DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages « < 26 27 28 29 30 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa auto

B30KDT
post 15 Jan 2009, 14:07
Post #811

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

QUOTE(Mirciulik @ 14 Jan 2009, 21:11)
Eu zic ca are 100%, poate chiar mai mult.

Dar daca privim problema altfel:
10% se duce pe curentul electric....
40% se duc pe salariile angajatilor care lucreaza la masina
5% pentru intretinerea utilajelor in stare de functionare.....
5% pentru amortizarea investitiilor initiale
...........
...........
...........
...........
3% pentru cercetare

Din 100% adaos comercial, probabil profitul firmei este de 5-10%.
Bani care pot fi pusi deoparte pentru noi investitii.....

Nu cred ca o firma (care chiar produce ceva prin munca) poate avea un profit (net) mai mare de 10%
*

ce-mi place cand toti romanii se pricep la toate(politica,mecanica,fotbal,economie etc)

profit brut inseamna diferenta dintre venituri(incasari) si cheltuieli( cele enumerate de tine mai sus) apoi profitului brut ii aplicam un impozit de 16% si obtinem profitul net dar cred ca compania Dacia e scutita de acest impozit ,oricum are f multe beneficii,eu zic sa nu-i plangem

daca sunt companie privata de ce primesc ajutor de la stat?e treaba ta frate cum iti conduci firma nu sunt competitiv ies din piata ,simplu ce atatea ajutoare si reduceri de taxe?

--------------------
DACIA DACIA 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 15 Jan 2009, 14:57
Post #812

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Nu-i totul asa de usor, cand cateva zeci de mii de cetateni cam depind de o firma, cand o firma aduce o suma foarte importanta la bugetul statului, atunci devine si interesul statului (in anumite limite), ca pana la urma ii in interesul lui sa aiba un buget cat mai mare sau cat mai stabil. Daca ne trezim dintrodata cu o gaura in buget si cu zeci de mii de someri, ne afecteaza si pe noi ceilalti cetateni ai statului.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
ionut.tanase
post 15 Jan 2009, 15:45
Post #813

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Ba pentru unii totul e usor ... si se rezuma la "Golful 2" pe care l-au adus recent in tara si pe care vor sa il inmatriculeze neaparat! Sper ca sesizezi ironia.

Si acum serios, imi pare bine ca mai sunt oameni care gandesc sanatos si nu se gandesc doar la masina adusa din Germania.
Pacat ca unii nu realizeaza ce ar insemna o eventuala inchidere a Uzinei ... cate locuri de munca s-ar desfiinta si ce repercursiuni ar aduce acest fapt. Nimeni nu se gandeste cati bani aduc la buget furnizorii care produc pentru Uzina si Uzina in sine ... Pacat ca traim intr-o tara in care primeaza nevoia de o taraba din Germania mai presus decat stabilitatea economica a unei tari. Este miraculos cum putem exista ca popor cu o astfel de mentalitate!

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
Cloud206
post 15 Jan 2009, 16:21
Post #814

Membru incepator

Sa nu imi zici ca toti acei angajati de la Dacia au masini Dacia smile.gif,nici unu nu are masina adusa dinafara sau veche de alta marca.Eu zic sa fii serios,daca tu ti-ai permis o masina din Ro poate alti 2 oameni nu isi permit sa cumpere si isi iau una dinafara pentru ca este mai ieftina.De ce sa fii ipocrit (zic la modul general) si sa te pui drept etalon pentru ca ti-ai permis o masina direct din tara asta.Si apoi mai e faza cu taxa: cum adica la o masina de 3.000 de euro sa fie posibil sa platesti o taxa de 14.000, e cinstit?Sa le dea bani Franta nu Romania pentru ca au avut destule privilegii.

--------------------
Peugeot 206 2001 - GL-06-BCM
+
bardu
post 15 Jan 2009, 16:22
Post #815

Membru autentic

E bine sa ajutam industria romaneasca.

Milioanele de euro pe care le da statul pentru dacia, ford, delphi samd nu le mai socotesti asa-i? Banii aia de unde vin, a da de la furnizori..... si dacia tot nu are profit, mama lui de management!

