DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> reducere consum de carburant datorita anvelopelor, un document interesant

serbanski
post 7 Apr 2009, 10:05
Post #1

Membru incepator

Group: Members

salut. vroiam sa-mi schimb anvelopele de iarna cu unele de vara. am stat tot weekendul sa caut pe net niste oferte, n-am gasit mai nimic. in schimb, am gasit un link interesant despre reducerea consumului datorita anvelopelor. m-am gandit sa-l impartasesc... http://www.squadmedia.com/michelin/michelin.pdf ...sau

....vreau si eu parerea voastra. multumesc

Attached File(s)
Attached File  eco_carburant.pdf ( 513.27k ) Number of downloads: 56

--------------------
renault megane 2008 - b0988776
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IsNa
post 7 Apr 2009, 10:35
Post #2

Membru autentic

From: Timisoara

Amvelopele cu rezistenta scazuta la rulare isi fac treaba bine pe un asfalt neted (acolo unde rezistenta la rulare e data mai ales de amvelopa si nu de denivelarile drumului) si curat (unde aderenta scazuta nu se manifesta).
Pe drumurile noastre denivelate si murdare nu cred ca obtii un beneficiu semnificativ cu ele. In plus compromiti siguranta (prin scaderea aderentei) si confortul (aceste amvelope sunt ceva mai rigide din constructie decat cele normale - deformarea redusa economiseste energie).

Alternativ, ai putea folosi amvelope normale, cu aderenta buna, si la drumurile facute pe sosele f. bune sa cresti un pic presiunea in ele (0.2-0.3 bar peste cea recomandata in manual.)

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 7 Apr 2009, 10:37
Post #3

Mesaj semiautomat

QUOTE(serbanski @ 7 Apr 2009, 10:05)
....vreau si eu parerea voastra. multumesc
*

reclama cu nesimtire. cu placere.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
klaus
post 7 Apr 2009, 10:39
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Dat fiind ca toti producatorii de masini "eco" folosesc astfel de anvelope ("eco" la randul lor) nu cred ca e chiar o reclama nesimtita, supraevaluata posibil.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
slider2
post 7 Apr 2009, 11:13
Post #5

doar membru si atat

sunt de acord cu klaus si cu isna.
tu ia-ti anvelope care sa-ti asigure o aderenta buna in cat mai multe situatii si conditii, ca oricum daca ti-ai luat din astea "eco", mare reducere in consumul de carburant nu ai sa vezi. sper ca tu nu te gandeai ca da-ti cumperi genul asta de anvelope o sa-ti scada consumul cu 1l/100km.
masinile alea eco, intr-adevar folosesc anvelope tip "fuel saver", dar pe langa astea au multe modificari, datorita carora consumul se reduce. si oricum acele masini ating acel consum destul de mic in situatii ideale, in realitate nu e chiar asa... ca de fapt cu orice masina.

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
serbanski
post 7 Apr 2009, 14:53
Post #6

Membru incepator

...n-as vrea sa intru in polemica cu vreun frustrat si nici sa jignesc pe cineva...e pur si simplu un document pe care l-am gasit pe net...
Apreciez mesajele de bun simt si le multumesc celor care ma edifica in acest sens.
Incerc doar sa-mi dau seama NU ce marca de anvelope sa-mi cumpar, ci cat de sigure si eficiente sunt, din toate punctele de vedere...multumesc, din nou

--------------------
renault megane 2008 - b0988776
+
corbex
post 14 May 2009, 14:09
Post #7

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Era mai bine daca gaseai un articol care sa se refere la anvelope, in general, si nu la "ANVELOPE MICHELIN" , in special.
Daca as face niste trimiteri la articole in care sint, pe larg, prezentate chixurile firmei michelin, ar trebui sa ma tem ca-ti provoc tie frustrare?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
argon
post 14 May 2009, 14:16
Post #8

Mesaj semiautomat

QUOTE(serbanski @ 7 Apr 2009, 14:53)
...n-as vrea sa intru in polemica cu vreun frustrat si nici sa jignesc pe cineva...e pur si simplu un document pe care l-am gasit pe net...

*

si te-ai gandit, desi nici macar nu ai Dacie, sa te inregistrezi pe forumul asta expres sa pui linkul asta si sa intrebi...fuarte tare!

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vet
post 16 May 2009, 00:02
Post #9

Membrul

QUOTE(corbex @ 14 May 2009, 14:09)
Era mai bine daca gaseai un articol care sa se refere la anvelope, in general, si nu la "ANVELOPE MICHELIN" , in special.
Daca as face niste trimiteri la articole in care sint, pe larg,  prezentate chixurile firmei michelin, ar trebui sa ma tem ca-ti provoc tie frustrare?
*

smile.gif ceva despre Continental ECO ( ca tot zicea Klaus de eco) Contact 3 nu se gaseste? Ca poate marit martoaga si mai pun 100E ptr cauciuce smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
+
sorin1983
post 16 May 2009, 00:07
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(argon @ 14 May 2009, 15:16)
si te-ai gandit, desi nici macar nu ai Dacie, sa te inregistrezi pe forumul asta expres sa pui linkul asta si sa intrebi...fuarte tare!
*

poate nu exista forum hyundai smile.gif)

la contiECO eu am crezut ca e vorba de economie smile.gif) adica vreun low cost ceva...

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:29
Forum Renault