DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> un mic accident, ce sa fac

IonutToderas
post 13 Aug 2008, 16:38
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Vreau sa ma sfatuiti in legatura cu un mic accident.
Asta-zi pe un drum cu 4 benzi, cam la 100 m de o intersectie, prima banda find cu masini parcate, eram si eu parcat acolo si am vrut sa dau putin mai in spate ca aveam masina in fata, apoi sa ies. Dar cand am dat cu spatele am atins un batran care vroia sa traverseze strada(nefind trecere) si a cazut jos. Batranul s-a ridicat, m-am dus l-am ajutat, l-am intrebat daca e bine si a zis ca da, si m-am oferit sa-l duc eu acasa. Acasa era doar sotia lui, i-am zis ce s-a intamplat, a vazut si ea ca e bine si m-a intrebat daca era trecere unde a vrut sa traverseze, si i-am zis ca nu. Apoi i-am spus sa mergem la politie si sa declaram, a zis ca nu e nevoie doar pentru atat lucru, ca a vazut ca sunt si eu putin speriat, si a zis ca nu e nevoie sa ne complicam si cu politia doar pentru atat. si i-am lasat numarul meu de telefon in caz de ceva
Acum ma intreb daca poate sa apara probleme ca nu am raportat la politie. Astept niste sfaturi

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
UXE
post 13 Aug 2008, 16:47
Post #2

Modelator

From: Bucuresti

daca batranelul se razgandeste si te reclama e cam nasol.....sau altcineva care a vazut accidentul si a sunat la 112

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 16:48
Post #3

Membru incepator

pai in cazul asta eu am avut vreo vina ? Ce se poate intampla daca ma reclama? Si daca ma duc eu sa declar accidentul ?

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
Alexu7
post 13 Aug 2008, 16:50
Post #4

zân

From: Europa

pai daca se duce junghiu' si face reclamatie te baga astia la fuga de la locu accidentului. ph34r.gif

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 16:52
Post #5

Membru incepator

bine. dar ce vina am eu in acest accident? ce se intampla daca ma duc eu sa-l declar ?

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
logan1.5dci
post 13 Aug 2008, 16:53
Post #6

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Pai daca nu a patit nimic, mai ales ca zici ca nu l-ai lovit zici, ca l-ai impins, mai ales ca te-ai inteles cu omul, de ce sa te reclame? Avea vreun semn?

Si ce fuga, daca l-a dus acasa? S-a interesat de starea lui, omul a zis ca nu are nimic, a vorbit si cu sotia mosului, hai sa zicem ca mosul era prea mos si nu gandea.

This post has been edited by logan1.5dci: 13 Aug 2008, 19:26

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
bogdan_90
post 13 Aug 2008, 16:53
Post #7

baiatu' cu apa

nu e adevarat. stai linistit daca batrnul te reclama trebuie sa se duca si cu probe: adica sa vina cu certificat de la medic ca a avut nush ce rani, sa aiba martori. deci in cazul tau nu are cu ce sa dovedeasca, stai linistit ca nu se duce el sa reclame mai ales ca n-a fost pe trecere.

--------------------
ford focus 2007 - xxx
plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 16:55
Post #8

Membru incepator

deci batranul a zis ca avea proteza la picior, avea probleme de inainte. Dar acuma era bine, doar ca il durea putin. Dar ma gandesc sa nu se duca si sa zica ca are problemele din cauza asta, sau ca i-am facut eu alte probleme mai mari..

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
logan1.5dci
post 13 Aug 2008, 17:02
Post #9

Nu Există Informații

Ma daca tot esti ingrijorat, acum daca tot l-ai dus acasa, stii unde sta, ia si tu o sticla de suc, fara acid si o cutie de bomboane(ca la mosi le plac dulciurile) si du-te si intreaba-l pe mos cum e simte, sau ce mai face, il mai doare proteza aia (da nu insista prea mult,sa nu cumva biggrin.gif sa i-o schimbi).

wacko.gif Ca neatent sunt, tongue.gif cum dracu sa-l doara ...proteza.

This post has been edited by logan1.5dci: 13 Aug 2008, 17:06

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
BZN
post 13 Aug 2008, 17:08
Post #10

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Zic sa stai linistit, doar ai fost la el acasa, ti-a pasat, nici vorba de fuga de la locul accidentului...Daca nu a dorit sa mearga la politie ,ce vina ai tu? Daca se complica treaba(ceea ce nu cred) poti invoca buna-credinta...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 17:09
Post #11

Membru incepator

Se mai intampla chesti de astea unde totul e bine, si dupa ceva timp te trezesti vinovat. Si nu vreau sa mi se intample asa. Totusi daca ne luam dupa legislatie, am incalcat vreo regula de circulatie ?

