DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra

FireChief
post 15 Jul 2008, 04:49
Post #301

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Group: Members
From: Bucuresti

despre comunism...
a fost ...
s-a dus......
Dumnezeu sa-l ierte ,ca mult rau a facut!
buna dimineata tovarasi! smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 15 Jul 2008, 06:27
Post #302

Mesaj semiautomat

Acelasi lucru il am de zis despre topicul "despre orice". Hai sa nu-l transformam si pe asta.

'Buna dimineata' zici aici.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 07:10
Post #303

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(daniM @ 14 Jul 2008, 18:43)
Toti vorbiti de oameni indoctrinati,de spalari de creier;dar cati dintre acestia ati cunoscut care sa zica pe bune:"Da,imi iubesc partidul,si pe Ceausescu"?Ca aproape toti romanii cam ziceau bancuri pe la colturi...

1. Sint destui care chiar credeau in comunismul de inceput, inaintea inevitabilei "burghezii proletare"...
2. Si eu spuneam bancuri, erau amuzante.

QUOTE(radian @ 14 Jul 2008, 19:04)
[...]Da, am cunoscut multi indoctrinati de care vorbesti tu. Toti tembelii si retardatii care dupa aproape 20 de ani au tupeul sa-mi zica ca era mai bine inainte...

Adica "cine nu e cu mine e impotriva mea"? Adica am dreptul sa spun ca era mai rau atunci pt ca asa vrei tu? cine PM esti tu sa te crezi "detinator de adevar absolut"?
A, ca tie poate iti e mai bine acum, ai dreptul s-o spui, dar poate altora le-a fost mai bine inainte (fara a fi din categoria aia de nomenclaturisti)... pt ca acum nu stiu sa se "face jmekeri"[SIC!]. Sint tembeli ca unu' ii considera ca atare?

Nu te supara, si eu injuram ATUNCI orinduirea si pe opritorii de curent si pe cenzorii de emisiuni/emisii. Pt ca nu stiam ca ne poate fi mai rau. Dar, comparind atunci cu acum, imi pare rau ca am injurat.

QUOTE(tarzy @ 14 Jul 2008, 21:04)
eu  nu am vrut decat sa-i raspund lui diaconu care ii invita pe nemultumitii de politica sociala din RO sa plece pe melaguri mai "imperialiste"
[...]

Vezi ca intelegi timpenii? Ei ii invitam ca si solutie alternativa pe cei ce le cer unora sa plece in Corea sa plece ei insisi in Spania. Solutia de nemultumire asupra unui regim este dubla: pleaca unii sau altii. De ce UNII musai sa plece? Pt ca numeric is cam egali ...Asta voiam sa spun acolo.

Si ca sa inchei in ton, MB.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tarzy
post 15 Jul 2008, 07:12
Post #304

aroist

QUOTE(daniM @ 14 Jul 2008, 22:39)
Va ganditi doar la voi sad.gif ;cate masini aveti azi,cat puteti manca de mult,dar la oamenii de pe sate nu a adus nimeni vorba.Exista inca sate fara curent ,izolate.Intr-adevar in orase a crescut nivelul de trai,dar la cei care traiesc cate o familie intreaga dintr-o pensie amarata de agricultor,sau de urmas,cine se gandeste?Oameni care au lucrat o viata intreaga la uzine care au fost vandute pe nimic la fier vechi si acum isi vand amintirile pe o foaie de ziar in piata ca sa-si poata cumpara medicamentele mult prea scumpe pentru buzunarele lor,despre ei ce e de zis?Da comunismul e de condamnat,dar atunci oamenii astia aveau bani de o paine mai alba,de o carne,chiar daca se gasea mai greu.La noi a mai ramas doar partea REA a comunismului.Nu a murit nimeni pe lumea asta nici fara portocale,nici fara masina.Insa fara caldura,fara medicamentele batranetii...e greu.Sintem putini care putem cheltui 30-40 de lei pe zi.Pentru multi e mancarea pe o saptamana.Asta a adus in Romania,din pacate,caderea comunismului.
*

haidi bre de plimba ursu .... te pomenesti ca pe vremea comunismului caldura, mancarea si medicamentele erau pe toate drumurile si mai erau si gratis

