BIG TRAVEL & KARA TRAVEL>Gemene cu grav handicap!, Un concediu 2008_umilitor!
![]() ![]() ![]() |
BIG TRAVEL & KARA TRAVEL>Gemene cu grav handicap!, Un concediu 2008_umilitor!
mau2008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 11 July 08 ![]() |
|
--------------------
VW
Polo
2005; 1,2 21-DMC
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu lucrez in turism si nici nu am fost in bus-tur-uri din astea pentru ca simplu mie astfel de organizari nu imi dau la socoteala. In schimb imi dau si eu cu cei 2 centi:
Nu stiu la ce va asteptati sa se intample. Problemele pe care le-ati descris sunt inerente in astfel de excursii si singurele lucruri nelalocul lor pe care le vad eu sunt atitudinea, serviciile si (in unele cazuri) alternativele oferite de "tour operatori" si de reprezentantii lor. Din pacate asta e un fel de atitudine nationala si reiese inclusiv din modul in care ne descrieti dvs peripetiile nu doar din atitudinea celor care v-au servit. Noi ca romani am inceput sa ne ferim ca dracu de tamaie cand e vorba sa spunem "ne pare rau, haideti sa vedem cum sa rezolvam". In schimb trebuie sa ne imbatosam, sa punem barba in piept si sa injuram printre buze. Sa umfla ficatul in noi, ne imbolnavim de stomac, dar treaba n-o rezolvam ca doar nu suntem noi mai fraieri ca celalalt! Nu spun nicaieri ca cei care v-au oferit serviciile au dreptate, spun doar ca reactioneaza idem si la fel cu majoritatea prestatorilor de servicii din ro. Am luat doar ce e la vedere din sistemul american/vestic/civilizat si spunem ca am intrat in Europa: ne acoperim de contract si dupa aia nici in cur nu ne doare. Partea proasta e ca pe termen lung atitudinea asta e paguboasa. Partea si mai proasta este ca daca devine obisnuinta la nivel de tara nu prea mai ai de unde alege in nisa respectiva de servicii si oricum va fi cineva care sa se tapeasca ![]() Cautati alternative. Va spun eu una: abonamente de o luna pe calea ferata cu oricate stop & go-uri si o mica planificare personala. Va spun eu ca veti fi mai multumiti: trenul are orare fixe, mai mereu prin orasele mari sunt hoteluri pe langa gari, iti poti alege singur destinatia urmatoare s.a.m.d. iar la pret simt ca va fi pe undeva asemanator.... |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bj @ 4 Sep 2008, 11:33) Cautati alternative. Va spun eu una: abonamente de o luna pe calea ferata cu oricate stop & go-uri si o mica planificare personala. Completez si eu cu "zboruri low cost" cu rezervari facute cu cca 4-5 luni inainte |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
danydan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 15 August 06 ![]() |
Asa e, bj.
Serviciile sunt de kko. Alternativa este evitarea serviciilor de kko. Lipsa de informare da belele. Cati stiu ce inseamna "zboruri low cost", spre exemplu? Care e diferenta (in afara de bani) intre "zboruri low cost" si cele normale? Fusesi cu chefereu' prin Ro? Iti blestemi zilele, plus ca media de viteza e de max. 65 km/ora chiar dc mergi cu intercity-ul. Bafta si...la gara. Sau nu... This post has been edited by danydan: 4 Sep 2008, 11:23 |
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
mau2008 |
![]()
|
Un lucru e cert!