--------------------
Renault Symbol Fidji - MS-08-?MS
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
IRONICK
post 15 Jan 2009, 16:48
Post #816

-

From: Romania

QUOTE(Cloud206 @ 15 Jan 2009, 16:21)
Eu zic sa fii serios,daca tu ti-ai permis o masina din Ro poate alti 2 oameni nu isi permit sa cumpere si isi iau una dinafara pentru ca este mai ieftina.De ce sa fii ipocrit (zic la modul general) si sa te pui drept etalon pentru ca ti-ai permis o masina direct din tara asta
Daca nu ai bani nici macar de un Logan, atunci cum iti permiti o masina de afara?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
ionut.tanase
post 15 Jan 2009, 18:05
Post #817

Can't Stop Me!

QUOTE(Cloud206 @ 15 Jan 2009, 16:21)
...Si apoi mai e faza cu taxa: cum adica la o masina de 3.000 de euro sa fie posibil sa platesti o taxa de 14.000, e cinstit?Sa le dea bani Franta nu Romania pentru ca au avut destule privilegii.
*

Prietene, se pare ca citesti in diagonala sau printre randuri ... observ cu tristete ca nu ai inteles nimic. Pentru tine si special pentru tine o sa mai repet inca o data: atata timp cat in tara ruleaza programul RABLA din banii contribuabililor, din partea mea taxa aia de 14.000 de euro pt o masina de 3.000 (adica tot o RABLA) ar trebui sa fie 50.000 de euro ... sau mai mult astfel incat sa fie justificat programul RABLA!
Oare e greu de priceput???

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Cloud206
post 15 Jan 2009, 18:42
Post #818

Membru incepator

Masina de care spun este un chrysler din 2001, motor 2.5.Rabla nu?Sau tu cataloghezi masinile de dupa 2003 ca nu fiind rable,interesant.Am dat 3000 de euro pe ea fiind coupe cabrio, 86.000km si intr-o stare foarte buna estetic si tehnic,oare sa dau 8.000 pe un logan cu A/C e mai bine?Asta este o gandire specific romaneasca.Ca sa nu zic de masini ca cea pe care o folosesc zilnic 206, e din 2001, si asta e rabla?Ca tot pe la 3000 de euro are valoarea inafara.

--------------------
+
ionut.tanase
post 15 Jan 2009, 18:48
Post #819

Can't Stop Me!

Bai frate, stii la ce ma gandeam? Nu-i asa ca ar fi super sa se stopeze programul RABLA, sa dea faliment Uzina, sa dea faliment toti furnizorii Uzinei si sa intre tara in colaps finaciar doar de dragul masinilor SH din afara? Zii tu pe bune daca nu ar fi ideal pentru unii care pun o masina mai presus decat intresul national.

Zau ca nu mai inteleg nimic din logica anumitor concetateni ...

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
Cloud206
post 15 Jan 2009, 19:03
Post #820

Membru incepator

Deci intr-o tara a egalilor tu spui ca unii sa fie mai egali decat ceilalti nu?Mai bine fac toti credite sa ia un logan si sa murim de foame sa platim nu ? :)Intai vezi de logica ta apoi a altora.Cum e logic sa ai o taxa mai mare pentru masini ieftine si o taxa mica pentru masini mai scumpe?

--------------------
+
ArtVandelay
post 15 Jan 2009, 19:04
Post #821

Anytown, USA..

From: Craiova

QUOTE(OAP @ 15 Jan 2009, 13:22)
Detaliaza....nici eu nu vad diferenta...poate in romania merge numai pe traseul Bucuresti -Fetesti si retur...terminati-o cu bullshituri ieftine....miturile astea s-au spulberat demult...eu imi "calcam" masina in Austria mai abitir ca in Romanica
*

pai fa o excursie in germania, si te convingi singur ce si cum..

