Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
![]() ![]() ![]() |
Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma bucur sa constat ca pentru lumea de aici comunismul a insemnat doar loc de joaca. Poate e cam devreme sa faceti astfel de comparatii...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 2 Jul 2008, 14:11) Ce folos ca acum, le cumpar pe toate si nu mai am loc sa umblu in casa de ele? Am dat in boala shoping-ului. Acuma cine are cu ce. ![]() Cateodata ma intreb si eu cum e mai bine: Sa ai bani dar sa nu ai ce cumpara(comunismul) sau sa fie de toate in magazine si sa nu ai cu ce sa cumperi (zilele noastre) ![]() |
--------------------
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.724 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(ady77 @ 2 Jul 2008, 14:09) Exact de aia spun ca era mai frumoasa copilaria atunci. Nu erau emisiuni tv ziua, nu erau calculatoare. Eram nevoiti sa inventam si sa jucam tot felul de jocuri. La fotbal trebuia sa plecam pe shestache ca altfel ne-am fi adunat vreo 5-6 echipe, acum nu strangi 12 copii sa mergi la fotbal. Trebuia sa fii creativ. Azi toti copiii de 8-10 ani joaca "cauntarstraic" (baga-mi-as picioarele in el, ca l-am jucat si eu in facultate) si se constipa stand pe scaun cate 12 ore la calculator si la TV (unde desenele animate au niste teme de te baga in sperieti). |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Exactly
|
--------------------
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E vina comunismului (sau a democratiei) sau a parintilor ca acesti copii se pregatesc sa devina autisti?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.724 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(os @ 2 Jul 2008, 14:12) Ceea ce gasesc eu unul negativ este degringolada in sistemul de valori - care la rindul ei are (si va avea) efecte din cele mai rele asupra societatii - si prin asta asupra fiecaruia dintre noi. Asta se pregatea de pe atunci (vezi cartusul de Kent si pachetul de cafea, sticla de 'vischi'). Ce vedem azi e produsul anilor de comunism. QUOTE(vijelie @ 2 Jul 2008, 14:18) E vina comunismului (sau a democratiei) sau a parintilor ca acesti copii se pregatesc sa devina autisti? Comunism: ziua de lucru 8h, timpu trece, leafa merge, noi cu drag muncim. Mai o atentie la secretaru de partid, o spaguta la tanti de la alimentara, o favoare la portaru de la ISCIP si uite asa se descurca lumea in privinta traiului de zi cu zi. Timp pentru copchii si educarea lor -- berechet. Capitalism: ziua de lucru: 8-16-18 h, timpu trece, banu vine greu si putin. Cauta alte metode sa faci bani, mai ia un job part-time ca sa suplimentezi veniturile. Timp pentru copchii si educarea lor -- din parti! Educatia o face televizorul, calculatorul, anturajul... This post has been edited by Illusi0n: 2 Jul 2008, 13:23 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 2 Jul 2008, 14:05) - nu uit niciodata cozile la oua, carne, ulei, lapte... si painea data pe cartela, parca eram in vreme de razboi. Benzina iarasi, era data pe cartela, cred ca 20l/luna; de cand am masina cred ca am pus lejer peste 2000l/an Ha ha . da la la coada la butelie(sa incarci) nu ai stat? Nu mai vorbesc de listele pentru : apartament, butelie, Telecolor. Duminica era super, circulau numai cei cu sot, duminica cealalta cei fara sot. (adica necasatoriti? ![]() Mama naibi, ce se intampla cu topicul asta? Pana apuc sa scriu, scriu normal,au mai aparut 7 postari, aveti dactilografe? Alo, aici cati useri pe metru patrat au voie? Sa se dea o lege. ![]() This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 13:27 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Despre bani, "pe vremea comunismului avei bani si nu aveai ce sa cumperi cu ei":
Banii sunt, dragi colegi, niste bucati de hirtie frumos tiparite. Ei devin bani _numai_ prin faptul ca ii poti preschimba oricind pe bunuri si/sau servicii (operatie cunoscuta indeobste sub numele de "cumparare"). Daca aceasta trasatura esentiala (posibilitatea de a cumpara ceva) nu este indeplinita, banii revin la calitatea lor de bucati de hirtie tiparita. Ceea ce vreau sa spun: de fapt banii aia erau (in parte) iluzorii - caci nu puteau cumpara nimic. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(logan1.5dci @ 2 Jul 2008, 14:20) Am facut dactilografie in liceu in clasa a 9-a si a 10-a ![]() |
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
de vina pentru aglomeratia de autoturisme si lipsa jocurilor de joaca pentru copii este...bingo..comunismul. si voi, binenteles, astia care dati zeci, sute de mii de euro pe niste spatii de locuit infecte, in niste blocuri infecte confort 3. Blocurile de tipul asta s-au demolat demult in toate tarile civilizate, unde a fost cazul bineteles.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ady77 |
![]()
|
Uite de aia imi fac eu casa la tara si am sa fac naveta in oras cu scarbiciul 20 km dus 20 intors zilnic
This post has been edited by ady77: 2 Jul 2008, 13:30 |
--------------------
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Puteai sa-i spargi in concedii sau puteai vizita Timisoara si Sibiul, si pe langa vizitat, gaseai in magazine multe chestii care in Cluj, de exemplu, nu le gaseai numai pe sub mana
![]() |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
vijelie |
![]()
|
Te referi la ciunga de mestecat sau la lapte praf?