iti spune subsemnatu ca la 12 ani (prin 86) am fost internat ptr nu stiu ce gripa (probabil capatata dinm cauza faptului ca era prea cald in apartament dar parinti insistau sa dorm imbracat) .... iar medicamente imi aduceau ai mei o data cu pachetelul zilnic ca daca ma lasau in baza macarii de la spital probabil ca acum aveau un mostenitor mai putin de trecut in testament

sa-ti spun cum stat4ea treaba cu caldura si apa calda ..... erau "rationalizate" asa ca in giurgiu se auzeau mamicile cam de 2 ori pe saptamana .... "georgica ai in casa sa faci baie ca a venit apa calda .... sa nu se "ia" ca data trecuta in 1/2 de ora

QUOTE(ydaniel @ 14 Jul 2008, 23:09)
era mai bine pe vremuri;)
*

era bine nu zic mai ales ptr puturosi

QUOTE(adip @ 15 Jul 2008, 01:55)
Tarzy, nu eu m-am referit primul la romanii din diaspora, daca ai probleme in a urmari firul logic al unei discutii iti faci aici un rezumat din 3 posturi consecutive. Dup-aia, daca mai e nevoie, dezvoltam:

Am incheiat rezumatul. Cum e, mai clar?

Fara comentarii.

<span class='edit'>15 Jul 2008, 11:30:</span>
Scuze hash, nu am vrut sa generalizez, e vorba de unii dintre noi, evident smile.gif
*

stimabile .... tu vorbesti acolo de posturi date dupa ce tu te-ai bagat ca musca-n lapte in seama de unu' singur

si te rog frumos ... oi fi eu fraier de roman ramas in tara dar .... nu permit la "dilari" de caucoace sa faca remarci (mai ales nejustificate) despre cat ma tine pe mine firul logic

QUOTE(FireChief @ 15 Jul 2008, 04:49)
despre comunism...
a fost ...
s-a dus......
Dumnezeu sa-l ierte ,ca mult rau a facut!
buna dimineata tovarasi! smile.gif
*

ei ... stimate dom'le Colonel ..... va rog sa-mi permiteti sa raportez .... ca , comunismul (sau ma rog mentalitatea) nu s-a dus ..... dovada chiar aici in acest topic si cred eu chiar pe la matale prin unitate .... nu mai stiu acum ... dar prin 1999-2000 cand "am servit patria" era cam preponderenta mentalitatea comunisma printre verzituri

toata stima

This post has been edited by tarzy: 15 Jul 2008, 07:13

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 07:39
Post #305

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 15 Jul 2008, 07:12)
[...]
iti spune subsemnatu ca la 12 ani (prin 86) am fost internat ptr nu stiu ce gripa [...].. iar medicamente imi aduceau ai mei o data cu pachetelul zilnic ca daca ma lasau in baza macarii de la spital probabil ca acum aveau un mostenitor mai putin de trecut in testament
[...]

Tot in perioada aia am facut operatie de deviatie de sept, la Coltea. Dupa care, dupa ce mi-au scos fesele din nas, m-au mutat in Studentesc. Nu mi-au trebuit decit fiole de algocalmin, am pragul durerii mai coborit si-mi trebuiau mai multe decit imi treceau ei pe foaie. In rest, antibiotic, mincare, totul OK. Nu gratare dar perfect consumabila.

MB!

This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2008, 07:40

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
radian
post 15 Jul 2008, 07:41
Post #306

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Diaconuliviu, pentru tine comunismul se reduce doar la faptul ca un absolvent de facultate avea asigurat un loc de munca, si daca te punei bine cu secretatul de partid primea si o locuinta moca de la stat, ba poate, daca erai baiat de treaba, primeai si repartitie pentru un aragaz, o butelie, un frigider. E drept cu salariul de atunci, ca inginer stagiar (parca era 2.250 lei in primul an de stagiatura) iti puteai cumpara mai multe decat o poate face azi un ingienr debutant (asta teoretic vorbind, ca practic, chiar daca aveai bani, stateai cu ei in buzunar ca nu prea aveai ce face cu ei).

