DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre comunism, si impactul acestuia asupra noastra

costin_bad
post 15 Jul 2008, 12:05
Post #331

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Asa este, comunismul este o oranduire "stricatoare" in timp ce capitalismul, desi nu e perfect ofera conditii de dezvoltare, cu conditia, zic eu ca si oamenii sa lucre in acest sens si sa aiba o clasa conducatoare sau o personalitate puternica - vezi Germania dupa WW2, cu cancelarul sau Konrad Adenauer, parca?
altfel, si capitalismul cade in derizoriu, dupa modelul "ei sa fac ca ne dau legi, noi ne facem ca le respectam si... ne descurcam".

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 15 Jul 2008, 12:06
Post #332

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Capitalism inseamna exploatatori si exploatati. Cu sensul de a folosi nu de a pune la jug. Da, chiar nu am vazut pe nimeni in Romania la jug (figurativ). Din grija guvernelor sociale, care intai au dat...orice, apoi au cerut. De fapt nu prea au cerut, cine stie in ce stare este Codul Muncii, stie de ce vorbesc. Exploatati sunt romanii prin Spania, daca stateau in Romania cum stau la marginea oraselor in Spania cred ca era mare scandal.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 12:22
Post #333

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 11:40)
1. Cred ca comunismul a speculat mult pe latura statului atotputernic, a tatucului protector, si atunci oamenilor le-a convenit sa faca altcineva totul pentru ei, dar in felul asta "au uitat cum se inoata" si cand au venit apele mari, s-au uitat repede spre tatuca disparuta, in loc sa inoate.

2. Oricum, topicul nu se va sfarsi cu convingerea unora de catre ceilalti, sau a celorlalti de catre unii. E imposibil, in vremurile noastre.

1. Partial corect; mai degraba as zice "imixtiunea" statului in toate, trasarea de directive obligatorii care, corect, s-au transformat in preluarea de atributii, descarcarea de ele a omului care, evdent s-a trezit cum spui, in viltoare.
Cam acelasi lucru cu ce spui, cu alta radacina - dorinta de control.
2. Asta in mod sigur... dar, nu e meritul comunismului, nu e vina oamenilor/"nostalgicilor" ci a noastra. Ce alegem la 4 ani, aia avem. Legi incomplete/proaste/in folosul "alora mari" (si sa nu-mi mai spuna cineva ca aia sint "garda veche" ..sint destui tineri ajunsi acolo care tot propriul buzunar il umfla..), salarii umflate cu grija acolo, la parlament, in rest "nu ie bani"...etc..

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
costin_bad
post 15 Jul 2008, 12:35
Post #334

Membru

Asta in mod sigur... dar, nu e meritul comunismului, nu e vina oamenilor/"nostalgicilor" ci a noastra. Ce alegem la 4 ani, aia avem. Legi incomplete/proaste/in folosul "alora mari" (si sa nu-mi mai spuna cineva ca aia sint "garda veche" ..sint destui tineri ajunsi acolo care tot propriul buzunar il umfla..), salarii umflate cu grija acolo, la parlament, in rest "nu ie bani"...etc..

Ai perfecta dreptate. Asa este, din pacate pentru noi.
Nu stiu cum am putea afla ce a fost, ce este in sangele, in psihicul celor din vestul Europei, sa zicem, de au reusit dupa razboi sa construiasca asemenea societati.
Poate ca este necesar sa treci, ca pasarea Phoenix, prin propria cenusa ca sa renasti mai ... Noi romanii, ne-am cam fofilat in WW2. (bine, e usor de zis acum, dupa, dar poate era altfel).

In fine, la munca, tovarasi!

--------------------
suzuki sx4 glx 2009
+
OAP
post 15 Jul 2008, 12:46
Post #335

Membru autentic

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 13:35)
ne-am cam fofilat in WW2. (bine, e usor de zis acum, dupa, dar poate era altfel).

