Reguli minime de prim ajutor, ...
![]() ![]() ![]() |
Reguli minime de prim ajutor, ...
22CMM |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 21 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
- PH22CMM Zboara puiule, zboara...!
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ti-ai luat permisul de conducere in Pitesti? Ca altfel se presupune ca ai invatat asa ceva la scoala de soferi, ai raspuns chiar si la cateva intrebari din asta.
O treaba importnata in primul ajutor e sa stii unde interventia ta ar face mai mult rau decat bine (masaj cardiac la cineva cu coaste rupte de exemplu). |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
22CMM |
![]()
|
Ma refer la chesti utile si explicate pe intelesul tuturor. Nu, nu mi-am luat permisul in Pitesti insa scuzama cred ca am explicat destul de clar ce doresc defapt. Cred ca atat pe plaja la Costinesti cat si la trecerea de pietoni la fata aceea erau destui soferi insa nimeni n-a facut nimik, degeaba ai invatat pt examenul auto acolo erau chestii generale si nu erau prezentate detaliat cum am zis eu simptome si actiuni. Daca e vorba sa facem bascalie facem cu toti dar cand e vorba sa salvam viata unui om spunem vai sarcacul a murit sub ochii trecatorilor chiar daca si noi eram de fata. Topicul vreau a fi ceva constructiv si in ajutorul nostru Doamne fereste ne aflam noi sau cineva apropiat noua in situatia de a fi ajutat si toti se vor uita si nu vor face nimica, nu cred ca ne-ar pica bine. Eu asa vad problema, acum fiecare e liber sa zica ce vrea, dar fereasca Dumnezeu sa fim noi cei ce cerem ajutorul si sa vina oameni ca tine care au invatat pentru permisul auto si stiu de zece la intrebarile de prim ajutor dar nu stiu si nu fac nimik se uita ca milogul in traista. O zi buna in continuare.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stii sa faci masaj cardiac sau respiratie artificiala? Nu stii cand e nevoie sa aplici astea?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 8 Jul 2008, 15:03) O treaba importnata in primul ajutor e sa stii unde interventia ta ar face mai mult rau decat bine (masaj cardiac la cineva cu coaste rupte de exemplu). Ai sa razi, dar tin minte ca la cursurile de prim ajutor doctorita ne-a spus ca un masaj cardiac facut cu simt de raspundere se soldeaza cu coaste rupte. Acum nu stiu ce e mai rau: inima care nu mai bate sau un plaman perforat? |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu ma intrebam ce e e mai rau, o inima care nu mai bate sau o inima perforata?
Si tu ai dreptate, insa trebuies a te gandesti ca daca te apuci de manevre de prim ajutor la o persoana accidentata grav si aceasta moare in ciuda eforturilor tale, vei fi cercetat pentru omor din culpa. Probabil vei fi achitat, insa tot nu e prea bine, nu? |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
22CMM |
![]()
|
Nu stiu legea referitor la ce e scris mai devreme omor din culpa la acordarea primului ajutor.
Dar acum fiind vorba intre noi la prim ajutor inseamna si imobilizarea pacientului, asezarea lui astfel incat sa nu se inece cu saliva sau sange, etc. Daca vrem sa fim doar gigi contra atunci asta e o sa fim in continuare spectatori la evenimente triste si iar o sa spunem a murit saracul. <span class='edit'>8 Jul 2008, 15:58:</span> Eu am spus poate printre noi exista persoane calificate pentru asa ceva care ne pot impartasii cate ceva, astfel incat daca se poate sa intervenim (simptome-actiuni). This post has been edited by 22CMM: 8 Jul 2008, 14:59 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am intrebat si eu acelasi lucru pe un amic care e doctor. Si exact asta mi-a zis: daca nu stii sigur ce sa faci, stai deoparte.
Ce ai intrebat mai sus e cuprins in cursurile de prim ajutor pentru permis. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 8 Jul 2008, 16:03) Am intrebat si eu acelasi lucru pe un amic care e doctor. Si exact asta mi-a zis: daca nu stii sigur ce sa faci, stai deoparte. Ale meu amic medic e pe urgente pe la SMURD. Citez din memorie: "Cei de la fata locului: Noi am mers la accident si l-am scos iute-iute din masina da' o murit imediat dupa aia! El: Pai da, ca noua ne ia jumatate de ora sa scoatem un om din masina din cauza ca noi nu stim ce facem" Cand imi povestea chestii de astea imi era mai frica de ce se poate intampla dupa accident decat in timpul lui. In alta ordine de idei... nici eu n-am facut chestii de prim ajutor cand am facut scoala de soferi. Respiratie gura la gura si masaj cardiac am vazut doar in filme. Banui ca nu fac parte dintr-o minoritate... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pana la respiratie buson la buson si masaj cardiac,ar trebui sa stii daca este bine sau nu sa misti accidentatul.Acesta poate avea leziuni ale coloanei vertebrale si in momentul cand este tras din masina poate chiar paraliza.
