Nota de plata exagerat de mare
![]() ![]() ![]() |
Nota de plata exagerat de mare
gabriel_dsn |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 11 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cine stie ce ai semnat...in mod normal INAINTE de a se apuca de lucru trebuie sa consulte clientul si sa obtina acordul lui. Asa, puteau sa iti ceara si... 140000 ron
This post has been edited by BZN: 25 Jun 2008, 23:26 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca nu ai de la ei ceva scris cu suma de ~8000lei, cred ca numai OPC poate sa faca ceva. Ia la puricat devizul ala si vezi ce au bagat pe el. Nu cred ca e totul curat, adica sigur au umflat ei undeva.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai si tu un deviz initial in care sa iasa 8000 RON? Asta pentru a compara cu cel de 14.000.
E deja exagerat sa se dubleze suma, totusi... Ia devizul final si uite-te la fiecare componenta acolo.... |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Din cate stiu eu, inainte sa se apuce sa o repare se face un bon de comanda sau ceva in genul. Verifica ce scrie acolo si vezi daca in devizul final apar si alte lucrari in afara de cele prevazute acolo. Daca tu nu ti-ai dat acordul (in scris) pentru acele lucrari nu esti obligat sa le platesti.
Devizul initial este doar informativ si intotdeauna suma finala va fi diferita de acel deviz, insa nu e normal ca ora de manopera sa difere si cum timpul pentru fiecare lucrare e normat, diferentele pot sa apara doar din lucrarile care nu au fost prevazute in devizul initial. E un pic ciudat ca devizul final sa fie aproape dublu fata de cel initial si pentru orice lucrare care s-a adaugat trebuie sa se faca reconstatare cu tine si cu inspectorul de daune. Vezi un pic ce acte ai semnat si compara cu factura pe care ti-au dat-o cei de la service. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
gabriel_dsn |
![]()
|
De caz s-a ocupat pana acum tatal meu, pentru ca el sta in Ploiesti unde s-a facut reparatia masinii. Eu lucrez in Bucuresti nu aveam cum sa umblu pe la firmele de asigurari si service. Ar fi trebuie sa-mi iau nenumarate zile libere pt asta.
Din cate stiu a fost la inceput un agent de la firma de asigurari, Asirom si facut constatarea daunelor si facut un dosar. Adica s-a urmarit procedura standard. Nu stiu inca toate amanuntele, ce hartii s-au semnat inainte sa se inceapa reparatiile. Eu unul ca proprietar, n-am semnat nimic. Probabil tatal meu a semnat ceva in locul meu. Din pacate nu pot sa ma duc decat in weekend acasa. Nu pot sa ma invoiesc de la servici. Am sa mai vorbesc astazi cu tatal meu la telefon. Am sa ma straduiesc sa fiu calm, desi e foarte greu in situatia asta. Multumesc la toti care mi-au raspuns. |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
daca nu poti sa te invoiesti si sa incerci sa-ti rezolvi problema TA PERSONALA, iti sugerez sa platesti suma ceruta de service si sa nu mai ceri sfaturi pe forumuri, my 2 cents.
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
gabriel_dsn: Imi pare rau pentru ce ti se intampla. Te rog fa rost de devize (estimativ, final), de copie dupa constatarea de la asigurator, vezi ce acte a semnat tatal tau, posteaza o copie aici si vom incerca sa te ajutam.
Asa... tu arunci o piatra in lac si vrei ca noi sa ne chinuim 10 sa o scoatem... nu prea e "elegant". |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
gabriel_dsn |
![]()
|
Voi reveni maine cu mai multe detalii. Va multumesc.
27 Jun 2008, 09:30: Din pacate evaluarea initiala a costului reparatiei n-a fost facuta in scris, doar i-au zis tatalui meu ca reparatia va costa 70 milioane in cel mai rau caz 80 si iata ca s-a ajuns la dublu:-( Am avut o discutie ieri cu un sef de le service-ul si am obtinut o reducere a manoperei cu 15 milioane. Cam asta e tot ce am putut obtine pe cale amiabila de la ei. Mi-am insusit in mod constructiv criticile aduse de domnii "semit" si "Tudor" si pe viitor nu am sa mai apelez la forumul Dacia Club. Pe viitor voi apela doar la oamenii care ii cunosc in viata reala si carora le pot intoarce candva serviciile facute. Multumesc tuturor care si-au aratat disponibilitatea de a ma ajuta chiar daca nu ma cunosc. This post has been edited by gabriel_dsn: 27 Jun 2008, 09:30 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Si totusi ... daca nu e din vina lui de ce trebuie sa plateasca el reparatia??
