Asa DA Presedinte!, Romania pe drumul cel bun sau nu ???
![]() ![]() ![]() |
Asa DA Presedinte!, Romania pe drumul cel bun sau nu ???
costi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DSN/SLZ
|
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum voi gandi peste 5 ani, sa speram ca la fel. Insa deocamdata ce zic io este ca abia acum imi dau seama cat de slab a fost Constantinescu. Basescu joaca tare si joaca bine. Numai un presedinte luptator mai poate zdrobi toata increngatura asta de mafii ce s-a format in Romania. Acuma ce ati vrea, sa stea frumusel de-o parte si sa se ocupe de sindrofii diplomatice, iar apoi peste 4 ani sa se declare invins de vechiul sistem, ca Milica?
Si chiar asa adso, ce a facut atat de grav si noi nu vedem? Ca deocamdata cam tot ce a facut a facut bine. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
costi, exista o serie de oameni - nu putini - pentru care ceea ce citesc in Evenimentul Zilei, Romania Libera sau Dilema este SFANT.
de plans de mila, nu-mi plang decat mie ![]() iar cu ochelarii de cal... de ce lasam la o parte coruptia patronata de basescu in primarie, de exemplu? |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Faza cu primaria a fost si s-a dus..
Nu trebuie uitat insa ca a avut putina putere in fata Consiliului local dominat de PSD; ai uitat ca la un moment dat ii luasera si strazile si le dadusera la sectoare lasindu-l mai mult sau mai putin cu taiatul panglicilor? s-au opus proiectului pasajului Basarab si parcarii de la Gara ? etc... Iar cind dupa alegerile locale luase si Consiliul a fost prea tirziu sa mai faca ceva ca l-am pus presedinte ![]() Uite o chestie buna: a criticat alegerea noului prefect de Buc si desi alti PD-isti il sustineau, omul si-a dat demisia! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 13 Jan 2005, 17:36) Numai un presedinte luptator mai poate zdrobi toata increngatura asta de mafii ce s-a format in Romania. increngatura care va fi inlocuita de alta increngatura.... De cind pina cind coruptia nu apare in guvernarile de mina forte? A! Am mai uitat un nume interesant: Sa-l vedem pe domnul Mazare in ce directie se indreapta. Va fi un adevarat test de abstinenta pentru alianta DA sa nu-l asimileze. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
adso - ceea ce sper eu personal este un razboi intre mafioti, sa se omoare intre ei. Daca se protejeaza unul pe altul, si functioneaza omerta - suntem terminati. Si America a fost cel putin la fel de corupta ca RO pe vremea lu' Capone, si inca mai exista coruptie la nivel inalt si la ei (si inca cum!) dar totusi parca societatea e un pic altfel decat aia din Ro...
Asa ca nu stiu despre afacerile lu' Basescu - da' daca ii baga pe Iacubov, Tender si A.N. la puscarie, iti garantez eu ca va fi mai bine pentru noi. Iar daca reuseste sa infunde bunicuta pe tema revolutie/mineriada... da' nici macar nu sper ca se va intampla asa ceva vreodata. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
adso |
![]()
|
QUOTE(costi @ 13 Jan 2005, 16:03) perfecta logica... sa nu te miri cand o vezi aplicata si pentru rafo, romtelecom samd. nu a fost chiar asa de decorativ. si stiu sigur. un mic exemplu: de ce crezi ca se schimba in dusmanie bordurile in tot orasul, scotandu-se cele de granit, pe care le cumpara alte capitale? pentru ca bucurestiul a achizitionat o cantitate IMPRESIONANTA de borduri de beton. si nu-ti fa iluzii ca in CGMB functiona lupta politica... era o mare cumetrie, iar cand interesele convergeau, se vota la unison, indiferent de apartenenta politica. |
|
|
costi |
![]()
|
Cu bordurile este evident ce se intimpla (desi tehnic sint acoperiti - nu face sa pui asfapt nou peste borduri vechi-) ca si cea cu gardurile care imprejmu-iesc spatiile verzi prin multe sectoare. Ma tem ca si la asfaltare au fost probleme ...
