DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra

denwer
post 13 Jul 2008, 11:10
Post #211

Membru

Group: Members

In societatea asta, asa zisa, democratica de kkt salariul minim trebuie sa fie cat mai minim,nu se maresc pensiile, nu se maresc salariile la profesori. medici si la alte categorii profesionale pentru ca se scapa de sub control inflatia,in schimb se maresc substantial salariile demnitarilor de la baza piramidei pana la presedinte (si bineinteles aceste mariri au rolul de a scadea inflatia,ceea ce nu se recunoaste sau nu se spune pe fata)si se ridica preturile pentru ca,doamne fereste,patronii (multi fiind si demnitari,dar sub acoperire)sa aiba parte de profituri mai mici cu circa 0.1%.Bineinteles se indexeaza si spagile.Pentru cei ce muncesc cu adevarat in domenii de importanta strategica pentru dezvoltarea societatii in viitor(invatamant,sanatate,cercetare si inventica aplicata,etc.) nu sunt bani,in schimb s-au gasit bani pentru acoperirea "tunurilor" date in banci de catre hoti(care cine credeti ca sunt?),si sunt bani pentru a trimite trupe la mama drakului in praznic pentru a lupta pentru cauze straine Romaniei.Zicea careva ca datoria externa a Romaniei nu este relevanta;eu zic ca este din moment ce nu se vede ce s-a facut cele peste 60 miliarde de euro.Sunt foarte multe de spus,dar chintesenta sistemului actual este BANUL,liderul suprem,singurul care mai vorbeste, indiferent prin ce metode dubioase se obtine.Succes au numai cei cu bani foarte multi si obtinuti pe cai cat mai obscure si cam tot astia sunt cei care candideaza cu ocazia alegerilor.
Noroc ca prostia nu doare!

--------------------
logan 1,5 DCi 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daniM
post 13 Jul 2008, 11:28
Post #212

Membru autentic

From: Gugulania

Da,asta e capitalismul pe care unii il apara cu atata infocare.De aproape 20 de ani de la revolutie nu s-a facut NIMIC,drumurile,sanatatea,infrastuctura,invatamantul,justitia sint praf,la pamant,dar ei sint bucurosi ca-si pot lua prezervative si aparate video.Asta am vrut sa subliniez,ca totusi comunismul din Romania a avut cateva lucruri bune,putine dar a avut.Acum s-au dus dracului si alea!

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
ssilviu
post 13 Jul 2008, 11:56
Post #213

F1 Man

From: Nicaieri

Eh, asta e capitalismul balcanic. Oricat va agitati voi, economia de piata este cel mai bun sistem inventat pana acum. Are numeroase imperfectiuni dar chiar si asa, altceva mai bun omul nu a inventat.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
aphophis
post 13 Jul 2008, 12:23
Post #214

Membru autentic

QUOTE(daniM @ 13 Jul 2008, 09:44)
1acum ce faci cu ele?fetite de 11 ani sint gravide 2orice 3nu conta daca iti tineai gura 4iti faceai acasa(mai buna,fara coloranti si conservanti 5mergeai in Timisoara si  luai  6la fel 7la fel 8,9 cateva sute,se aduceau in cutii de detergent din Germania 10mult mai repede si fara atatea sacrificii ca acum 11,12 dinR.D.G. ca aveai voie....Nu ati inteles nimic,nu proslavesc comunismul,va spun doar ca a ramas acelasi comunism,aceiasi oameni pe functii,aceeasi saracie rurala numai ca in plus s-a agravat.Ma luati cu portocale,cu masini noi,cu video...de respectul statului fata de om ati uitat?Va bucurati ca mancati banane si ca aveti prezervative?Bravo!Cu astea ramanetiMergeti in Suedia  sa vedeti ce asistenta sociala e acolo,sau in Germania unde Fiscul e la fel de tare ca Politia,nu spagari imputiti.Cand o sa-mi aratati chestiile astea aici atunci sa-mi raspundeti,nu sa-mi aratati Metro-ul plin.Unde e la noi diferenta intre comunism si capitalism?In magazine?V-au luat ochii cu ambalajele colorate,asa-i?Pe voi se bazeaza baietii de la Bucuresti ca ii votati!

