DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident

Altis
post 13 Aug 2009, 22:53
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Azi, mergeam spre Trafic Greu dinspre Carol.
In dreptul garii Filaret, din dreapta apare o duba care imi cedeaza trecerea, iar de dupa ea, o duduie cu un logan, vine hotarata si imi f&*e una in portiera spate.
Execut un tete-a-queue fenomenal, nereusit nici in visele mele umede cand ma jucam cu frana de mana pe zapada, merg lateral pe linia de tramvai si revin pe sensul meu, dar cu spatele pe directia de mers si ma opresc in alte doua autoturisme. Desi la politie, ulterior tipa a incercat sa sugereze ca eu aveam viteza, slava domnului ca nu am avut ca ma rasturnam (incercare retezata scurt de altfel de militian care i-a spus ca viteza o stabileste radarul) am apreciat la ea, revenind la gagica, ca si-a asumat vina si a venit alergand la masina sa vada daca sunt ok.

Urmarile: tipa fara permis 3 luni, amenda 180 lei 48 ore.
Meganu aripa, spoiler, portiera spate (fara punte sper), aripa stanga fata, capota, fara, bara fata - muci.
Mercedesul parcat, aripa si portiera fata, cealalta masina parcata intacta, doar m-am lipit de ea.

Ce ma oftica: masina nu e a mea, proprietarul cu care o impart nu a lovit-o niciodata, desi merge mai mult cu ea decat mine, eu de 3 ori, azi, o data in pasaj la Obor un taxi s-a gandit ca ii place spatele meu si o duduie nu a fost de acord sa stau parcat asa ca mi-a barbierit oglinda. Apoi, loganul era intreg, bara si capota putin sifonate, airbagul nu a sarit desi avea in echipare. Lume ca la urs, au fost doua secunde sau cat a durat derapajul enorme, am avut timp sa trag de volan, sa remarc ca nu ma ajuta, sa ma gandesc la frana de mana si in final sa imping frana in podea si sa zic "D-zeu cu mila" Ala cu mergedesul, cand sa plecm la politie, (ma gandisem sa ii spun politistului de masina ca eram speriat, nu mi-a trecut in cap sa ii pun bilet in geam sau ceva) apare, cu familia, isi pune bagajele in portbagaj, la care eu "tu esti cu asta? F. bine, hai cu noi" norocul omului ca se intorcea din concediu si nu pleca...
Nu vreau sa ma gandesc daca venea ceva de pe contrasens, tramvai sau altceva... Nici ca de obicei nu port centura dar azi am pus-o si tare bine m-a tinut in scaun..

Ca o remarca, nu eu i-am dat lui asigurarea, ci tot tipa implicata, desi se auzeam voci care spuneau ca ala isi face masina pe asigurarea mea.
Si la politie, pe chei la Vitan, PUSTIU! Doi politisti amabili, care ne asteptau parca... Apoi au mai aparut 2-3 "cupluri"...

In poze, masina mea e exact cum s-a oprit, ce-a de-a doua care era parcata in botul mercedesului plecase intre timp, cred ca ala s-a inchinat ca era pe trotuar langa masina cand s-a petrecut totul. Ultima poza e facuta de pe straduta de unde a iesit tipa, apare si loganul ei...

Nu vreau nimic, scriu sa ma descarc ca imi vine sa ma urc pe pereti de ciuda... ph34r.gif

This post has been edited by Altis: 13 Aug 2009, 23:03

Attached thumbnail(s)
IMG0103A.jpg ( Size: 78.76k ) Number of downloads: 898
IMG0104A.jpg ( Size: 96.09k ) Number of downloads: 1016
IMG0105A.jpg ( Size: 99.47k ) Number of downloads: 991
Accident.JPG ( Size: 21.19k ) Number of downloads: 974

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kog
post 13 Aug 2009, 23:02
Post #2

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

din cate povestesti autoarea chiar a venit hotarata spre tine... sa te intoarca asa pe drum, aiurea rau

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
Altis
post 13 Aug 2009, 23:08
Post #3

Membru autentic

Lovitura a venit in partea din spate a masinii. Nu stiu daca ma lovea mai in centru daca ma invartiea. Bine, erau sanse mai mari sa ma rastorn, dar n vreau sa ma gandesc la asta...

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
koldun
post 13 Aug 2009, 23:14
Post #4

un om

From: CT

Bine ca s-a terminat fara vatamari corporale si esti intreg. Ciuda trece. Ce ziceai de centura? wink.gif

Succese!

