Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
![]() ![]() ![]() |
Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(bion @ 10 Jul 2008, 14:57) 1. Buey de suparat pe sat mai esti. te doare maseaua sau ti-au dat preaviz ![]() 2 Tot nu pricepusi.REZUMAT: Pe o tara de c.a.c.a.t. a venit o d.i.a.r.e.e. cumplita(comunismul). Ce a mai ramas e romania de azi. Pana s-o vindeca tara,subsemnatul cred ca mai fac de doua ori circuitul azotului ![]() 1. hai sictir!!! 2. Pe o tara de c..? Pai care? aia de dinainte de comunisti da? care era CAPITALISTA. La tara aia te referi? Daca te referi la oameni, balcanisme, etc, asta am scris si in postul anterior. QUOTE(os @ 10 Jul 2008, 17:02) @diaconuliviu: [...] Diferenta esentiala este insa ca fenomenele descrise de mine erau _regula_ si nu, asa cum ar trebui sa fie, exceptia. [...] "Iertaciune", os, dar unde sint exceptiile acum? a, oamenii simpli care mai cred in cinste si dreptate... QUOTE(horsewhisperer27 @ 10 Jul 2008, 23:40) nene diaconu, suparat mai esti bre cu bacu. [...] Nu am scris BAC decit ultima oara, am scris EXAMEN initial (bac era cea mai "proaspata stire) ... stii cite examene se cumpara la particulare? stii ca (tot vorbeai de cabral) ultimul din clasa mea cred ca scrie si vorbeste mai bine decit multi din "generatiile de aur" de acum. (priveste forumul chiar). Adica, ma refer la calitatea invatamintului. Apoi, faptul ca, sa admitem, atunci treceau toti fara bani si acum trec cu bani, ce aduce bun? In plus, nu conteaza ca exista coruptie mica sau mare si nici n-a pus-o nimeni pe aia sa ia "numai 100 lei" .. daca e sa discutam de + si - acum si atunci, discutam cu + si - nu cu "a luat numai 100 lei". Nu spune nimeni ca era perfect atunci dar nici acum nu e si daca eu, ca individ, ma simteam in siguranta atunci, acum nu. Misuna atunci de militieni, grupuri de ta'major+elev-sergent+ciine. Traversind Dudesti intr-o noapte am intilnit 3-4 grupuri din astea. Acum mi-e teama si ziua. Adica, asa cum era, atunci raul se mai stirpea sau prevenea si acolo unde se producea (pe strada - erau acele grupuri, etc). This post has been edited by diaconuliviu: 11 Jul 2008, 09:48 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
1. hai sictir!!!
2. Pe o tara de c..? Pai care? aia de dinainte de comunisti da? care era CAPITALISTA. La tara aia te referi? 1. Asemenea ![]() 2.Romania primei jumatati de veac XX era in faza de tranzitie de la feudalism la capitalism. Ceva industrie concentrata in Ardeal ,Banat si B si agricultura de tip extensiv cu metode dacice. Nenea (pseudo)profesorii de azi care scot rebuturi pe banda sunt produsul ultimilor 10-12 ani de (pseudo)comunism romanesc. Ei au trecut clasa cu hei rupu` si acu` s-au adaptat coruptiei maximalizate si ii trec pe analfabeti pe bani. Daca acu` te crizezi in halul asta ce o sa faci cand bourii de azi(absolventi) vor ajunge sa produca si sa educe ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Hop si eu cu caii mei:
La 1: rog considerati remiza (sictir pe sictir) si lasati-le cum au cazut. Ar fi pacat sa stricam discutia. Multumesc. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Securitate, Dezarmare, Pace!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai corect:
Secoritate, Dezarmare, Pace! |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Uite cine a purtat petlite albastre in armata
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Nope, am fost TR-ist la transmisiuni. Orș'cum, asta era pe toate tvurile de pe atunci...
Mai corect... DOAR asta era. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
"toate tvurile" -> vrei sa spui pe toate aparatele, si nu pe toate canalele.... nu? Caci daca stam sa socotim, toate canalele erau asa, un-sfert-de-canal (tvr1) si inca vro zecime de canal (tvr2)...
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
vijelie |
![]()
|
nu uita de bulgari, parca si pe rusi ii prindeam, cam cu purici, dar se vedea dracu altceva decat nea nicu.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
costin_bad |
![]()
|
Asa-i, asa-i... Trebuia sa le ai cu fractiile ca sa faci statistica asta. S-apoi, tvr2 a sucombat deci =0. tvr1 era partial color...