<span class='edit'>13 Jul 2008, 11:08:</span>

Voi numai masini aveti in cap?Din toata industria ai vazut doar Dacia.Daca aveai acum marile combinate siderurgice,unde erai?Nu am zis nimic de invatamantul gratuit,ci ca scoala era scoala,CALITATIV vorbind;acum invatamantul romanesc e la pamant.Nici nu trebuie sa acced in elita mondiala a petrolului,mi se rupe de ei,ci sa am eu acasa,pentru mine,ieftin,sa platesc 15 lei curentul,20 de lei gazul lunar nu sute hotilor
*

fara suparare da unde era respectul statului fata de cetatean pe vremea comunismului? Cand te saltau pentru ca indrazneai sa spui bancuri impotriva lui ceausescu? Ca mergeai la aplaudat pe stadioane, ca sa para ca tara il iubeste pe tiran? Cand erau cozi pentru orice (eu unu nu am prins ca stateam la tara). Ca se intrerupea curentul in fiecare seara? Ca la medicamente se ajungea foarte greu (iarasi la mine nu a fost problema insa la altii a fost) ? Ca daca erai mai destept ca altii si te ducea capul , aveai initiativa si erai muncitor nu puteai sa fii recompensat de societate la nivelul pe care il meritai ?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
daniM
post 13 Jul 2008, 12:29
Post #215

Membru autentic

From: Gugulania

Vorbeam de celelalte tari,daca ai observat,in legatura cu respectul.Ce e cu curentul?e mai bine acum?Ieri mi s-a luat la lucru de la 12 la 15 si a trebuit sa plec acasa.Din '89 nu ai mai vazut cozi? Eu da!Cu medicamentele merge foarte bine,nu-i asa?Pacat ca nu prea avem bani sa le cumparam.Dar poate ne vindecam daca ne uitam la ele pe raft!Sincer,as aplauda pe oricine daca mi-ar da salar 4000 euro pe luna

This post has been edited by daniM: 13 Jul 2008, 12:34

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
ssilviu
post 13 Jul 2008, 12:44
Post #216

F1 Man

From: Nicaieri

Si l-ai aplauda chiar si daca ar fi un patron care face afaceri paguboase cu statul? Adica face parte din capitalismul ala al carui "fan" esti? Ce ipocrizie.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
radian
post 13 Jul 2008, 12:52
Post #217

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(daniM @ 13 Jul 2008, 09:44)
...Voi numai masini aveti in cap?Din toata industria ai vazut doar...
*

Ma tem ca tu esti cel "care nu vede nimic". In orice tara civilizata, industria auto este una din ramurile economice de baza, evolutia industriei auto este un barometru eficient pentru intreaga economie nationala.

QUOTE(denwer @ 13 Jul 2008, 11:10)
...nu se maresc salariile la profesori...
*

Esti cam in paralel cu subiectul abordat. Cadrele didactice din Romania chiar au niste salarii de invidiat...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
hash
post 13 Jul 2008, 13:02
Post #218

calculatorist

te-ai enervat smile.gif am vrut sa-ti aduc aminte ca pe vremea aia se murea de foame. ca aceiasi securisti dispun acum de bani asta e alta treaba. nu trebuie sa te certi cu noi, ca si noi suntem la fel de revoltati de 'baietii de la bucuresti', partea proasta e ca nu e suficient sa aratam cu degetul, trebuie sa si alegem oameni capabili sa dea legi si mai ales sa le impuna. restul se regleaza de la sine.

ca fiscul mai bine ma haituie pe mine si pe tine pentru 4 lei neplatiti de acum 5 ani si calculeaza dobanzi la dobanzi, si pe ei ii lasa sa traiasca in pace, sau ca nastase e mai puternic decat justitita, asta tine tot de noi, de electorat, sa schimbam.

invatamant se face si acum, problema vine tot de la minister si de la partidele care-si pun oamenii in posturi cheie 'ca sa fie liniste in teritoriu'. vezi ultimul comunicat al ministrului. sa nu ramaneti la ideea ca in invatamant lucreaza numai prosti, ca ar fi pacat.

zici ca nu s-a facut nimic 20 de ani: si daca ar fi asa, asta tot nu justifica incartiruirea fizica si morala a oamenilor, ca pe iepuri, in custi.