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
sqryn
post 13 Aug 2008, 17:09
Post #12

Clio rulezzz

From: München

stai linistit, nu se va duce la politie. si oricum daca se duce lucrurile au stat asa:
tu ai vrut sa dai cu spatele, el s-a speriat si a cazut de pe bordura, tu l-ai ajutat sa se ridice, l-ai dus acasa (ca un bun cetatean ce esti), te-ai interesat de starea lui ca deh, ai si tu bunici si stii cum e cu batranii astia.
nu are martori + sotia nu se pune ca martor (din cate stiu).

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 17:15
Post #13

Membru incepator

pai sotia lui nu era acolo, dar el era iesit deja pe banda unde erau masinile parcate, nefind parcare se considera tot drum public. Si martoti pana la urma chiar daca sunt sau nu sunt tot asa sa intamplat lucrurile.

am atasat si o schema. masina rosie find eu, punctul rosu find pietonul.

This post has been edited by IonutToderas: 13 Aug 2008, 17:15

Attached File(s)
Attached File  accc.jpg.bmp ( 549.04k ) Number of downloads: 68

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
Retype
post 13 Aug 2008, 17:45
Post #14

Himera

Stai linistit, din cele spuse de tine nu pare a fi nici o problema. De ce nu te linistesti?

PS: la politie orice se declara fara martori sau dovezi este egal cu zero...
Uneori chiar si cu astea tot zero este..

Numai bine,

--------------------
Dacia Logan 2006/ Audi 6.0 quattro 2006/ Mio a701 cu MioMap
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 18:33
Post #15

Membru incepator

Dar ma gandesc ca batranul deja avea probleme cu acea proteza la picior, si ma gandesc sa nu ma sune peste ceva timp sa-mi spuna ca eu i-am cauzat acele probleme si sa-mi ceara despagubiri.
Dar tot nu mi-ati raspuns: Am incalcat vreo regula de circulatie ?, prin acea manevra, dupa cum am atasat si in schita de mai sus

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
BZN
post 13 Aug 2008, 18:46
Post #16

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Da, nu te-ai asigurat...
Atat timp cat l-ai condus acasa, (deci stii unde sta , ai vorbit si cu sotia lui) si s-a cazut de acord sa nu se mearga mai departe n-ai nicio problema! Ai procedat absolut corect ulterior accidentului, prea esti panicos...

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
logan1.5dci
post 13 Aug 2008, 18:52
Post #17

Nu Există Informații

Ai pus-o, a dat acum la stiri, mosul a facut complicatii, s-a complicat cu fata primarului si a murit. Fuuugi. radmasa.gif

Ionut mai esti ma? Stai ca am inteles gresit, fata primarului a murit, mosu nu are nimic. biggrin.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 13 Aug 2008, 18:57

--------------------
+
Victoras2001
post 13 Aug 2008, 19:02
Post #18

Membru autentic

Eu personal m-as fi dus la politie, indiferent de ce zicea sau nu batranul. Spuneam ce s-a intamplat si plecam linistit acasa.
Un prieten a lovit un pui de rrom care-i sarise-n fata masinii, dintre masinile parcate. I-a spus rromului batran sa mearga la politie. Ala nu si nu, ca n-are nimic Crocoi. Asta i-a spus "bine tata, fa cum vrei, io ma duc la politie". S-a oprit direct acolo. Politistii i-au spus ca a facut foarte bine c-a venit pentru ca "unii" au apucaturi ciudate. Trimit copiii sa sara in fata masinii, apoi te "chelesc" de tot ce ai pe la tine, sau iti spun ca nu-s probleme, apoi te reclama la politie ca ai fugit.
Totusi ma indoiesc ca batranelul ar face asta.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 19:05
Post #19

Membru incepator

Poate e cazul sa nu mai fiu asa stresat. Sper sa fie totul bine. Chiar sotia lui a zis ca batranul e bine. Dar mi-a zis ca in caz de ceva ma suna..
Dar, nu trebuie ca orice accident oricat de minor ar fi sa fie declarat la politie ?

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
Retype
post 13 Aug 2008, 19:12
Post #20

Himera

La urma urmei daca e s-o luam legal, pietonii se pot afla pe strada doar pe trecerea pentru pietoni. Daca acolo n-a fost trecere, e vinovat clar...

