DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> RCA Astra SA, alegere service...

turturel
post 1 Aug 2008, 11:20
Post #1

membrisor

Group: Members
From: Braila

salut. duminica 20.07.08 am fost usor accidentat in galati de catre un baiat cu un vw passat care are rca-ul la astra. eu sunt din br. de abia lunea asta 4.08.08 merg la asigurator pt a deschide dosarul...nu am avut timp sa merg mai devreme si mia spus omu ca nu e tarziu. la mine dauna e urmatoarea: bara interioara indoita si spoilerul de plastic dupa spate spart, fusta acea de la haion indoita putin, porbagaj(unde e surubul pt roata) foarte usor indoit si cam atat. practic nu se observa nimic doar sa te uiti atent...mai nasol cu ramforsarea de la spoiler. intrebarea mea este urmatoarea: imi pot alege service-ul care sami faca reparatia? eu as vrea sa o fac la apan pt ca cunosc masina si fac si treaba. va rog mult sa ma ajutati!! va multumesc!

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 1 Aug 2008, 12:10
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Da, reparatia se poate poate face la orice service autorizat, indiferent de recomandarile asiguratorului.
Atentie, pentru a evita discutii ulterioare, inspectorul de daune trebuie sa avizeze antecalculatia facuta de acel service, daca este vorba de un service "necunoscut" pentru ei, sau orice lucrari suplimentare fata de constatarea initiala, respectand specificatiile R-reparat, I-inlocuit.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
turturel
post 1 Aug 2008, 12:16
Post #3

membrisor

eu nu ma pricep foarte bine. asa ca: tu te referi la constatarea pe care trebuie sa o faca el( vizual cu foto) si constatarea celor de la service? el mia spus ca toate constatarile se fac la un singur service ca sa nu alerge dupa toti. eu ar trebui sai spun de treaba cu alegerea service-ului inainte de a se apuca de hartii, nu? si el la randul lui ar trebui sa ma trimita la service-ul la care vreau eu sa o repar si sami faca ei constatarea,nu? scuze de intrebarile tampite dar este primul si sper si ultimul eveniment rutier si vreau sa fiu cat se poate de informat pt ca asiguratorii sunt cam foarte neseriosi! multumesc!

--------------------
+
adi_ar
post 1 Aug 2008, 12:54
Post #4

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Ei, ultimul nu cred ca va fi, desi iti doresc sa fie asa !
La ce trebuie sa fii atent este ca in Autorizatia de Reparatie de la politie sa fie consemnate toate daunele vizibile iar la intocmirea dosarului de dauna se va intocmi un Proces Verbal de constatare in care trebuie sa fie mentionate toate reperele respective cu specificatia R sau I. Atentie la aceste specificatii, unele repere nu pot fi reparate. Spoilerul spart, spre exemplu, trebuie inlocuit.
In acel proces verbal exista mentiunea ca daca la demontare se constata si alte avarii se va intocmi un proces-verbal suplimentar care se va aviza de catre asigurator.

Poate ca ar fi util sa citesti topicele "lipicioase" de pe aici si recomandarile de relationare cu asiguratorul - calm, ferm si corect. Pentru orice nelamurire trebuie cerute explicatii !
De exemplu trebuie intrebat agentul respectiv, pentru cazul ca doreste constatarea completa exclusiv la un service oarecare, cum vei proceda daca trebuie demontat spoiler, bara, etc. si nu doresti sa faci reparatia acolo ! Se angajaza sa readuca masina la starea initiala pentru a o putea deplasa ? smile.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
turturel
post 1 Aug 2008, 13:56
Post #5

membrisor

multumesc frumos pt informatii. sper sa rezolv problema. am insistat pt ca nu ma pricep si stiu ca asiguratorii ar fi in stare sati vopseasca masina cu acoarele tempera si spoilerul sa til lipeasca cu superglue. radmasa.gif

--------------------
+
Laurentziu83
post 4 Aug 2008, 20:58
Post #6

Membru autentic

@titidsn: da un telefon la Apan si intreaba daca au decontare directa cu Astra. Daca da, atunci nu te mai intereseaza de ce va zice asiguratorul, daca va da din colt in colt inseamna ca trebuie sa insisti mai mult pe langa ei. smile.gif

--------------------
. . .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 13:56
Forum Renault