Dar in CGMB nu cred ca era nici o lupta. Era Basescu vs. PSD. Asa ca eu cred ca 90% din ce s-a facut ilegal acolo s-a facut de consilierii PSD/Rom Mare/ si care mai erau pe acolo. bflorian- Pai dupa toate probabilitatile si faptul ca i-a tras capete in gura acum citeva zile lui Nicusor Constantinescu (vice-primar cred) Mazare se va indrepta spre Brazilia "unde are afaceri importante". Omul se pare ca si-a lichidat cele mai banoase afaceri din C-ta si e pe picior de plecare. This post has been edited by costi: 13 Jan 2005, 16:21 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
bflorian, mai omule asta e un fel de drobu de sare. Hai sa fim increzatori acum si ne-om acri cand s-o intampla, daca s-o intampla. Tu chiar crezi ca problemele Romaniei se pot rezolva fiind condusi de un om moale? Pana acum Basescu se arata a fi muuult mai bun decat oricare dintre presedintii sub care am trait io.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Tema de gandire: de ce nu baga repede-repede votul uninominal? Chiar inainte de mult discutatele anticipate? Ar avea multe avantaje:
1. incurajarea PUR sa participe singur in alegeri (A1 ceva mai 'impartial', ar da in toti nu numai in unul) 2. micsorarea influentei posturilor TV (in comunitati mai mici, oamenii voteaza pe aia pe care ii stiu - nu voteaza X ca e de la PSD ca iliescu) 3. Ar intra in parlament oameni din PNTCD de ex. Cred ca ar fi benefic. Ba poate ar exista sanse sa avem si candidati independenti. 4. Cel mai important - ar fi inceputul sfarsitului pt. d'alde Oprisan, Nastase, Patriciu, etc. Daca asta ar fi tot ce fac ar face astia in 4 ani de guvernare, si tot ar fi un mare pas inainte. Si mai e si 'in line' cu tema draga a lui ashu: autonomia (fiecare comunitate isi alege senatorul/deputatul; stii foarte bine pe cine sa urmaresti, si te poti duce la el sa zici care sunt sugestiile/problemele tale, e motivat sa te asculte ca de, tot tu il vei vota peste X ani) This post has been edited by vv: 13 Jan 2005, 18:05 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
ashu, s-a ales, si-a pus guvern, prefecti, acus. schimba si directorii de la servicii de info...ba si pe ai de la judetene (directii sanitate, de munca , de cultura....et;)...hai sa faca naiba ceva nene si repede pana nu da frigul: o norma la ordonanta 16% ca sa se poata aplica, o inlesnire la plata rovinieteleor ca inca mai e lume la cozi, o limitare a stagiului miltar obligatoriu (sa se taie spagile pe partea asta), o falimentare a unei gauri negre (sa invete baietii ca cine nu plateste impozitul se arde)...stiii ceva de care are tara nevoie...ca deocamdata...e o daciada a declaratiilor:)
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mda , pacat ca s-a dus Covasna...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
ashu |
![]()
|
Mil, masurile alea tre sa le ia guvernul. Vorbim de presedinte. Ce a facut acum a facut foarte bine. S-a dus la politie si la justitie si le-a dat semnale clare ca trebuie sa-si faca treaba fara sa mai tina seama de interese. Poate crezi ca nu conteaza, insa conteaza, si inca cum. Sa ne aducem aminte ca orice declaratie a lui Iliescu a avut urmari. Cand Iliescu a zis ca mai subtire cu retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti, a urmat un val de verdicte date impotriva fostilor proprietari, de am platit si mai platim si acum de ne ustura curu la CEDO.
Orisicat, ce zic io e ca oricum e prematur sa ne dam cu parerea, hai sa-i dam macar cateva luni si om vedea dupa cat de bun e. Io zic ca a inceput foarte bine, sper sa-l tina 5 ani. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
ashu |
![]()
|
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
A, si pur intamplator, la o saptamana, in romania se difuzeaza un film care in tara de origine e interzis...
|
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
mil |
![]()
|
pai le-o face guvernu' da' cand si cum vrea basescu practic (vezi numire de prefecti PUR, renominalizarea pref. PD la Bucuresti)...Teoria ca teoria, practica ne omoara...
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
vv |
![]()
|
Si care, pur intamplator, e interzis si in Romania.
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
Altis |
![]()
|
Nu sunt iredentist....da sa incarc sa cumpar un pachet de tigari si sa mi se raspunda neaos romaneste "nem tudom rumen"...
Asta mi s-a intamplat anul trecut in cluj, Ca sa nu las loc de interpretari, am cativa prieteni de aici si de dincolo de origine maghiara, cu care ma inteleg extraordinat de bine... |
--------------------
Tucson
JM
2007
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Imi place ca pana acuma lumea tot comenta ca uite ce prefect au pus la bucuresti, ca e securist ca nu stiu ce. A "intervenit" Basescu, tipul nu mai e prefect si lumea gata "Basescu nu e bun de presedinte". Pai ce vreti oameni buni ca eu nu mai inteleg?
