DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

39 Pages « < 27 28 29 30 31 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxa auto

ionut.tanase
post 16 Jan 2009, 08:32
Post #841

Can't Stop Me!

Group: Members
From: PITESTI

Argon, tu ca moderator ar trebui sa fii impartial si sa nu te arunci ca "rata la ....".
Nu conteaza din ce oras esti, unde lucrezi sau ce masina ai! Conteaza un singur lucru in opinia mea:
- statul ar trebui sa se gandeasca bine ce vrea - ori programul RABLA din bani publici, ori programul de trecere a rablelor din Germania in Romania.

Sa scoata dreaq programul RABLA (la care cotizez si eu din taxele care mi le ia statul) si atunci nu mai zic nimic. Luati-va cate jafuri vreti din Germania si inmatriculati-le pe toate aici!

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 16 Jan 2009, 08:33
Post #842

Mesaj semiautomat

Nu ma arunc la nimic, ma intriga faza 'luati voi logan ca industria trebuie sustinuta, ca eu stau bine in Focusul meu SH de 6 ani'.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ionut.tanase
post 16 Jan 2009, 08:56
Post #843

Can't Stop Me!

From: PITESTI

Pai ia-ti si tu Focus de 6 ani ... dar din Romania. De ce e musai sa il iei din Germania?

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
MihaiGSm
post 16 Jan 2009, 08:58
Post #844

Membru

From: Bucuresti

In opinia mea trebuie sa se lucreze la stoparea coruptiei in cazul verificarilor oricarui tip de masina, fie adus din afara, fie din tara de la noi. Daia sunt pline strazile de harburi din vest aduse de samsari care dau spaga la verificare si RAR. In schimb guvernul nu face nimic ca sa stopeze coruptia ci promulga legi si taxe peste taxe. Asta e diferenta intre noi si tarile din vest.

--------------------
BMW E91 2011
EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
argon
post 16 Jan 2009, 09:00
Post #845

Mesaj semiautomat

ce importanta are pentru industria romaneasca(care trebuie sustinuta) de unde imi iau eu Fordul? din contra, cu taxa mica cum era(ca acum e exagerata) ajut aceasta tara, pentru ca dau bani la buget, bani din care se finanteaza rogramul rabla.

--------------------
+
MihaiGSm
post 16 Jan 2009, 09:07
Post #846

Membru

Asa este, sustin ideea.

--------------------
BMW E91 2011
EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v
Dacia Logan 1.2 16 v
+
2dor
post 16 Jan 2009, 09:13
Post #847

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

S-a mai spus si o spun si eu pentru ca asa este. Unii nu vor sau chiar nu inteleg ca de fapt taxa de prima inmatriculare nu este pentru protejarea mediului ci pentru protejarea vanzarilor de masini noi, indiferent de marca. Si pentru aia care sustin ca romanul viseaza doar Passat si BMW, asta e din auzite baieti. Hai lasati-o moarta ca macane. Deci ideea e ca pot sa imi iau o masina second-hand de prin 2002-2004 sa spunem care oricum e impecabila. Evident e vorba de masini normale, o Skoda Octavia, un Ford Focus sau Mondeo, un VW Golf sau Passat, un Megane sau o Laguna, un Citroen C4, etc. Deja asta cu domne romanul vrea BMW si Mercedes CAZAN de prin 1900 toamna e trecuta. Nu comparati tot felul de interlopi si dubiosi care viseaza la BMW, Audi si Mercedes, cu oamenii de rand. Visati cazane fara sa fi vazut o masina din 2003 adusa din afara cum arata. Solenza mea din 2004 arata perfect cand am dat-o in 2007. Deci astazi arata la fel ca aveam grija de ea. Deci se poate ca o masina din 2004 ROMANEASCA sa arate bine, de ce nu se poate sa arate bine si o masina NEMTEASCA, FRANTUZEASCA sau CEHEASCA? Repet cine tot sustine taxa asta ori e orb ori nu vrea sa vada adevarul. Ideea e clara sunt de acord cu o taxa la masinile vechi, care inseamna de la EURO 3 in jos, dar la EURO 4 care e standardul actual si a fost introdus in 2000 parca sau 1999, de ce sa fie taxa? Ca vor ei sa vanda masini noi? E bine mie nu imi convine sa imi iau masina noua, am mai spus, am una noua iar masinile viitoare nu vor mai fi noi in vecii vecilor. La o masina noua nu ai nici un avantaj ca ai garantie atat timp cat traiesti in Romania. Cand o sa avem service-uri ca in Vest, adica niciodata, atunci o sa merite sa cumperi masina noua.

