Rugina , bat-o vina, am nevoie de sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Rugina , bat-o vina, am nevoie de sfaturi
ronny |
![]()
|
||
![]() o sa vedeti voi ce smechere s masinile voastre noi in 2030 Group: Members Posts: 188 Joined: 2 August 09 From: fix in patria hotilor ![]() |
Attached thumbnail(s) ceva_rugina_la_ventilator6x4.jpg ( Size: 199.67k ) Number of downloads: 735 frontw6x4.jpg ( Size: 248.43k ) Number of downloads: 827 frontwiew_6x4.jpg ( Size: 328.59k ) Number of downloads: 841 acu_doi_ani.jpg ( Size: 230.83k ) Number of downloads: 807 |
||
--------------------
DACIA
1300
1976
- PH 60 SOR DACIA 1300/1310 1976/1986 - PH 60 SOR/PH 05 NEE ... pentru ca imi resetez cipul cu cheia de 11 si imi curat sonda lambda cu lichid de frana !
|
|||
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Ori are caroseria praf ori se tine bine, ca din ce ai scris acolo nici tu nu esti hotarat
|
--------------------
X
Y
Z
|
|
ronny |
![]()
|
![]() o sa vedeti voi ce smechere s masinile voastre noi in 2030 Group: Members Posts: 188 Joined: 2 August 09 From: fix in patria hotilor ![]() |
asa e , nu s ferm hotarat ca merge sa o fac , adica acum se tine dar in mod sigur daca o carpesc si o montez o fac degeaba doar sa fie inca o dacie de 5 milioane , eu vreau sa o fac beton , problema e ca nu stiu multe , am nevoie de o idee sa pot sa repar caroseria fara sa bag rugina mai rau in ea daca o comit , si metode de conservare ale caroseriei nu prea cunosc , antifonul nu mi se pare o solutie , mai de graba o substanta reactiva.... si daca am rugina la pedalier cum as putea sa schimb pedalierul si pragurile fara sa fac prea mult deranj la cotele caroseriei , cum as putea sa pastrez linia masinii , eu ma gandesc sa construiesc in ea un sistem de ranforsari din profile de metal care apoi dupa ce schimb elementele astea sa il demontez , poate stie cineva dimensiunile si cotele ce trebuiesc urmarite in acest proces... ms man de corectie ma tot gandeam de unde sa incep cu problema asta.
This post has been edited by ronny: 9 Aug 2009, 20:05 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- PH 60 SOR DACIA 1300/1310 1976/1986 - PH 60 SOR/PH 05 NEE ... pentru ca imi resetez cipul cu cheia de 11 si imi curat sonda lambda cu lichid de frana !
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Poti sa faci o masina frumoasa, dar trebuie sa ai ceva ... ceva mai multi bani.
Pentru parti mari ale caroseriei, cum ar fi la pedalier, acolo trebuie decupata zona cariata si pusa un petic nou, sudat de preferinta cu argon, autogen si in ultimul rand sudura electrica (varianta pop nituri etc.). Pentru zone ruginite doar de suprafata poti lua un rost convertor, sa mai vorbit de asa ceva pe aici, vopsea si antifon. Nu uita, uleiul bagat in lonjeroane, praguri si alte gaurici care le are dacia, dar nu in ultimul rand antifonul, aceastea doua fac minuni la tablaraie ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
ronny |
![]()
|
am avut mare noroc ca fostul propietar a dat usile pe interior cu vaselina , si a izolat bine caroseria , dar dumanul daciei e tot romanul . da cu sare pe drum iarna , si da cu solutii anti gripa aviara , aia pe bune era interesanta am vazut cu ochii mei cum facea spuma pe rugina unuia din braila
![]() ![]() This post has been edited by ronny: 10 Aug 2009, 22:25 Attached thumbnail(s) 21082006wider13_205.jpg ( Size: 246.34k ) Number of downloads: 715 21082006.jpg ( Size: 379.27k ) Number of downloads: 247 04092006_003_.jpg ( Size: 416.26k ) Number of downloads: 260 |
--------------------
DACIA
1300
1976
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
la praguri te-as sfatui sa ii dai cu electricu; iti iei un cleste autoblocand(din ala de tinichigii si un flex) ;dai usile jos si te apuci de treaba;
la praguri ii dai cu electrozi de 1 sau 1.25;e mult mai bine daect cu autogenu ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
ronny |
![]() ![]()
|
ma gandesc din ce in ce mai serios la un aparat de sudura in puncte sau un wig , nu e orange county la mine dar .....daca mai imi iau si din asta cine stie, am deja un pachet de electrozi de 1 , am si un invertor cu curent continuu de la 15 la 140 amperi crezi ca ma descurc cu asta, eu il tot tachinez pe batranu ca nu poate sa il faca electric (e sudor f bun de scoala veche ) intr un fel e mai bine ca daca il provoc batranu face minuni.