--------------------
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 19:30
Post #21

Membru incepator

QUOTE(Retype @ 13 Aug 2008, 19:12)
La urma urmei daca e s-o luam legal, pietonii se pot afla pe strada doar pe trecerea pentru pietoni. Daca acolo n-a fost trecere, e vinovat clar...
*

chiar daca atunci dadeam cu spatele ?

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
rtBK
post 13 Aug 2008, 19:57
Post #22

Unique like everyone else

IonutToderas si eu am avut o problema asemanatoare.

Stateam pe loc si a intrat in mine un scuterist, ca si tine eram in dubii daca sa ma duc la politie sau nu si am ajuns la concluzia dupa ce m-am consultat cu membri forumului ca mai bine m-as duce sa dau o declaratie.

Zis si facut, m-am dus la avarii usoare, am completat declaratia + desenul, intru la politist si ii dau foaia.

Acesta citeste, vede ca am scris " Conducatorul scuterului nu era ranit " si ma ia destul de tare " De unde sti ca nu era ranit? ", "Daca asta se duce acasa si maine i se umfla un picior sau o mana si se duce sa isi scoata certificat medicolegal si pe langa asta spune ca tu ai plecat de la locul accidentului ? ce faci ? ... eu deja eram pierdut dupa care imi spune " Te uiti la stiri? " , " Da..." , " Ei bun... cand ii vezi pe aia de spun ca au plecat de la locul accidentului asta s-a intamplat ".
Dupa care m-a trimis la udriste la victime grave sau ceva de genul asta.

Vorba colegului de forum, daca nu vrei sa te duci la politie ai putea sa te duci cu niste prajituri la dansii, eventual sa ii intrebi daca au nevoie de cumparaturi.

Atentie totusi! Oamenii sunt foarte rai si smecheri, ei pot folosi asta in ajutorul lor si sa zica ca te simti vinovat! Si vei ajunge la alte chestii.

Este decizia ta, din punctul meu de vedere nu ai nimic de pierdut. Eventual discuti cu politistul care se va uita peste cazul tau.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
IonutToderas
post 13 Aug 2008, 20:07
Post #23

Membru incepator

Atunci cand te-ai dus sa dai declaratie, politia nu a vrut sa vina si cel cu scuterul ? Sau dai doar tu declaratie ?
Si la mine nu am ce sa ma duc la avarii usoare, ca nu e nicio avarie. Si pana la urma eu am vrut sa merg la politie, dar ei nu au vrut.

This post has been edited by IonutToderas: 13 Aug 2008, 20:10

--------------------
Renault Clio 1.4 2003
+
rtBK
post 13 Aug 2008, 20:11
Post #24

Ala nu prea avea chef de discutii si mai era si cu scandal. mi-a zis scurt sa o tai de acolo. Avand in vedere ca ma uit la stiri, nu am avut chef sa stau si sa vad pe unde are ascuns vreun cutit smile.gif. I-am explicat asta si politistului si m-a inteles.

--------------------

Trek Valencia
+
WNS
post 14 Aug 2008, 10:35
Post #25

Membru

IonutToderas era bine sa mergi la politie, chiar daca batranul a refuzat, puteai merge tu singur. Acolo povesteai ce s-a intamplat si faptul ca tataie refuzat, aia de la accidente cu victime te testau cu alcooltestul si asa puteai sa stai linistit. Te achitasei de obligatia ta legala in cazul unui accident.
Pt ca daca mosul sta de vb cu cineva care se pricepe, poate foarte usor sa mearga la IML si de acolo i se va da un certificat medico-legal chiar daca nu are urme vizibile, e suficient sa spuna ca il doare ceva si ii si dau aia un certificat de cateva zile. Iar conform legii el poate sa depuna plangere in urmatoarele sase luni.
Chiar daca ulterior vinovat de producerea accidentului va fi el gasit, tie ti se va imputa parasirea locului accidentului. Desi din ce ai povestit tot tu pari vinovat, pt ca trebuia sa te uiti (asiguri) in momentul in care efectuezi manevra de mers inapoi.
Poate e om serios si nu se tine de prostii sau ai noroc si nu-i deschide nimeni capu sa scoata ceva bani de la tine.
Bafta.