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
MihaiGSm
post 15 Jan 2009, 19:51
Post #822

Membru

From: Bucuresti

ionut.tanase, mai ia o pauza fiule ca nu toata lumea are bani de aruncat pe un jaf de logan nou nout. Asa ca decat sa ma dau prin oras cu un jaf de dacie din '87 cum am eu si multi altii , poate si mai vechi, sau un logan / sandero, prefer oricand sa cumpar o masina folosita pe drumurile din afara care da clasa oricand la multiubitele noastre dacii din toate timpurile. Chestia asta cu taxa e ca oricare alte taxe din tara noastra. Pur si simplu guvernul nu stie ce taxe sa mai bage ca sa ne cheleasca de bani, nu-i de ajuns ca avem niste salarii de tot rahatul demne de un locuitor la Vietnamului sau Congo. Insa nu-i nimic, cu oameni asemenea domniei tale vom avea ocazia sa nu mai traim la limita decentei ci sa cultivam orez prin mocirle. Ma intreb de unde ai mostenit o asemenea gandire filozofica....

Uzina Dacia pierde teren datorita magementului defectuos. Are un personal de conducere aidoma guvernului Romaniei. radmasa.gif

This post has been edited by MihaiGSm: 15 Jan 2009, 19:58

--------------------
BMW E91 2011
EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
aphophis
post 15 Jan 2009, 20:01
Post #823

Membru autentic

QUOTE(Cloud206 @ 15 Jan 2009, 18:42)
Masina de care spun este un chrysler din 2001, motor 2.5.Rabla nu?Sau tu cataloghezi masinile de dupa 2003 ca nu fiind rable,interesant.Am dat 3000 de euro pe ea fiind coupe cabrio, 86.000km si intr-o stare foarte buna estetic si tehnic,oare sa dau 8.000 pe un logan cu A/C e mai bine?Asta este o gandire specific romaneasca.Ca sa nu zic de masini ca cea pe care o folosesc zilnic 206, e din 2001, si asta e rabla?Ca tot pe la 3000 de euro are valoarea inafara.
*

cand ti-ai luat masina? Daca ti-ai luat-o inainte de marirea taxei si ai fost prins in offseid ca nu ai putut plati la vechea valoare, atunci imi pare rau ca ai fost prins la mijloc sad.gif Insa daca ai luat-o stiind ca ai de platit suma aia , atunci.. fara suparare insa puteai alege o masina cu motor mai mic si eventual cu norma de poluare mai ridicata.. de curiozitate, chrysler-ul ala ce norma are? euro2 ,euro1?

QUOTE(MihaiGSm @ 15 Jan 2009, 19:51)
ionut.tanase, mai ia o pauza fiule ca nu toata lumea are bani de aruncat pe un jaf de logan nou nout. Asa ca decat sa ma dau prin oras cu un jaf de dacie din '87 cum am eu si multi altii , poate si mai vechi, sau un logan / sandero, prefer oricand sa cumpar o masina folosita pe drumurile din afara care da clasa oricand la multiubitele noastre dacii din toate timpurile. Chestia asta cu taxa e ca oricare alte taxe din tara noastra. Pur si simplu guvernul nu stie ce taxe sa mai bage ca sa ne cheleasca de bani, nu-i de ajuns ca avem niste salarii de tot rahatul demne de un locuitor la Vietnamului sau Congo. Insa nu-i nimic, cu oameni asemenea domniei tale vom avea ocazia sa nu mai traim la limita decentei ci sa cultivam orez prin mocirle. Ma intreb de unde ai mostenit o asemenea gandire filozofica....

Uzina Dacia pierde teren datorita magementului defectuos. Are un personal de conducere aidoma guvernului Romaniei. radmasa.gif
*

radmasa.gif si ia zi, asa-i ca visezi la un bmw nou nout cu 500.000 de km, luat ca nou la 1000 de euro? biggrin.gif Oricum oare de ce nu ma mira comentariile de genul asta, care vin in mare parte dinspre posesoriide berline .