..cred ca am probleme cu monitorul...daca citesc pe litere pare a fi cuvantul 'fofilat' daca incerc sa citesc normal iese 'tradat'...uf ßi tastatura asta germana ma scoate din sarite... wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
argon
post 15 Jul 2008, 12:48
Post #336

Mesaj semiautomat

vine nenea Bion si va lamureste cum a fost si cu al doilea razboi mondial, daca va purtati bine poate isi mai aminteste si de primul...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
body
post 15 Jul 2008, 12:52
Post #337

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

@diaconuliviu Casele pe care le demolau comunistii erau cu muuult subevaluate . Undeva pe langa mine in Ploiesti s-a demolat prin 86 o casa cu etaj . Proprietarul a primit in schimb 70.000 lei si drept de apartament ( cu nu stiu cate camere) -cu chirie !
Asta aperi tu? Te scoteau cu forta din casa ta si o demolau !
Cunosc familii care au avut rude decedate din acest motiv .
Si ma repet : cine regreta comunismul si pe ceausesti sa se duca dupa ei !
Inseamna ca tu ai trait bine in comunism , deci ai facut parte dintr-o categorie favorizata - gen secu , vanzatori la alimentara sau alte asemenea !

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 13:09
Post #338

Membru autentic

Din nefericire, nu... n-am facut parte din acele categorii...
Fara suparare, in acei ani o casa si intre "parti" tot cam cu atit se vindea.. nu stiu daca era pret OK sau "dictat"... Dar, AZI, cum am scris, pentru ca unuia statul (ma rog, bun, rau, organ abilitat la vremea aia) i-a dat un teren, si-a facut o casa, acum, pe legea mareata a "repararii erorilor comuniste" vine unu' si-i spune "iesi ba din casa, darim-o si da-mi terenu' sau dami cit nu poti tu da"... daca un regim se vrea BUN, sa REPARE greselile altuia UNDE SE POATE. Repet, esti de acord sa arunci in strada N familii? Pai, in cazul asta, se plateste cu aceeasi moneda ca atunci cind bunicului i-au luat casa..etc.. Nu cred ca asta e scopul... Ca a fost bine au ba, ca s-au facut erori, de acord..dar, nu le reparam cu erori mai mari.
Si repet si eu: cei care regreta o parte a regimului is multi, cei disperati PE DREPT de actuala orinduire.. nu mai arunca acel "sa se duca dupa ei" la fel cum tu te-ai nascut aici si vrei sa ramii aici, si altii au acest drept. daca tu vrei sa omori acei oameni (asta a patit familia Ceausescu) sau sa-i deportezi..ma tem ca meriti aceeasi soarta. De ce oare, IMEDIAT dupa impuscarea lor s-a cerut eliminarea pedepsei capitale? Cine se temea de ea?

This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2008, 13:12

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
vijelie
post 15 Jul 2008, 13:15
Post #339

membru violet

@diaconuliviu
in anii de glorie ai bolsevismului statul confisca proprietati, in timp ce in zilele noastre, ele se restituie acolo unde se face dovada in acest sens. eu inteleg ca regreti acele vremuri (mai mult sau mai putin) dar nu distorsiona realitatea zilei de azi numai fiindca esti unul dintre cei care regreta vremurile care stau la originile rahatului in care ne balacim azi.

LE recomand China, au stadioane pentru executii.

This post has been edited by vijelie: 15 Jul 2008, 13:16

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
hash
post 15 Jul 2008, 13:17
Post #340

calculatorist

sa nu uitati ca regimul asta post-decembrist a dat posibilitatea cumpararii de catre chiriasi a caselor/blocurilor in care locuiau, adica le-au luat pe te-miri-ce. tocmai ca sa nu se ajunga in situatia de a fi dati afara.

