DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Credeti ca se mai intorc compatriotii nostri acasa?, cei plecati la munca, dar nu in vizita

radian
post 8 Sep 2008, 20:12
Post #31

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

QUOTE(Ov @ 8 Sep 2008, 12:05)
raspunde-mi sincer, dar sincer te rog: cand ai chemat ultima oara un mester la tine in casa sa-ti lucreze ceva si cat ti-a luat ??...
*

Desi nu-i o chestie de lauda, sunt genul care pana desface un surub isi zdreleste cel putin doua degete. Indiferent de lucrare negociez pretul inainte, si nu dau toti banii in avans. Sunt doua principii simple, clare, care m-au scutit de surpirize neplacute de genul celei pomenite de tine.

In urma cu circa 2 ani pentru reabilitarea apartamentului am platit 40 milioane. Ma refer strict la manopera care a inclus: dat jos (si carat la container) faianta + gresie in bucatarie si baie, dat jos tapet pe hol, montat fainta si gresie in bucatarie si baie, schimbat 100% instalatie sanitara, montat usa metalica la intrare, montat 4 usi de interior, tot apartamentul (cu exceptia baii) in vopsea lavabila, in baie tavan fals. Practic cu excaptia instalatiei electrice si a parchetului din camere am schimbat totul.

Initial am negociat toata lucrarea la 30 milioane, ulterior au mai aparut cateva chestii de completat, si una peste alta, cu apa minerala de rigoare, si cate un bidon de bere de 2 l pe zi, manopera m-a costat 40 milioane.

Legat de experienta ta, sa inteleg ca i-ai platit 115 milioane doar pt manopera sau suma inlcude si materialele? Daca a refuzat sa finalizeze lucrarea inseamna ca i-ai platit prea mult in avans...

Revenind la ideea acestui topic, totusi, legat de cei plecati la munca in afara tarii, singura ideea care se desprinde din acest topic este ca, vine capusnaru cu banii in buzunar, eventual cu o masina de ti se lipesc ochii de ea si noi, mioriticii care dintr-un motiv sau altul am preferat sa stam "acasa" ne simtim frustrati...

Poate ar fi bine venite si niste opinii legate de cum au contribuit miliardele de euro trimise acasa de "capsunari" la acel procent miraculos de 8.8% crestere economica in prima jumatate de an 2008, cand media inregistrata de tarile "civilizate" este de -0,2%...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 19 Nov 2008, 15:19
Post #32

Nu Există Informații

From: Dobrogea

Nu am vazut dar se aude (la stiri) ca se intorc, puhoi.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
Ov
post 19 Nov 2008, 15:21
Post #33

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 8 Sep 2008, 20:12)
Legat de experienta ta, sa inteleg ca i-ai platit 115 milioane doar pt manopera sau suma inlcude si materialele? Daca a refuzat sa finalizeze lucrarea inseamna ca i-ai platit prea mult in avans...

doar manopera, si da, i-am dat prea mult in avans (aproape tot). My mystake blush.gif

QUOTE(logan1.5dci @ 19 Nov 2008, 15:19)
Nu am vazut dar se aude (la stiri) ca se intorc, puhoi.
*

sa se inchida granitele icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Marius97fer
post 20 Nov 2008, 00:20
Post #34

Membru cu IQ :)

sa dau si eu cu parerea.

am multe rude in afara, care in constructii, care in domeniul auto, care in menaj, in fine, diverse munci, in general nu ceea ce au invatat.

unii dintre ei nu vor sa se mai intoarca, altii au pus bani la ciorap si au strans cat de cat, unul mai mult, altul mai putin, dupa putere si pricepere. majoritatea se adapteaza, lucru bun si de laudat, insa.....insa, luna august este una a paradoxurilor, si cred ca multi dintre voi stiu la ce ma refer...

In afara de asta, am doua rude care ma tot preseaza la cap cu afacerile, sa vin cu idei ca ei vin cu bani... eu avand deja o mica afacere in domeniul mobilei...

multi vor veni acasa si nu vor face altceva decat sa ingroase randurile somerilor actuali si viitori, vor avea pretentii si pretentii si vor trage in jos economia si asa vai de capul ei pe care o (mai) avem.

parerea mea.