--------------------
- - -
+
Jack Daniel's
post 13 Jul 2008, 16:48
Post #219

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(hash @ 13 Jul 2008, 10:35)
intrebari (vreau raspuns):
- in comunism se gaseau prezervative?
- ce gaseai de vanzare la librarie?
- care din colegii de birou era securist sau turnator?
- de unde-ti cumparai inghetata?
- de cate ori pe an mancai cascaval?
- dar portocale?
- dar banane?
- cat costa un casetofon?
- dar un video?
- in cat timp iti luai o dacie?
- dar un trabant?
- dar alta marca?
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif De mult nu am ras cu atata pofta. smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
bion
post 13 Jul 2008, 20:06
Post #220

Membru autentic

From: TM

Tare vreau sa stiu cam care este varsta celor care acuza sau mai ales apara comunismul romanesc. Am incercat sa vad in panoul de control dar conform unui alt bun obicei romanesc majoritatea isi declina un minmum de date de identitate probabil din comoditatea ( sa nu-i zic asltfel) si curajul de dupa draperie dat de internet. Oricum ii vad comentand cu amanunte si lansand dogme pe unii care sigur au aceste date din povestirile de la gura radiatorului si lumina lumanarilor anilor 85-90 spuse de parinti si bunici.
FMCC mad.gif icon_mrgreen.gif

This post has been edited by bion: 13 Jul 2008, 20:07

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
horsewhisperer27
post 14 Jul 2008, 00:28
Post #221

Membru autentic

From: Bucuresti

nu imi vine sa cred ca avand o varsta relativ mare la revolutie,(mai mare ca geniile cel putin) esti atat de indoctrinat.....este, din punctul meu de vedere revoltator si de necomentat.

scoala nu era scoala in nici un caz, fetite de 11 ani stii tu ca nu erau gravide si atunci?etc etc etc!

gura poate nu voiam sa mi-o tin...
si de unde esti de te roade bucurestiu si baietii?(nu stiu care baieti, da urmeaza)!

--------------------
fan VAG!
+
denwer
post 14 Jul 2008, 06:46
Post #222

Membru

Radiane,iar ai tras o basina in malai.Intr-o societate civilizata(ca cea pe care o sustii) discutiile se poarta cu argumente si contraargumente,nu cu atacuri la persoane.Ia zi tu,atotstiutorule,care sunt acele salarii de invidiat acordate de indivizi care au fost prosti pe bancile scolii celor care s-au straduit sa-i invete pe unii care au trecut precum gastele prin apa si acum dau cu oistea in gard?

Bioane,faci cumva parte din randul organelor de represiune reactualizate dupa puci si vrei sa ne amprentezi?

--------------------
logan 1,5 DCi 2006
+
diaconuliviu
post 14 Jul 2008, 07:11
Post #223

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(radian @ 11 Jul 2008, 12:08)
Hmmm, putini erau cei care se simteau in siguranta pe vremea Securitatii, tu esti unul dintre ei?  radmasa.gif

Mi se rupea de ascultari, nu aveam si nu am nimic de ascuns. Poate altii. M-ar durea undeva daca m-ar asculta si acum, nu am de ascuns; altii se tem...stiu ei de ce..mai o afacere cu droguri, mai una cu neplata taxelor, etc..
QUOTE(hash @ 12 Jul 2008, 22:14)
[...]
Luati-o mai usor cu canalul ala, ca pentru constructia lui au murit oameni, in regim de munca fortata.
[...]