O vorba romaneasca spune ca "pana nu te lovesti cu capu' de pragu' de sus, nu te inveti minte"!!! Eu sunt "Stan Patitu"....masuri de precautie fiti siguri ca-mi iau...de aici incolo! Tragic e ca citesti asa progr. faine postate pe paginile Ag.de turism...perfecte, ca mai ca nu-ti vine uneori sa mai stai pe loc, de cum te documentezi, iti vine sa "zbori"in locurile acelea! Ma trebuie sa adaug ca in anumite sectoare de activitate - private, nu poti sa-ti planifici concediul cu 3 luni inainte, ai anumite termene scadente..care tin de raspunderea ta si sunt inca multe alte motive pt. care nu poti pleca exact cand vrei!.... Sigur vor subscrie si altii la ce afirm eu acum! Am sa precizez ca din ratiuni bine stabilite, am decis sa folosesc ca mijloc si forma de documentare-serviciile unei Agentii! Mi-am zis ca au ghizi, mijloace de transport (de 3*), rezervari la hoteluri (tot de cam atatea*), un program turistic perfect inserat in pagina, un cost al serviucului bine "antecalculat"-care include desigur o marja de profit, ca sa aiba din ce trai, (nu vreau sa intru in detalii-economice-de eficienta si profitabilitate) ...DE CE NU-SI FAC TREABA SI NU RESPECTA GRAFICUL? Eu imi pot permite sa fac o comparatie urata pt. cele doua firme -Big Travel si Kara Travel, si altele de meteahna lor: "SUNT CA O MAMA CARE ADUCE PE LUME UN COPIL, UITA DE PLACERE REPEDE, IL ABANDONEAZA, SI O IA DE LA CAPAT....FACAND ...ALTI COPII.."! Cam asa stau lucririle in termeni de comparatie... Cineva amintea pe forum cum ca noi romanii nu suntem solidari si uitam repede ce ni se intampla...chiar asa e!...din pacate! In autocar la 36 de grade cand nu m-am mai putut abtine si am vociferat cu sonor, un tovaras din grup mi-a replicat ca: "de ce nu ati ales sa va duceti cu masina pers, daca sunteti atat de revoltata"? Ii spun acum ca si atunci: "Domnule cu parul alb, cu 1/2 norma la Kara Travel"...eu am platit un pret calculat de Agentie, nu am mers gratuit, si nici cu reducere ca dumneata, am platit loc ca si cel din scaunul "10"-si...de ce trebuie sa indur? Nemailuand in calcul ca, pe parcursul a 5000-6000 de km, cuiva se poate intampla sa i se faca rau, (o vara caniculara cu 600-700 km/zi) unde il punem pe omul respectiv sa isi revina, daca pana si locurile de pe bancheta din spate de pe motor, le-au vandut? Deci....concluzia o las la indemana domniilor voastre si, "PRUDENȚĂ MAXIMĂ"! S-auzim numai de bine! ![]() |
--------------------
VW
Polo
2005; 1,2 21-DMC
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(danydan @ 4 Sep 2008, 12:22) Care e diferenta (in afara de bani) intre "zboruri low cost" si cele normale? Nu primesti nimic decat contra cost, ma refer la mancare, plus intarzieri cu frecventa mai mare....in particular aeroportul Baneasa, de unde pleaca acestea e foarte aglomerat. zburat de 4 ori vara asta pe ruta Vienna-Buc si cu exceptia "tratamentului" de la Baneasa, totul a fost super ok |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
O alta diferenta este abordarea situatiilor mai putin placute gen intarzieri, vreme nefavorabila, anulari de zboruri.
Dar astea sunt exceptii. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
danydan |
![]()
|
Diferentele sunt mult mai multe.
Dar, nimeni nu informeaza, pt a alege in cunostinta de cauza. This post has been edited by danydan: 4 Sep 2008, 13:12 |
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(danydan @ 4 Sep 2008, 14:11) Diferentele sunt mult mai multe. exemplifica....ce ar mai fii?...sa nu o zici pe aia cu avioanele vechi ca Sky are cea mai noua flota de Boeing-uri din Europa ...de exemplu This post has been edited by OAP: 4 Sep 2008, 15:05 |
--------------------
.
