Accident usor, nevinovat dar bun de plata, -
![]() ![]() ![]() |
Accident usor, nevinovat dar bun de plata, -
vente |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1987, cutie 4 trepte
- sv 12 leo
|
|||
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nasol...Era indicat sa il eviti pe cel de pe contrasens si sa-l "preferi" pe cel "vinovat".
Macar sa il atingi , sa poti zice ca te-a proiectat in celalalt...,nu stiu in ce baza politia il va gasi pe cel cu alfa vinovat. Fara suparare dar din ce avem rezulta ca ai gresit, n-ai nici o dovada clara ,cum zici ala n-are nimic.... |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pentru inceput, desi nu-i chiar asa, bine-ai venit pe forum !
Cele scrise de tine sunt inconsistente ! Daca erai pe banda 3, cu Alfa pe banda 2 - acesta virand la stanga, nu puteai lovi frontal pe cel ce statea la stop decat daca intentia ta era de a merge inainte ! De pe banda 3 ??? Acel "nevinovat" mi se pare ciudat !!! Poate ar trebui sa faci o schita. Chiar daca ai fost obligat de acel Alfa, de un caine, pisica, albina, tractor sau orice altceva sa faci manevra, atata vreme cat nu a fost si el implicat, ramai singurul vinovat pentru patrunderea pe contrasens. Fara identificarea acelui Alfa Romeo + martori, ceea ce ar permite actionarea in instanta a respectivului sofer pentru despagubiri. Inca o data, mi se pare ciudata constatarea politistului. Ai avut martori care sa sustina varianta ? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu am "fotografiat" faza, colegul nostru face si el stanga dar nu mai apuca sa intre pe banda lui din cauza ca cel cu alfa ii ia fatza, el nu mai are cum sa franeze,il evita pe vinovat si intra in prima masina care statea la semafor, pe strada pe care aveau de gand sa vireze...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Daca e nevinovat, politia nu-l punea sa dea asigurarea. (vinovatul da asigurarea celui nevinovat). Un schimb de asigurari intre cei doi "nevinovati" nu mergea ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@BZN:
Posibil dar imaginandu-mi faza, in plin viraj la stanga, cand, in mode reflex, esti atent spre stanga, mi se para putin probabil sa vezi pe cineva care-ti vine din dreapta-spate. In fine, sa vedem o schita, asa facem speculatii ! @Amedeus: Ai dreptate, de aceea mi se pare suspecta "nevinovatia"! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
BZN |
![]()
|
@amedeus, este clar ca cel acrosat e nevinovat, logic, la momentul ACESTA, colegul este vinovat iar omul trebuie sa-si faca masina...Ca ulterior(putin probabil ) sa se gaseasca cel cu alfa si sa fie declarat vinovat( foarte greu...)este alta problema.
@ adi ar, bine ar fi fost sa-l vada in spate, atunci apuca sa intre el primul, asa alfa il depaseste pe exterior iar colegul nu poate face altceva decat sa-l priveasca pe acesta cum reuseste sa intre inaintea lui pe banda . This post has been edited by BZN: 26 Jul 2008, 10:51 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
adi_ar |
![]()
|
In situatii de inghesuiala nu se evita prin fandari, eventual franezi !
Haideti sa asteptam o schita ! Este foarte important cate benzi erau, care era configuratia terenului etc. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vente |
![]()
|
autoturismul negru schimba fara sa se asigure sau sa semnalizeze directia de mers spre stanga *schimba banda, eu fiind nevoit sa virez stanga pentru a evita un accident, franez brusc dar acrosez frontal masina verde. daca eram vinovat aveam puncte amenda, puncte penalizare sau permis suspendat, dar asa, niciunu din aceste lucruri nu a fost imputat. plus de asta, eu am adus cu mine 2 martori, unu din masina, unu de pe marginea drumului, si as mai putea aduce inca 20 asa ca... n-ar fi asta beleaua, dar niciunu nu i-o vazut cum trebe numaru lu- alfa romeo.
This post has been edited by vente: 26 Jul 2008, 11:06 Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 23.51k ) Number of downloads: 281 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1987, cutie 4 trepte
- sv 12 leo
|
|
BZN |
![]()
|
Cu schita asta m-ai bagat in ceata...
![]() Adi aveai dreptate cu schita... Intrebarea este unde s-a dus alfa? ![]() This post has been edited by BZN: 26 Jul 2008, 11:09 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
vente |
![]()
|
ce e asa greu? cel din dreapta a virat stanga si m-a scos de pe banda, impingandu-ma pe contrasens si am lovit masina aia. el si-a continuat directia de drum inainte fara sa opreasca.
