a desfacut cineva bordul DSN?
![]() ![]() ![]() |
a desfacut cineva bordul DSN?
urduban |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|||
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
eu am avut bordul dat jos complet de trei (3) ori.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
urduban |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti-Sebastian ![]() |
de ce la-i desfacut si de ce?si cum
|
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
l-am desfacut ca sa montez aeroterma de ford si apoi pe cea de renault 5. ambele sunt mai proaste decat cea din fabrica.
Cum l-am desfacut. Scoti toate suruburile posibile si iese el intr-un final. dar vezi ca nu prea are cum sa intre apa pe la kilometraj. la mine intra pe langa parbriz si se prelingea pe multe chesti si parea ca intra pe la o inbinare a masinii. verifica cu mare atentie inainte sa dai bordul jos. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
urduban |
![]()
|
multumesc mult! dar te rog mai zi-mi si mie peun de mai intra apa in dreptul bordului.
eu pe acolo am vazut ca intra ,si nu se prelingea cu picatura ,se prelingea cu jet. am observat cand am spalat-o. mai zi pe unde intra ,si ce trebuie sa fac. Merssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! P.S raman dator |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
AlexV |
![]()
|
pai chederul de la parbriz si de la luneta au un cant pe mijloc pe unde ar trebui sa se scurga apa. cel mai bine e sa iei un tub din ala de silicon sau mastik e mai bun si in timp ce ridici de margine chedarului bagi si martik. astfel nu mai intra apa pe la chederele fata si spare care sunt o reala problema. eu luneta nu am facut-o si ploua de rupe in protbagaj. si exact nu e pic pic. e jet. o sa il fac ...... intr-o zi.
Mai poate sa intre pe la aeroterma. acolo unde este trubina de la aeroterma cu furtunul pune multa apa si vezi daca pica in masina. fi foarte atent undeva sub consola pe la gaurile de la aerisirile de la picioare. Sper sa iti fie de folos informatiile. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
urduban |
![]()
|
Multumesc mult alex ,daca ma gasesti informatii mai zi-mi si mie
|
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
urduban |
![]()
|
poate sa-mi spuna cineva cum demontez bordul ,pas cu pas ?!!!
![]() (mai ales la partea electrica electronica) |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE poate sa-mi spuna cineva cum demontez bordul ,pas cu pas ?!!! ![]() (mai ales la partea electrica electronica) cel mai bine, daca nu te pricepi, nu te baga!!! nu cred ca iti poate spune cineva pas cu pas cum scotzi 200 de shuruburi !!! |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
Nu am demontat bordul!!
Cred ca partea electrica este pe baza de mufe care se pot remonta doar in pozitia corecta. Daca nu poti face pe o hartie o harta a conexiunilor. |
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
-
|
|
urduban |
![]()
|
dar macar poti sa-mi spui ce scot mai intai/ trebuie scoasa consola?macar piesele mari ? nu m-am referit la suruburi,ca alea stiu si eu sa le scot.
Multumesc pentru raspuns!!!! |
--------------------
Dacia
Supernova ,Matiz
- B-28-xxx
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
cel mai dificcil de scos ar fi butonu;l de la reglajul farurilor, se scoate prin tragere ! si apoi sunt doua suruburi in partea de sus a acelor , alea se scot prin impingerea in sus a bordului , mentinerea lui acolo si desurubare, apoi mai sunt cateva suruburi prin torpedou, iar cu partea electrica nu prea ai cum sa nu le potrivesti.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
catalin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 6 July 02 From: Bucuresti ![]() |
cum se scoate mufa(sau cablu) de la vitezometru?
|
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
cu greu. pe bune nu e chiar simplu. cel mai bine e sa scoti cablul din cutie si pe urma sa tragi de ceasuri mai mult si sa departezi cele doua cleme de plastic care il tin in vitezometru. mai greu ar fi sa nu le vezi si sa te chinui. din cutie se scoate prin strangerea celor doua aripioare si tragere, dar nu foarte tare ca atunci cand iese iti sare mana si te julesti rau de tot.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Cum fac sa demontez doar consola centrala? Banuiesc ca trebuie sa trag intai toate butoanele de la climatizare si ce mai e pe acolo. Cam cate suruburi sunt la consola?
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
AlexV |
![]()
|
consola centrala se desface prin scoaterea celor doua suruburi care o tin de plansa de bord, inca doua care tin partea cu butoanele de la aer(unu cum deschizi scrumiera si inca unu simetric. mai sunt doua la schimbator, unu la frana de mana si unu in spate de tot. trebuie scoasa pmasca aceea de la frana de mana intai. nu uita de panourile laterale consolei care sunt prinse in niste chesti de plastic si doua suruburi undeva sub bord mai in spate. daca e ceva mai da un mesaj. nu trebuie sa scoti butoanele de la aer in sine. ies cu totul.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc mult. Am un scartait enervant in zona consolei centrale si vreau sa vad ce se poate face.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
LProdan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 7 January 03 From: Timisoara ![]() |
AlexV, spune-mi te rog daca stii cum anume sint actionate aripioarele care obtureaza sau nu gaurile prin care ajunge aer la picioare. La pasager chestia functioneaza dar la sofer indiferent pe ce pozitie e comutatorul ala baga aer. Si e tare neplacut sa simti aer rece cind mergi cu clima (e _prea_ rece si sufla ingrozitor de puternic). Daca nu e din aripioarele alea atunci poate scapa pe undeva jetul produc de aeroterma. Am incercat prin dreapta (pe la fanta de la picioarele pasagerului) sa ma uit ce si cum dar totul pare OK, cablurile alea functioneaza.
