DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan facelift sau Sandero

danydan
post 11 Aug 2008, 10:34
Post #61

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(Serje @ 10 Aug 2008, 20:55)
...dar prin programul rabla sau orice alta promotie, isi ia ce-i poate oferi dealerul.
*

Ciudat, pt ca stiu ca majoritatea celor ce si-au luat prin acest program au asteptat mai mult pana le-a fost data masina. Posibil prin rabla, sa incerce sa scape de anumite comenzi abandonate...

--------------------
Skoda Octavia Dacia Sandero Ro
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
renatoman
post 11 Aug 2008, 10:56
Post #62

Membru incepator

cum adica...masinile astea ar avea chichite sau ce?

--------------------
dacia dacia 1310 1987
+
Serje
post 11 Aug 2008, 11:47
Post #63

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Nu, is masini ce le au pe stoc.
Dacia avand foarte multe cereri, pot sa isi sorteze astfel clientii, si sa sa scape de stocuri. Alte firme nu prea pot face asta, pentru ca nu au cerere asa mare. Daca ii legal sau nu, nu stiu, poate spune cineva daca este vreo reglementare... care sa le interzica, dar nu prea cred.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
danydan
post 11 Aug 2008, 11:53
Post #64

Membru incepator

Adica masini care sunt pe stoc de ceva vreme si trebuie vandute. De ex. dealerul a comandat pe stoc x modele si nu a reusit inca sa le vanda, sau vanzatorul are punctaj mai mare la nu stiu ce competitie daca da un anumit model, etc.
In plus mai sunt si unele comenzi abandonate (s-au razgandit si masina a ramas comandata, intr-o anume configurare, etc).

--------------------
+
JJY
post 11 Aug 2008, 12:05
Post #65

Membru incepator

From: IASI

QUOTE(Serje @ 11 Aug 2008, 11:47)
Nu, is masini ce le au pe stoc.
Dacia avand foarte multe cereri, pot sa isi sorteze astfel clientii, si sa sa scape de stocuri. Alte firme nu prea pot face asta, pentru ca nu au cerere asa mare. Daca ii legal sau nu, nu stiu, poate spune cineva daca este vreo reglementare... care sa le interzica, dar nu prea cred.
*

nu exista nici o reglementare; doar incearca dealerii sa scape de niste masini care le au pe stoc, atita tot; chestia ca l-a rabla nu ar fi decit anumite modele si culori e vrajeala; nu pune botul la asa ceva; nu vrea sa-ti dea ce vrei tu , incearca un mail sau un telefon la vocea clientului si sa vezi tu mare surpriza cum isi schimba atitudinea dealerul si cum subit poti comanda ce model vrei, pe ce culoare vrei;
si printre altele Dacia nu mai are asa mari comenzi ca altadata si nici gand sa-si sorteze clientii.
chestia cu vocea clientului iti garantez eu (din proprie experienta) are mare efect; incearca si ai sa vezi.

--------------------
DACIA LOGAN ABS+ 2007 / 1,6 - IS-ZZ-YYY
+
galeo
post 11 Aug 2008, 12:34
Post #66

Membru

mai degraba MCV care mise pare cel mai reusit model logan,doar ca e putin mai scump

--------------------
dacia 1310 1984
+
Bunicul
post 30 Aug 2008, 19:30
Post #67

Membru incepator

Si io sint intr-o dilema... ontopic: Logan facelift ori Sandero ??? Desi inclin spre Logan.
Sandero (paradoxal, fiind mai mica) cica-i mai grea totusi cu 56 kg (la echipare similara) decit Logan. Cauza: ranforsarile implicate de prezentza hayonului. (vb. nu "din auzite", ci din testele auto-motor-si-sport).
In plus, motoarele pe benzina sint (deocamdata) cam "antice" pe Sandero - ahm, sa nu uit, NU vreau diesel.

As merge pe un Logan Phase II Prestige 1.6 16V (la 9.550 parca-i cu 350 mai ieftin decit generatia precedenta ?), dar are cineva idee cind incep livrarile ? - fiindca "ulteriorul" wink.gif de pe situl oficial Dacia nu-i prea clar...
Multzam, spor tuturor la devorat kilometri !!! biggrin.gif

This post has been edited by Bunicul: 30 Aug 2008, 19:34

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
JJY
post 30 Aug 2008, 19:42
Post #68

Membru incepator

eu m-as mai gandi cu sandero; la toate masinile pe care dacia le-a facut cu haion (supernova, solenza) au fost probleme legate de acesta, pe care le pot confirma din experienta personala, gen : apa in portbagaj (cea mai grava dupa mine), praf, , trancaneli, mirosuri, zgomote diverse, etc.
deci, nu m-ar mira deloc ca si la sandero sa apara aceleasi probleme (foarte stresante iti garantez). daca nu ai de carat frecvent diverse obiecte lungi la care sandero te poate ajuta fata de logan sedan (principalul avantaj al sandero-ului fata de sedan, dupa mine) atunci te sfatuiesc sa optezi (pentru binele nervilor tai)pentru logan sedan.
multa bafta.