--------------------
Audi A4 B7 2.0 TDI-2007-Multitronic
Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
+
Retype
post 14 Aug 2008, 11:54
Post #26

Himera

QUOTE(WNS @ 14 Aug 2008, 11:35)
IonutToderas ... poate foarte usor sa mearga la IML si de acolo i se va da un certificat medico-legal chiar daca nu are urme vizibile, e suficient sa spuna ca il doare ceva si ii si dau aia un certificat de cateva zile.
*

De unde si pana unde scoateti voi aceste concluzii. La IML se da destul de greu certificat medico-legal.

--------------------
+
rtBK
post 14 Aug 2008, 14:01
Post #27

QUOTE(Retype @ 14 Aug 2008, 11:54)
De unde si pana unde scoateti voi aceste concluzii. La IML se da destul de greu certificat medico-legal.
*

un cuvant: Romania.

--------------------

Trek Valencia
+
Retype
post 14 Aug 2008, 16:16
Post #28

Himera

hai ca deja suntem patetici

--------------------
+
bucatzel
post 14 Aug 2008, 16:28
Post #29

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Daca moshu' nu o cazut tare, l-ai mai si dus acasa, ca un baiat bun ce esti, slaba sansa sa se mai ia de tine. Poti sa te mai duci o data pe la ei sa-i intrebi de sanatate.

Zi mersi ca n-o fost femeie in varsta, ca acolo ii mai nasol din start (vezi osteoporoza) sau vreun copil, care ar fi intrat in fuga in tine. Si data viitoare cand mai faci manevre, casti ochii mai tare.

This post has been edited by bucatzel: 14 Aug 2008, 16:30

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Victoras2001
post 14 Aug 2008, 16:38
Post #30

Membru autentic

QUOTE(IonutToderas @ 13 Aug 2008, 21:07)
Atunci cand te-ai dus sa dai declaratie, politia nu a vrut sa vina si cel cu scuterul ?  Sau dai doar tu declaratie ?
Si la mine nu am ce sa ma duc la avarii usoare, ca nu e nicio avarie. Si pana la urma eu am vrut sa merg la politie, dar ei nu au vrut.
*

QUOTE(WNS @ 14 Aug 2008, 11:35)
IonutToderas era bine sa mergi la politie, chiar daca batranul a refuzat, puteai merge tu singur. Acolo povesteai ce s-a intamplat si faptul ca tataie  refuzat, aia de la accidente cu victime te testau cu alcooltestul si asa puteai sa stai linistit. Te achitasei de obligatia ta legala in cazul unui accident.
Pt ca daca mosul sta de vb cu cineva care se pricepe, poate foarte usor sa mearga la IML si de acolo i se va da un certificat medico-legal chiar daca nu are urme vizibile, e suficient sa spuna ca il doare ceva si ii si dau aia un certificat de cateva zile. Iar conform legii el poate sa depuna plangere in urmatoarele sase luni.
Chiar daca ulterior vinovat de producerea accidentului va fi el gasit, tie ti se va imputa parasirea locului accidentului. Desi din ce ai povestit tot tu pari vinovat, pt ca trebuia sa te uiti (asiguri) in momentul in care efectuezi manevra de mers inapoi.
Poate e om serios si nu se tine de prostii sau ai noroc si nu-i deschide nimeni capu sa scoata ceva bani de la tine.
Bafta.
*

Foarte bun raspunsul lui WNS, pana la un punct. Atata timp cat batranul nu era pe trecere, iar el nu incalcase legea, nu e vinovat. Problema e alta. Daca i se umfla aluia capul de la lovitura si da coltul in cateva zile, cum demonstreaza el ca n-a baut, de exemplu, atata timp cat nu s-a dus la politie imediat?
Era foarte simplu. Indiferent de ce voia cel lovit, tu trebuia sa mergi la politie si sa spui exact ce s-a intamplat. Totusi ai lovit un om. Ei constata daca e sau nu cineva vinovat si cine e ala. Suflai in fiola, faceai ce ziceau aia p-acolo, iar acum dormeai linistit. Asa, roaga-te sa n-aiba mosul complicatii in urma cazaturii, sau sa nu-l invete cineva ce sa faca. Desi astora, la varsta lor, nu prea le mai arde sa faca d-astea. Imi aduc aminte de bunicu', care lovit fiind pe trotuar de o masina, striga la politist "io sunt vinovat, io sunt vinovat". O dacie tracta un trabant, iar in curba l-au agatat cu sfoara si l-au trantit pe jos. S-a lovit la cap destul de rau. Dar i s-a facut mila de sofer, care facuse pe el, si-o tinea pe a lui, ca el e vinovatu'. laugh.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 13:42
Forum Renault