Au murit mai mult din cauza bauturii, neatentiei, etc. Stii citi bani aveau "canalistii" delegati din "fabrici si uzine"? Al lor + prima grasa pe care semnau cei din fabrica si o luau canalistii (conform unei marete legi nu aveai voie sa dai prima lunar aceluiasi individ, pt asta se facea tabel cu premiati prin rotatie dar banii mergeau la canal). Troc de genul 2 butoaie motorina contra 1 butoi vin. Si altele...
QUOTE(andreiutzu @ 12 Jul 2008, 23:50)
lasa bre ca acu se transforma singuri in badarani si alcoolici ca doar fiecare face ce vrea!

Alcoolici? ar fi mic pistrui.. se transforma in drogati.. in tot ce vrei.

QUOTE(hash @ 13 Jul 2008, 08:40)
1. [...]o amarata de repartitie (terminai in bucuresti si erai repartizat la cucuietii din deal, la vreo mina ceva), te-ngropai acolo. [...]
2. [...] daca erai vazut ca 'chiabur', erai 'dusman al poporului' si avea de tras tot neamul tau pana la a 3-a sau a 4-a generatie (intrai la facultate si te exmatriculau, erai trimis la canal, si faze de-astea, erau vinovati strabunicii si le trageai pacatele) numai cei cu 'origine sanatoasa' erau promovati (de multe ori chiar daca erau incapabili, insa aveau clanta)
[...]
3. haide sa nu abordam o atitudine de pensionari, lucrurile bune au fost ca s-a reconstruit tara, dar lumea trece cu vederea modalitatea brutala in care s-a facut asta.

1. Multi s-ar bucura acum sa aiba loc de munca primit "la cucuieti". Apoi, nu ai cum sa pregatesti 100 de medici sau de ing., ei (repartitia se facea dupa medie si buletin) sa fie coada cozii dar sa aiba asigurate cele 100 locuri in Buc. Apoi, la vremea aia, da, Bucurestiul era oras inchis, era ticsit de "studii superioare", de care era nevoie si pe la tara.
2. Asta era pe vremea 50-60, dupa asta s-au potolit spiritele...
3. Ai dreptate dar, modul asta brutal, poate ar trebui aplicat si acum, la construirea adevaratei economii de piata..

QUOTE(ssilviu @ 13 Jul 2008, 11:56)
Eh, asta e capitalismul balcanic. Oricat va agitati voi, economia de piata este cel mai bun sistem inventat pana acum. Are numeroase imperfectiuni dar chiar si asa, altceva mai bun omul nu a inventat.

Una e economia de piata si alta e la noi. Probabil ierarhia e asa:
Capitalism=locul 1.
"Comunism" = locul 2.
Ce e la noi=locul 3.

QUOTE(aphophis @ 13 Jul 2008, 12:23)
1. [...]Cand te saltau pentru ca indrazneai sa spui bancuri impotriva lui ceausescu?
2. Ca mergeai la aplaudat pe stadioane, ca sa para ca tara il iubeste pe tiran? Cand erau cozi pentru orice (eu unu nu am prins  ca stateam la tara). Ca se intrerupea curentul in fiecare seara? Ca la medicamente se ajungea foarte greu (iarasi la mine nu a fost problema insa la altii a fost) ? Ca daca erai mai destept ca altii si te ducea capul , aveai initiativa si erai muncitor nu puteai sa fii recompensat de societate la nivelul pe care il meritai ?

1. pentru aia nu m-a saltat nimeni.. si nu cred ca NUMAI pt un banc politic a fost cineva saltat. Se practica ceva de genul: il saltau pe individ pt cine stie ce "sabotaj" sau spionaj sau cine stie ce trafic sau ce vindea ala de pe te miri unde si afisau ca motiv "banc politic".... A propos, pentru ce a fost condamnat Voican-Voiculescu?
2. Corect ...doar ca acel iesit pe stadioane nu il cerea "tiranul" ci "cateii"...la fel si productiile record, etc..