This post has been edited by aphophis: 15 Jan 2009, 20:02

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Serje
post 15 Jan 2009, 20:07
Post #824

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Sa vezi tu ce frumusete de taxe o sa ai in momentul in care Dacia isi muta taraba in alta tara sau da faliment. Bugetul o sa trebuiasca sa fie strans de undeva, si cum o alta firma de acest calibru nu prea cred ca va veni ... banii la buget vor veni din alte taxe si impozite de la noi si de la restul firmelor, sa vedeti atunci ce bine va fi.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
TAW
post 15 Jan 2009, 20:23
Post #825

membru asociatiarenault

From: Bacau

Eu nu inteleg o chestie...de ce disputa asta pro si contra taxa de poluare se rezuma la o disputa SH vs. "tigaie" de Logan, cand de fapt nu e chiar asa? De ce nu spune nimeni si in felul urmator: decat sa imi iau un "jaf" de Passat nou mai bine de banii aia ma duc si imi iau un Rolls de 15-20 de ani sau un A8 de 10 ani... radmasa.gif ... am exagerat nitel, dar in mare cam asa vad eu povestea asta! tongue.gif

Totul provine de la faptul ca la romani masina e inca un obiect de fala, nu mai conteaza pretul, sau varsta atat timp cat suntem plini de "fuduleala"...

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
ArtVandelay
post 15 Jan 2009, 20:30
Post #826

Anytown, USA..

QUOTE(aphophis @ 15 Jan 2009, 21:01)

radmasa.gif si ia zi, asa-i ca visezi la un bmw nou nout cu 500.000 de km, luat ca nou la 1000 de euro? biggrin.gif Oricum oare de ce nu ma mira comentariile de genul asta, care vin in mare parte dinspre posesoriide berline .
*

de ce trebuie sa fie tot timpul vorba de bmw la 1000 de euro sau de passat tdi? fratilor, aveti un fix wacko.gif

--------------------
Ford focus 2001

+
aphophis
post 15 Jan 2009, 20:42
Post #827

Membru autentic

QUOTE(ArtVandelay @ 15 Jan 2009, 20:30)
de ce trebuie sa fie tot timpul vorba de bmw la 1000 de euro sau de passat tdi? fratilor, aveti un fix  wacko.gif
*

pentru ca asta e visul umed, realizarea suprema a multor rumani wacko.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
akileon
post 15 Jan 2009, 21:37
Post #828

Membru autentic

From: Finland

daca te uiti la ce masini se aduc de afara o sa vezi ca peste 50% din masini sunt mai vechi de 95 , arunca un ocki pe autovit sa vezi ce masini se vand la inmatriculabile , arunca un ocki in targ sau la fiecare intersectie unde sunt postate masini cu anunt in geam cu numere de afara cat de vechi sunt , daca isi aducea lumea masini mai noi de anul 2000 era alta treaba , acum orice baietzas vrea bmw , ce conteaza anul , nr de km , bmw sa fie

dacia nu are o atitudine tocmai corecta , ieri au spus ca ieftinesc , azi ca nu , un pic de bunavointa si din partea lor nu strica , daca ei mentin pretul si altii ieftinesc cu 30% pai se ajunge la egalitate de pret , de ce sa mai cumperi logan? din patrotism? acum se anunta ca se renunta si la triplarea taxei de poluare , sincer vad dacia rau anul asta , mii de oameni concediati , vanzari in romania foarte scazute

--------------------
Honda Accord 2009 2.0 i-vtec 156 cai
+
andu911
post 15 Jan 2009, 21:54
Post #829

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Nu conteaza asta... deja incepem s-o dam in comunism...

Fiecare viseaza ce vrea... BMW din 90, Logan, Roman Diesel... etc.

Ideea e alta, ca taxa e tampita... Va dau un exemplu:

TRABANT -non euro- 600cmc, fabricatie 71 - 1000 euro taxa

Masina oarecare, euro 2, fabricatie 99 - 1000 euro taxa

Deci, multi de pe acest forum tin in brate o taxa aberanta. De ce ? Nu stiu.

Facem o taxa care sa apere industria auto sau o taxa care sa nu ii lase pe romani sa-si cumpere masini sh, sau o taxa care sa apere mediul si sa impiedice poluare ???