Insa comunismul a insemnat mult mai mult. A fost o dictatura, a insemnat confiscarea bunurilor, puscarie politica, deportari, interzicerea celor mai elementare drepturi, erai la cheremul unor secretari de partid semidocti. Insemna umilire inainte de toate. Trebuia sa ai "relatii" peste tot, sa poti cumpara o paine in plus peste ratie, o cutie de nes, o pereche de pantofi...

Ca fapt divers, la capitoul "dosarul de cadre" chiar am stat foarte bine. La vremea respectiva avem "orgine sociala sanatoasa"... Bunicul dinspre tata a fost primul primar la el in sat (Gorj) dupa instaurarea ciumei rosii. Pe cat era de vitreaz batranul in timpul zilei pe atata se caca pe el de frica noaptea. Ani de zile a dormit cu pistoul sub perina de frica sa nu-i taie vreun consatean beregata pentru magariile facute in numele comunismului. Cand a murit, dupa 1990, popa din sat a refuzat sa-i oficieze ceremonia religiioasa, erau din aceeasi generatie, si stia el ce stia, ai mei au trebuit sa aduca un preot din alt sat.

Am mai avut ocazia sa cunosc un fost colonel de securitate din anii '50. Ulterior a fost dat afara si ajunsese un simplu muncitor. Mi-a fost coleg de serviciu un an de zile. Daduse in patima bauturii, dar avea talent oratoric batranul. Dupa ce ciupea ceva la serviciu incepea sa povesteasca (pentru el erau intamplari amuzante) cum ii schilodea pe tarani pana ii connvingea sa-si doneze pamanturile la cooperativa...

Bunicii sotiei au fost instariti. In zona Botosani, aveau slugi in casa si slugi in curte. Erau pe doua niveluri ierarhice. Comunistii le-au confiscat totul. Bunicul sotiei a murit la scurt tim de inima rea. Bunica sotiei (am apucat s-o cunosc), ramasese cu doua perechi de chiloti, una o purta si una era pe sfoara la uscat. Comunistii i-au confiscat pana si lenjeria intima...

E drept, Romania anului 2008 este departe de a fi ceea ce ar trebui sa fie, dar "plangand" dupa un regim totalitar, din care ai decupat doar ceea ce ti-a convenit tie la vremea respectiva nu-i solutia cea mai buna.

P.S. Nu-i nevoie sa ma injuri...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 07:49
Post #307

Membru autentic

QUOTE(radian @ 15 Jul 2008, 07:41)
[...] E drept cu salariul de atunci, ca inginer stagiar (parca era 2.250 lei in primul an de stagiatura) iti puteai cumpara mai multe decat o poate face azi un ingienr debutant (asta teoretic vorbind, ca practic, chiar daca aveai bani, stateai cu ei in buzunar ca nu prea aveai ce face cu ei).

Insa comunismul a insemnat mult mai mult. [...]
P.S. Nu-i nevoie sa ma injuri...

Si e putin lucru?
Da, a insemnat si invatamint mai bun..destule mai bune..

PS. Nu te injur, doar scriu in "tonul" lui bion.

MB

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
radian
post 15 Jul 2008, 07:51
Post #308

QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2008, 07:10)
...cine PM esti tu ...
*

Oi fi interpretat eu gresit abrevierea...

--------------------
+
aphophis
post 15 Jul 2008, 08:09
Post #309

Membru autentic

QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2008, 07:10)
1. Sint destui care chiar credeau in comunismul de inceput, inaintea inevitabilei "burghezii proletare"...
2. Si eu spuneam bancuri, erau amuzante.
Adica "cine nu e cu mine e impotriva mea"? Adica am dreptul sa spun ca era mai rau atunci pt ca asa vrei tu? cine PM esti tu sa te crezi "detinator de adevar absolut"?
A, ca tie poate iti e mai bine acum, ai dreptul s-o spui, dar poate altora le-a fost mai bine inainte (fara a fi din categoria aia de nomenclaturisti)... pt ca acum nu stiu sa se "face jmekeri"[SIC!]. Sint tembeli ca unu' ii considera ca atare?

