie in topicul asta. Cu ce ajuta pe cineva niste laude nefondate? Personal nu le suport si nici nu cred ca ajuta pe cineva. si ca sa nu uitam, uite ce scrie in primul post al topicului asta: QUOTE(MoneyTalks @ 5 Nov 2004, 20:54) Dragi colegi, Facind "split" din cele doua topicuri dedicate (cu sfaturi) am mutat aici acele postari care mi s-au parut a contine imagini interesante. In acelasi timp invit colegii sa ne mai arate ce produc. Cu multumiri, OS in consecinta, o sa repet ceea ce am mai spus, in speranta ca de data asta voi fi suficient de clar: daca vreti sa puneti poze in care aratati pe unde ati fost, exista sectiunea de calatorii caci aici sunt off topic. Evident ca nu asteapta nimeni opere de arta dar macar un minim efort nu ar fi chiar rau. la 1 si 3 nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund... acestea fiind spuse, sper sa nu mai avem asemenea discutii si sa facem si ceva constructiv pe topicul asta: [URL=http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=116440&view=findpost&p=2057679]yhattori [/URL] mi se pare interesanta poza, ai prins un contrast foarte fain acolo. Ce nu-mi place e acea creanga din stanga si faptul ca partea de jos nu e subexpusa suficient si inca se mai vad (cel putin la mine pe calculator) detalii care nu prea ajuta. AndyNed Nu ma pricep absolut deloc la fotografia de concert, de fapt nu-mi plac concertele si in consecinta nu o simt deloc. Nu stiu sa-ti spun prea multe despre momentul captat dar poate nu era rau sa scapi de grinzile alea de deasupra (cred ca se poate rezolva usor in ps). Ce nu-mi place e ca tonurile sunt foarte comprimate, presubun ca a fost foarte subexpusa. catala2k Daca ai fi avut un aparat pe film, fiind limitat la 2-3 filme in tot concediul ai mai fi tras cadrele alea? Sau daca le-ai tras, le vei scoate ca sa le pui intr-un album? Prima e ok ca un exercitiu, dar atat. Repetitivitatea casutelor si diagonala dau profunzime cadrului dar asta formeaza doar predicatul in propozitie. Fara un subiect, nu se intelege nimic, propozitia ramane in aer. In a doua porumbeii aia fac ceva ei acolo dar sunt mult prea mici... stiu, s-a terminat zoom-ul dar eu nu critic conditiile ci rezultatul. RaduNG Am mai spus, efectul ala n-are un rezultat, inloc sa atraga atentia catre subiect, o distrag. In plus roata spate e taiata aiurea si locatia nu e curata ba chiar exista un lemn care se reflecta foarte urat in caroserie. Nici efectul liniilor nu e reusit, sunt strambe. atentat_cu_bomboana imi place, n-a iesit rau. I-as mai da un pic de contrast totusi. miki prima poate iesea ceva, o frunza galbena in atata verde dar e de munca. Totusi, daca frunza galbena e subiectul n-ar prea trebui sa fie taiata (o alta frunza suprapusa peste ea) si ar fi trebuit sa fie in focus. Nici cerul ars nu ajuta. A doua la fel, daca subiectul e trifoiul, el ar fi trebuit sa fie in focus si nu iarba, si nici nu trebuia taiat. Totusi subiectele sunt banale, oricat de corect tehnic ar fi facute pozele, nu vor fi niciodata de pastrat. Ca idee pentru toata lumea, incercati sa pozati subiecte care va trezesc o oarecare emotie, un oarecare placere de a le privi pentru mai mult de 1 secunda si atunci poate ca nu veti mai avea subiecte banale. AndyNed sincer nu prea stiu ce sa spun, ma gandesc ca daca bilele alea vor sa sublinieze ceva legat de sticla, nu ar trebui sa fie si ele in focus? Intreb doar. oricum, daca o refaci, poate n-ar fi rau sa folosesti lampa aia de deasupra mesei de biliard ca un reflector, subiectul aflandu-se in lumina lui. RaduNG e o fotografie foarte ok tehnic. Ne spui cum ai facut-o (aranjarea luminilor, calculul expunerii, etc)? This post has been edited by zax: 15 Oct 2009, 21:39 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AndyNed |