--------------------
- - -
+
body
post 15 Jul 2008, 13:25
Post #341

Membru autentic

Group: Banned
From: Ploiesti

@diaconuliviu De pedeapsa cu moartea se temea iliescu ( ii era frica , ca s-ar putea sa aiba aceeasi soarta) .
Casele pe vrema aia se vindeau numai ca si case , terenul nu era de vanzare fiind al statului , si hai sa fim seriosi , daca un apartament era ( in jur de ) 100.000 lei , cum putea fi evaluata o casa cu etaj la 70.000 lei?
Daca tie ti s-ar lua casa , peste cateva zeci de ain, daca s-ar schimba legea , nu ai incerca sa o iei inapoi?
Placa asta cu sa nu reparam o greseala cu alte greseli a scos-o iliescu - si au imbratisat-o toti adeptii comunismului !
Cat cei despre cei multi si disperati sa se apuce de treaba nu sa stea acasa si sa astepte pomeni de la stat!
Eu nu am zis ca vreau sa-i omor pe aceia care il regreta pe ceasca, am zis sa se duca dupa el ! biggrin.gif
Fara suparare , dar vad in ceea ce sustii un regret deosebit ca la ora actuala tu nu reusesti sa realizezi ce realizeaza altii !

This post has been edited by body: 15 Jul 2008, 13:28

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
OAP
post 15 Jul 2008, 13:46
Post #342

Membru autentic

Am o dilema:

Cuiva i se fura masina care este vanduta mai departe unei persoane de buna credinta. Dupa cativa ani politia descopera masina furata, dar intre timp persoana respectiva a facut revizii, a revopsit-o...etc. care e solutia corecta in cazul asta?...apoi extrapolati la casele confiscate sau furate de bolsevici

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2008, 14:04
Post #343

Membru autentic

QUOTE(body @ 15 Jul 2008, 13:25)
1.  De pedeapsa cu moartea se temea iliescu ( ii era frica , ca s-ar putea sa aiba aceeasi soarta) .
2 Casele pe vrema aia se vindeau numai ca si case , terenul nu era de vanzare fiind al statului , [...]
3. Placa asta cu sa nu reparam o greseala cu alte greseli a scos-o iliescu - si au imbratisat-o toti adeptii comunismului !
[...]

1. Daca numai el, de ce nu se reintroduce? Mi-e teama ca mult prea multi se tem. Din toate partidele si nepartidele.
2. Gresit, aveai dreptul la 250 mp teren in proprietate. Restul pina la .. era lot in folosinta, alta mincare de peste.
3. Da, mai, tot ce nu va place voua "a spus un comunist sau un excomunist".

QUOTE(OAP @ 15 Jul 2008, 13:46)
Am o dilema:

Cuiva i se fura masina care este vanduta mai departe unei persoane de buna credinta. Dupa cativa ani politia descopera masina furata, dar intre timp persoana respectiva a facut revizii, a revopsit-o...etc. care e solutia corecta in cazul asta?...apoi extrapolati la casele confiscate sau furate de bolsevici

Taci, ca te trimit astia dupa Ceausescu radmasa.gif

raspuns CORECT: Politia NU VA descoperi NICIODATA masina furata. radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2008, 14:13

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
FireChief
post 15 Jul 2008, 16:38
Post #344

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(argon @ 15 Jul 2008, 06:27)
Acelasi lucru il am de zis despre topicul "despre orice". Hai sa nu-l transformam si pe asta.

'Buna dimineata' zici aici.
*

buna ziua tovarasi!ma bucur ca capitalismul tongue.gif imi ofera posibilitatea sa va salut liber pe internet!
alta data nu se putea....unii zic ca nici acum nu s-ar putea dry.gif