This post has been edited by vente: 26 Jul 2008, 11:10 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1987, cutie 4 trepte
- sv 12 leo
|
|
BZN |
![]()
|
Da, fara suparare, esti vinovat! Hai, daca era intersectie cu strada la stanga cum am crezut initial mai era de discutat, asa... Si cum te-a impins daca nu te-a atins? E ilogic ca alfa sa faca in acest caz stanga, nu avea interes...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
eu credeam ca voi amandoi virati spre stanga. Trebuia sa mergi inainte sa-l lovesti laterat pe cretin, erau si mai putine avarii si le si rezolvai.
Din dorinta de a evita un accident a cazut beleaua pe capul tau. totusi daca nu ai fost vinovat de ce a trebuit sa-i dai asigurarea aluia? o fi incadrat la culpa comuna.... This post has been edited by Retype: 26 Jul 2008, 11:31 |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Reflexele de genul asta (de evitare) sunt repsponsabile de moartea a zeci de mii de oameni prin patrundere pe contrasens. Eviti un gigel care iti taie banda si intri pe contrasens sub un tir. Foarte prost reflex. Scapati de el.
Eu in situatii de genul asta franez blana (daca am ABS). Sau daca e vreunul in paralel cu mine si trage de volan sa intre peste banda mea, am reflex de evitare...cat sa zic...20 de centimetri si dupa aia iau de volan inapoi pe banda mea. Ma loveste, ma loveste...asta este. Dar nu produc un accident frontal incare pot sa mor sau mai grav, sa omor pe altii. This post has been edited by Thanatos: 26 Jul 2008, 11:34 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
adi_ar |
![]()
|
Ca sa revenim onsection cumva, RCA despagubeste daune produse din vina asiguratului.
So, daca nu esti vinovat, no RCA ! O fi Alfa vinovatul moral, dar tot ma nedumireste constatarea politistului referitor la patrunderea pe contrasens ! Daca n-ai primit sanctiuni, cu atat mai bine ! Cine este primul consemnat pe procesul verbal, tu sau cel caruia i-ai dat RCA-ul ? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vente |
![]()
|
1. pe procesul verbal sunt primul consemnat
2. blana am franat si eu, dar cu matizul... saniuta 3. daca intram in cel de se baga in mine ma prindeam intre masini, si cu un pasager in dreapta nu imi prea permiteam. am preferat sa lovesc usor masina din stanga fata decat sa ranesc ambele persoane din masina. 4. a trebuit sa ii dau asigurarea intrucat am intrat direct in el, mi se pare normal, omul de la semafor n-avea nici o vina, acum singura sansa e sa il caut pe cel cu alfa si sa-l conving ca e mai bine sa declare prostia facuta si sa-mi dea asigurarea. altfel, sunt bun de plata. *** Editat de moderator *** Nici macar la suparare, injuriile sau apelativele insultatoare nu sunt admise. This post has been edited by adi_ar: 26 Jul 2008, 14:54 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1987, cutie 4 trepte
- sv 12 leo
|
|
adi_ar |
![]()
|
Faptul ca esti consemnat primul are semnificatia de vinovat, daca nu se specifica "culpa comuna" si din acest motiv ti s-a cerut predarea RCA.
Ma indoiesc sa mai poti face ceva in privinta modificarii procesului verbal dar poti incerca. Neconsemnarea in procesul verbal a implicarii directe a celui cu Alfa exclude ca societatea unde are el RCA sa-ti acorde vreo despagubire, chiar daca l-ai identifica. Despre faptul ca nu ai primit nici o sanctiune ... ma abtin! Haide sa facem doua scenarii: 1. In locul celui de la stop nu era un autoturism ci un biciclist pe care il dadeai de pamant si murea. Crezi ca nu ti se intocmea dosar penal ? Crezi ca puteai "transfera" responsabilitatea spre cel cu Alfa, ca autor moral al accidentului ? Eu nu cred ! 2. Un autoturism parcat in zona cu linie continua, intri in depasirea lui si te ciocnesti frontal cu un autoturism din sensul opus. Cine crezi ca va fi vinovat de producerea accidentului ? Toate cele bune ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
BZN |
![]()
|
QUOTE(vente @ 26 Jul 2008, 10:33) IMentionez ca nu are casco si la avarii se numara: radiator, masca fata, faruri, semnalizari, capota, instalatie aer conditionat si aripi usor indoite. QUOTE(vente @ 26 Jul 2008, 15:24) Dupa avarii nu prea a fost o tamponare usoara, fie el si matiz... De ce alfa s-a bagat pe banda II, e ilogic ,se putea alege cu masina lovita, din schita reiese ca nu avea masina in fata... Inca ceva... cum s-a indoit aripa dreapta, de ce ai intrat atat de mult pe contrasens caci la o tamponare usoara cum zici, aceasta nu putea sa se indoiaie decat la contactul direct al ei cu masina din fata... This post has been edited by BZN: 26 Jul 2008, 14:53 |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
vente |
![]()
|
am deviat muuult de la subiect. nu gradul meu de nevinovatie este discutabil. eu am fost scos pe contrasens de un alfa romeo, pe care nu l-am atins, ci l-am ocolit ca sa nu accidentez persoana aflata pe scaunul din dreapta matizului meu. probabil ca daca eram singur statea altfel situatia si intram in cel cu alfa. cateodata trebuie sa te si gandesti la persoana din masina ta... nu numai la tine. legat de aripi... sunt indoite doar partea din fata, la un impact frontal este normal ca daca se indoaie capota, se indoaie si partea din fata a aripilor. vinovat e cel cu alfa, dar daca nu il gasesc, nu ii aflu numerele de inmatriculare, sunt bun de plata pentru reparatiile matizului. o fi ilogic ca cel cu alfa sa se incadreze pe banda 2, dar daca omu` doarme si nu se uita daca are masina in stanga, vireaza si produce un accident. Soferi de weekend!