This post has been edited by ronny: 11 Aug 2009, 18:49 |
--------------------
DACIA
1300
1976
|
|
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Uite ca sa-ti dau un reper cum trebuie sa arate si la tine podeaua.
In 2 poze se vede stratul de grund, iar in cea de a 3-a antifonul aplicat. Attached thumbnail(s) 10082009147.jpg ( Size: 498.31k ) Number of downloads: 320 10082009148.jpg ( Size: 673.4k ) Number of downloads: 320 11082009149.jpg ( Size: 698.14k ) Number of downloads: 346 |
--------------------
X
Y
Z
|
|
ronny |
![]() ![]()
|
am mai gasit ceva....rugina la rama de la parbriz dreapta jos , se repara greu asta ? ca nu imi imaginez o solutie acolo fara sa las urma , deocamdata sunt in faza de curatare a partilor afectate dar nu tai doar izolez anumite zone , pe total am gasit asa : pedalierul mancat psete tot si la schimbator , pragul stg e mancat in fata , doar contrapragul pe interior , pragul dreapta are exteriorul praf , terminatiile la oalele din spate partea din fata cu tot cu aripa de la roata partea din fata exterior, lonjeronul de tirant spate dreapta prezinta rugina la prinderea pe podeaua spate , semilonjeroanele trebuiesc refixate pe nervurile de sub pedalier, de fapt lonj superioare sunt praf in dreptul intersectiei cu semilonjeroanele ceea ce necesita refacerea ranforsarii respective si mancata la rama parbriz dreapta deasupra ventilatorului,
care poa' sa imi zica ce piese sa cumpar , eu un producator pe langa pitesti , dar stiu ca si iuda a stat pe langa jizas si nu a fost acelasi lucru ![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Ia-ti alta cu caroseria buna. E mai ieftin.
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
cu electricul poti sa sudezi caroseria de dacia daca nu este ruginita tabla pe care se sudeaza absolut deloc + trebuie sa fi as, recomand autogenul, asta prinde si pe rugina, MIG/MAG deasemeni nu prinde pe rugina, WIG nici atat
This post has been edited by dobre: 12 Aug 2009, 09:08 |
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
killpacient |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 3 February 07 From: Galati ![]() |
deci daca vrei sa faci ceva BUN si care sa te tina iti recomand sa sudezi mig-mag ... cam greu e cu butelia dar...sunt centre de inchiriere... electricu trece prin tabla...poti sa incerci si cu 100 de variante , autogenu face tabla sa o ia din loc daca ma intelegi.....
la chestii gen pedalier... e bun sa tai tot ce vezi ruginit si sa iei o foaie de tabla.. o tai la dimensiuni mai mari... o ondulezi dupa bunul plac apoi sudezi si prinzi si in popnituri ... 1 strat gros de vaselina apoi pui podeaua noua...+ antifon...asta daca vrei sa o mai tii 10 ani :> sper sa te ajute ce tiam spus eu aici... |
--------------------
Dacia
1310Tx
87 Full option :D
- GL 05 ZYM
|
|
ronny |
![]()
|
frate am avut un passat fabricat in usa . din 91 era full . doamne ce masina .....am tamponat si am fost tamponat de vro 3 ori si am schimbat numai un far ca i s-a spart geamul .....cu 50 ron ....si la dacie nu gasesc mare lucru , vreau o caroserie sau daca nu elemente de caroserie nici dalea nu prea sunt ... in fine ....ma intereseaza ceva si anume daca folosesc pop nituri , sa fol din aluminiu sau altceva , as putea sa folosesc nituri de avion ? si unde e de rezistenta suruburi de inox ? asta daca nu gasesc o metoda mai buna sa o pun cap la cap. azi ma duc sa iau una din 97 radiata sa o fac piese sa vad ce recuperez de pe ea , pun sapt viitoare poze poate vor si altii din ea , masina e inacta in sensul ca sta pe roti dar nu stiu tabla cum e , am vazut ca are niste jante de aliaj dar cam varza ....cred ca pe asta o fac buggy ca am un teren de motocros la 500 m de casa.
|
--------------------
DACIA
1300
1976
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th July 2025 - 19:13 |