Cat despre plata rovignetelor, mil din pacate vreau sa te anunt ca e chiar lejer in acest moment, se poate plati in muult mai multe locuri. Nu stiu cum e in Franta ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 13 Jan 2005, 19:40) bflorian, mai omule asta e un fel de drobu de sare. Hai sa fim increzatori acum si ne-om acri cand s-o intampla, daca s-o intampla. Tu chiar crezi ca problemele Romaniei se pot rezolva fiind condusi de un om moale? Pana acum Basescu se arata a fi muuult mai bun decat oricare dintre presedintii sub care am trait io. In ce-l priveste pe Basescu - sunt in expectativa -sa vedem ce se intimpla. Ce vreau sa spun este ca unele lucruri nu pot fi schimbate orice ai face. Mafia nu va putea fi kilerita orice ai face. Tara saraca, stat slab, constiinta nationala subreda ...toate astea genereaza spontan mafie. Nu trebuie sa te amagesti ca vom scapa de ea. Da bine la popor lupta antimafie dar practic nu poti face nimic de la un mandat la altul. Vacaroiu, Dan Ioan Popescu, Catarama si putem continua... Acum sper ca stimcu totii ca marii mafioti nu ii gasesti in top 300! |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vv @ 13 Jan 2005, 18:55) 3. Ar intra in parlament oameni din PNTCD de ex. Cred ca ar fi benefic. Ba poate ar exista sanse sa avem si candidati independenti. Votul uninominal poate fi introdus numai de Parlament prin schimbarea legii electorale. Cati dintre parlamentari sunt dispusi sa riste? Chiar daca este vot uninominal, tot exista prag electoral. Poate obtine cineva intr-o circumscriptie 100% din voturi, daca partidul lui nu a trecut votul electoral, nu intra in parlament respectivul (altfel ar exista posibilitatra dezintegrarii partidelor). In privinta parlamentarilor independenti, ei sunt chiar o pierdere de voturi. imaginati/va ca un parlamentar independent are o initiativa legislativa. Cattrebuie sa munceasca pentru a primi sustinere? |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
vv |
![]()
|
madalina, nu sunt de acord. Sustinerea unui proiect nu trebuie sa fie o chestie impusa de liderul partidului. Teoretic fiecare trebuie sa judece independent si sa voteze ca atare. Partidele sunt utile (in mod ideal) fiidca unesc oameni cu stiluri apropiate de gandire/cu aceeasi ideologie, si in unele legi multi voteaza dupa cum spun colegii de partid (fiindca nu pot fi toti parlamentarii experti in toate domeniile). Dar nu vad de ce un independent ar fi rau.
Si desi sunt sigur ca exista pragul electoral, nu il inteleg: 1. Cum poti intra ca independent in parlament? (ca sunt sigur ca se poate) 2. Ce se intampla daca X de la partidul Y obtine 100% voturi si Y nu intra in parlament? |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
mil |
![]()
|
rovinieta e prima proba guvernamentala reala... si nu au facut prea multe, basescu putea sa zica la tv (ca de...e de meserie) ce crede despre subiect si sa roage guvernul sa usureze procedura ca lucrurile sa intre in normal, intre timp a iesit la tv cu tot felul de mari negre si rosii dar ca soferii stateau la cozi cateva zile pentru plata impozitelor nu a vazut.
