| ACR ul elibereaza pentru permisul de mai sus cu o valabilitate de un an si costa 390 ron la care se adauga: - cotizatia de membru ACR pe un an. - abonament la revista Autoturismul etc (deci urca la 500 ron)
Este nevoie de permisul normal cu valabilitate macar un an (altfel permisul international va fi valabil doar perioada ramasa), cartea de identitate (buletinul) si 2 poze.
probleme neclare: - se scrie ca este valabil in tarile care au semnat conventia de la Viena din 1968 dar nu cumva permisul nostru normal e valabil in acele tari? deoarece intra implicit si recunoasterea permisului pt eliberarea fara examen a unui permis in tara in care iti faci resedinta? - lista cu tarile care au acceptat + plus lista celor care s-au opus nu este egala cu toate tarile de pe glob?
mie hertzul mi a pierdut permisul in arabia saudita si stau si ma gandesc daca chiar trebuie sa mi fac altul avand si pe cel romanesc cu mine si am mai ramas si cu o copie xerox a permisului international? adevarul e ca in 6 luni nu m-a oprit nimeni.
4 Jul 2007, 16:03: din ziarul agenda din 2006:
O Hotărâre de Guvern emisă în urmă cu trei ani nu lasă loc de interpretări asupra acestui subiect. „Permisul de conducere eliberat de autoritățile române - se consemnează la articolul 225 al H.G. nr. 85/2003 - este valabil în circulația internațională pe teritoriul statelor care au aderat la Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România”. Așadar, vom putea circula fără grijă prin Europa, pentru că lista statelor respective include covârșitoarea majoritate a țărilor de pe continentul nostru. Practic, lipsesc din enumerare doar statele liliputane Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino și, firește, Vatican, unde drept de circulație nu are decât papamobilul. În plus, Convenția de la Viena este semnată și de țări nord-americane (S.U.A. și Canada), din Extremul Orient (Coreea de Sud și Japonia) sau Orientul Apropiat (Iordania, Israel, Liban și Siria). În ceea ce privește restul statelor, legislația prevede că „pentru a circula pe teritoriul statelor care nu au aderat la convenție, posesorii permiselor de conducere eliberate de autoritățile române trebuie să aibă și un permis de conducere internațional, eliberat de Automobil Clubul Român”.
This post has been edited by rue: 4 Jul 2007, 16:03 |