--------------------
Opel / Rover Astra / 25 2000 / 2001 hecibec
nu sunt inteligent
+
logan1.5dci
post 17 Feb 2009, 14:16
Post #35

Nu Există Informații

Din putul gandirii :

Cu criza asta economica, daca italienii nu le mai dau de munca pe santiere romanilor, astora li se ridica nivelul si se apuca de violat pe acolo. laugh.gif

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
Sclaud
post 18 Feb 2009, 07:59
Post #36

Status: activ

From: Brasov

Buna de dimineata smile.gif (ca la mine e dimineata rau ...)

Cu riscul de a starnii niste mici polemici (poate) ... am sa-mi expun si eu experienta personala cu privire la subiect. In 2007 (impreuna cu consoarta) am emigrat in Canada (cu acte in regula si cu tot dichisu' ... si credeti-ma: nu e usor deloc - tot procesul a durat 1 an de zile / mi-a mancat vreo 6000 $ cu tot cu biletele de avion si am trecut prin 4 interviuri dintre care unul medical - toate foarte stricte si severe). Am stat acolo fix 3 luni: de pe 1 august 2007 pana pe 31 Octombrie 2007. Mai am inca card de rezident permanent (si toate actele) valabil pana in 2012 ... as putea sa ma intorc acolo oricand ... dar nu am s-o mai fac niciodata (in scop de emigrare). Din categoriile enumerate de @adrian_c pe pagina anterioara ... eu (la fel si sotia) cred ca fac parte din categoria nr. 4 cu o mica exceptie: inainte de a emigra URAM tara asta (RO). Acum ... mi-e indiferenta ... pur si simplu nu ma mai intereseaza. De ce ? Pentru ca, va rog sa ma credeti, am vazut ca SE POATE SI MAI RAU !

Parerea mea wink.gif
Decat sa fi "sclav" in alte parti ... mai bine un trai decent aici.
Ne-am intors exact de unde am plecat (aceasi casa, aceleasi servicii, doar masina am schimbat-o wink.gif ... ce sa zic - ma consider un caz norocos din punctul asta de vedere) ... fix aceasi situatie ... nu am pierdut nimic ... decat o suma enorma de bani - in schimbul unei experiente de viata.

Evident ... exista si alte opinii si pareri ... asta e doar experienta mea personala wink.gif

--------------------
none none 2019 - BV-XX-XXX
+
logan1.5dci
post 18 Feb 2009, 08:43
Post #37

Nu Există Informații

Obscuru, eu ma bucur ca te-ai intors si imi pare rau ca nu ti-a reusit. Asa cum ai patit tu sunt o patesc multi romani (majoritatea cred) dar le e rusine sa recunoasca (in primul rand sa-si recunoasca lor, apoi celor din tara) si stau prin pe sub poduri si cine stie mai pe unde (unde in tara daca ii puneai sa stea era jale) . Mai prind o zi la munca, patru mai stau fara, iar o zi si uite asa se amagesc. Eu am vazut cunostinte care s-au intors si altii care chiar s-au asezat bine in afara (Italia) si nu sunt prea avuti.
Oricum, multi nu pleaca de bine din tara, daca nu ar fi fost Iliescu poate o duceam si noi mai binisor.

This post has been edited by logan1.5dci: 18 Feb 2009, 08:45

--------------------
+
bendix
post 18 Feb 2009, 08:59
Post #38

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Iliescu - omul nepotrivit la momentul nepotrivit.

Revenind on-topic. Eu vad ca faceti greseala sa generalitati mentalitatea unui intreg popor. La poporul roman, in mod special, nu se pot face generalizari fiind un popor extrem de neomogen. Eu cunosc o gama intreaga de situatii, de la cele doua extreme:
- romani plecati dincolo, care de abia asteapta sa stranga ceva si sa se intoarca in tara pentru a-si ridica o casuta sau a-si incepe o afacere.
- romani plecati dincolo care nu mai doresc sa vorbeasca romaneste si nu mai vor sa stie de Romania.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 13:28
Forum Renault