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
radian
post 14 Jul 2008, 07:30
Post #224

QUOTE(radian @ 13 Jul 2008, 12:52)
...Esti cam in paralel cu subiectul abordat. Cadrele didactice din Romania chiar au niste salarii de invidiat...
*

QUOTE(denwer @ 14 Jul 2008, 06:46)
Radiane,iar ai tras o basina in malai.Intr-o societate civilizata(ca cea pe care o sustii) discutiile se poarta cu argumente si contraargumente,nu cu atacuri la persoane....
*

Esti foarte spiritual...

Doar am precizat ca esti pe langa subiect, unde vezi tu atac la persoana?

Legat de salariile din invatamant:

- o educatoare, cu cca. 20 ani vechime, care lucreaza cam 3,5 - 4 ore pe zi si 4 luni vacanta pe an are un castig salarial lunar de circa 2.000 lei;

- un profesor de liceu, sef de catedra, 22 ani vechime, care preda o norma si jumatate ajunge la un salariu brut lunar de 4.500 lei.

Astea-s argumente in opinia ta, sau e tot atac la persoana?

--------------------
+
vijelie
post 14 Jul 2008, 07:37
Post #225

membru violet

Va ciondaniti degeaba, cine avea 25-30 ani pe vremea aia nu stie cum e sa ai aceeasi varsta acum. Si invers.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
radian
post 14 Jul 2008, 07:41
Post #226

QUOTE(diaconuliviu @ 14 Jul 2008, 07:11)
...prima grasa pe care semnau cei din fabrica si o luau canalistii ... Multi s-ar bucura acum sa aiba loc de munca primit "la cucuieti"...  Asta era pe vremea 50-60, dupa asta  s-au potolit spiritele...
*

Vorbeam de elevii de liceu si de militarii in termen care isi rupeau oasele la canal. Aia nu au primit prime grase.

Chiar crezi ca multi s-ar bucura sa fie obligati sa se prezinte la un serviciu (minim 3 ani de zile) chiar daca acel serviciu este situat la mama dracului, la multe sute de km distanta? Esti naiv...

Dosarul de cadre a functionat pana la 22.12.1989 si nu doar prin anii '50. Inainte de 1989, de exemplu, nu aveai dreptul sa dai admitere la Drept daca nu treceai in prealabil "proba dosarului"!

Vorba lui Bion, tare as fi curios sa aflu varsta celor care se dau nostalgici aici pe forum...

--------------------
+
vijelie
post 14 Jul 2008, 07:44
Post #227

membru violet

Domnu' radian, notiunea de "mama dracului" e destul de relativa.
Imi permit insa sa iti reamintesc ca si la "mama dracului" traiau oameni care aveau nevoie de energie electrica, de asistenta medicala, de drumuri, de hrana.

--------------------
+
radian
post 14 Jul 2008, 07:51
Post #228

Domnu' Vijelie, foarte corect, atata doar ca ssistemul repartitiilor este unul aberant, care in scurt timp ar degenera intr-o afacere dubioasa. Daca cei care traiesc la "mama dracului" au nevoie de un inginer sau de un doctor, nu au decat sa scoata postul disponibil, si se vor gasi destui amatori sa-l ocupe.

Ma refeream strict la sistemul repartitiilor, unde puteai avea surpriza sa termini limbi straine in Iasi si sa te trezesti profesor in vreun sat de munte din Maramures, sau sa termini TCMul in Timisoara si sa te "invarti" de o repartitie prin Dobrogea. Inevitabil, in astfel de situatie ar interveni sistemul de pile si relatii pentru a obtine negatii, etc.