Nu te supara, si eu injuram ATUNCI orinduirea si pe opritorii de curent si pe cenzorii de emisiuni/emisii. Pt ca nu stiam ca ne poate fi mai rau. Dar, comparind  atunci cu acum, imi pare rau ca am injurat.
Vezi ca intelegi timpenii? Ei ii invitam ca si solutie alternativa pe cei ce le cer unora sa plece in Corea sa plece ei insisi in Spania. Solutia de nemultumire asupra unui regim este dubla: pleaca unii sau altii. De ce UNII musai sa plece? Pt ca numeric is cam egali ...Asta voiam sa spun acolo.

Si ca sa inchei in ton, MB.
*

am si eu o intrebare. de ce trebuie statul sa-ti dea loc de munca? Singur nu stii sa-ti gasesti? Si spune ce ai prefera daca esti putin mai destept? Sa vina statul sa-ti dea un post de 2 lei la ciuca muchii, sau sa-ti gasesti singur un post unde vrei tu (chiar si in strainatate) unde poti sa-ti permiti singur o casa, o masina buna (si nu dacia 1310 ca ala detasat la ciuca muchii)? De ce trebuie altii sa aiba grija de tine, in loc sa ai grija tu de tine?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 08:30
Post #310

Membru autentic

QUOTE(radian @ 15 Jul 2008, 07:51)
Oi fi interpretat eu gresit abrevierea...
*

Da, poate fi orice... de la injuratura la PreaMarite! Sau, Pana Mea..
De ce ai ales ca ar putea fi injuratura? A, ca ti-o meritai..jignind gratuit pe altii, meriti acelasi lucru..

aphopfis: nu trebuie musai sa-ti dea statul loc de munca, doar piata muncii sa fie onesta. de ce crezi ca pleaca de aici nenumarati dincolo? A, da, ca si-au gasit locuri de munca corect platite.

This post has been edited by diaconuliviu: 16 Jul 2008, 06:22

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 08:36
Post #311

Membru

Are dreptate aphophis. Comunismul a fortat oamenii sa devina niste asistati, niste "asteptatori" de "va mai dam 100 de lei la salariu si la gravide inca 100 de lei"...
Pentru cei care il regreta, puneti-va in situatia descrisa de radian: ai muncit, ai adunat bunuri - casa, mijloace de productie, pamant, si intr-o buna zi, pe seara, evident, vin niste comisari ai poporului si iti confisca tot, te da afara. Bine v-ar fi fost?
Bunicii mei aveau pamant, pe Baragan, 10 ha, aveau tractor in sat, evident ca au fost dati afara, declarati chiaburi. Doi din unchii mei au muncit - ce-i drept aveau dosar prost, trebuia spalat: luptasera pe frontul rusesc, de parca ar fi avut de ales, si unul fusese ofiter in garda regala- pe maretele santiere Bumbesti-Livezeni, pe care le declarati acum ca marete realizari ale "comonismului".
O bunica a sotiei mele a fost data afara din casa cu 5 copii, si confiscat totul -pamant, masini agricole si altele -, pt. ca sotul ei avusese tupeul sa lupte impotriva oranduirii, drept pt. care a murit la Gherla. (Rezistenta din mtii. Vrancei).
Bine v-ar fi fost?
Eu cred "ca co"munismul a trait in Romania ca ursul peste iarna: din osanza adunata de pe vreama capitalismului, cand s-a terminat, s-a dus, n-a mai avut resurse de fel...
Si mai cred "ca ca"pitalismul are conditii initiale bune, dar aplicarea lui tine de oamenii din acea tara, cum zice vorba: omul sfinteste locul.

Asta era la inceput comunicsmul. La sfarsit:
image_2008_07_15_3569217_41_remember.jpg ( Size: 54.8k ) Number of downloads: 45

This post has been edited by costin_bad: 15 Jul 2008, 08:49

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 09:02
Post #312

Membru autentic

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 08:36)
1. Are dreptate aphophis. Comunismul a fortat oamenii sa devina niste asistati[...]

2. Pentru cei care il regreta, puneti-va in situatia descrisa de radian: ai muncit, ai adunat bunuri - casa, mijloace de productie, pamant, si intr-o buna zi, pe seara, evident, vin niste comisari ai poporului si iti confisca tot, te da afara.[...]