--------------------
+
Bunicul
post 30 Aug 2008, 19:56
Post #69

Membru incepator

Multumesc de sfat, imi confirma cam ce-mi trecea si mie prin neuron. biggrin.gif

In plus, la Sandero am inteles ca bancheta spate nu-i rabatabila fractionat decit la versiunile superioare de echipare.
Iar spatiul pt. pasagerii din spate (la picioare) e ceva mai mic (si ampatamentu-i cu niste cm. mai mic de fapt fata de Logan).

Astept deci cu interes inceperea vinzarii lui Logan Prestige 1.6 16V (merita cred ceva banutzi in plus pt. o echipare cit de cit completa - si un consum nu mai mare decit al variantei 1.6 8V, din cite am citit pe forum).

This post has been edited by Bunicul: 30 Aug 2008, 20:00

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
Serje
post 30 Aug 2008, 22:47
Post #70

Membru autentic

Da ce legatura are Sandero cu Supernova/Solenta? Sunete nu zic ca nu or fi, da apa? radmasa.gif

PS. Multumesc Stefan de corectare.

This post has been edited by Serje: 30 Aug 2008, 23:35

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Stefan
post 30 Aug 2008, 23:31
Post #71

Quite opinionated

QUOTE(Serje @ 30 Aug 2008, 23:47)
Da ce legatura are Sandero cu Supernova/Sandero? Sunete nu zic ca nu or fi, da apa?  radmasa.gif
*

Vroia sa zica Solenza, nu Sandero, pentru cine nu s-a prins.

Asta cu "ce sa-mi iau Logan sau Sandero", depinde de fiecare. Fiecare trebuie sa-si faca o analiza a ceea ce-i trebuieste si sa aleaga intre un hatch si un sedan. Nu cred ca poate face nimeni afirmatia ca una e mai buna ca cealalta.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
Bunicul
post 30 Aug 2008, 23:36
Post #72

Membru incepator

Absolut adevarat, mini-introspectia asta wink.gif era cu scopul evident sa ma auto-lamuresc (de ce nu si cu ajutorul altora ?) care varianta ar fi mai buna PENTRU MINE doar, clar. smile.gif Oricum, amindoua-s evident mai bune decit "semi-rasnitza" biggrin.gif mea de Dacie din '96 !!!

Nici vorba c-ar fi "mai rea", dar tind sa cred ca Sandero n-o sa fie totusi un hit in Romanica. Ochiometric, am vazut (prin Buc. cel putin) mai multe Logan facelift decit Sandero, desi hatchul e disponibil de mai multa vreme.

This post has been edited by Bunicul: 30 Aug 2008, 23:40

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
Stefan
post 30 Aug 2008, 23:40
Post #73

Quite opinionated

Da, si eu am observat asta. Rar vezi cate un Sandero, pe cand PH2 e deja obisnuinta. Pai daca vrei un sfat referitor la cele doua modele, spune cam ce ai vrea tu de la o masina.

--------------------
+
Bunicul
post 30 Aug 2008, 23:49
Post #74

Membru incepator

Evident ca vreau... imposibilul, adica sa fie si ieftina, si buna !!! biggrin.gif

Serios acum, am avut (ca multi altii) destule SH-uri vestice intr-o vreme, dar am ajuns la filosofia "down-shiftingului" wink.gif. Nici extrema... din profil biggrin.gif (Dacie din 1996) nu-i insa solutia, chiar daca nu-s excesiv de pretentios pina la urma: si timpul consumat cu repararea unei masini - chiar daca cu piese de schimb ieftine - tre'sa se mentina in limite rezonabile, zic eu.

Rulind insa cind si cind si prin Europa, ma gindeam ca motorul de 105 CP e solutia de compromis... aproape ideal. Iar dotarile versiunii Prestige cred ca-si fac si ele banii. Parca as fi vrut insa o masina chiar mai mica decit Loganul (sau chiar decit Sandero), neavind familion numeros, dar restul atuurilor compenseaza cred tabla carata uneori inutil... biggrin.gif

P.S. Culmea-i ca lucrez in presa de profil (moto in principal, dar si auto in secundar), dar cred ca opiniile proprietarilor de pe un forum f. util cum e si asta sint mult mai relevante decit un scurt (si inerent limitat) drive-test !