Desi, cred ca pe toate canalele, caci pt. aparatele tv se dezvoltase (puternic de tot) industria de bloc "hai sa vedem ce fac vecinii nostrii la tv": in functie de granite, toti ne uitam pe-afara. |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Pentru a functiona o forma de organizare, intai trebuie sa se puna bazele.
Cand au venit comunistii, a fost mai usor, ca procedura, nu ca implicatii. Totul a trecut la stat, cine se impotrivea si-o lua. Dupa ce s-au creat conditiile fundamentale, proprietatea statului, si aparatorii ei, a fost mai simplu de organizat. Cine se opunea sistemului, infunda puscariile, lagarele de munca. Chiar nu aveai cum sa spui nu, respectul se baza si pe frica. Nu prea avea nimeni nimic cu tine daca stateai in banca ta, daca ieseai in evidenta ti-o luai, trebuia sa fi ca toata lumea, egal. E smecherii de azi, nu prea isi aveau locul atunci, decit poate la Canal. Singura zona, unde ti se permitea sa iesi in evidenta era inteligenta, e daca puteai de nepotismul ce era o plaga a societatii. PCR, se mai traducea si Pile,Cunostinte,Relatii. Sistemul de valori era cu totul altul, se batea moneda pe familie, invatamint, loc de munca. In vremurile alea nu puteai sa fi decit elev sau om al muncii, te prindeau caralii fara loc de munca, te bagau fortat la munca. Nu te duceai, te obligau, nu era loc de intors, ori munceai, ori ajungeai pe un santier cum era Poarta Alba (tot Canalul Dunarea Marea Neagra, dealtfel cred ca a fost construit pentru a da de treaba celor ce nu aveau) . Toata lumea muncea, rau ,bine, muncea. Muncitorii, armata(BIM -batalion infanterie marina, capatase alt sens , batalion in munca, adica faceai armata la munci),elevii in agricultura, cit cules de struguri, rosii plantat rasaduri am bagat. Pe profesori ii durea in basca, aveau bidonasul de must asigurat, gogonele pentru muraturi si se multumeau.In trecut, puteai fura cit sa-ti rezolvi problema, bidonul cu must, gardutul pentru cimitir,sania, antena. Dar existau niste limite, nu furai toata bena cu struguri, sau luai si bena cu tot cu tractor, cum s-ar intampla azi.Daca incepeai sa dai tunuri si incepeai sa stringi avere, te lua ilicit-ul (un fel de garda financiara) si daca nu puteai justifica, te mazileau, indiferent de statutul tau, puteai sa fi si PrimSecretar, nu scapai. Astia, la nivel de judet erau cei mai tari, se bagau oriunde, puteau sa traga la raspundere pe toti. E amintiri.....dulci , amare tot amintiri ramin . E acum au venit capitalistii, cel putin dupa ' 89 , asta se crede, nu au de unde sa vina , acestia trebuie sa se formeze, dupa ani buni de bijbiieli si experimente, cred ca guvernele au inteles ca daca vor capitalism, intr-un fel sau altul proprietatea intregului popor trebuie sa treaca in mainile persoanelor private.E intrebarea buna e, in mainile cui? ; la asta lucreaza de ani buni alesii nostri, si daca tot se afla in zona isi iau partea leului. Da ce am, iar ma maninca tastatura. |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ehehe ce vremuri.