aia cu prefectul de Buc...pariu cu voi ca i s-a cerut acordul lui Base sa il puna pe asta (e de la PD, si Bucuresti nu e Vaslui pana la urma) si cand a vazut ca lumea nu e de acord a zis gresela, nu am contrasemnat...cititi constitutia. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(mil @ 14 Jan 2005, 11:43) rovinieta e prima proba guvernamentala reala... si nu au facut prea multe, basescu putea sa zica la tv (ca de...e de meserie) ce crede despre subiect si sa roage guvernul sa usureze procedura ca lucrurile sa intre in normal, intre timp a iesit la tv cu tot felul de mari negre si rosii dar ca soferii stateau la cozi cateva zile pentru plata impozitelor nu a vazut. Adica? ca n-am inteles. Tambalaul mare cu rovigneta a fost pina in Sarbatori. Cam cite zile avea guvernul atunci? Cred ca nici una. Cind au spus ca se amina pina pe 15, lucrurile s-au calmat. Iar dupa 4 ianurie, cind ministrul a fost in control, au inecput sa se vinda si la alte benzinarii. De atunci pina azi, e cam lejereanu sa o iei. Dar, s-ar putea sa se aglomereze : 1. romanii lasa in ultima zi 2. unii romani mai asteapta ca nu se va plati, ca nu stiu ce sindicat a cerut asta si cite si mai cite zvonuri. Hai sa ne mai uitam si la oameni, nu numai la guvernanti. Ca cozile de la Carrefour, Metro , Selgros, Cora etc, dinainte de Craciun, n-au fost facute de Guvern ci tot de romani, care asteapta ultima zi, doar-doar vor face aia, super oferte. Si citeodata ne si place sa creem cozi. A se vedea cele de la Administrtiile financiare, pentru impozitul la casa. In prima saptamina din an s-au inghesuit sa plateasca, ca deh, se pierde reducerea de 10 %, care oricum e valabila pina la 15 martie. Nici nu le-a venit plicul acasa, ca sa poata plati si la CEC, ca ei hop-top la Fisc. Acum, cum dracu sa faca si aia fata? Sa angajeze oamenii pentru 2 saptamini si pe urma sa-i dea afara? Hai ca citeodata, mai suntem si turma. This post has been edited by bomicabomic: 14 Jan 2005, 12:16 |
--------------------
x
x
- x
|
|
adso |
![]()
|
|
|
|
costi |
![]()
|
ce-a ajuns si armata asta...... general locotenet in 10 ani !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
...Astia ar trebui sa nu mai semneze ca primarii toate actele oribile concepute sub vechea guvernare (caci, adso, daca te-ai uitat, ai remarcat ca Base a semnat o hotarare emisa in Octombrie, deci de fostii).
Ar trebui sa ia la puricat fiecare act care a mai ramas de semnat de fostii, pentru ca altfel fac prostii din astea... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vv @ 14 Jan 2005, 12:23) madalina, nu sunt de acord. Sustinerea unui proiect nu trebuie sa fie o chestie impusa de liderul partidului. Teoretic fiecare trebuie sa judece independent si sa voteze ca atare. Partidele sunt utile (in mod ideal) fiidca unesc oameni cu stiluri apropiate de gandire/cu aceeasi ideologie, si in unele legi multi voteaza dupa cum spun colegii de partid (fiindca nu pot fi toti parlamentarii experti in toate domeniile). Dar nu vad de ce un independent ar fi rau. Si desi sunt sigur ca exista pragul electoral, nu il inteleg: 1. Cum poti intra ca independent in parlament? (ca sunt sigur ca se poate) 2. Ce se intampla daca X de la partidul Y obtine 100% voturi si Y nu intra in parlament? 1.Ca independent, ai nevoie de un anumit procent din voturile din judetul in care candidezi (procentul este in functie de llocurile in Parlament acordate judetului respectiv). 2.Cel mai probabil se repeta alegerile sau se foloseste redistribuirea (iti dai seama ca macar un vot obtine contracandidatul - cel propriu). Gandirea independenta nu poate exista. Daca eu as fi parlamentar, absolventa - sper ![]() Apropo de rovigneta:am si eu o dilema: au spus ca daca nu iesi din oras, nu iti pot da amenda pentru neplata rovignetei, pe motiv ca nu e drum national. Dar cei de la sate, ca in 99% dintre sate singurul drum asfaltat este drumul national/judetean? Daca iese cineva din curtea proprie si merge 100 de m fara rovignieta, plateste amenda? |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(madalina @ 15 Jan 2005, 00:41) Apropo de rovigneta:am si eu o dilema: au spus ca daca nu iesi din oras, nu iti pot da amenda pentru neplata rovignetei, pe motiv ca nu e drum national. Dar cei de la sate, ca in 99% dintre sate singurul drum asfaltat este drumul national/judetean? Daca iese cineva din curtea proprie si merge 100 de m fara rovignieta, plateste amenda? Pai inainte sa iesi din curte, te uiti si tu in stanga dreapta sa vezi daca e vre-un gabor. Daca este, asta e n-ai ce face: iei calu' sau bicicleta ![]() Revenind un pic la Basescu si un personaj deja celebru: prea-stimabilul judecator Ghergut. http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?pag...ticle_id=113131 Se pare ca cosmarul lui d-abia incepe. Finally some justice in this country! ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th July 2025 - 20:33 |