--------------------
+
diaconuliviu
post 14 Jul 2008, 07:54
Post #229

Membru autentic

A mea virsta o afli din profil=44. Eu am fost un "beneficiar de post la mama dracului", recte Mirsa, SB. Am invatat destule acolo pt ca AM VRUT sa invat ceva. Si am stat acolo perioada 89-95, deci chiar si peste cei 3 ani. In fond, daca tot ma aflam acolo, placut-neplacut, n-am plecat de la ideea "nu-mi place la mama dracu', deci nu fac/invat nimic".
Iar aici nu e vorba de "nostalgie" ci de a vedea bine-rau prin COMPARATIE! intre ce a fost si ce e.
Si chiar as fi curios, din toti absolventii de facultati intre anii 60-89, TOTI aveau acel "trecut nepatat"? ma indoiesc. Situatia a fost urita in perioada aia 50-60, cu canal, cu condamnari, cu trimiteri acasa (chiar si mama fusese trimisa acasa ca nu se inscria bunicu' in "colectiv")... dar, cam dupa acel decret prin acre au fost eliberati detinutii politici (toti) din puscarii, faza cu dosarul s-a mai diluat.
Eu am absolvit poli, la intrare nu mi-a cerut nimeni dosar - l-or fi verificat ei pe alte cai, nu ma intereseaza - in '89, la angajare, insa, a trebuit sa scriu (si am scris) de un var initial fugit, prins, apoi plecat cu acte in America. Si nu mi-au spus "dom'ne, nu te angajam aici (Mirsa avea, cica, o parte de constructii MLI) ca ii vinzi secrete lu' var-tu...

Aia cu repartitie la mama naibii mai avea, oarecum, o conotatie: la o repartitie la matematica (unde repartitia nu se facea prin teleconferinta, pe toate centrele, ci pe bucati (adica Craiova avea locurile ei, Buc, la fel, CJ ale ei, etc..)), pornind de la premisa ca fiecare din cei afectati isi mai aranja un post in zona lui, tovarasa a cerut listele cu 2 zile inainte de repartitie. Si le-a rasucit: ale CJ trec la Buc, ale Craiovei la CJ, Buc la Craiova. Ma rog, cu reechilibrarea numarului de locuri aferent. Ce se urmarea? Imprastierea populatiei ...

This post has been edited by diaconuliviu: 14 Jul 2008, 08:12

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
horsewhisperer27
post 14 Jul 2008, 07:55
Post #230

Membru autentic

bai frate ce aberant e argumentu asta cu "toata lumea avea un loc de munca!"\

si traiam toti ca niste "furnicutze"...VA SPUNE CEVA OARE??

--------------------
fan VAG!
+
diaconuliviu
post 14 Jul 2008, 08:14
Post #231

Membru autentic

Si ti se pare ca acum traim altfel decit ca in ierarhizarea furnicuta-bondar-etc? Ca asa intuiesc, faci referire la bancu' ala.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
bion
post 14 Jul 2008, 08:39
Post #232

Membru autentic

soaptacalulului &denwer. Daca comentariile de piata obor care sunt postate de tovarasiile voastre mai sus imi sunt cumva adresate mie exista doua posibilitati ca sa va raspund in stilul vostru politicos si elevat. Ori sunteti cu bioritmu ` neuronal la - sau trebuie sa cititi ce am scris eu de comunisti si dupa aia sa comentati. tongue.gif .Denwer. mi se pare mai civilizat si corect sa stii cam cu cine porti o discutie. Daca de ex. esti un pusti de clasa a VII-a se pot aplica metode corespunzatoare varstei si capacitatii de asimilare si intelegere wink.gif
In rest FMCC wink.gif

--------------------
+
radian
post 14 Jul 2008, 09:02
Post #233

Diaconuliviu din profilul tau nu rezulta varsta pe care o ai, dar, daca zici ca ai 44 de ani, inseamna ca suntem din acelasi leat. Deci, experienta noastra in ceea cepriveste epoca de aur, este cam aceeasi... Oricum, pare-se ca incet incet ajungem la un numitor comun. E drept "principiul dosarului de cadre" dupa anii '60 nu s-a mai aplicat pe banda rulanta, dar totusi s-a aplicat pana in '89.

Am avut o amica care prin 1985, 86 nu a putut da examen de admitere la drept fiindca tatal ei, fost gestionar, a delapidat si a suferit o condamnare. Omul a gresit, a platit, dar a platit si fica lui...

Am avut o colega in facultate, al carui tata in anii '70 a fost exmatriculat de la politehnica din Timisoara, fiindca l-au "descoperit" ca era fiul unui fost soldat din armata germana. Colega mea, la sfatul parintilor, in ultima zi de cursuri din clasa a XII s-a maritat, si a reusit cu putine insistente ca pe diploma de bacalaureat sa-i apara doar noul nume de familie, astfel asa, ea a reusit sa termine o facultate.