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
gabriel_dsn:
Imi pare rau ca ai inteles gresit raspunsul meu si al lui Semit, dar asta-i viata. Tu ai venit aici spunand uite ce am patit, habar n'am detalii, nu stiu ce s-a semnat, n'am fost acolo, n'am timp sa merg sa aflu, dar nu cumva stiti voi ce s-a intamplat si ce sa fac ??? Sincer, nici daca am avea o jumate de norma ca ghicitori (clarvazatori) nu te-am putea ajuta in aceste conditii. Tot ce ti-am sugerat este sa te implici mai concret, sa vii cu date si informatii certe si apoi vom vedea cum si cu ce te putem ajuta. Daca tu ai inteles ca te gonim, e problema ta, tu pierzi. ionut.tanase: Exista solutii la majoritatea problemelor, important este insa sa le definim clar, sa stim cum stam si ce vrem sa obtinem, nu sa cautam solutii pe presupuneri si bajbaieli. Cred ca sunt destui pe aici care pot sa confirme ca n-am refuzat pe nimeni cu un sfat daca am stiut sa-l dau. Dar daca omul intelege altceva, n-am ce-i face... |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Tudor, intrebarea mea nu are legatura cu faptul ca omul s-a suparat ... e treaba lui ca a inteles gresit mesajul.
Ce ma intereseaza pe mine in cazul asta este faptul ca nu inteleg de ce trebuie sa plateasca el reparatia din moment ce in primul post spune ca nu e din vina lui. In cazul asta, normal si firesc era sa suporte reparatia asigurarea celui vinovat, nu? LE: Mi se pare aberant sa ceri 14.000 roni pentru o reparatie. La banii astia isi cumpara o alta SuperNova sau chiar Solenza. E interesant topicul pentru ca i se poate intampla oricaruia dintre noi si e bine sa stim dinainte la ce sa ne asteptam. Si totusi ... de ce trebuie sa suporte el reparatia ? This post has been edited by ionut.tanase: 27 Jun 2008, 11:07 |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
Tudor |
![]()
|
Ideea e ca despagubirea primita de la un asigurator nu poate depasi, sub nici un motiv, valoarea reala (de piata) a bunului asigurat inainte de producerea daunei (pe polita RCA) sau suma asigurata (pe polita casco).
Vedem cu totii pe Discovery cum se poate repara o epava de 500 USD bagand in ea 30.000 USD. De putut se poate, problema e ca nu poti cere unui asigurator sa iti despagubeasca o astfel de reparatie, deoarece strict financiar vorbind, asa cum ai sesizat si tu, este un non-sens. Mai bine o da la Remat si isi cumpara alta de pe piata. Corect ar fi fost ca service-ul sa ii faca un deviz estimativ, pe care el sa il semneze de luare la cunostinta, iar la fiecare operatiune suplimentara fata de respectivul deviz sa i se solicite acordul. In acest fel nu s-ar fi ajuns in situatia asta. In cazul de fata, eu personal banuiesc ca devizul final a fost umflat foarte mult, altfel nu vad cum ar fi fost dispusi sa dea din scurt un discount de 1500 ron la manopera. Mai departe nu vad rostul sa fac presupuneri. Situatiile se discuta si se interpreteaza de la caz la caz, nu exista un adevar general valabil altul decat cel pe care l-am enuntat in prima fraza. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
gabriel_dsn nu uita sa iei in considerare si faptul ca raspunsurile celor din "viata reala" pot fi subiective, pot fi paravanul unor interese, etc.
Iar raspunsurile de aici din "viata nereala" sunt benevole (BENEVÓL, -Ă, benevoli, -e, adj. Făcut de bunăvoie; facultativ. – Din fr. bénévole, lat. benevolus. Sursa: DEX '98 ) This post has been edited by WNS: 28 Jun 2008, 12:17 |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca un porc e bolnav de pesta porcina, sau o gaina de gripa aviara, sfatul de baza ramane totusi: sacrifica animalul.
Evident, sfatul nu va incanta proprietarul animalului si faptul ca se va supara ca vacarul pe sat ep cei care ii dau acest sfat nu-l va ajuta cu nimic. Problema e, daca nu va urma sfatul, s-ar putea sa-i moara si alti porci, sau alte pasari. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 16:24 |