1. Da, e o tara a lui, ce faci cu acei oameni? Ii impusti? E un pret care trebuie platit, asta e... indiferent ca va convine au ba. La fel cum la 2 dai exemplul ala, la fel si aici: mi-ai asigurat loc de munca, acum nu-l mai am, am platit asigurati sociale corespunzatoare unei pensii decente pe vremea aia, acum mor de foame.. etc..
2. Si in cazul in care eu stau intr-o casa pe un teren dat de cineva ABILITAT pe vremea aia s-o faca, vii acum si "afara din casa, e terenu meu sau da-mi cit vreu eu despagubire"...E?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 15 Jul 2008, 09:04
Post #313

Mesaj semiautomat

corect, exact la fel te scoate acum din case (cumparate legal la notar) ca pe vremea aia, dar asta nu observa nimeni.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
tarzy
post 15 Jul 2008, 09:05
Post #314

aroist

QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2008, 07:49)
Si e putin lucru?
Da, a insemnat si invatamint mai bun..destule mai bune..

PS. Nu te injur, doar scriu in "tonul" lui bion.

MB
*

da da .... invatamanul generalizat nu inseamna musai ca e si mai bun ..... iar ca exemplu nu avem decat sa ne uitam la cei "scoliti" in anii 80 .... aia care luau note la mate in baza "tezei" cu ce s-o discutat la al XV-lea congres

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 08:36)
Are dreptate aphophis. Comunismul a fortat oamenii sa devina niste asistati, niste "asteptatori" de "va mai dam 100 de lei la salariu si la gravide inca 100 de lei"...
Pentru cei care il regreta, puneti-va in situatia descrisa de radian: ai muncit, ai adunat bunuri - casa, mijloace de productie, pamant, si intr-o buna zi, pe seara, evident, vin niste comisari ai poporului si iti confisca tot, te da afara. Bine v-ar fi fost?.............
image_2008_07_15_3569217_41_remember.jpg ( Size: 54.8k ) Number of downloads: 45

*

la strabunicul meu au venit dis dimineata .... l-au luat cu ei si de atunci .... din 62 nu a mai stiut nimeni nimic de el

--------------------
Aha
+
os
post 15 Jul 2008, 09:08
Post #315

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Tarzy -> cred ca e vorba de congresul XIV, din fericire de XV n-am (n-au, n-a) mai avut parte...

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
tarzy
post 15 Jul 2008, 09:09
Post #316

aroist

aham ..... uite cine stie bine ce si cum

m-am prins .... ai numarat "vizele" din carnet

--------------------
Aha
+
tatabobu
post 15 Jul 2008, 09:09
Post #317

membru

Cuba Embassy , Romania

Str. Mihai Eminescu Nr.44-48, et.2, ap. 5
Bucurest
Romania
Phone:
+40-21-211-8739
+40-21-211-8795
Fax:
+40-21-211-8916
Email:
embacuba@kappa.ro

Hai, ca-i simplu.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
hash
post 15 Jul 2008, 09:18
Post #318

calculatorist

iata un topic grozav smile.gif sunt multe pareri pro si contra, numai ca dragi fosti tovarasi utecisti, pionieri sau soimi ai patriei, comunismul se prabusea in sine insusi, era o economie falimentara, exporta bunastare in afara, ceea ce s-a si vazut. asta inseamna ca un astfel de sistem nu poate sa reziste, oricat ar plange unii dupa el, e o utopie! deci nu are rost sa oftam dupa el, pentru ca nu e solutia viabila pe termen lung. e ca si cand cineva, la 40 de ani, se incapataneaza sa creada in mos craciun.

intr-un sistem deschis e normal sa existe o migratie a fortei de munca, piata se va regla de la sine. pleaca unii, vin altii, trebuie sa ne obisnuim, suntem o economie deschisa. nu se poate sa-i ducem pe unii in spate, la fel cum nu se poate sa fim toti egali! piere motivatia care impinge societatea inainte, nevoia oamenilor de a-si face o casa, imprumuta de la banci, de a trage mai tare la munca, de a produce valoare. de asemenea, fiecare vrea sa faca ce-i place, cat ii place si cand ii place. pentru toate celelalte devieri avem legi.

