Huruit pe spate, zgomot dupa 60km/h
![]() ![]() ![]() |
Huruit pe spate, zgomot dupa 60km/h
B-19-WYU |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|||
di3g0 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 1 February 06 ![]() |
eu acum cateva zile am avut probelem tot la fel p spate,sa iti zik cum:am plecat d acasa,ajung la destinatie,parchez masina,stau ce stau,plec si dintr-o data se auzea un zgomot aiurea pe spate.opresc sa vad ce e , misc d masina si nimik, continui sa merg pana aksa,deja se inserase afara si nu i-am facut nimik in seara resepesctiva.urmatoarea zi croit sa o fak,cobor la masina,dau cricu jos,incerc sa desfac roata si spre uimirea mea ERA DESFACUTA RAU DE TOT,bine ca nu m-am pomenit cu ea cazuta,am strans-o si gata...sper sa ai si u ceva asemanator fara mare bataie de cap,bafta
|
--------------------
dacia break
1310
1987
- b 11 wji totul incepe de la dacia
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Cand am facut presiunea si am ridicat rotile am verificat si asta...
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
di3g0 |
![]()
|
la tine dupa cate vad e legat si de viteza,doar dupa 60 km\h....tragi frana de mana des?poate ai ceva scapat la tambur in spate...parerea mea:D
|
--------------------
dacia break
1310
1987
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
Da, folosesc frana de mana des. Dar nu am plecat niciodata cu ea trasa sau alte chestii de genu asta!
Ce poate sa fi scapat? Masina franeaza normal. Roata nu este infranata, tamburul nu se incalzeste. Daca ar fi rulmentul dus nu ar face zgomot si la viteza mai mica? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
La viteza mica e posibil sa nu il auzi,du-te si trage de roata sa vezi daca ai joc,daca ai...mergi in service ptr rulment.
|
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
di3g0 |
![]()
|
pana nu dai roata jos sa vezi ce are concret,noi ne tot dam cu parerea...asa ca.
![]() |
--------------------
dacia break
1310
1987
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Uita-te sa nu cumva sa fi tocit cauciucurile cum trebuie si sa le ai facute fierastrau adica sus jos sus jos si atunci se aude acel huruit ca si cum ai merge pe piatra cubica de la cauciucuri.
|
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 442 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
vezi sa nu ai pietricele prinse in profilul cauciucului
![]() |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
B-19-WYU |
![]()
|
nicu022003 nu am inteles exact ce ai incercat sa-mi spui legat de uzura cauziucului. In 22.000 de km cauziucurile nu prea s-au uzat, mai ales fiind vorba de cele de pe spate.
LC_TM rotile spate par sa fie vinovate de zgomot dar nu au joc deloc. De fapt nici cele fata nu au ![]() Ok, o sa merg asa si daca se agraveaza o sa ajung la un service. Sper totusi sa ajung la revizia de 30.000. Multumesc pentru sfaturi. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
- B ?? ???
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Tot ar fi bine sa mergi in service sa se uite la rulmentii tai de pe spate,poate poate...
![]() |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
catalin_bbc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 29 June 05 From: Iasi ![]() |
Verifica sa nu ai antena ridicata.
Am patit si eu odata. Am agatat antena in ceva si s-a ridicat. Dupa aceata se auzea un zgomot ca de rulmenti pe spate la o viteza de peste 50km/h. Se pare ca sarma e prea lunga si vibreaza. Era si pe forum discutata problema asta. Dupa ce am pus antena mai spre plafon zgomotul a disparut. This post has been edited by catalin_bbc: 28 Jun 2007, 10:42 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate Egee
- IS-99-CAT
|
|
vernescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 564 Joined: 3 June 05 ![]() |
Multumesc catalin_bbc intra-devar si la mine huruia ceva si nu stiam ce dupa 50-60 km /h.Mentionez ca la mine antena statea ridicata sus de tot si era si desfiletata .M-ai scutit de un drum la service(cred ca ar fii ras mecanicii aia)
QUOTE(catalin_bbc @ 27 Jun 2007, 17:30) Verifica sa nu ai antena ridicata. Am patit si eu odata. Am agatat antena in ceva si s-a ridicat. Dupa aceata se auzea un zgomot ca de rulmenti pe spate la o viteza de peste 50km/h. Se pare ca sarma e prea lunga si vibreaza. Era si pe forum discutata problema asta. Dupa ce am pus antena mai spre plafon zgomotul a disparut. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2007
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Este de la rulment. Huruitul cu timpul se va amplifica si va aparea la viteze si mai mici. Asa patesc si eu cu VW Polo de servici la 23k km. Astept sa se schimbe pe garantie rulmentul.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
Tot rulmentii de la roti (ia-i in calcul si pe cei din fata) sunt suspectii principali. Cu masina suspendata, deci cu rulmentii practic fara sarcina, controlul auditiv nu-i intotdeauna relevant, ca sa nu mai zic de faptul ca zgomotul apare, de regula, inaintea jocului. Si daca urmeaza sa o ridici din nou, n-ar fi rau sa fie cineva in masina in timpul controlului succesiv al rulmentilor. Si tot atunci sa controleze nivelul uleiului in cutia de viteze pentru ca,chiar pe liber, dar in mers, se mai invart ceva elemente de prin ea, antrenate de axele planetare. |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
inainte de a verifica rulmentii - uita-te atent la ce a spus cineva mai sus - uzura "fierastrau" a cauciucurilor
am patit-o cu o pereche de cauciucuri care au stat cam 20k km pe spate doar si apoi cand i-am trecut pe fata (si umflat la presiune ceva mai mare) prezinta un zgomot ca de rulment la viteze peste 40 ... iar daca ma uit atent se vede acea uzura muta cauciucurile de pe fata pe spate si vezi daca mai face sau mai simplu - inlocuieste unul din cauciucuri cu rezerva - si vezi daca se atenueaza zgomotul, daca da, e clar... gumele-s de vina This post has been edited by madkatweb: 29 Jan 2008, 22:14 |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
QUOTE(B-19-WYU @ 18 Jun 2007, 14:12) Salut! In mers, incepand de pe la 60km/h, si peste, aud un huruit. Pare sa se auda din spate dar nu sunt 100% sigur. Zgomotul nu dispare daca o las pe liber, si pare sa creasca cu viteza, pana este acoperit de zgomotul vantului sau al motorului. Il rog pe initiatorul topicului, daca mai e pe aici, sa-mi spuna cum a rezolvat acel huruit. A aparut de cca 1 saptamana si la mine si se manifesta exact in aceleasi conditii. multumesc anticipat. |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:05 |