DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Am testat si ne-am adunat..., ecostil ce condus

cristi87
post 9 Sep 2008, 07:17
Post #1

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

Group: Members

Salutare tuturor!! am deschis acest topic pentru a va povesti incercarea mea de a scoate un consum mai mic la Supernova mea, urmand instructiunile acelui strain care ne zicea el cum sa conducem corect pentru un consum mai mic...eu unul..am testat...dar p GPL...biggrin.gif
am mers cu masina mai subturata..schimbam vitezele undeva p la 2200 rpm,mergeam cu frana de motor pana aproape de 1000 rpm...nu plecari cu demaraje de la semafoare,ajungeam p la 60km\h sa am si treapta a 5-a...kre inainte schimbam intr-a 5-a p la 80km\h....
CONCLUZII:
* consum identic...
*masina puturoasa rau de tooot...inainte, p gpl, mai aveam un pic de demaraj,cv...
*a trebuit sa merg aproape 40 km cu ea mai turata, schimbam p la 3000rpm pt a mai ave cv putere, sa isi revina kt de cat...
intr-un cuvant..nu imi place deloc cum mergea masina....mai bine merg eu cu stilul meu si cu asta basta..nu ma uit eu la 1-2 litri de gaz(max 5 lei) consum mai mic la 100 km.
Asta este concluzia mea p care o sustin si o semnez...smile.gif)

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 9 Sep 2008, 07:46
Post #2

Mesaj semiautomat

sa inteleg ca s-a obisnuit lenesa? ori e vie ori are calculator cu memorie...

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ZTV
post 9 Sep 2008, 08:05
Post #3

fost membru activ pe Daciaclub

cristi87, asta am incercat si eu pe benzina la dacia berlina. Mers subturat,...rezultatul a fost mai drastic la consum, in mod normal am consum de 8-8,5 % in oras, asa am avut 9 %.

Chestia asta ca devine puturos, am patit si eu cu dacie , oare din ce cauza ( mie a trebuit cam 70 km sa revina ), si eu nu am calculator de memorie...

--------------------
------- xxx xxx - xxx xxx
+
argon
post 9 Sep 2008, 08:07
Post #4

Mesaj semiautomat

pentru ca la benzina si mers subturat se depune calamina in camera de ardere, supape si bujii, dar la GPL cum e cazul lui nu are nici o scuza ca nu face depuneri.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Minel
post 9 Sep 2008, 08:19
Post #5

Pauard bai Remat Nord

From: Cluj .......Resita ,C-S

QUOTE(argon @ 9 Sep 2008, 09:07)
pentru ca la benzina si mers subturat se depune calamina in camera de ardere, supape si bujii,
*

De aceea ii indicat cand aveti drum in afara orasului sa mergeti un pic mai turat 3000-3500 ture , si se mai curata calamina si depunerile inclusiv bujiile smile.gif !!

--------------------
Dacia 1310-L /VW Passat 1995/1397cmc - CS-01-TMS
Mandru posesor de Dacia
+
roland
post 9 Sep 2008, 08:53
Post #6

Membru autentic

In oras, unde e aglomeratie, e imposibil sa scoti un consum bun, indiferent de stil. E prea aglomerat, stai prea mult pe loc.

In afara (Logan 1.4 mpi) la mers normal consuma cat scrie la carte 5.5. Daca mergi cu acceleratii rapide, tot timpul in sarcina, turatii mari, ajungi pe acelasi drum (vorbim de 150km, deci nu e drum scurt) sa consumi 6.5.
Daca mergi batraneste, acceleratii usoare, multa frana de motor, poti scoate 5.0. Daca ai noroc de multe coborari atunci poti si mai putin.

Nu e topic de consum, nu vreau sa ma laud, vreau sa spun ca in afara poti obtine un consum mai mic adoptand un anume stil. In oras... mai greu, ca e prea aglomerat.

--------------------
. . .
+
Liviuta
post 10 Sep 2008, 10:45
Post #7

Membru

Salutare .
Si eu am un loganel de 1,4 dar consuma mai mult . In afara merge pe la 6,5% si nu forjez la ea .Un consum sub 6% nu am decat pe autostrada si aia daca merg constant la maxim 3000 de ture .

--------------------
Dacia Logan 2004 Laureate
+
Andy_ACS
post 10 Sep 2008, 10:46
Post #8

Yes, I'm not!

From: Craiova

Degeaba mergi tu subturat (la 1500rpm) si schimbi la 2200rpm daca BAGI PICIORUL ADANC in acceleratie sa mentii viteza....
Masina se duce la viteza de croaziera accelerand progresiv, destul de ferm (nu brusc, nu knock down, NU leeeent in treapta superioara). Incearca sa schimbi la 2500-2800 si dupa ce ajungi la viteza de croaziera sa ridici usor piciorul de pe acceleratie pana se stabilizeaza, dar nu sa piarda viteza. Pe rampe incearca sa nu bagi piciorul mai adanc in acceleratie pentru a mentine viteza, accepta faptul ca o sa incetinesti si (eventual) schimba in treapta inferioara cand e cazul.

La un test similar facut de mine (cand eram mai la inceputul "carierei" de pilot) tot cu supernova dar pe benzina a scos in evidenta ca mersul subturat (cu piciorul adanc in acceleratie) a dus la cresterea consumului cu 0.5 l la suta.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
vi_escu
post 10 Sep 2008, 20:54
Post #9

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Care e faza cu "ecostilul de condus" , nu fumezi la volan, nu tragi pârțuri sau ce? Până la urmă este un topic (din cele multe) despre consum.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 11:09
Forum Renault