Barilul de petrol a scazut pana la 105 dolari, .... benzina de ce nu scade?
![]() ![]() ![]() |
Barilul de petrol a scazut pana la 105 dolari, .... benzina de ce nu scade?
Shush |
![]()
|
||
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|||
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
cu 37,80
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
3,83 am bagat ultima oara
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 16 Sep 2008, 10:27) Motiv de bucurie. Ca o sa am ce povesti nepotilor. Ca am trait niste momente palpitante in viata cand a scazut muuuult pretu barilului si a ajuns la doar 9x$/barilu dupa ce a urcat mai mult decat a coborat. Si ca io tot cu 4.01 RON/litru am hranit cazanu. Oricum, nu mai visati scaderi de pret la benzina doar pentru ca barilu ar fi 2.81$/barilu. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cat e benzina de 95 la Petrom?
QUOTE(driverx @ 15 Sep 2008, 18:20) Acum. petrolmm9.png This post has been edited by St: 16 Sep 2008, 13:17 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Barilul a ajuns la 80 de dolari... astia nu mai ieftinesc nimic?
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-4...b-80-dolari.htm |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Nu, a scazut barilul dar a crescut euro. Si ce, vrei sa piarda ei din profit sa ne plimbam noi cu masina?
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Manuelos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 28 November 04 From: Oradea ![]() |
Euro diesel: 4,04 ron
Benz 95: 3,77 ron Preturi azi la Petrom. |
--------------------
Chevrolet
Aveo
Sedan LT
- ... 2007 Chevrolet Aveo LT
2008 Logan Pick Up .....sold 2006 Dacia Drop Side GPS: Go Clever 5' CB: Cobra + Sunker Elite Detector: Whistler |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am bagat cu 3.72 de la petrom
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Barilul de petrol nu a mai fost sub 90 usd din octombrie anul trecut.
In octombrie anul trecut cursul mediu usd/ron la BNR a fost de 2,3568. In octombrie anul asta cursul mediu BNR, pe baza celor 9 valori de pana astazi, este de 2,7741. Deci usd s-a apreciat fata de ron cu 17,71% din octombrie 2007 pana in octombrie 2008. In octombrie 2007 litrul de motorina Efix (de asta alimentez si pentru asta am datele de cand am masina) era 3,33 ron. Aplicand cresterea de la curs ar rezulta un pret de 3,92 ron pe litru. Dar acum litrul de Efix este insa 4,21 ron. Oricum, calculul nu este foarte exact pentru ca pretul materiei prime (petrolul) are o pondere undeva in jur de 35-40% (cine lucreaza in domeniu poate spune exact ) in pretul motorinei si, prin urmare cresterea cursului influenteaza doar in aceasta proportie pretul motorinei. Iar acciza este influentata de cursul la euro. A mai crescut, parca, intre timp si acciza la motorina. Insa tot ramane un profit suplimentar care intra, partial, in buzunarele lui nea Riciu. ![]() ![]() This post has been edited by daniel_p: 10 Oct 2008, 19:36 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Barilul continua sa scada la cotatii istorice iar pretul carburantilor s-a micsorat simbolic ... Suntem bataia de joc a tuturor!
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
tot e printre cele mai ieftine din Europa...cum e cu bataia de joc? care 'suntem'?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
~ 66$ / baril. La pretul asta benzina nu trebuia sa fie pe la 3.2 RON la pompa ?
|
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(bj @ 4 Sep 2008, 11:55) ontopic: pretul benzinei depinde de multi factori. In principiu pentru petrol tranzactionat acum la bursa pretul va fi relevant cam in 2-3 luni. In afara de asta trebuie urmarita si puterea dolarului. Degeaba s-a ieftinit barilul in dolari daca dolarul creste in putere (doh!!!!) Mai e si alt aspect. Pretul barilului fluctueaza. Sa zicem ca eu cumpar acum de la tine cu $80 cu livrare peste 3 luni. Insa peste o luna pretul creste la $90 asa incat eu nu-l mai trimit la rafinarie ci vand drepturile pe care le-am cumparat de la tine unei terte persoane. In felul acesta eu castig $10 la baril si tu ramai cu obligatia de a da petrolul peste doua luni. Cui? S-ar putea ca si acel al treilea sa vanda drepturile mai departe. Asa ca nu mai puneti o relatie de directa proportionalitate intre pretul barilului si cel al combustibilului de la pompa. Trebuie ca tendinta sa se pastreze pentru multe luni, poate un an, ca sa simtim si noi ceva semnificativ. Mai sunt si altele: - statul mai jongleaza din accize; - consumul global poate creste / scadea - pretul la benzina nu poate scade prea mult pentru ca atunci creste cererea (iesim toti buluc cu masinile pe strada) This post has been edited by hash: 23 Oct 2008, 09:17 |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Zi-le inginerilor din presa despre "futures"...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si in timpul asta rafinaria ta ce prelucreaza? Apa de mare?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
hash |
![]()
|
pai si-atunci aia de ce speculeaza petrolul, si fac stocuri, numa' asa de fraieri?