![]() ![]() Si totusi unii credeau in sistem ,visau si credeau in el.Mai ales la inceputuri. Unii faceau chiar arta ca Mayakovsky Attitude To A Miss That night was to decide if she and I were to be lovers. Under cover of darkness no one would see, you see. I bent over her, it’s the truth, and as I did, it’s the truth, I swear it, I said like a kindly parent: “Passion’s a precipice – so won’t you please move away? Move away, please!” Dar sistemul nu avea nevoie de din astia asa ca l-au sinucis. Ultimele cuvinte ale poetului inainte de a se sinucide au fost Nu trageti tovarasi ![]() Nu pot uita sfarsitul anul 68 si anii 70 cand comunismul luase o amploare periculoasa in intelectualitatea occidentala.Cei mai afectati erau francezii(recidivisti) ![]() In cocluzie vorba unui cunoscut(transfug in 1980) care isi incheia scrisorile trimise acasa cu FMCC. ![]() ![]() This post has been edited by bion: 12 Jul 2008, 10:14 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
denwer |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 14 October 07 ![]() |
VFMC
|
--------------------
logan
1,5 DCi
2006
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(bion @ 11 Jul 2008, 10:43) [...] Daca acu` te crizezi in halul asta ce o sa faci cand bourii de azi(absolventi) vor ajunge sa produca si sa educe ![]() ![]() ![]() ![]() Pai is produsul unei societati "BUNE", "democratice", "private"...sau nu? A, nu, ca nu mai e spga, nu mai e coruptie..etc... QUOTE(logan1.5dci @ 11 Jul 2008, 14:01) Pentru a functiona o forma de organizare, intai trebuie sa se puna bazele. Cand au venit comunistii, a fost mai usor, ca procedura, nu ca implicatii. Totul a trecut la stat, cine se impotrivea si-o lua. Dupa ce s-au creat conditiile fundamentale, proprietatea statului, si aparatorii ei, a fost mai simplu de organizat. Cine se opunea sistemului, infunda puscariile, lagarele de munca. Chiar nu aveai cum sa spui nu, respectul se baza si pe frica. Nu prea avea nimeni nimic cu tine daca stateai in banca ta, daca ieseai in evidenta ti-o luai, trebuia sa fi ca toata lumea, egal. E smecherii de azi, nu prea isi aveau locul atunci, decit poate la Canal. Singura zona, unde ti se permitea sa iesi in evidenta era inteligenta, e daca puteai de nepotismul ce era o plaga a societatii. PCR, se mai traducea si Pile,Cunostinte,Relatii. Sistemul de valori era cu totul altul, se batea moneda pe familie, invatamint, loc de munca. In vremurile alea nu puteai sa fi decit elev sau om al muncii, te prindeau caralii fara loc de munca, te bagau fortat la munca. Nu te duceai, te obligau, nu era loc de intors, ori munceai, ori ajungeai pe un santier cum era Poarta Alba (tot Canalul Dunarea Marea Neagra, dealtfel cred ca a fost construit pentru a da de treaba celor ce nu aveau) . Toata lumea muncea, rau ,bine, muncea. Muncitorii, armata(BIM -batalion infanterie marina, capatase alt sens , batalion in munca, adica faceai armata la munci),elevii in agricultura, cit cules de struguri, rosii plantat rasaduri am bagat. Pe profesori ii durea in basca, aveau bidonasul de must asigurat, gogonele pentru muraturi si se multumeau.In trecut, puteai fura cit sa-ti rezolvi problema, bidonul cu must, gardutul pentru cimitir,sania, antena. Dar existau niste limite, nu furai toata bena cu struguri, sau luai si bena cu tot cu tractor, cum s-ar intampla azi.Daca incepeai sa dai tunuri si incepeai sa stringi avere, te lua ilicit-ul (un fel de garda financiara) si daca nu puteai justifica, te mazileau, indiferent de statutul tau, puteai sa fi si PrimSecretar, nu scapai. Astia, la nivel de judet erau cei mai tari, se bagau oriunde, puteau sa traga la raspundere pe toti. E amintiri.....dulci , amare tot amintiri ramin . E acum au venit capitalistii, cel putin dupa ' 89 , asta se crede, nu au de unde sa vina , acestia trebuie sa se formeze, dupa ani buni de bijbiieli si experimente, cred ca guvernele au inteles ca daca vor capitalism, intr-un fel sau altul proprietatea intregului popor trebuie sa treaca in mainile persoanelor private.E intrebarea buna e, in mainile cui? ; la asta lucreaza de ani buni alesii nostri, si daca tot se afla in