cum se poate monta amortizor la portbagaj?
![]() ![]() ![]() |
cum se poate monta amortizor la portbagaj?
kml |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 November 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia - RENAULT
LOGAN 1,4 MPI AMBI
- TM XX KML kml
V&A s.r.l. timisoara |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Osirus: Am incercat direct de nova. Nu ma pot exprima asupra capacitatii de sustinere a amortizorului de break, dar parerea mea este ca un amortizor OK ar fi pe la 400 - 450 N.
kml: Ba da, ar fi tare bine, dar eu nu am gasit niste amortizoare suficient de moi pentru a fi necesare doua, si doua sa fie cu o forta ceva mai mica decat unul de dsn. Dar asa cum am mai zis, lucrez la perfectionarea mecanismului... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
Sefu daca pui 2 de 290 N eu zic ca ar fi mai bine..........m-am speriat cit de tare e asta de nova,dar si hayonul e destul de greu!La seicento e de 210 N si e ok,nu stiu ce greutate are capota asta de portbagaj la lgn,dar i-mi dau seama cam ce forta trebuie ca sa inchizi capacul!O sa fac si eu,dar o sa incerc direct cu ala de break si o sa comunic rezultatul!La vw passat are idee cineva citi N are un amortizor de la portbagaj? Spor la treburi in continuare! |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
Dupa ce am studiat putin solutia lui Klaus,am gasit una mai simpla si mai ieftina!Am montat in arcuri,armaflex(a mai ramas dupa ce am izolat tevile de A/C)!Se deschide excelent si fara alte probleme!Atasez o poza cu el montat!
Attached thumbnail(s) poza_052.jpg ( Size: 706.81k ) Number of downloads: 1765 |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
CristiZ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 11 October 04 From: Iasi ![]() |
Cum poate armaflex-ul acela sa opreasca izbitura aia de la deschidere de zici ca zboara geamul, ca nu inteleg?
|
--------------------
Duster ph2
Green Olive
2014
|
|
osirus |
![]()
|
Poate mai,am si un filmulet dar e prea mare si nu pot sa-l atasez aici! |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
|
CristiZ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 11 October 04 From: Iasi ![]() |
Da te rog mai multe detalii despre cum ai montat... poate si filmul acela prin mail...
|
--------------------
Duster ph2
Green Olive
2014
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Poate pentru ca, atunci cand este inchis portbagajul, arcul este intins, la fel si acel material este 'relaxat'-intins, eventual este mai scurt decat lungimea arcului intins (asta pentru a se deschide cu viteza pana intrun anumit punct). Cand portbagajul se deschide, odata cu comprimarea arcului, se comprima si acel material, care cu cat se comprima mai mult, cu atat devine din ce in ce mai greu de comprimat si opune forta mai mare, ingreunand comprimarea arcului. Se obtine un efect multumitor. Am incercat si eu.
Eu am montat in interiorul arcului stang un amortizor mai uzat de oltcit, iar in arcul drept am folosit aceasta solutie. Rezultat multumitor. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
osirus |
![]()
|
Ce zici tu e corect!Solutia asta am "preluat-o" de la berlina,care in interiorul arcului are un fel de cauciuc,dar era cam scurt si subtire pentru a incerca cu ala,asa ca am pus armaflexu asta !Iar rezultatul e mai mult decit satisfacator!
This post has been edited by osirus: 18 Apr 2005, 21:49 |
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
am facut si eu azi operatia, cu ajutorul izolantului de tevi, ala de l-am pus si pe tampoanele de cauciuc. am terminat cam tirziu de lucru si n-am avut chef de poze, dar pun... super rezultat, desi as prefera o varianta mai eleganta, cum ar fi amortizoarele.
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
dacian20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 14 December 04 ![]() |
arat cam nasol.mai bine fara.
parerea mea. |
--------------------
dacia
logan 1.4 laureat
- lgn xxx
|
|
dydycom |
![]() ![]()
|
![]() daca exista vointa, orice se poate Group: Members Posts: 630 Joined: 24 March 05 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
laguna
2.0 dci cva
2008 privilege Imi vand Laguna 3, Detalii la bursa!
http://https://www.reno.ro/index.php?act=ST&f=5&t=313709 |
|
eStatic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 11 October 04 ![]() |
Am pus si eu de la A/C, merge - insa daca apare o solutie mai buna cu amortizoarele tare as vrea si eu sa vad cum mi se deschide singur portbagajul din telecomanda
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition RT
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
Copii, problema este rezolvata de mult timp, la Vaslui, cu costuri apropiate de zero dar cu multa pasiune.
Pentru cei care stau aproape de Vs si isi pot permite sa ajunga aici, le pot arata cum se rezolva problema elegant si ieftin. Am montat sistemul pe Loganelul meu si sunt super multumit! In principiu, am pus un actuator pe sistemul de deschidere portbagaj actionat prin telecomanda si un sistem de amortizare cu un cilindru pneumatic. Pentru detalii, contactati-ma la adresa de e-mail dia0369@yahoo.com |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
carman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 9 May 05 ![]() |
Sistemul de amortizare ne intereseaza, deschiderea portbagajului se discuta pe alt topic. Daca tot ai fost dragut si ne-ai informat, nu pui si niste poze ?
...Plllease! |
--------------------
◊
◊
- ◊
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea mea discreta...o poza ca asa de laudat ma pot lauda si eu ca am facut cu pasiune si costuri aproape zero un mertzan dintr-un logan , se poate pune?... Ca poate daca ai drum din vaslui in bucuresti ti-arat si eu la idei, mama, mama..