.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(bj @ 4 Sep 2008, 10:33) Cautati alternative. Va spun eu una: abonamente de o luna pe calea ferata cu oricate stop & go-uri si o mica planificare personala. Va spun eu ca veti fi mai multumiti: trenul are orare fixe, mai mereu prin orasele mari sunt hoteluri pe langa gari, iti poti alege singur destinatia urmatoare s.a.m.d. iar la pret simt ca va fi pe undeva asemanator.... Corect si intre Budapesta si Viena talharii infratiti romano maghiari te lasa fara bagaje si banuti . Dupa aia iti continui linistit turul european ![]() ![]() Nu am retinut cate zile a durat excursia. Dar sa vezi `spe tari cu 6 sute de ieuroi ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
danydan |
![]()
|
Vezi? Nu sunt la vedere aceste informatii. Oare de ce?
Avem servicii de kko. Nu sunt eu in masura sa explic diferentele. Firmele care vand ar trebui sa explice. Ca sa stii ce ai ales. Adica ce spuneam...avem servicii de kko. PS: Ex. : de multe ori am prins ceata deasa iar low costurile nu au putut ateriza. Alte curse in schimb da. Distante mari intre aeroport si orasul vizat (uneori peste 150 Km), etc. This post has been edited by danydan: 4 Sep 2008, 16:14 |
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(danydan @ 4 Sep 2008, 16:14) PS: Ex. : de multe ori am prins ceata deasa iar low costurile nu au putut ateriza. Alte curse in schimb da. Distante mari intre aeroport si orasul vizat (uneori peste 150 Km), etc. Asta e datorita low cost. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
mau2008 |
![]()
|
QUOTE(bion @ 4 Sep 2008, 15:29) Corect si intre Budapesta si Viena talharii infratiti romano maghiari te lasa fara bagaje si banuti . Dupa aia iti continui linistit turul european ![]() ![]() Nu am retinut cate zile a durat excursia. Dar sa vezi `spe tari cu 6 sute de ieuroi ![]() ![]() Referitor la transportul cu trenul mie imi este cunoscuta o patanie a unor oameni modesti care au fost furati de toti banii, noaptea in internationalul de Bucuresti-Viena...au fost adormiti tot vagonul cu ceva gaze puse in aerul conditionat din tren...dupa trecerea granitei..nu-i poveste, au oamenii astia o trauma ce i-a marcat serios...fara "4000 USD".., dai de-a dreptul in balbaiala, nu mai stii cu ce sa te deplasezi..in siguranta! Apropo! De aia cu "Alba-Neagra" in benzinariile din Ungaria ati avut parte? Va afatuiesc sa nu intarti in discutii cu ei, sa va tineti bine posetele doamnelor, nu fluturand pe umeri, sa nu dati curs nicicaror indemnuri, sunt 3-4 in "CLICA", au masinile parcate la adapost, sub pomi si actioneaza de obicei noaptea... Sa nu fiti naivi sa credeti ca in caz de o patiti, se baga cineva sa va ia apararea! Circuitul a fost cu 10 nopti cazare, din 23.07-02.08/2008. Am acum o curiozitate legata de acest circuit cu autocarul organizat tot de KARA, cum au fost tratati cel de al doilea grup programat sa plece in data de 18 august pe acelasi traseu "Elevetia & Coasta de Azur (Intre Alpi si Mediterana)? Poate cineva isi face timp si se indura sa posteze undeva...sa ne spuna cum a fost in Optionala de la Grasse si Cannes, sau paote au renuntat s-o mai organizeze din pricina programului lipsit de logica... Pretul de 660 Euro e mare daca il privesti dintr-o perspectiva! 1) Punand in ecuatie: consumul de combustibil, tarif mediu cazare/om/noapte, mic dejun/pers, serviciile ghidului (calculat cu masina pers...1-5 pers=suma e mica). 2) Daca iei in calcul insa ca, acel autocar care a transportat 50 oameni care au contribuit colectiv la acelasi consum de combustibil, sa mai ai in vedere ca la hotelurile unde agentiile desi incaseaza avansuri cu mult timp ianinte pt. un program...anunta in ultimul moment locatia, denota ca ei au negociat si obtinut un pret minim pt. cazarea turistilor,..pretul perceput nu e deloc mic! Asadar nu va imaginati ca iei si-or facut calculul de eficienta bazat doar pe "ciupeala", ci si-au fundamentat bine costurile, sa le iasa un castig bun iar "suplimentul" vine din tot ce v-am povestit eu ca au aplicat ca "supliciu"romanului, ..cel dispus sa scoata 1 Euro din buzunar pt. biletul de tramvai, sa-si care bagajele 5 km singur ca un "Hamal" spunand ..."saru' mana"..agentiei ca l-a dus cica, pe "Coasta de Azur a Frantei"! Acum ca am vazut postarile si comentariile dv, cei care participati activ la discutii, si dati sfaturi prin ceea ce ati "patimit" la randu-va, am constatat, ca desi mesajul meu e de ceva vreme activ...nimeni dar absolut nimeni din grup nu a iesit la interval fie sa ma sustina..(nu neaparat sa ma aplaude)! De firmele cu rahatu-n casa...nu mai vorbesc...cu riscul ca ma repet..."tac ca Porcu'n Cucuruz"! Vorba cuiva..."are balta peste"!... S-auzim numai bine! ![]() |