zona isi iau partea leului. Da ce am, iar ma maninca tastatura. Excelenta expunere!!!! |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 11 Jul 2008, 14:01) Pentru a functiona o forma de organizare, intai trebuie sa se puna bazele. Cand au venit comunistii, a fost mai usor, ca procedura, nu ca implicatii. Totul a trecut la stat, cine se impotrivea si-o lua. Dupa ce s-au creat conditiile fundamentale, proprietatea statului, si aparatorii ei, a fost mai simplu de organizat. Cine se opunea sistemului, infunda puscariile, lagarele de munca. Chiar nu aveai cum sa spui nu, respectul se baza si pe frica. Nu prea avea nimeni nimic cu tine daca stateai in banca ta, daca ieseai in evidenta ti-o luai, trebuia sa fi ca toata lumea, egal. E smecherii de azi, nu prea isi aveau locul atunci, decit poate la Canal. Singura zona, unde ti se permitea sa iesi in evidenta era inteligenta, e daca puteai de nepotismul ce era o plaga a societatii. PCR, se mai traducea si Pile,Cunostinte,Relatii. Sistemul de valori era cu totul altul, se batea moneda pe familie, invatamint, loc de munca. In vremurile alea nu puteai sa fi decit elev sau om al muncii, te prindeau caralii fara loc de munca, te bagau fortat la munca. Nu te duceai, te obligau, nu era loc de intors, ori munceai, ori ajungeai pe un santier cum era Poarta Alba (tot Canalul Dunarea Marea Neagra, dealtfel cred ca a fost construit pentru a da de treaba celor ce nu aveau) . Toata lumea muncea, rau ,bine, muncea. Muncitorii, armata(BIM -batalion infanterie marina, capatase alt sens , batalion in munca, adica faceai armata la munci),elevii in agricultura, cit cules de struguri, rosii plantat rasaduri am bagat. Pe profesori ii durea in basca, aveau bidonasul de must asigurat, gogonele pentru muraturi si se multumeau.In trecut, puteai fura cit sa-ti rezolvi problema, bidonul cu must, gardutul pentru cimitir,sania, antena. Dar existau niste limite, nu furai toata bena cu struguri, sau luai si bena cu tot cu tractor, cum s-ar intampla azi.Daca incepeai sa dai tunuri si incepeai sa stringi avere, te lua ilicit-ul (un fel de garda financiara) si daca nu puteai justifica, te mazileau, indiferent de statutul tau, puteai sa fi si PrimSecretar, nu scapai. Astia, la nivel de judet erau cei mai tari, se bagau oriunde, puteau sa traga la raspundere pe toti. E amintiri.....dulci , amare tot amintiri ramin . E acum au venit capitalistii, cel putin dupa ' 89 , asta se crede, nu au de unde sa vina , acestia trebuie sa se formeze, dupa ani buni de bijbiieli si experimente, cred ca guvernele au inteles ca daca vor capitalism, intr-un fel sau altul proprietatea intregului popor trebuie sa treaca in mainile persoanelor private.E intrebarea buna e, in mainile cui? ; la asta lucreaza de ani buni alesii nostri, si daca tot se afla in zona isi iau partea leului. Da ce am, iar ma maninca tastatura. conta in comunism cum muncesti? Sau era ceva de genul: noi ne facem ca muncim, voi va faceti ca ne platiti cu bani care cica pot cumpara lucruri ? Degeaba se muncea, daca se muncea prost si depasiri erau numa la jurnalele de stiri.. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 11 Jul 2008, 15:01) QUOTE(aphophis @ 12 Jul 2008, 15:16) conta in comunism cum muncesti? Sau era ceva de genul: noi ne facem ca muncim, voi va faceti ca ne platiti cu bani care cica pot cumpara lucruri ? Degeaba se muncea, daca se muncea prost si depasiri erau numa la jurnalele de stiri.. Eu asta nu am inteles niciodata, te faci ca muncesti. Da cunosc formularea, se folosea si inainte. Da cum te faci ca muncesti ? De exemplu, daca esti sofer de autobuz, te faci ca conduci? Daca esti zidar, te prefaci ca construiesti ? Poti sa vi la munca si sa stai (dormi), cum dorm aia, la umbra, de la reparatii drumuri, da asta nu se cheama ca te faci ca muncesti. Poate, ati muncit in locuri, unde se prefaceau ca munceau (TESA), da eu unde am nimerit se muncea,....cred ca am avut ghinion. This post has been edited by logan1.5dci: 12 Jul 2008, 15:10 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
tu nu ai vazut niciodata sofer care se ducea la masa de pranz cu masina (basculanta)?