Ti-am prezentat doua cazuri in care s-a aplicat principiul dosarului de cadre, mult dupa perioada limita data de tine.

--------------------
+
bion
post 14 Jul 2008, 09:26
Post #234

Membru autentic

Chestiile cu soldatii germani erau valabile numai celor care au facut parte din Waffen SS si aveau ceva dosare pentru activitati nemilitare in timpul razboiului. Pe ailalti pui de fritzii care au facut razbelu` ii lasau in pace. Stiu asta de la colegii svabi de liceu si de "scoala profesionala" dupa.
La chestia cu imposibilitatea unora de a face anumite facultati din cauza unor parinti cu "bube" bolsevicii aplicau percepte biblice icon_mrgreen.gif copii vor plati pacatele parintilor.
Insa de cele mai multe ori aplicarea dosarului de cadre si a originii sanatoase era dupa anii `60 ceva aleator. cool.gif
FMCC

This post has been edited by bion: 14 Jul 2008, 09:28

--------------------
+
vijelie
post 14 Jul 2008, 09:39
Post #235

membru violet

Intrebare pentru nostalgici: va placeau conservele de vinete in ulei? Daca da, va rog sa precizati cat timp puteti consuma NUMAI asa ceva, fiindca numai asta era pe rafturile la Alimentara, cel putin la mine in cartier.

--------------------
+
OAP
post 14 Jul 2008, 09:47
Post #236

Membru autentic

A fost o perioada in care eram destul de surprins de afirmatiile celor care apara comunismul. Pur si simplu ma ingrozeam de ceeq ce puteam auzi. Nu puteam concepe ca oameni normali sa gandeasca in felul asta. Dupa ce am citit cateva lucrari asupra ceea ce inseamna manipulare de masa, spalare de creiere...etc mi-am dat seama ca marea majoritate nu are nici o vina decat aceea de a cadea in plasa celor care s-au jucat cu destinele lor inainte de 89 si dupa.....

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
vijelie
post 14 Jul 2008, 09:58
Post #237

membru violet

Spalare de creier e si acum, dar se manifesta altfel.

--------------------
+
diaconuliviu
post 14 Jul 2008, 10:07
Post #238

Membru autentic

@vijelie: Pai, probabil tot atita cit poate azi consuma unu caruia nu-i mai ramine din pensie/salariu/nonvenit (dupa eventuala plata a "angaralelor" si medicamentelor) deci de piine.
Revenind, era o vorba "nu se gasea nimic dar toti aveau"...

E in fiecare regim o anomalie - atunci nu gaseai, acum n-ai cu ce cumpara.

This post has been edited by diaconuliviu: 14 Jul 2008, 10:12

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tarzy
post 14 Jul 2008, 10:19
Post #239

aroist

cum naiba nu ai cu ce cumpara daca TOATE magazinele sunt arhipline .... tot aud povestea cu saracia generalizata dar .... in supermarkete vad ca toata lumea impinge la caruicioare umplute cu varf.

a ..... nu toata lumea are bani de "vitoane" si Q7 adevarat .... dar asa de-o sarsana din inlocuitor si-o dacie se gaseste mai la toata lumea

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
diaconuliviu
post 14 Jul 2008, 10:42
Post #240

Membru autentic

@tarzy:
Exact, multa lume nu are cu ce cumpara...strictul necesar.
Inlocuitor?
Pai stai si explica-mi: "fir-ar si lua-l-ar, de dictator, ca ne dadea salam cu soia" (soia era putina in acel salam) dar acum un salam e 99% soia si inlocuitori. Alimentele-s pline de inlocuitori si E... mai mult sau mai putin nocive... Rosiile erau rosii, cu gust, acum sint LEMN la mijloc, fara gust, etc. A, acum e normal, atunci era comunism..
@radian: am completat data, e ok acum.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
17 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 18:34
Forum Renault