Cum se calculaeaza consumul?, si cum poti compara intre doua masini!
![]() ![]() ![]() |
Cum se calculaeaza consumul?, si cum poti compara intre doua masini!
florinutzu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 July 05 From: Piatra Neamt ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
- NT 05 XXX Cel ce pune o intrebare e prost pana afla raspunsul.
Cel ce nu intreaba e prost pentru todeauna! |
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Nu inteleg ce vrei sa transmiti... ???
Aici e directiva This post has been edited by RIon: 27 Jul 2008, 22:20 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Consumul la orice este calculat in conditii standard, indiferent ce ar fi, de curent, benzina, motorina, aer, apa etc.
Este imposibil sa iei in calcul toate variabilele care pot aparea, in cazul de aici, la masina. Cum ar fi sa scrie in pliante in dreptul consumului 20 de randuri cu "consum cu sofer nervos/pacifist", "consum pe drum in pipera", "consum pe drum cu asfalt/beton", "consum pe ploaie" etc. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
florinutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 July 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Sunt norme diferite dupa care calculaeza producatorii auto consumul. Deci un 6% la logan consum nu e egal cu 6% la skoda inturcat sunt facute dupa norme diferite.
Cel mai bine daca ii intereseaza pe cei ce vor sa ia auto nou este cred eu sa intrebe pe posesorii de masini de tipul respectiv . Asa e cel mai corect. |
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
- NT 05 XXX Cel ce pune o intrebare e prost pana afla raspunsul.
Cel ce nu intreaba e prost pentru todeauna! |
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Dar nici 6% la Logan nu va fi 7% la Skoda. Diferentele nu cred sa fie semnificative.
Si DA, consumurile oficiale sunt in conditii standard. Consumul in oras va diferi de la oras la oras, functie de trafic. Cel in afara la fel, daca e doar pe autostrada, la regim inalt de turatii... nu va bate cu cel oficial. La fel, daca mergi ca melcul vei consuma mai putin decat oficial. Dar intr-un oras mediu aglomerat sau in afara la mers legal, nici lenes dar nici agresiv, consumul va bate cu cel oficial. |
--------------------
.
.
.
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Ceea ce mertia stiut, e ca masinile reno, japoneze, au un consum sensibil egal cu cel dat in carte, pe cand la altele (skoda mea, de ex.), consumul indicat de producator e un miraj
![]() Sa nu exagerez, la mine zice 6.7 in oras (scos 6.2, sambata, sau seara tarziu) si 4.1 afara (am scos minim 4.2, singur in masina, fara AC) |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
La mine in cartea tehnica zice asa:
QUOTE consum de carburant - se aplica Directiva 80/1268/CEE (ultima modificare prin dir. 199/100/CE) Consumuri comunicate - urban 5.7 (real 6, singur in masina), extraurban 3.8 (real 3.8, 2 persoane in masina). EDIT: deci 80/1268/CEE e norma, restul sunt completari ulterioare... This post has been edited by BlaueCorsa: 29 Jul 2008, 19:12 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:13 |