--------------------
- - -
+
tarzy
post 15 Jul 2008, 09:24
Post #319

aroist

QUOTE(diaconuliviu @ 15 Jul 2008, 09:02)
1. Da, e o tara a lui, ce faci cu acei oameni? Ii impusti? E un pret care trebuie platit, asta e... indiferent ca va convine au ba. La fel cum la 2 dai exemplul ala, la fel si aici: mi-ai asigurat  loc de munca, acum nu-l mai am, am platit asigurati sociale corespunzatoare unei pensii decente pe vremea aia, acum mor de foame.. etc..
2. Si in cazul in care eu stau intr-o casa pe un teren dat de cineva ABILITAT pe vremea aia s-o faca, vii acum si "afara din casa, e terenu meu sau da-mi cit vreu eu despagubire"...E?
*

pai taticu ..... daca iti da cineva moca - chiar si locul de munca se cam duce pe apa sambetei ideea de competitivitate .... iar daca se duce chestia asta se ajunge la "realizari" pe hartie si rafuri goale in alimentara - lucru probabt de noi toti astia de ne-am nascut de mai mult de 20 de ani

ti-am mai spus o data .... de murit de foame pe vremea asta mor doar betivii si puturosii spre depsebire de acele timpuri cand aveau de patimit aia mai corecti .... carora le era rusine sa cumpere salamul pe sub tejghea

pba retrocedarilor este generata tot de comunisti - e drept ca astia "alesi" tot de noi in anii 90 ..... care au tot tergiversat procedurile de indreptare a nedreptatilor comunismului ..... daca in anii 90 se lamurea corect aceasta pba nu mai aveam acum cazuri de "sinistrati" cu acte

QUOTE(argon @ 15 Jul 2008, 09:04)
corect, exact la fel te scoate acum din case (cumparate legal la notar) ca pe vremea aia, dar asta nu observa nimeni.
*

daca tu esti bolovan si cumperi o propietate despre care stii ca e posibil sa fie retrocedata atunci nu ai de ce sa te plangi ..... notarul nu spune daca acea propietate poate fi supusa litigiilor .... da ma rog .... fa si tu o cerere scrisa la secretarul de partid si poate te rezolva

--------------------
Aha
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 09:31
Post #320

Membru

@diaconuliviu:

Da, e o tara a lui, ce faci cu acei oameni? Ii impusti? E un pret care trebuie platit, asta e... indiferent ca va convine au ba.

Nu inteleg: pe cine propui la impuscare, pe care oameni? Din care tara a lui?
@diaconuliviu si argon: referirea la problema caselor nationalizate cred ca este o alta discutie, care ar umple tot un forum intreg, ca si asta a comunismului.
nu trebuie musai sa-ti dea statul loc de munca, doar piata muncii sa fie onesta. de ce crezi ca pleaca de aici nenumarati dincolo? A, da, ca si-au gasit locuri de munca corect platite.

Pai, diaconuliviu, dar acum AU aceasta posibilitate!!! Cand vor, unde vor, DACA vor. Inainte se pleca doar cand prindea statul roman unele proiecte prin Africa sau alte tari cu aer cald... Ca ceausescu se vedea numa' cu lume d'asta buna: kuku n'gbendu wa za banga, etc...
Problema imbunatatirii conditiilor din tara tine de noi, oamenii de aici, dar daca stam cu privirea spre indarat, e degeaba.
am platit asigurati sociale corespunzatoare unei pensii decente pe vremea aia, acum mor de foame..
Economia ceausista era o economie de monopoly, se plimbau bani fara acoperire, legile economice erau fortate dupa bunul lor plac, de-asta banii din vremea comunista au valoarea zero. Din pacate orice tranzitie dintr-o stare in alta a unui sistem produce tulburari de multe feluri.
tarzy are dreptate: problema retrocedarilor trebuia rezolvata scurt, in anii 90-95, cum au facut altii, mai din vest. La noi, au tras de timp sa-si faca ei mendrele.

