cauciuce de iarna, ce fac
![]() ![]() ![]() |
cauciuce de iarna, ce fac
furiarosie |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 4 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
- AG06XOH SuperNova-i cea mai buna pana-ti iei alta masina
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Si eu am tot Frigo, le-am pus de prin noiembrie, am cam 1.500 km cu ele si n-am observat o uzura anormala. Mai importanta decat zapada e temperatura; atata timp cat nu e prea cald, e ok.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Daca nu mergi prea tare cu ele, n-au nimic. Eu mi-am autoimpus o limita pe la 110 cind merg pe afara.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Dupa cum spunea si Manuel, moartea gumelor de iarna e caldura, nu asfaltul uscat. Asa ca mergi linistit pana prin aprilie.
P.S. Eu sunt la a treia iarna ( vreo 30KKm facuti iarna) cu Sava Eskimo si nu s-au uzat mai mult de jumatate. (... si prin Banat nu sta mult zapada) This post has been edited by IsNa: 5 Jan 2005, 13:33 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
se recomanda folosirea anvelopelor de iarna sub temperaturi de 7 grade Celsius
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Sunt propietari care le folosesc si vara, si nu se intampla nimic, decat o mica crestere a consumului.
De ex., eu am 2 de iarna fata si 2 mud+snow spate, la vara le voi inversa. Pe spate se uzeaza mult mai putin. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
furiarosie |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 4 January 05 ![]() |
adevaru-i ca fiind mai moi parca-s mai bune la gropi.
|
--------------------
dacia
supernova
- AG06XOH SuperNova-i cea mai buna pana-ti iei alta masina
|
|
Dic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 4 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Stiu pe cineva care a folosit cauciucuri de iarna tot anul. Au fost schimbate dupa 2 ani si ~38.000km pentru ca se tocisera. Nu a avut probleme vara nici la viteze mari (140-170km/h). Masina este o Nubira II, iar cauciucurile erau Continental parca (nu sunt sigur). Acum are niste Michelin, tot de iarna.
|
--------------------
Dacia
DSN Rapsodie x 2
2001
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Totusi, gumele de iarna nu au aderenta asa de buna pe asfalt fierbinte, asa ca nu e recomandabil sa le folosesti vara. Si se si uzeaza mult mai repede ca cele de vara (38KKM pentru Continental e cam putin...)
Problema e de duritate: guma de vara se intareste prea tare iarna si nu se mai "lipeste" de asfalt, iar guma de iarna se inmoaie prea mult vara si pierde pelicula de contact. Exista si gume "all seazon", de doua feluri: - unele incearca sa faca un compromis, cauciuc de duritate medie, structura de model intemediara (cele de vara au blocuri mai mari si mai rigide, cele de iarna sunt structurate pe lamele flexibile) Rezultatul e ... de compromis, adica merge si-si, dar nici iarna nici vara prea bine. - cele adevarate folosesc cauciuc special, care functioneaza pe cam acelasi principiu ca si uleiul multigrad. Adica nu se inmoaie prea mult pe caldura si nu se intareste prea mult pe frig. Dar de astea n-am vazut pe la noi, doar am citit de ele ca cica ar fi prin SUA. Banuiesc ca nu-s de banii nostri... inca. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
geo.meg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 17 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Ar mai fi ceva de adaugat la cele spuse de ISNA ,datorita profilului lamelat , si a cauciucului foarte moale vara , pe timp ploios nu au aderenta faorte buna deoarece suprafata de contact este foarte redusa datorita acelor lamel si crestaturi care exista pe banda de rulare a anvelopei . Chiar daca au rolul de a elimina apa si dispare acvaplanarea tot nu se compara cu o anvelopa de vara care este conceputa pentru apa .
Iar despre anvelopele ALL SEASON , am mai tot spus la noi in tara datorita diferentelor farte mari de temperatura nu sunt recomandate . Si eu am pus 2 caucioace de iarna acum 2 luni si ma uit afara ca nu mai vine deloc zapada dar daca temparaturile nu vor urca peste 7 grade nu le vom toci chiar asa de rau pana la primavara . |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1
-Expression
|
|
stefan ionita |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 7 January 05 ![]() |
Eu mi-am pus in noiembrie acelasi tip de cauciuc si la cei 25000km efectuati de atunci,nu observ o uzura extraordinara.Si la Iasi zapada e inexistenta.Daca tot le-ai cumparat,foloseste-le,parerea mea este ca daca le pastrezi de bune oricum se degradeaza
|
--------------------
dacia supernova
europa
2001
- is-04-txl
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
mi-am pus si eu 2 cauciucuri de iarna (Debica Frigo) si am observat ca la plecarile mai nervoase de la semafor au o tendinta mai pronuntata de a derapa. Aveti idee de ce?
|
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 15:08 |