zidar care sa puna in pereti resturi de la daramaturi, plastic si toate gunoaiele ca sa-i ramana lui caramida nu ai auzit? sau celebrele tobe de esapament, ca nu erau doua la fel, dar-mi-te sa mai vina si la gauri? ma munceam ca hotii de cai sa le fac sa vina la gauri si nu voiau ale naibii fara dat jos si aplicat cateva ciocane. sau vopsitul aripilor in dorul lelii, cu grund peste rugina, dupa ce-au stat 2 zile in ploaie? numa' io am vazut un tractor, cumparat de un taran, mergea cu el pe strada (eu stau in BV, uzina era la 2 pasi de mine, vedeam zilnic tractoare in rodaj), si i-a cazut omului roata, aia mare, de pe tractor, ala nou, de-abia iesise cu el de pe poarta fabricii, carevasazica .. iaca asa se faceau ca muncesc. si din pacate inca se mai poate. Luati-o mai usor cu canalul ala, ca pentru constructia lui au murit oameni, in regim de munca fortata. |
--------------------
-
-
-
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(hash @ 12 Jul 2008, 22:14) ...Luati-o mai usor cu canalul ala, ca pentru constructia lui au murit oameni, in regim de munca fortata. Si inca multi de tot, nu era saptamana sa nu moara cel putin un militar in termen. Traiau si munceau in niste conditii greu de imaginat in ziua de azi. Nu aveau nici cele mai elementare echipamente de protectie, si pe militari ii trimiteau in locurile cele mai periculoare ca ei nu prea aveau ce comenta. La inceputul anilor '80, elevii de liceu din clasa a XI-a erau dusi 3 luni la canal. Terminau clasa a XI-a cu o luna mai repede, incepeau clasa a XII cu o luna mai tarziu. As fi curios din pustanii de 17 ani de azi, care ofteaza dupa binefacerile comunismului despre care au auzit ei de pe la bunici ca totusi, a avut si partile sale bune, cati ar rezista 3 luni, sa dea la tarnacop, sa mance laturi, sa doarma in niste dormitoare mari, supraaglomerate (si supraincinse pe timp de canicula, in inima Dobrogei...), sa-si faca nevoile in niste latrine insalubre, pline de viermi, sa uite ca s-a inventat apa curenta... Era o metoda garantata 100% sa-i transformi pe tinerii de 17 ani in niste maturi badarani si alcoolici. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
un mod de a evada din realitatea aia hidoasa era literatura science-fiction care se consuma in cantitati industriale pe atunci
chiar imi e dor de un sf bun ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
radian |
![]()
|
Noi consumam canasta, carpati fara si vodca, toate in cantitati industriale.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Vad ca multa lume blameaza comunismul care s-a intamplat la noi,nimic de zis,a avut multe parti proaste.Dar si parti bune:intr-adevar se aburea la tv cu productiile alea record la grau,porumb,etc,dar ce agricultura aveam!Pai serele!Serele noastre erau cele mai tari!Cati se puneau,ma,cu industria noastra?Ca daca nu erau scarbele alea de rusi sa ne tina in frau ,eram departe!Noi doar diamante nu avem ca resurse.Restul,tot ce vrei!Mai cadea roata unui tractor de la Brasov,dar ce exporturi se faceau,nu stiu daca ati vazut emisiunea de la Nasul,acum vreo7-8 luni,era un ambasador african...si acum suspina dupa tractoarele noastre,dupa utilajele noastre.Trebuia la ora actuala sa vina astia de la UE sa zica:Nu vreti si voi in UE?Hai va rog!Si noi sa zicem-Du-te ,ba,dracu cu UE-ul tau,ce vrei sa ma tragi in jos?Iar tinerii care terminau scoala aveau un loc de munca asigurat si o locuinta.De fapt asta iti si permiteai o casa si o masina.Puteai sa mergi in orice statiune,la mare ,la munte,si erau destule,slava Domnului.Astazi..ce poti sa faci?sa-ti mananci nervii ca totul se scumpeste zi de zi,ca nenorocitii aia de la Bucuresti te fura pe fata si iti rad in nas,ca vezi magazinele pline dar nu poti sa-iti permiti,ca poti sa mergi oriunde in lume dar de fapt nu poti?Romanul isi merita soarta!Clar!Am vazut si in Craiova ca a iesit tot nenorocitul ,si panarama aia de Solomon...cat de prost poti sa fii sa votezi in continuare asa un specimen?In Bucuresti e Vanghelie.Pai ala e analfabet!Cum dracu'sint aia care l-au votat,atunci?Si multe alte exemple la fel in tara.Romanul e sado-maso,baieti!Prostii sint mult mai periculosi ca nebunii!!
