Atentie la organe!, Nu alea la care va ganditi!
![]() ![]() ![]() |
Atentie la organe!, Nu alea la care va ganditi!
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La cat de conservatori sunt romanii nu o sa aibe nici un efect!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Asa i-a invatat BOR!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Pai n-ai inteles ideea: le iau pur si simplu, nu te mai intreaba! Sa vezi acum ce o sa creasca numarul pacientilor pentru care "nu se mai poate face nimic"!!!
|
--------------------
No
Reno
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
le iau numai in anumite conditii de moarte clinica, nu de la toti
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Garett |
![]()
|
Ceva imi spune ca o sa creasca numarul celor in moarte clinica, la cat costa un organ pe piata neagra!
|
--------------------
No
Reno
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
NU as crede sa se riste atat medicii incat sa-si piarda licentele. Plus ca oricum nu orice poate dona organe...
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
@Garett, nu e chiar asa de simplu sa faci asta.
Mie mi se pare normal sa donezi organele daca tie "nu-ti mai trebuie". ![]() In primul rand te gandesti ca salvezi O VIATA. In al doilea rand, cei dragi tie traiesc cu gandul ca o parte din tine inca mai e vie. In al treilea rand, ce dracu' faci cu ele acolo unde te duci? Singura problema pe care as intampina-o ar fi ca din cauza durerii sufletesti as refuza sa cred ca nu mai exista nicio sansa ca persoana draga sa-si revina. Atata timp cat il vezi ca-i in viata (tinut de aparate, normal) ti-e greu sa accepti ca nu se mai poate face nimic. Una peste alta eu consider bine venita legea si-o salut. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Garett |
![]()
|
Te bagi?
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
E foarte greu de pus in practica ce sustii tu. Ce faci ca medic? Il lasi p-ala sa moara apoi te duci la aia care au nevoie de organe si-i intrebi care da mai mult? Sau cel care are nevoie se duce din spital in spital si da cate 20 000 E pe la fiecare medic, doar doar de-or lasa pe unu sa dea coltul, sa-i ia el organele?
This post has been edited by Victoras2001: 13 May 2008, 12:19 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Mie mi se pare ca e un lucru bun, sincer chiar am avut niste discutii cu ai mei si le-am spus ca vreau sa fiu donator, dar nu prea stiam cum. Recunosc am fost ipocrit si nu m-am interesat destul despre procedura, m-am oprit dupa ce am intrebat medicul de familie si nu a fost in stare sa imi spuna.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Garett |
![]()
|
Nu, mai degraba cred ca anumiti medici vor fi contactati de cei care se ocupa deja de asa ceva. Era mai demult un scandal cu albanezii care se ocupau cu traficul de organe. Sa fiu bine inteles: nu sunt impotriva donarii de organe, din contra. Nu mi se pare insa ok prelevarea lor apriori, dupa principiul ca daca nu esti in mod clar impotriva a ceva atunci esti de acord. Intr-o societate normala sa zicem ca se poate aplica oarecum, intr-o societate corupta si coruptibila cred ca va genera abuzuri. Repet, traim in Romania, la portile Orientului, nu va faceti iluzii ca am fi europeni!
|
--------------------
No
Reno
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Ca fapt divers...
Anglia - The Human Tissue Act, 2004 "The consent required under the Act is called 'appropriate consent', which broadly means consent from the appropriate person, as identified in the Act. Penalties of up to three years imprisonment or a fine, or both, are provided in the Act as a deterrent to failing to obtain or to misusing consent." http://www.dh.gov.uk/prod_consum_dh/groups.../dh_4103686.pdf Franta: Loi bioéthique, 2004. "Le principe d'inviolabilité du corps humain, désormais inscrit dans le code civil signifie qu'un individu ne peut être contraint de subir une atteinte à son corps. Il en résulte qu'une atteinte au corps humain suppose, pour être autorisée, le consentement de l'intéressé." http://www.france-adot.org/lois/resume-loi.html#11 Deci nu vom fi chiar atat de europeni pe cat ne credem... |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Tu ai dreptatea ta. Da nu poti sa nu adopti o astfel de lege, numai la gandul ca se va profita de ea. Medicul prins, la zdup cu el. Apoi gandeste-te si tu, pentru ce suma de bani s-ar preta un medic la asa ceva? Ca sa nu mai zic ca exista un intreg colectiv de medici si asistente care au grija de un pacient. Cam cati bani ar trebui sa dai ca sa le inchizi gura tuturor? E greu, dar nu imposibil. Asa e. Numai ca ce spui tu se poate face si astazi, fara lege speciala. E acelasi lucru. Nu e greu sa convingi niste oameni simpli, fara o instruire elementara, ca pacientul nu mai poate fi salvat si-ar fi mai bine pentru toti sa accepte prelevarea de organe. Deci?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE persoanele pot deveni automat donatori de organe, cu conditia ca in timpul vietii sa nu-si fi exprimat refuzul in acest sens. nu sunt impotriva donarii de organe, dar cred ca fiecare trebuie sa decida (sau cineva din familia lui) daca e de acord cu donarea de organe |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
Garett |
![]()
|
Cred ca efectul va fi contrar si cei mai multi vor da navala la medici sa-si inscrie clar si neechivoc refuzul de a dona organe. Sincer imi place atitudinea voastra, e semn ca sunt inca destui oameni care gandesc optimist, eu nu ma pot impiedica sa fiu pesimist in tot ce priveste Romania, dar asta e alta poveste. Nu sunt alarmist, nici genul care vede conspiratii peste tot, doar precaut (paranoic
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
@sadi,
Multi sunt sau ar fi de acord daca-i intrebi. Numai ca nimeni n-o sa-si faca timp sa se duca sa declare asta. D-aia vor sa scoata legea. Ai citit bine? Tu decizi. Daca spui medicului de familie ca nu vrei, pai NU ramane. Daca nu spui nimic, se considera un acord tacit. Deci tu decizi. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 13 May 2008, 12:56 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeþ
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Dupa parerea mea, dupa moarte, game over. Sa faca ce vor cu organele mele. Daca pot ajuta pe cineva, excelent. Daca ajung pe "piata" si se vand, si cineva isi face revizia la Cayenne pe "barba mea" (poate la propriu), din nou, nu imi pasa...