|
--------------------
-
-
-
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
Si atunci de ce cand seara la stiri se anunta cresterea pretului la barilul de petrol iar la 12 noaptea Petromul crestea pretul la carburanti motivand cresterea pretului la baril?
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pleci de la premiza ca Petrom e societate de binefacere care are insomnii din cauza clientilor?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
|
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
hash |
![]()
|
incearca sa citesti stirile si sa gandesti cu mintea ta, nu cum vrea fituica. daca ai sa citesti atent ai sa vezi cum ziaristii iti inoculeaza ideile pe masura ce citesti. o idee se poate formula in fel si chip, anumite formulari sugereaza ceva si altele exact contrariul. desi vorbesc despre acelasi lucru. tu ce crezi ca face unul ca tine cand citeste o stire tiribomba cum ca "s-a scumpit barilul! fugiiiti! prapaaad!" ? da fuga la pompa. si-atunci normal, vad aia ca se face coada la peco, cresc pretul. se cheama afaceri.
|
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, insa ca sa aiba ce sa vanda la pompa trebuie sa aiba ce sa prelucreze la rafinarie.
Rafinariile nu de operatiuni speculative pe bursa se ocupa, de aia se ocupa altii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Contractele futures si alte derivative pe petrol au un pret, piata spot are un alt pret iar contractele de aprovizionare facute direct de rafinarii pentru diverse cantitati aprovizionate au un al treilea pret.
De obicei in presa apare pretul de la futures. Unele publicatii mai mentioneaza si ce scadenta au acele contracte futures altele pauza. Ceea ce conteaza pentru companiile petroliere e pretul din contractele lor directe de aprovizionare. @hash: cea mai mare parte a futures-urilor, daca nu chiar toate, se executa nu prin livrarea efectiva a activului suport ci prin inchiderea pozitiei. futures-urile au alte roluri, mai putin acela de cumparare efectiva de activ suport. This post has been edited by daniel_p: 23 Oct 2008, 11:20 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Asa sa fie cum spui tu,insa in alte tari motorina si benzina s-au ieftinit simtitor cu vreo 15 eurocenti.
![]() LE: Ieftinirile si scumpirile se fac zilnic,variaza pretul carburantului in continuu in functie de cotatiile de la bursa ale petrolului,ceea ce nu se face in Ro. ![]() This post has been edited by LC_TM: 23 Oct 2008, 11:22 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
DMP |
![]()
|
aici intram in alte probleme.
poate la noi benzinarii sunt mai nesimtiti si nu scad pretul bazandu-se pe o cerere care nu a scazut si facand profit mai mult. poate in vest exista o adevarata concurenta intre benzinari, etc, etc |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Nope,exista statul care ii forteaza sa scada
![]() ![]() This post has been edited by LC_TM: 23 Oct 2008, 11:26 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Eu am alta teorie. Intr-adevar, pretul barilului de petrol a scazut... dar de ce nu se intereseaza nimeni de metrul cub de apa? Ca doar si pe ala-l platim
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
hash |
![]()
|
daniel_p, bravo, la obiect ca de-obicei .. nu-mi poti indica ceva bibliografie sa ma mai destup si eu?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
DMP |
![]()
|
OFF TOPIC:
Piata spot este piata pe care se incheie contracte cu livrare efectiva de petrol. Cine are petrol de vandut vinde iar cine are nevoie de cumparat cumpara. E similar unei piete bursiere dar nu stiu daca exista reglementarea pietei ca pe bursa si sisteme de tranzactionare similare. Similar cumva pietei actiunilor de la BVB. Cele mai tari piete spot pentru petrol din Europa sunt cele din porturile petroliere din NV Europei (cunoscute ca piata Rotterdam) si cele din porturile petroliere din Italia. In afara Europei, cele mai tari sunt la NY, Chicago si Singapore. Material de studiu exista din belsug. Poti cauta pe net si gasesti suficient. Daca preferi sa rasfoiesti paginile unei carti in locul ecranului monitorului, in opinia mea, o carte foarte buna pentru inceput este Bursa de Ioan Popa. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:24 |