Ca taxa asta care e acum, doar impiedica romanii fara posibilitati sa cumpere masini sh.
S-au convins si guvernantii si o sa va convingeti si voi, ca ala care are 3000 euro sa-si ia un "cazan" din Germania chiar nu are de unde sa mai puna inca 5000 euro sa ia Loganu.
Asadar si prin urmare, a iesit un rahat cu taxa lu' peste, ca vanzarile Dacia au scazut cu tot cu taxa.

Iar acum domniile lor, guvernantii, vor sa schimbe taxa... nu ca se gandesc ei la noi. Dar e o problema... nici Dacia nu vinde, nici romanii nu platesc taxe. Deci, la buget vin bani din parti.

Asa ca, minunatii mei colegi, care ati sustinut cu vehementa aceasta taxa... ce solutie propuneti ? Chiar daca voua nu va place cum arata BMW'urile din 93, dar statul roman nu mai incaseaza nimic.

This post has been edited by andu911: 15 Jan 2009, 22:01

--------------------
- - -
+
cristio_79
post 15 Jan 2009, 21:55
Post #830

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(TAW @ 15 Jan 2009, 21:23)
Totul provine de la faptul ca la romani masina e inca un obiect de fala, nu mai conteaza pretul, sau varsta atat timp cat suntem plini de "fuduleala"...
*

Ai dreptate. Pentru multi, detinerea unei vechituri, daca este de firma, este un indicator (chiar singurul) al unui statut social la care viseaza. Nu conteaza daca au sau nu ce pune pe masa, nu conteaza daca au sau nu bani sa o intretina cu piese de calitate si sa-i plateasca asigurari si impozite, singurul lucru care conteaza este sa o aiba in fata portii. In ziua de azi, multi gandesc ca se injosesc cumva daca detin sau cumpara o Dacie.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
ArtVandelay
post 15 Jan 2009, 21:55
Post #831

Anytown, USA..

pai atunci sa se bage taxa foarte mare pt masini mai vechi de 7-8 ani si cu motoare mari, dar sa le lase pe astea relativ noi in pace !

--------------------
Ford focus 2001

+
cristio_79
post 15 Jan 2009, 21:57
Post #832

Membru autentic

From: CONSTANTA

Eu sunt de acord ca pentru masinile sh care respecta norma de depoluare Euro IV sa nu se plateasca taxa.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
MihaiGSm
post 15 Jan 2009, 22:29
Post #833

Membru

aphophis acu' ani pun pariu ca te plimbai cu caruta cu cai prin centrul satului si vindeai cazane de tuica si covoare. Sincer, mi-e rusine cu astfel de compatrioti ca tine si ca altii asemenea tie. Sustineti fratilor cu ardoare o taxa care de fapt nici nu ar trebui sa fie ca deh, suntem in m-UE si nu se cunoaste nici o schimbare in bine ci in mai rau. Ar trebui sa vi se faca un teritoriu ingradit si pazit bine unde sa aveti numai ghisee la care sa platiti taxe peste taxe. O sa anjugem sa ni se ia taxa ca dorm cu femeia in pat. huh.gif

--------------------
BMW E91 2011
EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
Cocojambo
post 15 Jan 2009, 22:33
Post #834

Membru autentic

Eu sunt de parere ca ar trebui sa puna niste impozite serioase pt posesorii de autoturisme in functie de capacitatea cilindrica a masinii/ daca e premium (nu stiu, nu ma pricep dar pe criterii dinastea) va spun eu ca s-ar rari masinile ... oho.... mai ales smecherasii astia cu bmw, audi, cayenne etc. Ai bani de masina sh/noua... ai bani si de impozite/taxe, etc....