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Alydor
post 13 Aug 2009, 23:14
Post #5

Pressar

e buna si centura aia de siguranta... nu degeaba au pus-o constructorii... bine ca nu ai patit nimic.. tabla da-o dracu ca se indreapta

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
Zippy
post 13 Aug 2009, 23:34
Post #6

Membru din 2003

QUOTE(Altis @ 14 Aug 2009, 00:53)
Si la politie, pe chei la Vitan, PUSTIU! Doi politisti amabili, care ne asteptau parca... Apoi au mai aparut 2-3 "cupluri"...
*

Cumva unul din ei avea mustata si-l chema Costache? smile.gif Se plictisesc si ei de cand cu rezolvarea pe cale amiabila. Numa` eu dau de ciucenzurat care fug de la locul accidentului mad.gif

This post has been edited by Zippy: 13 Aug 2009, 23:35

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
Altis
post 13 Aug 2009, 23:40
Post #7

Membru autentic

Dracvu a remarcat cum se numeau... Am PV-ul in masina. Cat despre fuga, daca misca aia masina, in mode cert demaram dupa ei, de aia m-am si grabit cu pozele. Oricum era gara, pblicul era numeros, gaseam unul sa imi zica numarul

QUOTE(koldun @ 14 Aug 2009, 00:14)
Bine ca s-a terminat fara vatamari corporale si esti intreg. Ciuda trece. Ce ziceai de centura?  wink.gif

Succese!
*

In general, in oras nu o port, o pun doar daca ies... Azi, nu stiu ce mi-a venit, cert e ca mi-a venit bine wacko.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
C@talin
post 14 Aug 2009, 01:02
Post #8

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

era un semn trebuia so dai jos inapoi tongue.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
membru_DC
post 14 Aug 2009, 01:31
Post #9

-

exact pentru astfel de situatii am piciorul deasupra franei cand trec printr-o intersectie, pe langa o masina oprita, o trecere de pietoni, etc.

conduita preventiva parca se numeste si mai nou am vazut ca s-a introdus la cursurile de legislatie in cadrul scolilor de soferi, un capitol referitor la acesta

mai bine ma feresc eu de adomiti/adormite la volan decat sa-mi stea masina pe la service o luna-doua wink.gif

in cazul de fata, se pare ca prietena lui Altis era venita de pe alta planeta si probabil are viteza de reactie a unui mos trecut de 80 de primaveri wacko.gif

This post has been edited by membru_DC: 14 Aug 2009, 01:35

--------------------
- - - - -
+
vis-a-vis
post 14 Aug 2009, 10:23
Post #10

DaciaClubber

Bai frate, e ceva cu tine... ba iti ia foc masina, ba intri cu bicla in masini, ba acum te intoarce fufa asta. Eu zic ca a fost bine ca doar te-a agatat cat sa te-ntoarca, s-a disipat toata energia in timp ce te-nvarteai. Aia de la Formula 1 cand intra in derapaj necontrolat, sau la accidente, sunt obligati sa calce frana. Eu am bagat asta la cap si cand nu mai e nimic de facut, decat sa te lasi in voia sortii, mai bine calci zdravan frana.
Daca te lovea din lateral, centura era fix p..a. Degeaba sunt unii mai catolici decat papa.
Oricum, un dialog cu cel de sus n-ar strica. wink.gif
Bafta multa, ca ai nevoie.

This post has been edited by vis-a-vis: 14 Aug 2009, 10:26

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Steel Tormentor
post 14 Aug 2009, 10:37
Post #11

Membru autentic

From: Constanta

eu tot nu reusesc sa inteleg cum te-ai rasucit in halul ala.

--------------------
Dacia Logan 2007 Preference 1.4MPI
+
neumann
post 14 Aug 2009, 11:24
Post #12

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(vis-a-vis @ 14 Aug 2009, 11:23)
Daca te lovea din lateral, centura era fix p..a. Degeaba sunt unii mai catolici decat papa.
*

Am ceva rezerve...
Am un amic care a fost lovit din lateral (intr-o berlina 1310, fix in montantu B si usor spre spate) si a ajuns pe scaunul din dreapta, avand centura pusa (era singur in masina).
Cum ar fi sa nu ai centura si sa te faci praf de partea cealalta a masinii sau sa iesi prin geam si sa ajungi cine stie cum sub masina? (mai stiu pe cineva care mi-a povestit ca au trebuit sa-i ridice masina de pe picior dupa un alt accident).