--------------------
VW
Polo
2005; 1,2 21-DMC
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mau2008 @ 4 Sep 2008, 20:26) 2) Daca iei in calcul insa ca, acel autocar care a transportat 50 oameni care au contribuit colectiv la acelasi consum de combustibil, sa mai ai in vedere ca la hotelurile unde agentiile desi incaseaza avansuri cu mult timp ianinte pt. un program...anunta in ultimul moment locatia, denota ca ei au negociat si obtinut un pret minim pt. cazarea turistilor,..pretul perceput nu e deloc mic! nu denota chestia asta ci denota ca fac rezervarile in ultima clipa... asa cum este economic viabil pentru pretul pe care vi l-au obtinut. Si poate ca o sa inceapa sa ceara rezervari la hotelul din brosura prima data, dar apoi sigur vor face la locatii mai ieftine pentru ca nu vor sari de buget... nu inteleg ce e asa de greu de inteles. Lucrul asta cu rezervarea in ultimul moment se face datorita nesigurantei pe care o ofera mijlocul de transport. Adica pe soselele din Europa oricand se poate intampla ceva si sa ai o intarziere de 2-4-8-12 ore si atunci nu poti arunca cu banii pe o cazare daca nu stii ca poti ajunge la ea. In fine, imi e prea greu sa explic toate astea, cert este ca in astfel de excursii serviciile vor fi intotdeauna sub pretul platit. Adica cine pleaca in asa ceva trebuie sa isi faca o estimare pozitiva si sa se astepe la (mult) mai putin de atat din cazua unei varietati de factori cum ar fi: - autocarul e masina - din cand in cand se mai strica (daca nu toata, macar aerul conditionat) - oricand poti rata o iesire de pe autostrada cauzand cateodata intarzieri de 1-2 ore cel putin - orice accident pe autostrada poate de asemenea cauza intarzieri. ca sa nu mai zic de un accident al propriului autocar - cazarea este un ghici pentru ca NU se fac rezervari dinainte pentru tur. astea se fac din mers in functie de situatia actuala si de disponibilitate Daca mai e nevoie o sa mai enumar... numai ca astea sunt lucruri la care trebuia sa te gandesti INAINTE de a pleca, sau cel putin INAINTE DE A DA BANII. In rest poate mi-as fi dorit un pic de demnitate peste teapa luata si nu o smiorcaiala lamentabila. inchid aici. Andreea ai legatura! |
--------------------
Skoda / BMW
exLeon, exDSN
|
|
danydan |
![]()
|
Orice obiect este defectabil. Nu poti face previziuni cand se defecteaza. E de bun simt ca cei ce ofera serviciile sa-ti ofere conditii bune in conformitate cu ce ar trebui sa ofere, fara ca tu sa fii implicat in rezolvarea problemelor lui (adica...e treaba lui)
Totusi in conditii speciale adica exceptii, ai putea intelege ca are si el o problema. Din pacate, in Ro exceptiile sunt serviciile oferite ok. De ce in afara, poti sa mananci la o terasa fara sa te imbolnavesti? La noi risti chiar si la "fitze" |
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
mau2008 |
![]()
|
.Sorry..@bj! Vi s-a parut pe undeva ca nu sunt suficent de sincera in relatari, sau vrednica, de...capabila, destoinica, de sobra, ca nu impun suficient respect? Multumesc pt. "aprecieri"....eu ma opresc aici, sper sa va reconsiderati pozitia.... Chiar nu ma stiu un om care se "smiorcaie lamentabil"! Nu intotdeauna armele sunt la indemana noastra, acesta este si motivul pt. care am facut cunoscute in detaliu faptele! Numai bine! ![]() |
--------------------
VW
Polo
2005; 1,2 21-DMC
|
|
bj |
![]()
|
si din toata povestea de mai sus, cam ce ati facut pentru a va fi respectate dorintele pe durata turului... ca mie partea asta mi-a cam lipsit....