This post has been edited by costin_bad: 15 Jul 2008, 09:36

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
OAP
post 15 Jul 2008, 09:39
Post #321

Membru autentic

QUOTE(logan1.5dci @ 14 Jul 2008, 22:32)
Da din tara nu plec.
*

Era un banc cu niste viermisori care se intrebau daca pot traii intr-un mar sau o para...etc. Eu iti recomand sa faci plinul la masina, alege o directie catre vest si mergi pana mai ai 2-3 litri de motorina apoi alimenteaza si intoarce. sigur o sa vezi ceva schimbat la un moment dat si o sa iti reconsideri optiunea... biggrin.gif. Si sa sti ca nu e vis, chiar e curat, oamenii sunt civilizati, traficul normal...etc

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
radian
post 15 Jul 2008, 09:57
Post #322

Pai, cu un plin minus 2, 3 l, ar ajunge cel mult in satele unguresti de langa granita care mai nou incep sa fie locuite de romani... Treaca de la tine, recomanda-i sa faca plinul inainte de trecerea granitei si apoi sa mearga cat il tine rezervorul. biggrin.gif

This post has been edited by radian: 15 Jul 2008, 09:59

--------------------
+
OAP
post 15 Jul 2008, 10:03
Post #323

Membru autentic

Si numai pana la Szeged daca ajunge si tot e ceva... biggrin.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 10:38
Post #324

Membru autentic

QUOTE(tarzy @ 15 Jul 2008, 09:24)
pba retrocedarilor este generata tot de comunisti - e drept ca astia "alesi" tot de noi in anii 90 ..... care au tot tergiversat procedurile de indreptare a nedreptatilor comunismului ..... [...]

Ete, fis, legea 18 (a fondului funciar) a TRAS o linie initial: se poate face cerere de revendicare teren de catre CEL CARE L-A INTRODUS in organizatia de grup (recte CAP). Dupa care "stai, ca de ce, ca aia de la 1899... etc. ("imbunatatiri" la lege, vezi doamne)..Si uite asa, nea Gheo are act ca l-a introdus in CAP in 1965, sa zicem, (donat sau cumparat de la boieru' x) iar urmasii lu boieru' x au acte ca in 1899 aveau terenu' ala. Certurile astea nu se pot rezolva direct, ca de, asa zice legea, ca doar pe linia instantei. Si uite un proces de 20 de ani..
La fel si cu retrocedarea de case: ti s-a luat, ai primit (de la stat) un apartament de bloc.. l-ai cumparat la valoare comunista (asa se afirma, banii comunistilor nu au valoare) ..vrei casa: OK, da inapoi apartamentul pe bani comunisti, fara valoare. esti de acord? In el bag pe cei dati afara din casele retrocedate.

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 09:31)
@diaconuliviu:
Nu inteleg: pe cine propui la impuscare, pe care oameni? Din care tara a lui?
[...]

Era vorba de TARĂ, nu ȚARĂ. TÁRĂ s. v. cusur, defect, deficiență, imperfecțiune, insuficiență, lacună, lipsă, meteahnă, neajuns, păcat, scădere, slăbiciune, viciu.

Si NU PROPUNEAM la impuscare pe nimeni, asa intelegi tu o INTREBARE? Invatamint comunist sau post comunist? Mda, acum vad, daca e reala data, 1962..Mai au si altii dreptate ca si pe vremea aia se invata cu fundul..

This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2008, 10:40

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 10:55
Post #325

Membru

De-asta am si intrebat, pt. ca nu am inteles despre ce este vorba. Sa stii ca nu eu sunt cel care a folosit cuvantul "impusti", ci tu, intr-un context neclar, cel putin pt. mine.
Ai idee cumva care era raportul leu dolar pe vremea lu' ceasca? Oficial era ceva pe la 8,50 lei, parca, mai era leul-valuta care era pe la vreo 16 lei, dar in caminele studentesti era mult mai sus, pe la 30 -55 lei, parca. Crezi ca pe vremea aia nu era inflatie? Era, dar organele de partid aveau grija...
Care-i treba cu invatamantul pre, post comunist.
Apropo de studenti: am terminat prin '88 faculta, si atunci spitalu' studentesc era cunoscut ca o sursa de amanari si scutiri medicale pt. examene. Cea mai circulata vorba era: in studentesc intri sanatos si iesi ameliorat.
cred ca pana la a face aprecieri despre cum am invatat mai ai mult. Nu merge pana acolo... nu vad cum ar ajuta discutiei pe acest topic.
Sa ne pastram in limite decente. Vorbim, nu ne impuscam.

