DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme cu robinetul de caldura, dupa schimbare

virusssp
post 24 Aug 2008, 14:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am schimbat robinetul de caldura recent din cauza pierderilor de apa si cand l-am montat pe cel nou am observat ca nu mai functioneaza comutatorul inchis-deschis din bord... Adica imping tare si se aude un click si scapa...robinetul nu se inchide-deschide. Fara ca sa leg cablul la robinet, maneta merge usor...si cablul are joc..dar cand il leg la robinet nu mai impinge..sa fie oare pozitia? sa mai tai din el? habar nam ce s-a intamplat...

Attached thumbnail(s)
SPM_A03572.JPG ( Size: 445.52k ) Number of downloads: 176

--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ydaniel
post 24 Aug 2008, 17:07
Post #2

Adrenaline junkie!

From: black sea

e ceva pe traseu rupt/obturat.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
virusssp
post 24 Aug 2008, 18:54
Post #3

Membru incepator

sa schimb cablul cu totul? va trebui dat bordul jos, sau am acces pe la scrumiera/cuite cu acte?

--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
+
0000
post 24 Aug 2008, 20:16
Post #4

Membru autentic

From: Rm Sarat

Demonteaza cutia de acte, scrumiera si ajungi la dispozitivul ala cu parghii care comanda cele 2 clapete de aer si robinetul..posibil sa fi sarit de acolo plasticul ala care trage (impinge-cablul), sau nu mai sa bine prins..sau cablul a ruginit si nu mai poate fi miscat (il schimbi), si cu ocazia asta verifici si daca se inchid-deschid cele 2 clapete de ghidare a aerului (pe la picioare si prin grila de la parbriz)..daca nu poti sa le misti, in dreapta (si in stanga) langa aeroterma este o piulita care tine ansamblul asta prins de caroserie..desfileteaz-o, departeaza plasticul ala de caroserie si misca de ele..unge si cablu de comanda in timp ce le tot inchizi-deschizi

--------------------
dacia 1310 1990
+
kalyyyyyy
post 25 Aug 2008, 12:24
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Ai foarte mari sanse sa nu fie de vina cablul si crede-ma e incomod rau de schimbat.Parerea mea este ca noul robinet ori se invarte mai greu ori cel mai probabil clema care prinde camasa cablului nu o tine fixata de "coada" robinetului.Incearca sa inlocuiesti clema cu cea veche sau mai bine pune un soricel mai lat pe care il stringi tare(vezi sa fie destul de lat cat daca il stringi sa nu deformeze camasa si astfel sa impiedice miscarea cablului in ea).

--------------------
Clio 3 2007, dci 70cp
+
virusssp
post 25 Aug 2008, 13:07
Post #6

Membru incepator

Am rezolvat problema... am atasat solutia in caz ca se va mai confrunta cineva cu ea: plasticul care e raspunzator de comandarea tijei de metal(si implicit de inchiderea/deschiderea robinetului), in urma fortarii manetei, nu mai statea in locasul lui...asa ca ... l-am obligat: 10 cm de sarma maleabila biggrin.gif ...alta solutie rapida n-am gasit.

Multumesc pt sugestii

Attached thumbnail(s)
robinet_probl.JPG ( Size: 263.35k ) Number of downloads: 178

--------------------
DACIA 1310L 1997
TO LIVE IS TO DIE!
+
white_wolf
post 28 Aug 2008, 16:05
Post #7

Membru incepator

traiasca dacia shi colierele de Campia Turzii... wink.gif eu pierd ape p la robinetul ala... stie cnv dc se mai gasesc dalea vechi..., de cupru...shi daca da.., unde????

--------------------
dacia 1400 1998 break - vl 02 wov
+
v_razvan_c
post 29 Aug 2008, 09:47
Post #8

Membru autentic

Nu stiu de ce cauti din alea de cupru, ca sunt VARZA! Eu am 2 aruncate pe undeva, dar niciunul nu merge. Ambele sunt blocate si s-au rupt tijele alea, deci nu le mai pot deschide(ele au ramas pe inchis), plus ca nu le poti pune comanda din bord.

Apropo de clapeta aia de la bord, vreai si eu sa mi-o fac, pentru ca nu merge, nici macar cablu nu stiu daca e sad.gif Am bord CN, e greu de facut porcaria asta? Si cablul se gaseste la magazin de piese auto..?

--------------------
- - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 06:08
Forum Renault