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
aphophis
post 15 Jan 2009, 22:43
Post #835

Membru autentic

QUOTE(MihaiGSm @ 15 Jan 2009, 22:29)
aphophis acu' ani pun pariu ca te plimbai cu caruta cu cai prin centrul satului si vindeai cazane de tuica si covoare. Sincer, mi-e rusine cu astfel de compatrioti ca tine si ca altii asemenea tie. Sustineti fratilor cu ardoare o taxa care de fapt nici nu ar trebui sa fie ca deh, suntem in m-UE si nu se cunoaste nici o schimbare in bine ci in mai rau. Ar trebui sa vi se faca un teritoriu ingradit si pazit bine unde sa aveti numai ghisee  la care sa platiti taxe peste taxe. O sa anjugem sa ni se ia taxa ca dorm cu femeia in pat. huh.gif
*

probabil ca si in germania tot la fel, se plimba cu caruta cu cai prin centrul satului, ca am citit/au zis destui colegi ca si acolo ai taxe mari la masini, de altfel asta e unul din motivele principale pentru care nemtii prefera o masina noua, pe langa costurile mai mari de intretinere,odata ce au iesit din garantie.

cat despre rusine, mane nu am nimic cu aia ce isi iau masina pe care si-o pot permite (dpdv al intretinerii si nu numai). Ci numai aia care cred ca o masina inseamna doar bani la cumparare, uitand ca exista si intretinere, care viseaza masini cat mai vechi si cat mai mari, preferabil cu sute de cai putere wacko.gif , in loc sa caute masini cat mai noi..

Si da, actuala lege e tampita, la fel cum e tampita si taxa ce a intrat in vigoare in iulie, atunci cand plateai de multe ori , mai mult la o masina noua decat la o masina veche,mai poluanta.

Trebuie sa existe o taxa, care sa mai stavileasca avantul de harburi aduse din vest. Sau nici macar taxa si un rar si itp-uri facute pe bune..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
andreiutzu
post 15 Jan 2009, 22:49
Post #836

Membru autentic

@Cocojambo pe langa sistemul de impozitare ar trebui ca si ITP sa fie la sange sa nu mai umble pe strada orice cazan! fac aia de la RAR niste controale pe autostrada si te ia pe nea Gheorghe care are o dacia 1300 din anii '70-'80 si isi fac norma! nu asa se procedeaza!

--------------------
Dacia Logan Laureate 2009 - DJ-04-ANN
+
kog
post 15 Jan 2009, 23:01
Post #837

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

QUOTE(andreiutzu @ 15 Jan 2009, 22:49)
@Cocojambo pe langa sistemul de impozitare ar trebui ca si ITP sa fie la sange sa nu mai umble pe strada orice cazan! fac aia de la RAR niste controale pe autostrada si te ia pe nea Gheorghe care are o dacia 1300 din anii '70-'80 si isi fac norma! nu asa se procedeaza!
*

pai e romania baaaaaa. Cand a fost ultima data cand ati putut spune " Da domnule! Sunt multimit de ce au facut astia, iata ca merge ceva bine si la noi."?

This post has been edited by kog: 15 Jan 2009, 23:02

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
TAW
post 15 Jan 2009, 23:18
Post #838

membru asociatiarenault

From: Bacau

QUOTE(akileon @ 15 Jan 2009, 21:37)
dacia nu are o atitudine tocmai corecta , ieri au spus ca ieftinesc , azi ca nu , un pic de bunavointa si din partea lor nu strica , daca ei mentin pretul si altii ieftinesc cu 30% pai se ajunge la egalitate de pret , de ce sa mai cumperi logan? din patrotism? acum se anunta ca se renunta si la triplarea taxei de poluare , sincer vad dacia rau anul asta , mii de oameni concediati , vanzari in romania foarte scazute
*

Automobile Dacia nu va face reduceri de pret decat pt masinile de pe stoc. In momentul in care stocurile vor disparea, vor disparea si discounturile care exista acum. Este o pozitie oficiala, prezentata intr-un comunicat de presa, pe care personal nu o cataloghez nici buna nici rea...atata doar ca eu cred ca si alti producatori/importatori vor face la fel - volume mai mici, cu mai putini oameni si cu profit mai mare. Bussines is bussines. Si inca ceva, probabil ca Dacia va creste la export (Europa de vest), unde oamenii incep sa se orienteze pe un segment care pentru ei chiar e low-cost....
QUOTE(ArtVandelay @ 15 Jan 2009, 21:55)
pai atunci sa se bage taxa foarte mare pt masini mai vechi de 7-8 ani si cu motoare mari, dar sa le lase pe astea relativ noi in pace !
*