This post has been edited by daniM: 13 Jul 2008, 08:24 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
hash |
![]()
|
exporturile erau uneori si neprofitabile, luati in considerare si asta. si daca judecam dupa saracia generalizata de atunci, as zice ca asta era regula. prostie era si atunci, e si acum, intr-o societate libera cei care fac banii sa circule intr-o economie nu sunt usa de biserica si istoria ne spune ca intotdeauna au fost urati de societate.
hai sa ne gandim asa: comunismul a fost o utopie, rezultatele s-au vazut, iar pentru nostalgici putem gasi imediat niste contraexemple care sa pledeze impotriva idilicitatii sale. loc de munca, zici? o amarata de repartitie (terminai in bucuresti si erai repartizat la cucuietii din deal, la vreo mina ceva), te-ngropai acolo. uitai tot ce-ai invatat ca nu practicai. iti dadeau si tie o conserva la bloc, inregimentat la cozi la alimentara, pe cartela, masina daca aveai te uitai la ea in fata blocului, ca de mers cu ea aia 20l pe luna ii terminai in 300km, nici pana la mare nu-ti ajungea daca daca stateai mai in vestul tarii, piesele de dacie erau facute vai mama lor, uzina de la pitesti avand 2 linii de asamblare (prietenii stiu de ce) .. prostii erau in posturi cheie (prim-secretari cu puteri absolute, toata lumea facea plecaciuni in fata lor) deci erai ingropat la propriu intr-un colt de tara, inregimentat, nu puteai sa te muti ca nu era voie, nu puteai decat sa-ti faci un amarat de concediu la mare o data pe an (si asta daca aveai noroc), asa ca trebuia 'sa dai din urechi' (mita, spagi, relatii, trafic de influenta), ce iti ramanea de facut intre un loc de munca la care erai fortat si o cosmelie pe care nu o puteai schimba (ca nu era a ta)? in general vorbesc de bine comunismul cei pe care statul i-a luat de la tara unde n-aveau nimic nici inainte de colectivizare. daca erai vazut ca 'chiabur', erai 'dusman al poporului' si avea de tras tot neamul tau pana la a 3-a sau a 4-a generatie (intrai la facultate si te exmatriculau, erai trimis la canal, si faze de-astea, erau vinovati strabunicii si le trageai pacatele) numai cei cu 'origine sanatoasa' erau promovati (de multe ori chiar daca erau incapabili, insa aveau clanta) mai cititi si voi carti si lasati-l pe Nasul, emisiunile alea sunt facute sa placa, adevarul nu-i acolo, TV-ul indobitoceste, sunt numai flecareli fara valoare in 99,99% din cazuri, informatia utila e super diluata. TV-ul este cel mai bun instrument de a stapani masele, le da ocupatie si le impiedica sa gandeasca, dar aici cadem in alta discutie, pentru ca aici lucrurile trebuiesc abordate selectiv. haide sa nu abordam o atitudine de pensionari, lucrurile bune au fost ca s-a reconstruit tara, dar lumea trece cu vederea modalitatea brutala in care s-a facut asta. This post has been edited by hash: 13 Jul 2008, 08:44 |
--------------------
-
-
-
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
Nu sint nostalgic,aveam 14 ani in 89'.Vroiam doar sa subliniez ca era putin ,putin mai bine.Chiar daca era la cucuieti, locul de munca era asigurat,aveai un venit,si puteai sa-ti intretii familia,nu prea se gandea lumea 'vai ,cum platesc curentul,intretinerea?'chiar si la o conserva la bloc.Uite ca,conservele alea se vand azi pe bani grei.Cate familii sint azi dezbinate,si copii ai nimanui pe strazi, pentru ca lumea pleaca in alta tara sa faca bani,pentru ca aici nu se poate?Nu exista mizeria asta,si rata asta a mortalitatii in spital(cel putin la mine aici).Acum se moare in spital,si mortul poarta vina.Ne pleaca toti medicii,toti oamenii de valoare.Invatamantul era invatamant.Cine intra la Medicina sau Drept era o performanta(mai intrau si pe pile ,e drept,dar nu ca acum)azi...tot prostul termina o scoala inalta cu banii lui taticu'
This post has been edited by daniM: 13 Jul 2008, 08:54 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
hash |
![]()
|
intrebari (vreau raspuns):
- in comunism se gaseau prezervative? - ce gaseai de vanzare la librarie? - care din colegii de birou era securist sau turnator? - de unde-ti cumparai inghetata? - de cate ori pe an mancai cascaval? - dar portocale? - dar banane? - cat costa un casetofon? - dar un video? - in cat timp iti luai o dacie? - dar un trabant? - dar alta marca? |
--------------------
-
-
-
|
|
radian |
![]()
|
DaniM, Hitler a construit primele autostrazi in Europa, dar cu exceptia unor exaltati nimeni nu are nesimtirea sa sustina ca regimul fascist a avut si partile sale bune.