Ai idee ce insemna sa nu ai ce sa dai unui sugar ce sa manance? This post has been edited by vijelie: 2 Jul 2008, 13:33 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Io propun sa-l punem la zid pe os ca e comunist rau incontinuare...daca era comunist bun il iertam
![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu stiu de lapte praf, nu mi-o placut niciodata, am preferat laptele de napolact sau cel de vaca, direct din țîța vacii.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu toti aveau o vaca in balcon.
Tu vorbesti despre comunismul TAU, vazut prin ochii copilariei. Adevarata dimensiune a catastrofei e data de liderii democrati actuali, fosti nomenclaturisti. This post has been edited by vijelie: 2 Jul 2008, 13:41 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 2 Jul 2008, 14:40) democrati trebuia pus intre ghilimele. De fapt conducerea actuala reprezinta "esalonul 2", cei care vroiau si ei acces la putere (ca la ciolan aveau). Si macar daca ne-ar lasa naibii in pace, ca au furat si si-au facut averi cat pentru 4 generatii! |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Serje |
![]()
|
Nu aveam vaca in balcon, era la 10 km de balcon.
Io vorbesc de unele aspecte, care erau si bune printre altele rele, la fel ca si acum. Adevarata dimensiune a catastrofei nu-i data de liderii actuali, ci de marea majoritate a populatiei. Suntem un neam de hoti si puturosi, orice regim ar fi si orice lideri am avea, noi tot timpul cautam solutia cea mai usoara pentru noi si scuzele le avem de dinainte pregatite, si nu cred ca ni se trage de la comunism, poate intr-o mica masura. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
da' de bananele verzi puse pe langa bec sa se coaca nu-si mai aduce nimeni aminte? de celebra "Eugenia" in care iti rupeai dintii...sincer cand s-au mutat ai mei in parcare erau 2 masini aveam loc de fotbal berechet. ieseau cei 2 vecini la noi sa nu le lovim masinile...acum scandal mare pe locurile de parcare...ba te'n mata ca eu stau aci de cand e blocu ce mama draq imi iei locul!
fiecare regim are plusurile si minusurile lui, parti bune si parti rele...acum depinde ce vrei parte vrei sa vezi. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 2 Jul 2008, 12:28) de vina pentru aglomeratia de autoturisme si lipsa jocurilor de joaca pentru copii este...bingo..comunismul. si voi, binenteles, astia care dati zeci, sute de mii de euro pe niste spatii de locuit infecte, in niste blocuri infecte confort 3. Blocurile de tipul asta s-au demolat demult in toate tarile civilizate, unde a fost cazul bineteles. Da, numai ca tarile civilizate nu au avut atatea. Acum ce sa faci cu ele ? Alte locuinte de unde. In ritmul in care se construieste mori incet. Blocurile comuniste reprezinta o mare parte a spatiului locativ in prezent si nu exista solutii de inlocuire imediata a lor. Apoi unele sunt relativ noi. Al meu nu are nici 20 de ani (a fost gatat in 1989 inainte de revolutie), ce faci, il darami ca e comunist ? Nu, trebuie integrat in peisaj, asta e. O sa mai stea acolo mult si bine inca 50 de ani pe putin. Stii cat au fost proiectate sa reziste blocurile astea ? 100 de ani. Tinand cont ca marea majoritate s-au facut dupa anii 70 eu zic sa ne racorim ca o sa le mai vedem mult si bine ... |
--------------------
------
------
------
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Cadoo
Ia vedeti, e vreunul din voi la coada la ulei? This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jul 2008, 14:34 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Tot citesc aici despre defectele societatii actuale si imi amintesc de faptul ca am auzit undeva (nu-mi amintesc deloc unde) un comentariu al cuiva referitor la societatea americana (parca) in replica la evidentierea acestor neajunsuri. Zicea respectivul ca orandiuirea respectiva "isn't perfect, but is the best we've got..."