This post has been edited by vente: 27 Jul 2008, 09:52 |
--------------------
Dacia 1310
Dacia 1310
1987, cutie 4 trepte
- sv 12 leo
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Prietene, accidentele laterale sunt cele mai usoare si mai "safe" posibile. Atat pentru tine, cat si pentru toate persoanele din masina ta. De cele mai multe ori nici nu se indoaie tabla, abia se ia vopseaua. Pe cand accidentele frontale se lasa cu morti.
Nici nu poate fi vorba in gestul tau de judecata la rece cum ca vezi doamne ai fi protejat persoana din masina ta. Ai avut un reflex pe care il are orice sofer care nu are exercictiu in acest sens; adica sa fi trecut prin faze similare si sa fie rodat sa nu mai traga de volan ca haiducul. Sa iti fie invatatura de minte pe viitor. Nu mai intra pe contrasens. De data asta ai scapat super ieftin. |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Un alt aspect al problemei: nu te mai urca intr-o masina a firmei care nu are casco.
Daca firma are nevoie de tine sa te deplasezi rapid si iti da o masina, atunci sa faca si casco ca un accident se poate intampla oricand. |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Tot ce conteaza e scris in PV. Exista o rubrica in care in dreptul fiecarui sofer implicat unde este bifat (de catre politist) Vinovat sau Nevinovat. Tot ce conteaza e ce e bifat acolo.
NU conteaza daca ai dat copie RCA sau nu. NU conteaza amenda, puncte si alte sanctiuni aplicate sau nu. Daca nu a suferit avarii, soferul Alfa iese complet din discutia cazului. ! De tinut minte: daca vreun "viteaz" va face probleme, intotdeauna alegeti sa il avariati pe "viteaz". Din punct de vedere legal aveti de castigat. Daca tu esti declarat "Vinovat" si celalalt "Nevinovat", el isi va repara masina pe RCA-ul tau, iar tu te descurci cum poti pe cont propriu. Daca tu esti declarat "Nevinovat" si el tot "Nevinovat", amandoi va descurcati cum puteti pe cont propriu, RCA nu despagubeste nimic. Daca tu esti declarat "Vinovat" si el tot "Vinovat", fiecare dintre voi doi va reparati masinile pe RCA-ul celuilalt. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
adi_ar |
![]()
|
Va rog ramaneti ontopic, onsection si nu mai lansati dispute "flamabile", limitati-va la aspectul platii despagubirilor si a conditiilor in care se poate face recuperarea cheltuielilor de reparatii sau continuati discutia in alt topic !
In postul nr. 15 am mai facut o avertizare. @Thanatos: Stergera a fost facuta din motive de offtopic, ca si alte postari dealtfel. Personal sunt de acord cu cele scrise acolo. Daca doriti recuperarea acestora intr-o discutie de genul "Cum reactionam optim ..." va rog PM si recuperam cele scrise. Multumesc pentru intelegere ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Tudor @ 28 Jul 2008, 08:17) Daca tu esti declarat "Vinovat" si el tot "Vinovat", fiecare dintre voi doi va reparati masinile pe RCA-ul celuilalt. Si despagubesc in totalitate fiecare RCA (nush unde auzisem ca la cupla comuna RCA iti da jumate din suma de reparatie) ? In acest caz cred ca orice caz ar fi bine sa fie culpa comuna si ne-am reparat toti masinutele. ![]() |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Observatia lui Executron este corecta. Scuze pentru scapare, am scris in graba si am omis acest aspect. In cazul cu ambii "vinovati" RCA despagubeste 1/2 din dauna.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 19:32 |