This post has been edited by Bunicul: 30 Aug 2008, 23:56

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
Serje
post 30 Aug 2008, 23:56
Post #75

Membru autentic

Pai daca vrei mai mica, atunci Sandero daca vrei Dacia.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Bunicul
post 30 Aug 2008, 23:59
Post #76

Membru incepator

Corect in principiu, dar vreau una de 105 CP si mai ales... repede !!! biggrin.gif
A, sa nu uit: si cit mai ieftina! De unde rezulta ca Sandero cam "pierde meciul" cu Loganul... wink.gif
Fiindca nu indeplineste niciuna din conditiile de mai sus, asta e - cred ca deja m-am decis.
Singura problema (cu solutie necunoscuta si altora, vad) ramine termenul de livrare al lui Logan Prestige 1.6 16 V Phase II ...

This post has been edited by Bunicul: 31 Aug 2008, 00:02

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
Serje
post 31 Aug 2008, 00:03
Post #77

Membru autentic

Pai preturile is cam la fel, atata ca Sandero are ABS standars si Loganu nu, daca il adaugi, iesi cam la acelasi pret.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
aphophis
post 31 Aug 2008, 08:49
Post #78

Membru autentic

prestigeul cred ca are abs pe logan ph2. oricum cred ca deocamdata dacia va tine pretul putin sus la sandero , pana vor creste capaacitatea de productie... deci logan ph2, arata foarte bine (zic eu) dupa facelift, e mai ieftin..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
JJY
post 31 Aug 2008, 11:46
Post #79

Membru incepator

QUOTE(Serje @ 30 Aug 2008, 22:47)
Da ce legatura are Sandero cu Supernova/Solenta? Sunete nu zic ca nu or fi, da apa?  radmasa.gif
*

care e diferenta intre solenza si sandero, exceptand forma caroseriei? probabil vorbesti din proprie experienta, ca si mine de altfel care le-am avut pe toate 3 (supernova, solenza, logan phase 1 -inca mai il am).

--------------------
+
Stefan
post 31 Aug 2008, 17:36
Post #80

Quite opinionated

Sa inteleg ca tu nu ai observat nicio diferenta intre Solenza si Logan?

--------------------
+
danydan
post 31 Aug 2008, 17:49
Post #81

Membru incepator

Sandero dupa 3000 km: nu intra apa, nu sunt zgomote de haion.
Sper sa apara cat mai taziu greierasii. Eventual dupa ce o dau. tongue.gif
Sandero se va vinde mai putin decat loganul atata timp cat e cu cca. 450 euro mai scumpa decat loganul la acelasi nivel de echipare (inclusiv ABS). Prin prisma pretului, se pare ca vor sa vanda mai mult la export decat pe piata interna (in prima luna de la lansarea in Germ. au vandut 1000 buc).
Pt Bunicu: Sunt mari sanse ca Sandero 1.6 16 V sa apara mai tarziu decat Logan Prestige 1.6 16 V Phase II ...sau sa nu apara deloc in Ro (daca mentinaceeasi strategie). Asa e: la Sandero bancheta spate nu-i rabatabila fractionat decit la versiunile superioare de echipare. Dar, parca vroiai varianta maximala Prestige.

This post has been edited by danydan: 31 Aug 2008, 17:55

--------------------
+
JJY
post 31 Aug 2008, 20:01
Post #82

Membru incepator

QUOTE(Stefan @ 31 Aug 2008, 17:36)
Sa inteleg ca tu nu ai observat nicio diferenta intre Solenza si Logan?
*

majore, nu. cum am zis, exceptand caroseria. nu cred ca meseriasii dacia au evoluat atit de mult intre solenza si sandero, incit sa fi rezolvat total orice probleme au fost la solenza legate de haion. asa incit eu cred ca ele vor aparea mai devreme sau mai tirziu si la sandero. nu zic ca nu este un pas inainte, dar asta e parerea mea.

--------------------
+
Serje
post 31 Aug 2008, 20:41
Post #83

Membru autentic

Da de cand meseriasii Dacia proiecteaza masina?
Daca tu nu vezi diferenta intre Sandero si Solenta ...
Probabil o sa vezi cand or umple Dacia masina de briz-brizuri si alte prostii pe care dai o gramada de bani.