Ce agricultura aveam? Productii fictive, si ceea ce se producea mergea la export! Ce industrie aveam? Un exemplu elocvent este Dacia. In anii '70 cand au inceput ai nostrii sa o fabrice era o masina la standarde vest europene. Dupa 20-25 de ani, nici activistii de partid un mai aveau tupeul sa compare Dacia cu masinile produse in Europa de Vest! Ce resurse naturale avem? Din toate cate putin, intradevar avem resurse diversificate, dar cele mai multe in cantitati nu tocmai mari, in nici un caz un avem suficiente resurse naturale sa putem accede in elita mondiala a celor care exploateaza petrol, gaze naturale, carbune, minereuri, sau mai stiu eu ce altceva! Ce alte "binefaceri" a adus comunismul? Invatamant gratuit? Da, si? In Europa de Vest, ma indoiesc ca un tanar care doreste sa studieze nu o poate face din motive financiare, se gasesc solutii, deci nici cu invatamantul nu au foacut comunistii nimic iesit din comun! Comunistii au construit blocuri de locuinte. Corect, si? Cei din vest nu au construit? La noi, si in linii mari cam la fel s-a intamplat in tot blocul est european, s-au construit locuinte multe, dar nu suficiente... E drept, romanul beneficia (cu greu, si in ultimii ani chiar foarte greu) de o locuinta gratuita. Cel din vest platea bani grei s-o cumpere sau s-o inchirieze. Dar sper ca nu ai tupeul sa consideri ca standardul de viata al romanului care primea locuinta moca de la stat se putea compara cu standardul cetateanului vest european care platea bani multi pentru a avea unde locui... Hai sa-ti mai dau un exemplu: Germania in perioada postbelica. Dupa 4, 5 decenii, in RFG cei cu dare de mana isi cumparau Mercedes, iar cei cu venituri mai modeste isi permiteau doar un VW sau Opel. In RDG masina de lux era Wartburgul iar cea populara Trabantul. Diferenta dintre capitalism si comunism este ca si diferenta dintre Mercedes si Wartburg sau dintre Opel si Trabant... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(daniM @ 13 Jul 2008, 08:15) Vad ca multa lume blameaza comunismul care s-a intamplat la noi,nimic de zis,a avut multe parti proaste.Dar si parti bune:intr-adevar se aburea la tv cu productiile alea record la grau,porumb,etc,dar ce agricultura aveam!Pai serele!Serele noastre erau cele mai tari!Cati se puneau,ma,cu industria noastra?Ca daca nu erau scarbele alea de rusi sa ne tina in frau ,eram departe!Noi doar diamante nu avem ca resurse.Restul,tot ce vrei!Mai cadea roata unui tractor de la Brasov,dar ce exporturi se faceau,nu stiu daca ati vazut emisiunea de la Nasul,acum vreo7-8 luni,era un ambasador african...si acum suspina dupa tractoarele noastre,dupa utilajele noastre.Trebuia la ora actuala sa vina astia de la UE sa zica:Nu vreti si voi in UE?Hai va rog!Si noi sa zicem-Du-te ,ba,dracu cu UE-ul tau,ce vrei sa ma tragi in jos?Iar tinerii care terminau scoala aveau un loc de munca asigurat si o locuinta.De fapt asta iti si permiteai o casa si o masina.Puteai sa mergi in orice statiune,la mare ,la munte,si erau destule,slava Domnului.Astazi..ce poti sa faci?sa-ti mananci nervii ca totul se scumpeste zi de zi,ca nenorocitii aia de la Bucuresti te fura pe fata si iti rad in nas,ca vezi magazinele pline dar nu poti sa-iti permiti,ca poti sa mergi oriunde in lume dar de fapt nu poti?Romanul isi merita soarta!Clar!Am vazut si in Craiova ca a iesit tot nenorocitul ,si panarama aia de Solomon...cat de prost poti sa fii sa votezi in continuare asa un specimen?In Bucuresti e Vanghelie.Pai ala e analfabet!Cum dracu'sint aia care l-au votat,atunci?Si multe alte exemple la fel in tara.Romanul e sado-maso,baieti!Prostii sint mult mai periculosi ca nebunii!! vad ca ai o skoda octavia. Sunt curios daca in comunism ai fi putut sa iti iei o masina mai buna decat ce avea media, ceva care iti place, pentru ca tu iti permiti... |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
daniM |
![]()
|
