volanul merge din ce in ce mai greu
![]() ![]() ![]() |
volanul merge din ce in ce mai greu
tucurel_day |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 7 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
nova
- ph06hap
|
|||
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
stiu ca se pune ulei in caseta de directie...dar nu-s sigur acum.sa nu fie de la asta.
|
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
NU se pune ulei in caseta de directie. Se pune vaselina mai fluida.
Poate fi de la rulmentii amortizoarelor sau crucile axului volan. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
Vlady |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 9 December 07 ![]() |
Pune niste ulei unde intra axul in caseta de directie si misca in acelasi timp volanul stanga dreapta...(ridica capota la motor si urmareste caseta de directie....o sa vezi la ce ma refer).
|
--------------------
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
Ideea e ca uleiul se va scurge si se va pierde. E bun ca o solutie rapida, de verificare a lubrifierii cremalierei. Nu cumva burdufele de la capetele cremalierei lipsesc, sau sunt rupte, sau nu sunt puse la locul lor? Vaselina iese odata cu cremaliera la manevre, se mai pierde si se lipeste praful ce se gaseste din belsug si intra in mecanism...
Eu as curata (spala) caseta (eventual prin demontare), as inlocui sau cel putin asigura burdufele ce acopera capetele cremalierei, cu coliere de plastic (braduti) dupa ungerea acesteia cu vaselina (numai dupa curatare!!) La suspensia Mc Pherson, prezenta si la Nova, la bracarea rotilor pe fata se rotesc si amortizoarele, si odata cu ele si platanele pe care stau arcurile, si odata cu acestea, si platanele de la partea superioara a arcurilor. Rulmentii aia situati intre platanele superioare si caroserie, daca sunt gripati, la bracare, vei avea de rasucit arcurile pe fata, ceea ce va da o reactie specifica (volanul se roteste din ce in ce mai greu) (de obicei se gripeaza doar unul din rulmentii aia) Totusi, daca nu s-a umblat (aiurea) la ei, daca nu a fost accidentata sau nu s-au facut suduri pe zona aceea, rulmentii nu prea ar trebui sa cedeze...(dar vorbesc prostii: eu am gasit rulmentul de roata dreapta fata RUGINIT dupa 2 ani si vreo 5000km - in primul an am mai avut vechea berlina si nu m-am indurat sa o bag prin noroaiele pe unde mergeam eu la tara...)(adica rulmentul ala a venit NEUNS din FABRICA (daca ar fi curs vaselina as fi vazut) si ar fi crapat in garantie daca aveam un rulaj normal...) Spor la lucru! This post has been edited by gti98: 9 Jul 2008, 13:49 |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
La nova arcul nu se roteste. Rulmentul este intre talerul din partea de jos a arcului si amortizor.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
tucurel_day |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 7 January 06 ![]() |
bun sa va zic ce am facut si fara rezultat . am fost sa imi fac directia si mecanicul de acolo mi-a sugerat sa scimb rulmentii .......pe care stau amortizoarele sau arcurile nu prea ma pricep.... le-am schimbat si l-am rugat sa imi bage vaselina si acolo la caseta de directie insa fara nici un rezultat ... merge la fel de greu
![]() |
--------------------
dacia
nova
- ph06hap
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Problema cu mersul greu al volanului nu il ai de la rulmentii telescoapelor sau din cauza casetei negresate. Probleme poti sa ai din cauza ca geometria rotilor nu e buna sau daca masina e prea ridicata/lasata de cur comparativ cu fata.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:51 |