Eterna Dacia, OFFFF
![]() ![]() ![]() |
Eterna Dacia, OFFFF
DANIELITO |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 23 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
daewoo
cielo
1996
|
|||
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Deci daca dupa 90 000km ti se pare ca :
1.Bieleta 2.Delcou cu totul 3.Bujii 4.Ulei , filtru 5.Far 6.Refacut chederele de la portiere (ploua in dansa de nu era adevarat) 7.Schimbat curea alternator 8.Frane (placute fata noi) si aerisire fata 9.Nuca volan 10.Becuri far 11.Facut stergator spate sunt multe de inlocuit la o masina de conceptie veche, care mai e si SH, eu zic sa te muti cu jmek cu tot pe alta planeta. |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
JmEk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 14 May 08 ![]() |
nu am zis ca mise pare mult dupa 90.000 km...am un amic...(un batranel) are dacia din 98..are 14.000 km facuti cu ea in 10 ani..si are mai multe probleme ca mine...cum explici?
|
--------------------
Dacia Logan
Logan F2
2008 Preferance
- IS-62-B**
|
|
eXtenSion |
![]()
|
10 ani? Nu stiu cum explic 10 ani, dar la Logan dupa 10 ani ai fi trecut prin 10 revizii, o distributie schimbata etc. Chiar daca stai cu masina si te uiti la ea in garaj. Acum eu stiu ca la 1310 ai revizii si mai dese, dar chiar daca ar fi trebuit sa faca doar 10 eu imi bag toate mainile si picioarele-n foc ca nu le-a facut. Daca le-a facut, bravo lui.
Poate gasesti tu vreo masina care dupa 10 ani sa fie ca noua. Poate gasesti un rulment, o baterie, o bucata de otel, un amortizor, o anvelopa, un arc nemiscat care dupa 10 ani sa fie ca noi. ![]() ps: Daca ar fi facut mai multi km in anii astia nu cred ca ar fi avut atatea probleme. E la fel de rau sa tii o masina neumblata cat e sa o folosesti mult si agresiv. This post has been edited by eXtenSion: 26 Jul 2008, 13:18 |
--------------------
facebook
groups
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Pentru cel care a deschis topicul.
Sincer, nu ai bagat multi bani, sunt altii care au bagat si mai mult, dar reparatiile le-au facut cu mana lor, sau la un nene mai ieftin, nu la service-uri scumpe. In momentul in care pui tu mana si schimbi ceva si vezi ca totul este OK la acea piesa, ai sa vezi ca o sa-ti schimbi atitudinea si parerea despre propria ta masina ![]() Cel putin asa am patit eu, m-am documentat la unul la altul despre masina, pe forum si am inteles cum sta treaba, incat m-am apucat de mesteruit pe la ea, chiar daca am stricat cate ceva, asa am reusit sa invat, nu doar sa te uiti la altul. Dupa ce o aduci pe linia de plutire, o sa vezi ca mult mai bine. Mama lor de frane si aerisiri, este ceva banal cum se face, daca pui mana si faci tu aerisirile iar la sfarsit sa-ti bagi tie 90 de lei in buzunar, o sa vezi ca te simti altfel. Fuga la cumparat de scule, ca alea-ti raman toata viata. |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
Hai sa-ti zic o chestie, ca tot te vaiti tu de berlina, si de preturi.
Aici, in Targu Jiu, la un service autorizat, stii cat il taxa pe unu cu Loganu', pentru un simplu schimb de bec ars? Bu-hu-hu...850.000 (lei vechi)! "Service autorizat"...jecmaneala...pentru ce zici tu ca-ti facura aia, mie, baietii de la service-ul meu "de cartier" imi iau 100.000...plus niste beri pe care le dau eu, din bun simt, si toata lumea e multumita, iar treaba e bine facuta si data viitoare daca ma duc la ei baietii sunt de treaba si au grija de "a batrana"... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
cerea ca si-a gasit prostul cui sa-i ceara. Intradevar trebuie sa fi rocket scientist sa schimbi un bec de Logan.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Mare dreptate are Adrian ...