![]()
|
QUOTE(zax @ 15 Oct 2009, 22:38) p=2072768]AndyNed[/url] sincer nu prea stiu ce sa spun, ma gandesc ca daca bilele alea vor sa sublinieze ceva legat de sticla, nu ar trebui sa fie si ele in focus? Intreb doar. oricum, daca o refaci, poate n-ar fi rau sa folosesti lampa aia de deasupra mesei de biliard ca un reflector, subiectul aflandu-se in lumina lui. Nu cred ca e obligatoriu ca toate bilele sa fie in focus, iar daca te uiti atent bila neagra e cat se poate de sharp, de curioazitate am printat cateva A3 pentru un pub si se vede beton. Sursele de iluminare au fost cele 3 aplice de deasupra mesei de biliard. Ma rog, ideea cadrului era ca in reclama aia cu Granini cum ca fructele trag la sticla de suc...asa si bilele de biliard. This post has been edited by AndyNed: 15 Oct 2009, 21:59 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
zax |
![]()
|
n-am zis ca trebuie sa fie in focus, am intrebat doar. Ar trebui insa sa scapi de chestia aia neagra de pe perete care da aripi sticlei
Si uite o idee (o folosesti sau nu, e treaba ta): daca vrei sa arati ca bilele sunt atrase de sticla poti face o sincronizare lenta a blitului pe ultima cortina si sa rostogolesti bilele spre stica. Nu stiu daca mi-ar place o asemenea reclama dar poti incerca, vezi ce iese... si (iar imi iau injuraturi ca ti-am demontat toata poza dar) in mod normal nu prea e bine sa ai o linie (orizontul de exemplu) care sa-ti taie subiectul... Daca tot o faci ca o reclama incearca mai multe variante (si incadrare, si iluminare) caci presupun ca ai mana libera sa faci ce vrei prin barul ala... |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
DrK |
![]()
|
Dragi colegi, ramaneti voi cu zax. I`m out.
|
--------------------
Sedan
Negru
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(zax @ 16 Oct 2009, 08:46) Acuma, daca e sa ma intrebi pe mine, eu am vazut destule fotografii cu barcute, cu apusuri de soare pe insule mirifice, cu vaporase, si a naibii poze, la toate orizontul taia subiectul... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
zax |
![]()
|
d-aia am zis si eu ca nu prea e bine. Regulile astea din fotografie nu trebuie privite ca niste legi ci mai degraba ca niste indicatii pentru ca sunt cazuri si cazuri. Uite, daca de exemplu pozezi un om care are o bara in spate; e foarte nasol daca linia ii trece pe la nivelul capului, iti da impresia ca intra printr-o ureche si iese prin alta. Daca insa aceeasi bara trece pe la nivelul fundului iar omul chiar se sprijina de ea poate fi foarte ok, asigurand un punct de sprijin si o atitudine relaxata.
In poza lui Andy trebuie vazut, e posibil ca acea linie sa ajute totusi. Ca sa scape de ea ar insemna sa isi mute punctul de statie undeva deasupra si sa aiba un fundal verde (stofa de pe masa) ceea ce poate crea o imagine foarte plata, sau, cu un anumit joc de umbre poate ca nu... nu stiu, trebuie incercat si aleasa imaginea cea mai buna. Si inca ceva, exista fotografi relativ proaste tehnic dar care fac cat 100 de fotografii de studio, tocmai prin realismul si dramatismul lor. Uite aici cateva exemple; prima e cam subexpusa, in a 6-a tipul da cu capul in marginea cadrului, in a 8-a a prins o umbra in cadru, etc... dar chiar nu conteaza, in unele "greselile" chiar ajuta. Dar sunt convins ca Aleksey Petrosian nu ca stie regulile ci le are in sange si probabil ca vede incadrarea si setarile necesare inainte de a duce aparatul la ochi. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AndyNed |
![]()
|
Stii cum e, una e sa-ti iasa asa pentru ca asa a vrut muschiul tau de artist si alta e cand iti iese din prostie si cazi pe spate cand vezi ce ai realizat.