Total de acord!
QUOTE(cristio_79 @ 15 Jan 2009, 21:57)
Eu sunt de acord ca pentru masinile sh care respecta norma de depoluare Euro IV sa nu se plateasca taxa.
*

Total de acord!
QUOTE(Cocojambo @ 15 Jan 2009, 22:33)
Eu sunt de parere ca ar trebui sa puna niste impozite serioase pt posesorii de autoturisme in functie de capacitatea cilindrica a masinii/ daca e premium (nu stiu, nu ma pricep dar pe criterii dinastea) va spun eu ca s-ar rari masinile ... oho.... mai ales smecherasii astia cu bmw, audi, cayenne etc. Ai bani de masina sh/noua... ai bani si de impozite/taxe, etc....
*

Asa e...daca vrei lux (indiferent de varsta), trebuie sa platesti; numai ca luxul e ceva interpretabil, ce cu greu poate fi pus intr-o lege...poate ca impozitele ar trebui sa fie cu mult mai mari ca acum, pt masini de peste 2000 sau 2500 cmc (si exorbitante in cazul unor asemena motoare sub E4 sau E3), si corelate si cu masa masinii (una e un jeep de 2500 cmc si alta e sa spunem o berlina clasa medie diesel de 2400-2500). Iar cine va avea si aunci bani sa intretina o asemenea masina...jos palaria...

Si mai am o curiozitate...biggrin.gif...cate din masinile mai vechi de 1998-2000 aduse din Vest mai aveau acolo ITP-ul valabil (TUV, APK, etc.)? Eu cred ca foarte putine...

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
renodood
post 16 Jan 2009, 03:31
Post #839

Sofer dement

Daca e lege a poluarii , sa se reflecte in impozit in fc de norma de poluare si vechime, ASA E CORECT, nu o taxa care din start iti da un sut in oua pe principiu preferential.

Pentru 'dajteptii' care sustin taxa triplata si o numesc taxa de poluare ii indemn frumos sa caute in dictionar ce inseamna poluare.
Iar pentru istetii cu solutii la toate problemele in Romania, se stie bine ca parerile sunt gratis si bune de nimic.
Mai ales cand nimeni nu face nimic cu ele ...

Interes national ? Frate, VOI DICTATI INTERESUL NATIONAL ? salvand uzina Dacia? conducerea lor e imbecila, masinile lor nu sunt competitive decat la pret, si o mai aruncati cu fudulia la interval.
Da bre, unii se simt mandri ca n`au logan. Asa si ? Prefer masina mea peste un logan ORICAND. Am condus si conduc logan si acum ocazional, si nou tot nu`mi satisfactia lagunei mele. Sa nu mai vb ca am si portbagaj mai mare , ei na.
Si am luat`o la jumate pret fata de logan, si acum mi`au triplat taxa,evident DUPA ce am cumparat masina smile.gif
Ca la noi, nicaieri..

Taxa de poluare? da, se vede bine unde e poluarea la romani...in cap smile.gif

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
argon
post 16 Jan 2009, 08:17
Post #840

Mesaj semiautomat

QUOTE(andu911 @ 15 Jan 2009, 22:54)
Deci, multi de pe acest forum tin in brate o taxa aberanta. De ce ? Nu stiu.

*

pentru ca 'gandesc', nu citisi atent? apropos, si Ceausescu gandea...

QUOTE(ionut.tanase @ 14 Jan 2009, 20:16)
Cei care gandesc vor intelege foarte bine la ce ma refer.
*

Ce ma gandesc eu...esti din Pitesti, ai rude care traiesc de pe urma fabricii, sau in activitatile tale depinzi direct de uzina Dacia, si daca nu mai merge treaba nu mai ai cu ce platii ratele la Fordul SH pe care l-ai luat cum altcumva decat din patriotism si ca sa aperi industria romaneasca...dar tu stii mai bine, cum 'nu gandesc' nu am cum sa-ti inteleg rationamentul dry.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
39 Pages « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th June 2025 - 01:02
Forum Renault