romania in comunism in 2008
scurt metraj

tinerii jinduiesc pe ascuns la minunea numita internet care face furori in occident,povestile despre ce se intimpla in lumea internetului par de domeniul fantasticului si de necrezut
la unirea se baga miine picioare de pui si porc,,,,informatia circula din gura in gura si seara deja citeva sute de persoane stau la coada
in hala unirii a izbucnit un scandal intre taranii care cumparau cite 20 de piini si bucurestenii care ii acuzau ca nu au piine din cauza lor
la o dacie berlina se asteapta deja cite 8 ani...daca ai pile o iei in 6
programul tv a fost prelungit la 4 ore zilnic...martea sunt filme cubaneze foarte apreciate si simbata filme chinezesti cu karate si comunisti in lupta cu exploatatorii
daca vrei un loc in autobuze trebuie sa fii tare in brand si iute ca sa prinzi un loc pe scara
poti avea noroc sa prinzi un taxi daca mergi intimplator in directia in care el mergea oricum
la magazinul cocor au bagat camasi refuzate la export
pe lipscani gasesti blugi la 3 milioane si ness la 400 de mii cutia
cafeaua alvorada si kentul a ramas in continuare pe placul medicilor
au inceput pregatirile pentru 23 august
zece mii de elevi si studenti se antreneaza zilnic pe stadion
intr-un acces de marinimie al conducerii sunt eliberati 20 de mii de puscariasi cu pedepse pina in 15 ani
25 de mii de soldati lucreaza la autostrada scornicesti-bucuresti,20 de mii sapa ogorul si 12 mii lucreaza in mine
elevii intra in vacanta cu doua sapt mai tirziu pt ca e o recolta buna de rosii care va merge integral la export
vecinul de la 4 a fost arestat in timp ce asculta europa libera...l-a turnat colegul de serviciu care ii vroia locul
masinile circula in functie de ultima cifra de la 1 la 9 de trei ori pe luna...maharii din aparatul central si judetean au cu zero si circula tot timpul....
fotbalistii goian si sapunaru au fost prinsi in timp ce fugeau din tara
piturca e demis de la nationala ca nu a facut educatie politica corespunzatoare cu cei doi
luna trecuta a fugit in sua corul madrigal

etc....continuati voi

CEI CARE NU ATI UITAT CE A INSEMNAT COMUNISMUL!!!!!!!!!

This post has been edited by FireChief: 15 Jul 2008, 17:06

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
tarzy
post 15 Jul 2008, 16:49
Post #345

aroist

brrrrrrrrrrrrrr .... s-o sburlit paru' pe mine

privind din perspectiva asta parca imi vine mai usor a accept faptul ca il am ca primar de sector pe piedone si ca Becali numeste viceprimari la generala

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
logan1.5dci
post 15 Jul 2008, 17:11
Post #346

Nu Există Informații

From: Dobrogea

"Cu prilegul anului nou, va uresc din tota inima, dragi compatrioti, noi si noi realizari, satisfactie deplina in munca si in viata, implinirea tuturor dorintelor de mai bine, multa sanatate si fericire. La multi ani !"

Daca vreti sa auziti :
Partidul,Ceausescu,Romania

&feature=related

http://ceausescu.wordpress.com/

http://www.ceausescu.org/ceausescu_media/ultima-video.wmv

Va trimit o poza de la mare:[attachmentid=1627460887]

&feature=related

This post has been edited by logan1.5dci: 15 Jul 2008, 17:49

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
daniM
post 15 Jul 2008, 19:19
Post #347

Membru autentic

From: Gugulania

QUOTE(costin_bad @ 15 Jul 2008, 13:05)
Asa este, comunismul este o oranduire "stricatoare" in timp ce capitalismul, desi nu e perfect ofera conditii de dezvoltare, cu conditia, zic eu ca si oamenii sa lucre in acest sens si sa aiba o clasa conducatoare sau o personalitate puternica - vezi Germania dupa WW2, cu cancelarul sau Konrad Adenauer, parca?
altfel, si capitalismul cade in derizoriu, dupa modelul "ei sa fac ca ne dau legi, noi ne facem ca le respectam si... ne descurcam".
*

Hotarati-va totusi despre ce vorbim aici:comunismul contra capitalism,sau Romania inainte si dupa 1989,pentruca sint doua chestii total diferite.La noi e un comunism perpetuu;au ramas comunistii la putere si fiecare face ce vrea in tara asta

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
Sp!ke
post 15 Jul 2008, 20:13
Post #348

Membru dreptaci

From: Bucharest

Sunt comunisti la putere, dar cu moace de capitalisti. Adica fac bani pe spinarea noastra, ca si comunistii.