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Tocmai asta e esenta, capitalismul este ceva imperfect da functioneaza(pentru ca fiecare are grija de bostanaria lui), iar comunismul este prea perfect pentru a se aplica la....oameni.
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
minny |
![]()
|
La americani insa prea e la extrem de fiecare cu bostanaria lui. S-a ajuns la un egoism si individualism dus la extrem in multe cazuri. Parerea mea.
|
--------------------
------
------
------
|
|
marksman |
![]()
|
@minny: si in alte societati capitaliste crezi ca e altfel?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 1 Jul 2008, 09:58) Era mai bine pe vrema lui Ceausescu cand a gandi liber era o crima pedepsita aspru. Era mai bine sa decida altii pentru tine ce ai nevoie, ce ai voie sa faci si ce nu. Desi aveam vreo 6 ani cand a fost impuscat odiosul, mai tin minte cum era. Ehh.. oamenii nu erau dobitoci, gandeau liber numai ca nu vorbeau liber. Crezi ca nu isi dadea lumea seama ca lucrurile nu erau normale? Toata lumea stia bancuri cu Ceausescu, numai ca faceai o selectie cui le spui si unde le spui ![]() Pana la urma despre ce e topicul? Daca era mai bine inainte? Ce e mai trist e ca si astia noi din politica, oameni tineri, au radacini adanci in comunism. Am ramas cumva surprins cand am aflat ca Cristian Boureanu nu e venit de nicaieri cum credeam eu naiv... tatal lui era mare comunist. La vremuri noi, tot ei ![]() |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
minny |
![]()
|
@Illusion - parca in cateva tari din Europa e mai bine. Ce zici de Franta, Spania sau Suedia ?
|
--------------------
------
------
------
|
|
Serje |
![]()
|
Si ce legatura are? Asa si peste 100 de ani, strastrabunicul lu x-ulescu o fost mare comunist, hai sal impuscam. Conteaza omul, nu neamurile lui. Putem sa trecem odata peste ca o fost comunist, sau ca tacsu o fo cine o fo cine o fo, putem sa ne uitam inainte? Io zic ca solutia ii sa ne uitam inainte nu tot inapoi, asta daca vrem sa avansam. Sa iertam greselile din trecut, sa pedepsim greselile din prezent, dar cel mai important ii sa ne uitam ce-i de facut in viitor. Pana la urma multi dintre fostii mari comunisti au ajuns in situatia aceeea pentru ca vroiau mai mult, si era singura solutie de a avea mai mult (probabil putini dintre ei credeau in comunism). Acum nu-i acelasi lucru? Multi care avanseaza, avanseaza ca pupa in stanga si in dreapta, unul care nu-i asa de "pupacios" avanseaza mai greu, ii vazut mai greu, desi posibil sa fie mult mai bun ca ala pupaciosu. Si asta nu tine de comunism, si nici de romania, asta ii peste tot.
Sa mergem inapoi nu-i o solutie, solutii is sa ramanem sa ne plangem de mila ca vai doamne ce ne-o facut comunistii si sa-i tot blamam sa-i judecam, dar asta ne cam face sa stam pe loc, sau sa-i iertam (sau sa-i uitam, dar asta ii mai greu pentru unii care chiar au avut de suferit) si sa zicem: ok asta ii situatia, buna prosta cum o fi, hai sa vedem ce putem face, si sa ne uitam in fata. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 22:14 |