Cei mai in masura sa dea aceste sfaturi sunt medicii si cei care se ocupa de descarcerari.Ce se face la scoala de soferi este egal cu zero barat.Si cum se face scoala de soferi in ziua de azi "la intensiv",nu cred ca-si mai bate cineva capul cu asa ceva. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
22CMM |
![]()
|
QUOTE(cristio_79 @ 8 Jul 2008, 22:32) Pana la respiratie buson la buson si masaj cardiac,ar trebui sa stii daca este bine sau nu sa misti accidentatul.Acesta poate avea leziuni ale coloanei vertebrale si in momentul cand este tras din masina poate chiar paraliza. Cei mai in masura sa dea aceste sfaturi sunt medicii si cei care se ocupa de descarcerari.Ce se face la scoala de soferi este egal cu zero barat.Si cum se face scoala de soferi in ziua de azi "la intensiv",nu cred ca-si mai bate cineva capul cu asa ceva. Ai pus punctul pe I. Daia zic (ma repet) poate exista persoane calificate care pot da sfaturi generale utile ce poti face pana la venirea salvarii, ca privitul si barfa din jurul accidentatului nul ajuta la nimik. NU vreau sa vorbesc aiurea in tramvai ci doar vreau sa nu mai existe pe viitor topic in care lumea e nemultumita ca a murit o tanara pe trecerea de pietoni si politia n-a facut nimik, dar noi, noi care priveam dece n-am facut nimik????????? Asta vreau defapt. ![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
http://www.sfaturimedicale.ro/ghid-de-prim-ajutor.html
sau mai la obiect: http://www.incepator.ro/medicale/primul_ajutor.asp de altfel netu' e plin de astfel chestii, pe cine intereseaza are de unde se documenta! |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Mai bine zici "doamne-fereste, sa nu fie nevoie".
Sa zicem: ala e inconstient, in masina, cum afli daca are coloana rupta? Te bagi sa-l scoti sau astepti medicii? (tin cont aici si de ce spunea colegul mai sus: moare ala in timpul manevrelor tale, procuratura, dosar, etc). |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
22CMM |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 14 Jul 2008, 12:09) Mai bine zici "doamne-fereste, sa nu fie nevoie". Sa zicem: ala e inconstient, in masina, cum afli daca are coloana rupta? Te bagi sa-l scoti sau astepti medicii? (tin cont aici si de ce spunea colegul mai sus: moare ala in timpul manevrelor tale, procuratura, dosar, etc). Bun si atunci dece toata lumea a sarit pe politisti ca n-au ajutat-o pe fata lovita pe trecerea de pietoni.??? Dece spunem nau facut nimik cand e clar bag eu de seama ne e frica si noua insine sa facem ceva, Ce usor e sa zicem ala n-a facut dar noi ceilalti ce am facut am barfit la colt de strada "uite cum se stinge..." din pacate imi dau seama de un singur lucru nu suntem in stare sa ajutam pe nimeni cu nimik ci doar sa barfim, simtul civic (ma refer aici la intrajutorare) nu exista la noi. Au zis bine aia la TV ce au zis despre noi si reportajul dat de ei in care un actor se prefacea ca lesina si lumea trecea pe langa el fara sa-l bage in seama e adevarata noastra fatada a unor oameni nepasatori (ca sa nu zic altceva). Fereasca Domnul sa fim in locul vreunei victime fie ea doar lesinata sau ametita si sa vedem ca nu suntem ajutati, ba mai sunt uni care isi dau coate "l-ai vazut cum ... ". ASTA E ROMANIA ANULUI 2008. Multumesc moderatorilor pt gazduirea topicului si ii rog sa-l inchida pt ca m-am convins de adevarata valoare si constiinta a noastra a multora dintre Romani (a multora nu a tuturora, dar cu o floare nu se face primavara) This post has been edited by 22CMM: 18 Jul 2008, 11:18 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:56 |