DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schimba singur burdufu la planetara, eco.60 ron

cristidudeanu2003
post 28 Aug 2008, 16:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members

am avut si eu probleme cu burdufurile de planetare si citind an forum am gasit topicu an care cineva a zis ca a schimbat burduful pe stinga singur.fra sa strice pe celalalt burduf cu rulment cu o sticla de plastic de 1,5l,si a avut dreptate merge jmecheria,nu mai trebuie presa sal scoti pe celalt burduf, cel cu rulment daca e bun ,ca odata scos ,chiar si cu presa risti sati curga uleiu, asa ca muncesti un pic 3-4 ore depinde de andeminare ,ati faci incet ca-lumea treaba,cureti de mizerie ,vasilina veche,faci si economie de 60 80ron,cit dai la servis. tecosta burduful 28 ron cel original .ute cum procedezi ;dupa ce ai scos uleiul din cutie ,dai jos si planetara ,atentie trebuiesa ai o menghina alfel e nasol ,e greu de lucrat fara menghina,deci ;prinziplanetara in menghina ,tai burduful rupt,scoti colierul mare,pe cel mic il lasi ca te chinui sal pui pe celalalt nou ,asa ca il folosesti tot pe cel vechi,cureti de vaselina veche,prin spalare de mizerie ,dupa aia,la capatul celalalt cu rulment;scoti siguranta care tine rolele cu ace,(steaua),o scoti cu un lemn sau ceva maidur ,textolid.dupa aia iei o sticla 1l de plastic ,o tai aproape de cur java script:emoticon(':D') ai lasi dopu ,stringi burdufuca sa intre sticla pe el apoi ungi burduful nou cu ulei interior.(sa aigrija ca ,colierul mic sa fie linga burduful cu rulment ca sa treaca burduful nou peste el). apoi tragi burduful nou uns cu ulei peste sticla,o sa te chinui un pic dar merge ,si cam atit restul montajului in ordine inversa ,dupa ce pui vasilina ,colierele. BAFTA

This post has been edited by cristidudeanu2003: 28 Aug 2008, 18:34

--------------------
dacia super nova 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristi87
post 28 Aug 2008, 17:21
Post #2

fa-te viteaz knd esti singur in masina...nu chinui si p altii

poze??

--------------------
RENAULT Megane 2.2 1.6 16v 82Kw 2007 - Unknown..yet
[COLOR=blue][SIZE=7]omul este dator sa sculte, nu sa si creada....
+
cristidudeanu2003
post 28 Aug 2008, 18:37
Post #3

Membru incepator

poze nu am

28 Aug 2008, 18:38:
daca mai schimb inca odata burduful o sa fac poze

This post has been edited by cristidudeanu2003: 28 Aug 2008, 18:38

--------------------
dacia super nova 2002
+
spiridon
post 30 Aug 2008, 19:24
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

trebuie sa dai o bere ! metoda e a mea !!!
Ma bucur sa aud ca mai sunt pasionati de mecanica !!!

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
harry
post 30 Aug 2008, 19:59
Post #5

E-TECH tester

From: Bucuresti

Metoda asta cu sticla au folosito si in service cand am schimbat burduful stanga/roata smile.gif

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
spiridon
post 30 Aug 2008, 20:44
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

Acu' eu doar imi asum faptul ca am inventat-o (poate nu primul ?) dar sigur am scris primul despre ea pe forum ...

Ce ti-e cu mecanicii astia....or fi citit postul meu (de acum vreun an) si ma copiaza ?
Sa le cer si mecanicilor aia o bere...sau sa le impun sa spuna explicit ca folosesc metoda "doctoru"

Nici nu stiu ce sa mai cred...

P.s. Si ca sa vezi ca ma pasioneaza folosirea sticlelor de plastic (pet) in special alea de Coca Cola iti mai dau un pont: la schimbarea semeringului de la distributie (dintre arborele cotit si motor iti trebuie o scula speciala...si eu cum nu am avut mi-am permis sa folosesc un decupaj din gitul unei sticle pentru a trece buza interioara a semeringului...asta pentru cei care au vazut si schimbat...)

Daca vede cineva sau i se intimpla lui in service sa foloseasca mecanicii asa ceva va rog sa ma anuntati sa ma duc sa cer berea !!!

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
harry
post 30 Aug 2008, 21:24
Post #7

E-TECH tester

From: Bucuresti

il cunosc bine pe mecanic, data vitoare il iau de guler smile.gif aflu eu de unde stie smile.gif

--------------------
Renault Captur 2 E-TECH plugin hybrid 2021
Logan MCV, 1.5 dci, Laureat, 2007
Duster, 1.5 dCi, Laureat, 4WD, ESP, 2013
+
turturel
post 13 Sep 2008, 14:16
Post #8

membrisor

From: Braila

spuneti ca un burduf de origine costa 28 de lei? rezista la banii astia? vine impachetat in vreo punga cu sigla dacia sau altceva de genu asta? va intreb pentru ca iar am un burduf crapat...am mai avut acum 4 luni la fel aceeasi problema si am cumparat niste porcarii de burdufe cu vrei 25 de lei dintre care unul sa rupt acum. stie cineva daca se potrivesc cele de logan? am citit pe aici de niste burdufe pt dsn dar de plastic, ma rog, un cauciuc mai dur...cica ar fi mai bune. toate cele bune!

14 Sep 2008, 14:04:
nu stie nimeni de burdufele minune de plastic pt dsn? macar daca se potrivesc de la alta marca de masina....maine trebuie neaparat sa le schimb si nu as vrea sa dau iar banii aiurea. cele de origine trebuie sa aiba sigla cu dacia pe ele? cam la toate magazinele la care am intrebat miau dat de srl si au spus ca sunt de origine.

This post has been edited by titiDSN: 14 Sep 2008, 14:04

--------------------
Dacia Supernova 2003 confort
+
cristidudeanu2003
post 14 Sep 2008, 16:31
Post #9

Membru incepator

nu cumpara decit din alea din cauciuc originale.

--------------------
dacia super nova 2002
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 13:41
Forum Renault