This post has been edited by Serje: 31 Aug 2008, 20:43

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Bunicul
post 31 Aug 2008, 20:50
Post #84

Membru incepator

QUOTE(danydan @ 31 Aug 2008, 17:49)
Sandero dupa 3000 km: nu intra apa, nu sunt zgomote de haion.
Sper sa apara cat mai taziu greierasii. Eventual dupa ce o dau. tongue.gif
Sandero se va vinde mai putin decat loganul atata timp cat e cu cca. 450 euro mai scumpa decat loganul la acelasi nivel de echipare (inclusiv ABS). Prin prisma pretului, se pare ca vor sa vanda mai mult la export decat pe piata interna (in prima luna de la lansarea in Germ. au vandut 1000 buc).
Pt Bunicu: Sunt mari sanse ca Sandero 1.6 16 V sa apara mai tarziu decat Logan Prestige 1.6 16 V Phase II ...sau sa nu apara deloc in Ro (daca mentinaceeasi strategie). Asa e: la Sandero bancheta spate nu-i rabatabila fractionat decit la versiunile superioare de echipare. Dar, parca vroiai varianta maximala Prestige.
*

1. Mersi de informatie, si eu am auzit chiar azi aceleasi zvonuri ("politica de... neinformare" greu de inteles a marketingului Dacia).
2. Vreau Prestige, dar de 105 CP (1.6 16 V) - ca sa ard BMW-urile din 1907 toamna!! tongue.gif
Serios acum, una ar fi ca Sandel n-are motorizarea "16V", dar chiar daca as face abstractie de asta, un Sandero Prestige 1.6 de 87 CP costa 9.850 de euro
(cu 300 de euro MAI MULT decit un Logan Phase II de 105 CP !!!) - ambele avind ABS de serie.
La 9.000, un Sandero Prestige de 87 CP poate-poate m-ar tenta...
Si mai scumpa, si mai slabutza ca motor la aceeasi echipare insa, Sandero n-are sanse sa ma (mai wink.gif) convinga, sincer.
Chiar daca avantajul ei principal (variabilitatea interiorului) nu-i de neglijat.

This post has been edited by Bunicul: 31 Aug 2008, 21:10

--------------------
Citroen Saxo 1.1 i 2001
+
Serje
post 31 Aug 2008, 21:07
Post #85

Membru autentic

Pai probabil in acelasi timp o sa apara 1.6 16V si pe Sandero si pe Phase II. Iar ceea ce apare pe site la Dacia, Prestige cu motor de 1.6 90 CP, cel mai probabil ii o eroare. Prestige mai mult ca sigur va fi cu motor de 1.6 16V.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
JJY
post 31 Aug 2008, 22:14
Post #86

Membru incepator

QUOTE(Serje @ 31 Aug 2008, 20:41)
Da de cand meseriasii Dacia proiecteaza masina?
Daca tu nu vezi diferenta intre Sandero si Solenta ...
Probabil o sa vezi cand or umple Dacia masina de briz-brizuri si alte prostii pe care dai o gramada de bani.
*

lumineaza-ma. care sunt acele diferente?

--------------------
+
Stefan
post 31 Aug 2008, 22:33
Post #87

Quite opinionated

Esti membru pe forum de mai bine de un an. Si inca nu faci diferenta dintre o masina proiectata de minti luminate romanesti la sfarsitul anilor '80 si o alta proiectata la Tehnocentre, dupa 2000?
Nu ca asta ar fi un argument al superioritatii masinii, dar ca membru al forumului, puteai sa citesti nenumaratele diferente (unele in favoarea Loganului, altele in defavoarea lui).
Si in plus zici ca le-ai si avut pe ambele in proprietate. Chiar nu-ti sar in ochi diferentele?

This post has been edited by Stefan: 31 Aug 2008, 22:36

--------------------
+
Serje
post 31 Aug 2008, 22:44
Post #88

Membru autentic

Daca le-ai avut pe toate si nu vezi diferenta ii destul de grav.
Topicuri cu disctii slz vs. lgn ii plin forumu, numa tre sa le citesti, nu are rost sa inceapa inca o discutie are a fost de nspe mii de ori. Si oricum apare nh si pune concluzia ca slz ii cea mai tare masina ever. radmasa.gif

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
AL
post 1 Sep 2008, 07:33
Post #89

Member

From: Bucuresti

va rog sa incetati discutia Solenza vs. Sandero/Logan ! ... este offtopic

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
annem
post 4 Sep 2008, 13:19
Post #90

Omul Gras

From: Bucuresti

Iar renatoman nu ne spune ce a mai decis.
Cum e renatoman? Ai luat Sandero sau Face lift? Sau stringi bani pentru MCV Face lift din Ianuarie?

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor
2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 05:27
Forum Renault