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
zax |
![]()
|
cam greu sa iti iasa ceva de dat pe spate din greseala. Ca in orice domeniu, daca nu stii incotro sa te indrepti cam greu sa ajungi undeva bine. Chiar daca ai un subiect foarte bun (sa zicem un peisaj spectaculos) si nu stii sa-l exploatezi sau nu ai sculele necesare nu iti iese o fotografie excelenta... si e foarte normal, daca am face toti opere de arta doar pocnind din degete, ar mai fi interesant?
Acum sper sa nu fiu inteles gresit, exista diferite nivele ca si la condus. Unii conduc mai repede, altii mai incet, unii isi iau motoare si merg normal, altii invata sa se ridice pe o roata dar foarte putini ajung piloti de formula 1. Si in foto, depinde ce anume vrei sa faci cu pozele caci poti scoate niste coacaze de poze dar pentru faptul ca in ele se afla prietena, sotia, copilul, fratele atunci ele devin mult mai importante si vor fi printate si inramate inaintea oricarei opere de arta de pe internet. Vrei un pic mai mult, inveti niste reguli de incadrare, inveti setarile aparatului si o sa ai niste poze de concediu ceva mai bune... vrei si mai mult... incepi sa investesti bani si timp, te certi cu lumea pe forumuri, iti crapi capul ca nu intelegi de ce nu iese ceva si te enervezi pentru ca nimeni nu pare sa inteleaga ce anume vrei tu sa scoti, ca sa iti poata explica cum sa faci... ca in orice hobby ![]() Ma rog, sa lasam vorbaria si sa mai punem niste pozne. De la Vitanis: This post has been edited by zax: 16 Oct 2009, 16:03 Attached thumbnail(s) 011_vitanis.jpg ( Size: 181.49k ) Number of downloads: 89 013_vitanis.jpg ( Size: 177.4k ) Number of downloads: 74 016_vitanis.jpg ( Size: 189.35k ) Number of downloads: 62 023_vitanis.jpg ( Size: 181.44k ) Number of downloads: 64 027_vitanis.jpg ( Size: 211.69k ) Number of downloads: 59 033_vitanis.jpg ( Size: 222.38k ) Number of downloads: 62 044_vitanis.jpg ( Size: 189.13k ) Number of downloads: 57 071_vitanis.jpg ( Size: 168.51k ) Number of downloads: 56 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
AndyNed |
![]()
|
As incepe prin a spune "si ce ?", motivand ca am vazut foarte multe astfel de cadre de aici si lipsa de interes pentru domeniul asta auto. Incearca sa redai ceva care nu a mai fost prezentat pana acum, ori webul e plin de fotografi tineri ce pozeaza o masina smechera, eventual o domnisoara lungita pe bancheta, concursuri de drifturi s.a.m.d.
Nu mi-o lua in nume de rau, e parerea mea, poate prea subicetiva, dar e ca si cum te-ai duce la Paris si ai poza turnul Eiffel si ni-l prezinti pe urma. Asa, si ? Dar destula vorbarie, sa bagam poze. Attached thumbnail(s) grasu_XXL_2.jpg ( Size: 180.66k ) Number of downloads: 105 |
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
|
|
skija |
![]()
|
mi-am procurat astazi obiectul din prima imagine, cu ajutorul caruia am obtinut poza de mai jos...
(pret 172 RON de la F64.. si am de invatat) LE: poza 2.. Monstrul din Pantelimon, Batman si Freddy la un loc (prelucrare PS)... This post has been edited by skija: 16 Oct 2009, 20:02 Attached thumbnail(s) nissin_sc01_universal_cord.JPG ( Size: 24.33k ) Number of downloads: 111 1.jpg ( Size: 384.1k ) Number of downloads: 84 4.2.jpg ( Size: 91.71k ) Number of downloads: 83 |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
|
|
zax |
![]()
|
AndyNed: multumesc pentru crritica total lipsita de subiectivism. Pozele sunt facute la (si prezinta) un eveniment, cam in genul pozelor tale
![]() skija: de ce nu ai ales un sistem radio? ma gandesc ca iti oferea mai multa mobilitate. |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
AndyNed, l-ai pozat pe vis-a-vis? S-a apucat de cantat?
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 17:37 |