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Imi pare rau dar nu am poze deocamdata. Vi le trimit imediat ce le am. Cine trece prin Vaslui poate vedea... 0745789067
Poate vedea si filtru de polen pus la treaba. |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
skoda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 10 October 04 ![]() |
Intelegem ca vrei sa ne faci cinste cu benzina pentru un drum pana in Vaslui, dar nu putem accepta
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- Toreador
|
|
meseriasu' |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 14 November 04 ![]() |
Moshule ne-ai gasit pe net in 21.05,in aceiasai zi ne aruncasi momeala si apoi ne
lasasi cu ochii in soare.Baga tata poze ca ne-ai starnit curiozitatea. |
--------------------
Skoda
Octavia
2007 Trend
- XX-64-XXX Ex posesor Logan Laureat 1,4 MPI (2 ani fara nici o problema) |
|
moshu_59 |
![]()
|
Vreau mai intai sa va explic de ce am ales aerul ca agent de lucru.
- amortizorul in varianta pneumatica este practic insensibil la variatiile de temperatura - prin conceptul pistonului-supapa, lucreaza in sistem cu simplu efect, caracteristica utila in cursa de inchidere a portbagajului cand este de dorit ca rezistenta opusa sa fie cat mai aproape de 0 - nu necesita umplere cu agent de lucru si nu produce pete in portbagaj - ofera fiabilitate mare, practic fiabilitatea fiindu-i data de calitatea unei singure garnituri (garnitura piston) - tensiunile suplimentare introduse in sistemul de inchidere sau in balamalele portbagajului in stare maxim deschis sau inchis sunt 0 Voi veni zilele urmatoare cu desene (pe fotografii nu o sa vedeti cote de executie) |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
lucas007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti ![]() |
PENTRU KLAUS....SISTEMUL DE PRINDERE PE BANCHETA PRIN POPNITURI INGREUNEAZA SCOATEREA BANCHETEI...POATE ERAU MAI BUNE NISTE SURUBURI...
![]() |
--------------------
BMW
318
2001 COUPE
- B-68-BDL
|
|
klaus |
![]()
|
Da ti s-a parut ca am prins de bancheta?... Nu stiu de ce am impresia ca eu am prins de tabla din spatele banchetei... Si cam dadui bancheta jos sa vad cum a iesit, si pe mine nu m-a deranjat...
PS: pe viitor rog a nu se mai scrie cu majuscule ca sunt dificil de urmarit... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
pfisztertiberiuc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 18 April 05 ![]() |
Salutare tuturor
In primul rand felitari penru ideile expuse. Am si eu un Logan "proaspat". Primul lucru care m-a uimit cand am fost la dealer a fost faptul ca portbagajul are arcuri. Eu imi aminteam din reclama de la TV ca portbagajul are amortizoare (in clipa in care tipul care "il fura" si isi pune halatul in portbagaj). De atunci nu mai reusesc insa sa prind din nou reclama la TV (din pacate nu prea am timp sa ma uit la TV), sa vad daca imi amintesc corect, si mai mult daca pot sa-mi dau seama cum sunt prinse in reclama... Daca vedeti careva reclama inaintea mea si va lamuriti, va rog sa ma lamuriti si pe mine, poate e de folos ![]() multumiri, |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- TM-10-...
|
|
soryn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 17 February 05 From: Cluj-N ![]() |
In acel spot nu se vede nimic din interiorul portbagajului doar bratul din dreapta al capotei portbagaj,vezi dacia
|
--------------------
renault
megane
2016
- cj xx xxx
|
|
moshu_59 |
![]()
|
a fost picat internetu , sper sa va satisfaca
![]() Attached thumbnail(s) 02_06_05_2129.jpg ( Size: 39.01k ) Number of downloads: 1869 |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
moshu_59 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
lucas007 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 19 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 May 2005, 12:19) Da ti s-a parut ca am prins de bancheta?... Nu stiu de ce am impresia ca eu am prins de tabla din spatele banchetei... Si cam dadui bancheta jos sa vad cum a iesit, si pe mine nu m-a deranjat... PS: pe viitor rog a nu se mai scrie cu majuscule ca sunt dificil de urmarit... ai dreptate...scuze pentru inexactitate |
--------------------
BMW
318
2001 COUPE
- B-68-BDL
|
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Interesant. Si ziceai parca ceva si de filtru de aer. Poate postezi ceva poze la sectiunea cu filtrul.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
moshu_59 |
![]()
|
din pacate treaba cu filtru o fac cu bani
ma contactezi si vorbim |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
klaus |
![]()
|
Bun, ideea este interesanta, dar pe aici, din intamplare, lumea este obisnuita sa se zica mai multe, ca de ex de la ce este cilindru ala pneumatic (ca sa stie cum poate face rost de el)... Nu de alta dar asta fuse si ideea mea la inceput, dar m-am lovit de lipsa amortizoarelor de compresie... Am gasit doar amortizoare de extensie (cele de hayon) care nu mergeau montate ca amortizoare de compresie ca erau prea ... tari. Iar cele pneumatice de mobila erau prea... moi.
Ar fi interesant si cate ai montat (in ambele parti, doar intr-o parte, cum sta portbagajul dupa aceasta operatie, cum se deschide - trebuie sa tragi de el pana sus sau trebuie doar sa ii dai impuls si se deschide ca la inceput doar ca mai incet - De asemenea observ unele limitari fizice ale cursei amortizorului hidraulic (ca doar de-aia ai montat distantierele de cauciuc in locul de contact al tampoanelor balamalei, ca nu ai gasit o pozitie optima in care cursa amortizorului sa fie cat cursa balamalei... presupun...). Si de asemenea observ montarea si a oarece distantieri (a prinderii amortizorului de balama din profil patrat, ceea ce denota lipsa unei nuci de capat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 08:04 |