Din experienta ta voi ajunge relativ usor la aeroterma sau va fi musai sa rup niste braduti din aia din plastic care tin panourile consolei impreuna? |
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
fara sa rupi din braduti nu o sa ajungi niciodata la aeroterma. daca nu ai timp sa cumperi alti vezi ca poti sa ii scoti doar. merg refolositi (o data).
aeroterma are 2 aripioare in interior, de fapt trei. doua se inchid cand dai pe aer rece. a treia e un fel de cilindru care se roteste si lasa aerul ori pe sus (geam + central) ori picioare. aeratoarele laterale nu au nici un fel de oprire. cand dai pe picioare aerul o ia pe acolo si nu se mai duce si pe lateralte (in teorie). in practica la tine din motive necunoscute inca se duce pe cel din stanga. daca vi joi la o intalnire aduc o aeroterma desfacuta si te poti uita la ea cat vrei. eu tocmai am schimbat-o pe cea de renault 5 pe care o pusesem cu una noua de nova. incerc sa pun o poza mai tarziu ca poate nu poti sa vi joi (nu m-am uitat de unde esti). |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
LProdan |
![]()
|
AlexV, merci de sfaturi, din pacate oricit as vrea, n-am cum sa vin la intilnirile cu voi ca sint din Timisoara. Bucuros voi fi daca in drum spre mare (cind o veni si concediul) ajung in Vitan sa-mi iau si eu cui de Solenza si alte cele trebuincioase pentru DSN. Oricum, braduti se gasesc si pe aici asa ca voi desface cit de curind consola.
|
-------------------- |
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE braduti se gasesc si pe aici ... Unde ? Adevaru e ca nu am cautat inca, dar as scapa de umblat cu cautatul daca mi-ai spune ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v
|
|
LProdan |
![]()
|
A, pai gasesti braduti in Mehala sau la Ciclop. Azi mi-am luat de la Ciclop piesa de plastic care tine tija de la capota. Asa ca sint multe nimicuri care se gasesc pentru simplul fapt ca ele sint folosite si la Daciile mai vechi.
|
-------------------- |
|
Bogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 21 November 02 From: Timisoara ![]() |
Thanks !
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan
2006, 1.6 16v
|
|
djonexx |
![]()
|
Dupa 4.5 ani de DSN Group: Members Posts: 86 Joined: 21 November 02 From: Cluj-Napoca ![]() |
Revin la un post de mai sus - m-ar interesa pas cu pas, asa ca pentru prosti ( DSN Dashboard dismantling for dummies
![]() Multumesc anticipat pentru orice sugestie. |
--------------------
Ford Focus
Trend CL Wagon
2006
- CJ-11-NEC Ford Focus Trend CL 1.6 tdci 110 cp
Dacia Supernova Clima 2002 |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
OK ...
Ca sa ajungi la beculetele din partea dreapta JOS trebuie sa dai jos numai masca din plastic de dedesubtul bordului. Pentru a face asta trebuie sa desfaci 6 suruburi: 1. in partea stanga a bordului, langa stalpul stg fata. Se acceseaza deschizand portiera ![]() 2+3 cele doua suruburi care se vad cand deschizi capacul sigurantelor (in partea de sus) 4 EXACT sub volan 5. in coltul din dreapta al panoului, cam pe unde vine cheia de la masina (atunci cand o bagi in contact) dar putin mai jos 6. sub maneta de deschis capota. Bafta! Ca sa ai acces la TOATE becurile bordului, va trebui sa scoti bordul efectiv (bord = cutia cu ceasuri). Pentru aceasta operatiune trebuiesc mult mai multe operatiuni ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
e compusa de mine la topicul ceasuri albe pe supernova
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
djonexx |
![]()
|
Dupa 4.5 ani de DSN Group: Members Posts: 86 Joined: 21 November 02 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cool - multumesc... Am sa indraznesc operatiunea probabil in weekend daca va fi rezonabil de cald
![]() |
--------------------
Ford Focus
Trend CL Wagon
2006
|
djonexx |
![]()
|
In sfarsit am avut timp si-am desfacut bordul. NU a fost atat de dificil pe cat am crezut initial
![]() Rezultatul - am pus 6 (sase) becuri care lipseau cu desavarsire din bord... erau puse tot unul da, altul ba... Motivul cred ca-i evident acum de ce lipsesc... pai la 20.000 de lei becul, s-a imbogatit si nenea Vasile de la dacia cu 120.000 doar din bordul meu... Nu atat iluminarea, dar lipseau becuri din partea dreapta - - martor injectie - temperatura apa - martor uzura placute frana Sunt curios daca vreunul din cei care aveti DSN ati avut de la inceput toate beculetele in bord ![]() |
--------------------
Ford Focus
Trend CL Wagon
2006
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 15:35 |