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 11:09
Post #326

Membru autentic

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 10:55)
[...]1.  Sa stii ca nu eu sunt cel care a folosit cuvantul "impusti", ci tu, intr-un context neclar, cel putin pt. mine.
[...]
2. Care-i treba cu invatamantul pre, post comunist.
3. Apropo de studenti: am terminat prin '88 faculta, si atunci spitalu' studentesc era cunoscut ca o sursa de amanari si scutiri medicale pt. examene. [...]

1. Am scris "ce faci cu acei oameni? Ii impusti?
Deci semnul intrebarii, ce era de neinteles in a intreba? Deci, simplu, nu AFIRMAM, ci INTREBAM... Raspunsul era, evident, NU, ii avem, sint produsul acelei societati, trebuie tinut cont ca ei exista...era intrebare retorica...
2. De aici ma intrebam (ca tu nu stii sau nu vrei sa stii ce e aia INTREBARE si ce e AFIRMATIE)..ce fel de invatamint ai facut..
3. Da, in studentesc se faceau multe dar, eu, unul, am avut nevoie de operatie, Ionescu era doctor ORL BUN, care lucra atit in studentesc cit si in Coltea si m-a operat in Coltea pt ca dura prea mult sa incalzeasca sala de operatie in studentesc.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 11:18
Post #327

Membru

ca tu nu stii sau nu vrei sa stii ce e aia INTREBARE si ce e AFIRMATIE

Iarasi faci aprecieri legat de ce stiu sau nu. Cred ca stii ca intrebarea poate induce si o cale de urmat. Puteai sa oferi alta cale in intrebare: ii ducem in desert, la sanatoriu...
si m-a operat in Coltea pt ca dura prea mult sa incalzeasca sala de operatie in studentesc.

asa e mi-aduc aminte ca gravidele nasteau si ieseau aburi din copiii ceia, de frig ce era in sala de nasteri. si iar mi-aduc aminte de actori care jucau in piese cu actiune de vara imbracati mai gros, iarna, ca de, asa indicase to'arsu secretaur general, sa mai punem o haina pe noi. Asa e: cand sarea termometru de 16 gr C si se ducea in 18, in camera de bloc, cantam Multumim din inima partidului...

Si mi-aduc aminte si ca ma duceam la Biblioteca Centrala Universitara, pt. temele de la faculta si-mi inghetau mainile pe birourile acoperite cu sticla, iarna, desi aveam pulover de lana home made.

Ce biine "erea"...

This post has been edited by costin_bad: 15 Jul 2008, 11:23

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 11:25
Post #328

Membru autentic

In ce scriam, nu cred ca inducea nici o cale...ca nu-s politician...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 11:40
Post #329

Membru

Cred ca comunismul a speculat mult pe latura statului atotputernic, a tatucului protector, si atunci oamenilor le-a convenit sa faca altcineva totul pentru ei, dar in felul asta "au uitat cum se inoata" si cand au venit apele mari, s-au uitat repede spre tatuca disparuta, in loc sa inoate.

Oricum, topicul nu se va sfarsi cu convingerea unora de catre ceilalti, sau a celorlalti de catre unii. E imposibil, in vremurile noastre.

This post has been edited by costin_bad: 15 Jul 2008, 11:43

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
os
post 15 Jul 2008, 11:52
Post #330

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Si in aceasta discutie eu cred ca nu trebuie sa tratam disfunctiile societatii actuale ca merite ale "vechiului regim". Multe lucruri din cele care se intimpla astazi isi au originile in vremea trecuta si/sau in decizii populiste ale conducerii Romaniei la inceputil anilor 90 - as mentiona aici ca exemplu sistemul de pensii.

Altele sunt generate (nu indraznesc sa spun asa cum as vrea "tipice" caci nu am informatii din alte tari) de capitalismul de mahala: reglementari lipsa, proaste ori neaplicate; coruptie samd. Ori - faptul ca de exemplu un angajator poate acum sa exploateze angajatul la singe e un defect al sistemului actual (aplicarea proasta/de loc a prevederilor legislatiei muncii), si nu un merit al comunistilor (cum ar putea fi?).

Una peste alta: sigur ca nu exista societate perfecta; dar dictaturile (de orice fel ar fi ele) au problema majora ca fring aripile natiunilor - daca au destul timp ca sa se schimbe macar o generatie. Nazistii nu au avut vreme, comunistii -da.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
17 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 18:28
Forum Renault