QUOTE(hash @ 13 Jul 2008, 10:05) intrebari (vreau raspuns): - in comunism se gaseau prezervative? - ce gaseai de vanzare la librarie? - care din colegii de birou era securist sau turnator? - de unde-ti cumparai inghetata? - de cate ori pe an mancai cascaval? - dar portocale? - dar banane? - cat costa un casetofon? - dar un video? - in cat timp iti luai o dacie? - dar un trabant? - dar alta marca? 1acum ce faci cu ele?fetite de 11 ani sint gravide 2orice 3nu conta daca iti tineai gura 4iti faceai acasa(mai buna,fara coloranti si conservanti 5mergeai in Timisoara si luai 6la fel 7la fel 8,9 cateva sute,se aduceau in cutii de detergent din Germania 10mult mai repede si fara atatea sacrificii ca acum 11,12 dinR.D.G. ca aveai voie....Nu ati inteles nimic,nu proslavesc comunismul,va spun doar ca a ramas acelasi comunism,aceiasi oameni pe functii,aceeasi saracie rurala numai ca in plus s-a agravat.Ma luati cu portocale,cu masini noi,cu video...de respectul statului fata de om ati uitat?Va bucurati ca mancati banane si ca aveti prezervative?Bravo!Cu astea ramanetiMergeti in Suedia sa vedeti ce asistenta sociala e acolo,sau in Germania unde Fiscul e la fel de tare ca Politia,nu spagari imputiti.Cand o sa-mi aratati chestiile astea aici atunci sa-mi raspundeti,nu sa-mi aratati Metro-ul plin.Unde e la noi diferenta intre comunism si capitalism?In magazine?V-au luat ochii cu ambalajele colorate,asa-i?Pe voi se bazeaza baietii de la Bucuresti ca ii votati! <span class='edit'>13 Jul 2008, 11:08:</span> QUOTE(radian @ 13 Jul 2008, 10:11) DaniM, Hitler a construit primele autostrazi in Europa, dar cu exceptia unor exaltati nimeni nu are nesimtirea sa sustina ca regimul fascist a avut si partile sale bune. Ce agricultura aveam? Productii fictive, si ceea ce se producea mergea la export! Ce industrie aveam? Un exemplu elocvent este Dacia. In anii '70 cand au inceput ai nostrii sa o fabrice era o masina la standarde vest europene. Dupa 20-25 de ani, nici activistii de partid un mai aveau tupeul sa compare Dacia cu masinile produse in Europa de Vest! Ce resurse naturale avem? Din toate cate putin, intradevar avem resurse diversificate, dar cele mai multe in cantitati nu tocmai mari, in nici un caz un avem suficiente resurse naturale sa putem accede in elita mondiala a celor care exploateaza petrol, gaze naturale, carbune, minereuri, sau mai stiu eu ce altceva! Ce alte "binefaceri" a adus comunismul? Invatamant gratuit? Da, si? In Europa de Vest, ma indoiesc ca un tanar care doreste sa studieze nu o poate face din motive financiare, se gasesc solutii, deci nici cu invatamantul nu au foacut comunistii nimic iesit din comun! Comunistii au construit blocuri de locuinte. Corect, si? Cei din vest nu au construit? La noi, si in linii mari cam la fel s-a intamplat in tot blocul est european, s-au construit locuinte multe, dar nu suficiente... E drept, romanul beneficia (cu greu, si in ultimii ani chiar foarte greu) de o locuinta gratuita. Cel din vest platea bani grei s-o cumpere sau s-o inchirieze. Dar sper ca nu ai tupeul sa consideri ca standardul de viata al romanului care primea locuinta moca de la stat se putea compara cu standardul cetateanului vest european care platea bani multi pentru a avea unde locui... Hai sa-ti mai dau un exemplu: Germania in perioada postbelica. Dupa 4, 5 decenii, in RFG cei cu dare de mana isi cumparau Mercedes, iar cei cu venituri mai modeste isi permiteau doar un VW sau Opel. In RDG masina de lux era Wartburgul iar cea populara Trabantul. Diferenta dintre capitalism si comunism este ca si diferenta dintre Mercedes si Wartburg sau dintre Opel si Trabant... Voi numai masini aveti in cap?Din toata industria ai vazut doar Dacia.Daca aveai acum marile combinate siderurgice,unde erai?Nu am zis nimic de invatamantul gratuit,ci ca scoala era scoala,CALITATIV vorbind;acum invatamantul romanesc e la pamant.Nici nu trebuie sa acced in elita mondiala a petrolului,mi se rupe de ei,ci sa am eu acasa,pentru mine,ieftin,sa platesc 15 lei curentul,20 de lei gazul lunar nu sute hotilor This post has been edited by daniM: 13 Jul 2008, 11:32 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 15:24 |