huriut la viraje la stanga!
![]() ![]() ![]() |
huriut la viraje la stanga!
costelish |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 29 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2005
|
|||
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
Verifica rulmentii. |
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
1. Nu e asa la Logan. Categoric.
2. Huruitul da, e de obicei de la rulmenti, dar nu are treaba cu directia. Face tot timpul, deci si cand mergi drept. 3. Chestiile care au legatura cu directia sunt planetarele (bine, mai sunt si altele) dar alea nu huruie ci pacane. Daca nu face pe drum drept, atunci nu cred ca e rulmentul. Verifica sa nu atinga roata ceva. |
--------------------
.
.
.
|
|
costelish |
![]()
|
Bine, huruit poate e prea mult spus, dar oricum cel putin un fel de vibratie tot este. Initial am crezut ca e un fel de protectie , ca sa te avertizeze sa nu intri pe contrasens!
This post has been edited by costelish: 9 Sep 2008, 11:56 |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Cred ca este de la profilul cauciucurilor, si eu am sesizat pentru o perioada cind masina era noua, acest huruit slab in curbe. De atunci a facut aproape 45k km, si rulmentii sint in regula. Nu mai stiu daca se mai aude huruitul, caci am scapat de starea aia pe care o ai cind e masina noua, si o feresti si o asculti, mai ceva.
|
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
roland |
![]()
|
Acuma, daca ai spus de cauciucuri, am avut si eu un zgomot la trenul de rulare, mai ales la viraje usoare. Eu stiam ca e de acolo si, se pare, facea zgomot dupa un reglaj de directie defectuos. Dupa un nou reglaj nu a mai facut. Eh, nu inseamna ca neaparat asta e si la initiator.
|
--------------------
.
.
.
|
|
costelish |
![]()
|
Mi-a trecut si mie prin gand ca s-ar putea sa fie de la profilul cauciucurilor, dar sa faca doar la viraje la stanga. Plus ca la mers cu viteza mai redusa si prin oras nu se aude nimic! Inafara de asta cand am facut o verificare acu vreo 3000 km au zis ca totul e ok si chiar am facut atunci reglaj si la unghiuri fiindca am schimbat o pipa bieleta. Sper ca totul e bine
![]() |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
roland |
![]()
|
Aha, deci ai facut un reglaj... Si merge bine? Nu trage deloc? Nu ai uzura la cauciucuri? Ca am experienta proasta cu calitatea reglajelor de directie de la Dacia (si de prin alte parti).
|
--------------------
.
.
.
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu zic ca e din rulmenti..., imi aduc aminte ca la Tico am avut aceleasi manifestari si de acolo era problema (ei fac tot timpul zgomot dar se amplifica in viraj, exact, intro singura directie)...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
roland |
![]()
|
Posibil, dar sunt curios (adica nu stiu): de ce se amplifica la viraj? Ca rulmentul nu-si schimba pozitia fata de nimic, asa cum face planetara, de ex. Rulmentul are o singura pozitie de functionare, indiferent de cum e bracata roata.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Mirciulik |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 378 Joined: 11 March 06 From: Galati ![]() |
Cred totusi ca pe viraj mai apare si forta centrifuga/centripeta ceea ce forteaza mai mult rulmentul.
PS: A se vedea filmuletele cu profilul anvelopelor pe viraje sau la franari. Daca anvelopele sunt solicitate pe viraj cu siguranta sunt solicitati si rulmentii. |
--------------------
Dacia
1310 Break
1997
|
|
BV05RAU |
![]()
|
![]() Cine se scoala de dimineata e obosit si casca toata ziua Group: Members Posts: 62 Joined: 9 September 08 From: Brasov ![]() |
salut sunt posesor de logan 1.6 mpi si am avut de a face cu huruitul asta,numai ca la mine era mai mult ca o vibratie puternica la directie.nu face tot timpul uneori doar in viraje si drum de tara.am fost la dacia si mi s-a spus ca daca nu face tot timpul nu are ce face.am facut practica la service dacia si mi-am ridicat-o sa vad de jocuri la roata cva si nimic.in fine acum astept sa imi scot masina din service ca mi-a gaurit-o grindina
![]() This post has been edited by BV05RAU: 10 Sep 2008, 11:21 |
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.6 MPI iunie 2008
|
|
costelish |
![]()
|
M-am uitat acuma seara la anvelope si am vazut ca exact in partea cu stanga, aia cu probleme anvelopa e pusa invers, fiindca cand ma uit din fata la profilul anvelopelor ele nu sunt simetrice. Am sa o schimb cum trebuie sa steie si dupa aia am sa revin cu impresii. Credeti ca asta ar fi cauza?
|
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Se poate, ce marca de anvelope ai?
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(costelish @ 10 Sep 2008, 19:30) M-am uitat acuma seara la anvelope si am vazut ca exact in partea cu stanga, aia cu probleme anvelopa e pusa invers, fiindca cand ma uit din fata la profilul anvelopelor ele nu sunt simetrice Ce model de anvelopa? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
costelish |
![]()
|
Dunlop
|
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Aproape sigur rulmentul dreapta fata (dar e posibil si cel de pe spate) sa te fi parasit.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ridici pe cric si rotesti. Vezi daca ai zgomot
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
moshu_59 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 21 May 05 ![]() |
S-ar putea sa nu prezinte zgomot la un control cu rotile neincarcate, cea mai sigura metoda e inlocuire rulmentului (daca nu se dovedeste a fi vreo anvelopa).
|
--------------------
Dacia
Logan
- VS 04 LCC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:55 |