Colegul FireChief a uitat sa spuna ca, teoretic scolile incepeau pe 15 septembrie, dar practic, la 1 noiembrie. Perioada 15 sept-1nov era dedicata recoltatului porumbului. Elevii (de liceu) luau parte la depanushatul porumbului de dimineata de la ora 5 pana seara la ora 21 (va spun din propria experienta). In liceu, eram dusi cu vaporul, care pleca la 5 dimineata, in Balta Brailei si la ora 7 incepeam depanushatul porumbului recoltat de combine. Norma zilnica... 20 tone pe cap de elev sad.gif . Asa mi-am petrecut cei 4 ani de liceu.
Sincer.. ii prefer pe comunistii de-acum.

Daca sunt fosti absolventi ai liceului de marina braila, din acea perioada, pot confirma asta...

This post has been edited by Sp!ke: 15 Jul 2008, 20:15

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 77kw & Logan 1.4 MPI 55kw 2007/2009 Laureate
Renault Logan... by Dacia...
+
daniM
post 15 Jul 2008, 20:40
Post #349

Membru autentic

20 de tone/om ohmy.gif -mult ca dracu!Dar munca(facuta cu cap,bineinteles)inceputa din adolescenta nu e un lucru rau.Nu uita ca si americanii sint adeptii slujbelor de vara

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
aphophis
post 15 Jul 2008, 20:52
Post #350

Membru autentic

QUOTE(daniM @ 15 Jul 2008, 20:40)
20 de tone/om ohmy.gif -mult ca dracu!Dar munca(facuta cu cap,bineinteles)inceputa din adolescenta nu e un lucru rau.Nu uita ca si americanii sint adeptii slujbelor de vara
*

radmasa.gif da mah da aia is platiti. si de banii aia isi iau un mustang sau pun bani deoparte pt facultate & shit. Primeai bani pe vremea comunistilor pt munca aia patriotica?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
radian
post 15 Jul 2008, 20:52
Post #351

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(daniM @ 15 Jul 2008, 19:19)
Hotarati-va totusi despre ce vorbim aici...
*

Pai daca efortul intelectual nu-i prea mare, citeste titlul topicului...

QUOTE(daniM @ 15 Jul 2008, 19:19)
...La noi e un comunism perpetuu;au ramas comunistii la putere si fiecare face ce vrea in tara asta
*

Mai tu esti genul Gica contra, mereu nemultumit, mereu bun sa critice ceva, nu conteaza ce, nu conteaza daca stii despre ce vorbesti sau nu, important e sa-ti dai cu parerea, si binenteles, pararea ta sa fie contra...

Ia mai citeste o data, sau chiar de mai multe ori, fraza citata mai sus si ai sa vezi ca este lipsita de cea mai elementara logica.

Comunismul a fost o societate totalitara, o dictatura, stii ce-i aia? Adica niste cativa, putini la numar, le spuneau celor multi ce au voie sa faca, ce au voie sa gandeasca.

Spre deosebire de o dictatura, intr-o societate democratica, fiecare e liber sa faca ce vrea.

Hotareste-te, votezi pentru prima parte a citatului, si atunci sustii ca Romania este in cotinuare o tara comunista (opinia ta strict persoanala) si atunci, nu face fiecare ce vrea, ci toti fac ce vrea dictatorul.

Sau votezi pentru a doua parte a citatului, adica fiecare face ce vrea, dar atunci nu mai este valabila afirmatia ca la noi a ramas comunismul la putere.

This post has been edited by radian: 15 Jul 2008, 20:55

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Sp!ke
post 15 Jul 2008, 20:53
Post #352

Membru dreptaci

Aia nu era slujba de vara. Dupa felul cum eram tratati si platiti (10lei pe zi, din cei 200lei/om/zi cat platea IAS Insula Mare a Brailei) era sclavie. Un student sau elev in vacanta, azi, castiga 4-500 euro pe luna si munceste 8 ore, noi munceam vre-o 12 ore cu o pauza de 30min pentru pauza de masa (cu mancare de-acasa) cu apa de baut adusa la butoi (care era bruneta rau de tot!!!), in plus studentul de azi munceste numai daca vrea sau daca este nevoit, noi aveam 14-19 ani si eram obligati sa muncim, altfel eram exmatriculati si parintii se alegeau cu dosar penal.

--------------------
+
Sony
post 15 Jul 2008, 20:53
Post #353

Membru autentic

From: Ban Land

Bre, comunismul fuse, fuse si se duse!