|
--------------------
Skoda / BMW
exLeon, exDSN
|
|
OAP |
![]()
|
mau2008, am si eu cateva nelamuriri:
- de ce o posesoare de vw se inscrie pe forumul dacia cu tinta clara de a denigra o anumita firma; - nu contest ceea ce ai patit, dar totusi ai ales un forum auto sa te plangi de o excursie ratata; - cu te astepti sa te ajutam noi si de ce tocmai noi? - iertare pentru postul asta dar fiind noua pe aici e normal sa dorim sa stiim mai multe |
--------------------
.
.
|
|
mau2008 |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 5 Sep 2008, 10:48) mau2008, am si eu cateva nelamuriri: - de ce o posesoare de vw se inscrie pe forumul dacia cu tinta clara de a denigra o anumita firma; - nu contest ceea ce ai patit, dar totusi ai ales un forum auto sa te plangi de o excursie ratata; - cu te astepti sa te ajutam noi si de ce tocmai noi? - iertare pentru postul asta dar fiind noua pe aici e normal sa dorim sa stiim mai multe Nu am inteles un lucru? Am nimerit cumva in alta parte? Nu sunt la sectiunea Cafenea? La adiscutii diverse? Ce importanta are ce anume conduci, nu tot sofer de categ. B te numesti?... Pardon! Eu nu v-am cerut sfatul! Cred insa ca cine a fost intersat sa afle de ce-i asteapta daca aleg aceste doua amarate de Agentii, au inregistrat si au oricand la dispozitie sa faca un "update"...sa vada de ce anume sa se fereasca! E lucrul cel mai intelept, ca atunci cand tie ti se intampla ceva, sa previi pe alti semeni! Daca am reusit sa le fac antireclama acestor doua firme...este suficient. Nu intotdeauna armele corectiei sunt la indemana noastra! ![]() |
--------------------
VW
Polo
2005; 1,2 21-DMC
|
|
OAP |
![]()
|
QUOTE(mau2008 @ 5 Sep 2008, 12:10) Nu am inteles un lucru? Am nimerit cumva in alta parte? Nu sunt la sectiunea Cafenea? La adiscutii diverse? Ce importanta are ce anume conduci, nu tot sofer de categ. B te numesti?... Ba da, tocmai ca sti foarte bine cum merg lucrurile pe aici m-a determinat sa te intreb cele de mai sus ![]() |
--------------------
.
.
|
|
danydan |
![]()
|
Un topic foarte interesant, desi vechi readus la lumina de cineva cu rabdare.
Pacat ca sunt multi lasi si multi lasa-ma sa te las si multi cu probleme de capra. Se pare ca a reusit sa schimbe ceva. ![]() Asadar, e bine sa-ti stii si sa-ti ceri drepturile. http://www.daciaclub.ro/Ajuta-daca-te-plan...ului-t6126.html Bafta This post has been edited by danydan: 5 Sep 2008, 12:13 |
--------------------
Skoda Octavia
Dacia Sandero
Ro
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 04:43 |