intrebare bujii, multumesc anticipat
![]() ![]() ![]() |
intrebare bujii, multumesc anticipat
unstrain_bruma |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 2 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
1998
- sv-09-sss
|
|||
DaciaPower |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 23 May 08 From: Craiova ![]() |
bobina de tico (denso) te-ar ajunge la vreo 60 ron.
bujiile de care zici n-am vazut ![]() |
--------------------
Dacia 1310 Break
CL
1998
- DJ-xx-ZLI
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
la bujii conteaza mai multe
1. diametrul filetului 2. lungimea filetului 3. aprinderea electronica sa duca cei 3 electrozi, la mine unul nu prea o lua bine cu aprinderea clasica, si abia o lua cu cea electronica pana am refacut aprinderea. lungimea nu prea ar conta, se pot monta distantiere la bujii (nu pre recomand) ce model ai gasit ? |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
La bujiile respective va trepbuie aprindere care sa genereze multiscantee pentru a da in acelasi timp scantei la toti eletrozi bujiilor. Evident mai trebuie si o bobina care sa genereze aceea energie cu una de dacie sau de oltcit nu rezolvi problema . Cea mai buna e de tico dar care trebuie sa fie legata la o aprindere eletronica. Energia generata o sa fie foarte mare in asa fel in cat nu mai conteaza daca sunt bujiile pentru temperaturi reci . Daca nu faci rost de asa ceva vei avea bujiile mai tot timpul afumate mai bine cumperi denso fiindca are varful din iridium si aprinde mult mai bine amestecul de carburant.
This post has been edited by djasu82: 23 Jul 2008, 21:53 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Bobina aia de Tico e Denso?! Pe bune? Si atunci de ce e mai ieftina decat una de Dacie?
|
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Acum am citit primul post.
NU MAI LUATI BUJII DIN ALIMENTARA! Sunt pliciuri, mai ales Bosch, stiut fiind ca sunt falsificate la greu. Am luat eu Bosch din Praktiker (care e parte a Metro), le-am montat, am mers 20km si le-am aruncat. Motorul nu papa ulei, nu scapa compresie. Am luat Sinterom (de acelea care se gasesc tot mai greu, cu electrodul ingropat, imi aduc aminte ca asa ceva a avut masina din fabrica) si merg si acum smooth and beautiful. Singura treaba la Sinterom e ca sunt confectionate in bataie de joc, electrozii nu sunt centrati, tre sa-i iei la mana, insa materialele sunt bune. Initial vroiam sa iau Denso originale, insa era Sambata, nu era nimic deschis. |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 13:07 |