![]() QUOTE(Adrian_Boy @ 26 Jul 2008, 14:37) Pentru cel care a deschis topicul. Sincer, nu ai bagat multi bani, sunt altii care au bagat si mai mult, dar reparatiile le-au facut cu mana lor, sau la un nene mai ieftin, nu la service-uri scumpe. Ia pune mana i fa si tu cate ceva cu nu trebuie sa fi ... QUOTE(argon @ 26 Jul 2008, 15:20) ca sa faci cate ceva la dacie , sau ... ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
90 de lei un AERISIT de frana in service autorizat!? Cred ca esti un colectionar bogat si foarte excentric, de investesti atat intr-o Dacie din '96... Inteleg sa dai cateva milioane la o revizie, ca sa nu pierzi garantia, dar... hm, nu cred ca mai e cazul.
Am avut si eu berlina din '98 si stiu ca nu era super-fiabila, insa mecanici buni sau service-uri cu oameni competenti gasesti in Iasi, si sigur n-o sa-ti ia pielea de pe tine. Sfatul meu e sa mergi la intalnirile daciotilor din oras si sa intrebi ce service iti recomanda, sunt sigur ca exista solutii mult mai OK decat "service-ul autorizat"... |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
@JmeK Cred ca ai auzit vorba din popor ca de masina te bucuri de doua ori: cand o cumperi si cand o vinzi. In rest mai e o persoana la masa ca si costuri. Cum au spus si alti colegi ori o faci cap coada sa scapi de treburi macar o perioada ori te bagi la alta noua. Dar nici miscarea asta nu te scapa de belele decat un timp. Eu am avut solenza si a fost o masina buna si mult mai noua ca a ta si tot am bagat bani destui in ea. Asta e cu masinile, mereu cer bani si trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Asta daca vrei masina ...
In acelasi timp sunt un mare admirator al dacilor 1300 din anii '70 asa numitele frantuzoaice. Eram tentat sa iau una mai mult de colectie (au fost cateva chiar si la bursa aici) insa nu am luat tocmai sa nu ajung ca tine. Masina cu cat e mai veche cu cat surubaresti mai mult la ea. Daca e de colectie mai accepti treaba asta (cu conditia sa ai timp) dar ca masina personala e cam greu. Din punctul meu de vedere daca nu te superi masinile ca a ta si-au cam mancat painea... |
--------------------
------
------
------
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Jmek,asa patesti cand nu te pricepi si meseriasii simt asta,ei incearca,daca tine,bine,daca nu gasesc alt fraier.
Si se intampla in orice domeniu,nu doar in service-uri auto. Masina sh cere bani,oricine isi cumpara stie treaba asta. Tu ai schimbat consumabilele,cu exceptia farului. Sa stii ca nici eu nu sunt foarte priceput(sunt aproape afon),dar mai invat citind forumul,ma mai ajuta prietenii mai priceputi,mai stric cate ceva....daca n-am avut bani de masina noua ce sa fac.... Daca nu te-ai uitat bine pe ce dai banii,acum ai 2 variante:bagi bani in ea si o faci sau o dai si iei altceva. A,si referitor la preturi,de ce nu intrebi inainte cat costa,te doare gura? Bafta si nu mai fi suparat,din greseli invata omul ![]() |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
daca vrei sa o intretii incearca sa folosesti numai piese de calitate.si cu rabdare iti pui masina la punct,citind,ascultand pareri si cel mai bine ''furand'' un pic de meserie de la cineva CU experienta.
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
eXtenSion |
![]()
|
Sau neinvatand nimic, ca nu e nevoie sa te faci mecanic, dar informandu-te care e un service bun din zona ta.
Eu duc 1310le la Beius si acolo o repar. Nu doar ca imi place drumul, dar asa service ca acolo nu am intalnit. Desigur ca as putea gasi unul mai aproape, dar imi convine acolo. Daca te informezi putin de la taximetristi samd sigur gasesti un service bun si corect care sa ti-o puna la punct, iar tu doar platesti si te uiti. |
--------------------
facebook
groups
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 01:04 |