Stingeti lumina!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
radian
post 15 Jul 2008, 20:58
Post #354

Ba mai este bre, in mintea multora... Ne bantuie fantomele trecutului...

--------------------
+
Sp!ke
post 15 Jul 2008, 20:58
Post #355

Membru dreptaci

@sony. Spune-le moderatorilor... nu noua, noi depanam amintiri... si cam atat biggrin.gif.

This post has been edited by Sp!ke: 15 Jul 2008, 20:59

--------------------
+
aphophis
post 15 Jul 2008, 21:02
Post #356

Membru autentic

QUOTE(hash @ 15 Jul 2008, 09:18)
iata un topic grozav smile.gif sunt multe pareri pro si contra, numai ca dragi fosti tovarasi utecisti, pionieri sau soimi ai patriei, comunismul se prabusea in sine insusi, era o economie falimentara, exporta bunastare in afara, ceea ce s-a si vazut. asta inseamna ca un astfel de sistem nu poate sa reziste, oricat ar plange unii dupa el, e o utopie! deci nu are rost sa oftam dupa el, pentru ca nu e solutia viabila pe termen lung. e ca si cand cineva, la 40 de ani, se incapataneaza sa creada in mos craciun.

intr-un sistem deschis e normal sa existe o migratie a fortei de munca, piata se va regla de la sine. pleaca unii, vin altii, trebuie sa ne obisnuim, suntem o economie deschisa. nu se poate sa-i ducem pe unii in spate, la fel cum nu se poate sa fim toti egali! piere motivatia care impinge societatea inainte, nevoia oamenilor de a-si face o casa, imprumuta de la banci, de a trage mai tare la munca, de a produce valoare. de asemenea, fiecare vrea sa faca ce-i place, cat ii place si cand ii place. pentru toate celelalte devieri avem legi.
*

corect, exporturile alea multe erau sustinute de multe ori prin preturile de dumping, care se rasfrangeau asupra fraierilor ce traiau in romania, ca deh, ei nu aveau fata de ulei, faina si alte chestii din astea. S-o fi exportat mult, insa pun pariu ca de multe ori se vindea sub costul de productie real (si nu ala raportat la judeteana). Cat despre forta de munca, pana la urma se va regla intr-un fel sau altul, nu se stie insa pentru cine va fi bine. Oricum cine va munci, va invata , va avea ce oferi pe o piata unde e nevoie de ceea ce stie respectivul, va avea.Chiar mai mult decat media. In comunism ce putea face respectivul? biggrin.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Sony
post 15 Jul 2008, 21:03
Post #357

Membru autentic

Rugam moderatorii sa inchida topicul, iar cubanezii sa se intoarca la ei acasa!

--------------------
+
daniM
post 15 Jul 2008, 21:09
Post #358

Membru autentic

QUOTE(Sp!ke @ 15 Jul 2008, 21:53)
Aia nu era slujba de vara. Dupa felul cum eram tratati si platiti (10lei pe zi, din cei 200lei/om/zi cat platea IAS Insula Mare a Brailei) era sclavie. Un student sau elev in vacanta, azi, castiga 4-500 euro pe luna si munceste 8 ore, noi munceam vre-o 12 ore cu o pauza de 30min pentru pauza de masa (cu mancare de-acasa) cu apa de baut adusa la butoi (care era bruneta rau de tot!!!), in plus studentul de azi munceste numai daca vrea sau daca este nevoit, noi aveam 14-19 ani si eram obligati sa muncim, altfel eram exmatriculati si parintii se alegeau cu dosar penal.
*

De aia am si zis:facuta cu cap;si eu mi-am rupt mainile pe la mere ,arpagic si rosii

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
Sony
post 15 Jul 2008, 21:13
Post #359

Membru autentic

Si unele isi rup fundul pe centura!

--------------------
+
radian
post 15 Jul 2008, 21:13
Post #360

Si acum iti rupi degetele tastand aberatii pe acest topic! Inca o munca facuta cu cap...

--------------------
+
17 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 18:25
Forum Renault