Important e sa fiu ok cat traiesc. Dupa, noi sa fim sanatosi. Oricum de ficat am grija sa nu ajunga nicaieri ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar infrastructura sistemului medical romanesc e pregatita pentru asa ceva?
Ca pana una alta, mori cu zile pana iti scoate un apendice sau o masea... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
alea se scot moca, comisionul pentru un organ la care stau sute de oameni cu anii pe listele de asteptare e mii de euro.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
Absolut toate prelevarile de organe de la donatori in viata sau decedati se fac de catre o echipa complexa de chirurgi numita si alcatuita special pentru fiecare recoltare in parte si are acordul unei comisii de expertiza si etica medicala care isi da acordul dupa studierea fiecarui caz in parte.Deci nu cum moare cineva se trece la recoltat...deci nu se schimba nimic cu aceasta lege a a acordului prezumat , atat poate "volumul de munca" si faptul ca medicii nu vor mai fi obligati sa apeleze la rude pentru acord cum era pana acum.
Prelevari de organe s-au facut si pana acum (mai putine) dar nu va imagina-ti ca s-a fortat decesul in vreunul din cazuri. Intreba mai sus cineva de infrastructura sistemului...daca e pregatita...raspund ca nu - cel putin la nivel general...de aceea acea echipa de chirurgi care in general este alcatuita din chirurgi din centre universitare se deplaseaza "la caz" uneori si cu instrumentarul de rigoare necesar pentru prelevare si depozitare eventual transport... This post has been edited by adrian mgn: 13 May 2008, 20:48 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Acu am vazut si eu topicu.....organe ca organe,da cati dintre voi doneaza sange?Din cand in cand ma mai duc(odata la 5-6 luni)sa donez din sangele meu nobil care are grupa 0,Rh negativ.Deci mare nevoie de el.
Sa va aud! |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Mda,vad ca a trecut mai bine de o luna de la postu meu si tot nimic,trist da adevarat!
|
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Despre donatul de sange sa nu mai aud pe nimeni zicand, ca-i o labareala (scuzati-mi expresia), ajung aberatiile celor de la ministerul sanatatii nu mai trebuie sa ziceti si voi.
Cei de la centrele de recoltare se comporta ca si cum nu ar vrea saaiba de lucru, dar urla ca lumea nu merge sa doneze sange. M-am dus acum in primavara cu o prietena sa donam sange. Era plin acolo de oameni, ceva muncitori au venit in grup sa doneze pentru un coleg de-al lor. Programul este doar de 4 ore (8-12), si handicapatele alea se miscau in reluare ba mai stateau la povesti, aia de la facut analize la sange so pus la povesti cu tipa din fata mea ca si-o dat seama ca au cunostinte comune, si au stat la palavrageli vreo 20 de minute. Pe prietena cu care am fost au refuzat-o ca are doar 55 kg si se accepta numai de la 56 kg in sus. Dupa aceea am mers in alt cabinet unde o inceput una sa-mi puna totfelul de intrebari, din prostie am spus adevarul cand m-a intrebat daca am lesinat vreodata si i-am spus ca da acum 12 ani, aveam lipsa de calciu si magneziu, atunci mi-a zis ca nu se poate sa donez sange. Am intrebat daca ii vreo problema cu sangele meu, nu-i bun sau ceva, si mi-a spus ca nu ca nu este bine pentru mine ca posibil sa fi avut criza de spasmofilie si ca nu am voie sa donez. I-am spus sa-mi dea o hartie sa dau declaratie ca imi asum riscurile, daca ar fi vreunul, pentru ca de atunci nu am mai avut nici o problema medicala, singurul doctor de atunci pe la care am mai fost a fost stomatologul, ca-i cald ca-i frig nu am nici o problema. I-am spus ca nu ma intereseaza nici sa-mi dea deverinta de zile libere ca alea mi le dau singur cate vreau, nu-mi trebuie nici bonurile alea valorice, vreau doar sa donez sange. Si oricum doar analizeaza sangele si daca ii vreo problema cu el nu il folosesc. Si ea nu si nu. Deci cand ii mai aud pe astia ca se plang ca nu au sange mi se face rau, si nu vreau sa mai aud pe niciunde ca de ce nu merge lumea sa doneze pentru ca ei se comporta ca si cum nu ar vrea sa aiba de lucru si sa stranga cat mai mult sange. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
....trist.Eu de cate ori ma duc(n-am mai fost de ceva timp) mereu ma primesc tipele cu caldura.Prima oara cand am fost ne-am dus ca faceau toate analizele moca,aveam nevoie pentru facultate.....in fine ne-am strans mai toata clasa si ne-am dus.Evident ne-au selectat(cei care nu aveau kg necesare,cei cu tensiune mare/mica etc etc aia n-au donat).Dupa ce-am aflat ca am rh negativ am decis ca ar fii bine sa mai merg din cand in cand.Cu toate ca ultima data am promis alor mei ca nu mai merg,cel putin o data pe an voi continua sa merg.Rh negativ fiind destul de rar,culme-ar fii sa donez vreo 2 doze si sa le puna deoparte pentru mine
![]() O zi buna! |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 12:46 |