Din pacate, nici eu nu o port tot timpul in oras, da asta e un obicei prost.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Altis
post 14 Aug 2009, 12:47
Post #13

Membru autentic

QUOTE(Altis @ 13 Aug 2009, 23:53)
derapajul enorme, am avut timp sa trag de volan, sa remarc ca nu ma ajuta, sa ma gandesc la frana de mana si in final sa imping frana in podea si sa zic "D-zeu cu mila"
*

QUOTE(vis-a-vis @ 14 Aug 2009, 11:23)
Eu am bagat asta la cap si cand nu mai e nimic de facut, decat sa te lasi in voia sortii, mai bine calci zdravan frana.

*

Am apasat si frana... Sincer, ma gandesc ca daca apasam instantaneu erau sanse mari sa ma rastorn. Nu aveam viteza, probabil ca de aia a si ramas masina pe roti - eram in rampa si eram dupa virajul ala de unde vin aia din dreapta de pe sens unic, nu stiu strazile in zona aia, cert e ca am trecut de ei cu a 2-a, iar cand m-a lovit tipa eram in a III-a. Acum, cu centura am zis ca m-a tinut bine in scaun, daca ma izbeam mai tare de masinile parcate sau aparea ceva pe contrasens cat eu zburdam pe acolo, in mod sigur ar fi fost diferita situatia, gravitatea accidentului dar si semnificatia centurii.

Cat despre faza cu mersul la biserica, ce sa zic, mai degraba cred ca ar ajuta renuntatul la masina, sincer ma gandesc la asta. Asta cu biserica e incercata si se pare ca nu are legatura...

@Steel: nici eu nu reusesc in totalitate sa imi explic, de aia eram asa speriat, ca loviturile nu sunt chiar asa grave. Probabil ca a fost exact forta si pozitia necesara cat sa ma intoarca rezultata din viteza masinilor. Daca era mai usor si/sau mai pe centru probabil ca ma impingea doar pe contrasens, invers, ma rasturnam.

Farul sta prins doar in tabla, iar aripa spate era infundata mult, a trebuit sa bag cricul in oala sa imping pragul si aripa sa pot circula, ca freca pe cauciuc. Nasol ca uruie ceva pe spate, un rulment, si asta cred ca e buba la punte...

Attached thumbnail(s)
P1010939.JPG ( Size: 306.92k ) Number of downloads: 587
P1010941.JPG ( Size: 304.42k ) Number of downloads: 200

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
vis-a-vis
post 14 Aug 2009, 13:09
Post #14

DaciaClubber

Termina ma cu puntea ta.
Cate frane de mana pe piatra cubica si pe sinele de tramvai i-am la dacie si n-a avut nici pe dracu.
La zgarietura aia, sigur nu te rasturnai...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Altis
post 14 Aug 2009, 13:20
Post #15

Membru autentic

M-a lovit in roata. In spoiler si in portiera. Pragul este inpins la loc cu cricul proptit in oala 5-7 cm, la fel si aripa desupra rotii. Ce are a face trasul franei pe piatra cubica cu o lovitura in lateral?

EDIT: Uite "zarietura" din alt unghi....

This post has been edited by Altis: 14 Aug 2009, 13:25

Attached thumbnail(s)
poza.JPG ( Size: 155.42k ) Number of downloads: 168
poza__1_.JPG ( Size: 219.56k ) Number of downloads: 140

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
giany911
post 14 Aug 2009, 19:29
Post #16

Aproape util

La faze d-astea stiu ca exista riscul sa dai cu capul in montant. Cand am fost lovit in spate, am dat un cap in tetiera zdravan de tot. M-a durut capul vreo 3 zile, iar de durerea de gat nu am scapat vreo 2 saptamani. E bine ca n-ai patit nimic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca era impact lateral.

This post has been edited by giany911: 14 Aug 2009, 19:31

--------------------
Dacia Berlina 2000
Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna.
+
liviu2004
post 14 Aug 2009, 21:01
Post #17

Membru autentic

Masina pare a lu viz, ... pardon .. vis.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
Altis
post 14 Aug 2009, 21:58
Post #18

Membru autentic

E a lui vis, de aia e si crizat asa, ca iar trebuie sa mearca cu mobra in mall...

--------------------
Tucson JM 2007 - .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 02:57
Forum Renault