cutie viteze - agata uneori
![]() ![]() ![]() |
cutie viteze - agata uneori
Andrei_M |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 18 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 - Kiss
|
|||
adrianpsk |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 October 06 ![]() |
calca bine ambreiajul ....si obisnuieste-te cu el asa e la toate masinile pin la 14000 de euro.
|
--------------------
dacia /logan
1300/ abs + 1.6 mpi
1972 recarosat 1990/.6.2007
|
|
Andrei_M |
![]()
|
calc ambreiajul pana la fund, mai ales la marsarier unde stiu ca mai face dude. Totusi daca ceva nu este in regula la cutie o pot schimba pe garantie ? in ce conditii s-ar putea face acest lucru ?
iar daca ar fi sa cumpar din banii mei alta cutie de viteze mai sigura cam cat m-ar costa ? exista totusi asa ceva ? ceva mai bun si compatibil ? |
--------------------
Dacia
Logan
2008 - Kiss
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Trebuie reglata timoniera cred, nu fi asa pesimist...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Andrei_M |
![]()
|
Abia am venit de la o plimbarica si am urmat un sfat citit pe aici pe forum in legatura cu bagarea in masrarier, si anume sa nu mai dau maneta in dreapta de tot inainte sa trag de ea inapoi. Sfatul s-a dovedit a fi bun si nu mi-a mai agatat sau pocanit aproape deloc. Exceptia s-a petrecut la mine in parcare, unde desi am avut grija sa nu imping maneta in dreapta detot, tot a facut un mic poc. Diferenta majora pe care o vad eu este faptul ca masina era cu rotile din dreapta pe trotuar iar cu cele din stanga pe strada, deci era inclinata cat de cat. Desigur pot fi si alte cauze, dar pe aceasta o banuiesc eu.
In mers n-a mai facut figuri la trecerea din treapta 1 in 2, dar am si avut eu mai multa grija. Ce ar fi bine sa ramana din threadul asta ar fi sfatul de mai sus pe care l-am gasit ratacit si eu pe undeva pe forum. This post has been edited by klaus: 17 Aug 2008, 21:58 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 - Kiss
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Mașina era TOTAL oprită când ai băgat în R ?
Dacă o scoți și o bagi iar, tot mai cârâie? Dacă DA, iar ambreiajul era complet apăsat, atunci chiar ai o problemă. This post has been edited by MyKe89: 18 Aug 2008, 15:49 |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
Andrei_M |
![]()
|
masina este oprita total cand bag in marsarier, nu-s nebun sa bag in 'Racheta' ca Bula prin bancuri
![]() ambreiajul il apas pana la fund, si nu tin minte sa faca poc sau carr sau mai stiu eu cum si la a doua incercare. Sper sa nu fie ceva care sa se agraveze in timp. |
--------------------
Dacia
Logan
2008 - Kiss
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
avand in vedere ca vorbim de o treapta de viteza fara sincronizator sau vre-un alt mecanism care sa asigure o cuplare buna.. eu zic ca e acceptabil, chiar normal. (adica vorbim de 3 roti dintate cu dinti drepti, iar una din ele culiseaza axial la schimbarea acestei trepte in/din ea)
"agatatul" altor trepte (I-V) nu este normala (presupanad ca ambreiajul este in pefecta stare, reglat corespunzator si folosit corespunzator.. de obicei aici intervin probleme). |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
galeo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 2 September 06 ![]() |
E normal ,si la mine face asa,ba chiar din prima zi de cand am luat masina,si am auzit ca ,,asa face toate'' .Asta numai la marsalier,pentru ca in celelalte trepte merge impecabil
|
--------------------
dacia
1310
1984
|
|
ciapsacrinelsilviu |
![]() ![]()
|
![]() Viitor medic veterinar Group: Members Posts: 81 Joined: 8 May 06 From: Zalau ![]() |
eu am patit si nu numai o data, noaptea s-a vazut mai bine, se aprinde lumina de mers inapoi dar cand accelerez se simte ca scapa iar daca bag atunci din nou se cupleaza. si ziua am patin de mai multe ori dar nu stiam daca se aprinde lumina, dar se aprinde. Nu stiu cam ce ar fi. a mea are 73k km, dar are service-ul la zi...
|
--------------------
Dacia
Logan
2005, laureate
- SJ-04-SCM crinel
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Este normal.
Este o solutie constructiva ieftina pentru o treapta de mers mai putin solicitata (mers inapoi). dezavantajele unei trepte fara sincronizator se resimt si incepeti sa scrieti pe forum.. Mai exact nu se poate cupla "R" decat de pe loc, iar uneori nu se poate introduce levierul in treapta si mai trebuie apasat o data pe ambreiaj. (asta cu introdusul in trepte se putea evita daca faceau desteptii astia niste flancuri laterale mai ascutite pentru roata care se deplaseaza axial) |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(galeo @ 24 Aug 2008, 14:37) E normal ,si la mine face asa,ba chiar din prima zi de cand am luat masina,si am auzit ca ,,asa face toate'' .Asta numai la marsalier,pentru ca in celelalte trepte merge impecabil E pe dracu normal...si cu siguranta nu fac toate! Astea sunt povesti...Aud ca pana in 5-10000km e normal, in acest timp ce se intampla? Astepti sa se uzeze pana la cota? ![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
ciapsacrinelsilviu |
![]()
|
![]() Viitor medic veterinar Group: Members Posts: 81 Joined: 8 May 06 From: Zalau ![]() |
nu am inteles exact ce vrei sa spui cu "de pe loc" doar nu o sa bag in viteza in miscare...dar simt pe schimbator cum scapa prima data si cum scade turometrul pana unde trebuie in timpul ala daca bag intra , se simte cum prinde...
|
--------------------
Dacia
Logan
2005, laureate
- SJ-04-SCM crinel
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
nu este o problema tehnica... recomand citirea topicului de la Diverse LGN
http://www.daciaclub.ro/Caraie-cand-introd...rier-t8464.html si, in general, citirea celor existente sau SEARCH inainte de a se deschide un topic nou! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 02:20 |