Iar cu Dacia, sa ne lase, cand o sa vedem reduceri reale si calitate mai buna atunci o sa merite. Protejarea unei industrii nu se face din mila, atat timp cat exista calitate si oferta buna nu contesta nimeni sa iti iei acel lucru. Adica inseamna ca daca Nokia face telefoane la noi, trebuie sa ne luam acele telefoane ca sa aiba din ce trai romanii aia, cu toate ca sa spunem calitatea e varza? Adica sa imi iau Nokia nou decat un Nokia second-hand sau un Sony-Ericsson numai ca sa traiasca si aia? Asta cu toate ca telefonul facut la noi se inchide singur, e din plastic infect si nu merg tastele decat cand vor ele? Deci sa las de la mine ca sa traiasca aia nu?

This post has been edited by 2dor: 16 Jan 2009, 09:21

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
argon
post 16 Jan 2009, 09:17
Post #848

Mesaj semiautomat

QUOTE(2dor @ 16 Jan 2009, 10:13)
Repet cine tot sustine taxa asta ori e orb ori nu vrea sa vada adevarul.
*

Ori depinde direct sau indirect de activitatea uzinei Dacia, si e de inteles, li se ia pita de la gura, nu-i placut.

--------------------
+
2dor
post 16 Jan 2009, 09:25
Post #849

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

QUOTE(argon @ 16 Jan 2009, 10:17)
Ori depinde direct sau indirect de activitatea uzinei Dacia, si e de inteles, li se ia pita de la gura, nu-i placut.
*

Da Argon, e trist ca s-a ajuns aici, dar din pacate asa e in Romania, e ca si cu bananele si alte fructe din piata. Se inegresc bananele alea se fac de ti-e scarba de ele si pretul nu l-ar cobori. Si e doar un exemplu trist dar asta exista peste tot, stau cu produsele si le tin, iar numai cand arata jalnic le scad pretul nitel. E bine aceasta criza mondiala a ajuns si la noi incet incet si toti romanii astia de habar nu au sa faca afaceri si viseaza doar imbogatire cu super preturi, or sa aiba de ales, dau faliment, sau fac oferte.

Poate in felul acesta invatam si noi romanii ca nu se fac afaceri doar cu japca.

Iar termenul corect este CONCURENTA, cand nu or sa mai fie protejati de stat si de alte taxe si impozite, acesti jepcari, or sa realizeze ca din pacate CONCURENTA ii poate scoate de tot de pe piata.

This post has been edited by 2dor: 16 Jan 2009, 09:29

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
bardu
post 16 Jan 2009, 11:00
Post #850

Membru autentic

QUOTE(ionut.tanase @ 16 Jan 2009, 08:56)
Pai ia-ti si tu Focus de 6 ani ... dar din Romania. De ce e musai sa il iei din Germania?
*

Am fost exact in situatia de a da 6000 Euro pe un focus 1.6 16v la care i trebuia facuta distributia cel putin (da cum zornaia tot pe el cred ca mai multe)! Noroc ca mi-a dat cel de sus amici care m-au adus cu picioarele pe pamant!

--------------------
Renault Symbol Fidji - MS-08-?MS
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
aphophis
post 16 Jan 2009, 20:31
Post #851

Membru autentic

@2dor

concurenta e si in state cand firme ca gm sau chrysler primesc pomeni de miliarde de dolari? Concurenta e si in suedia unde se intampla la fel? Sau poate in germania unde opel o sa ia si el pomeni fara numar, fara numar?

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
andu911
post 16 Jan 2009, 21:37
Post #852

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Si cand o sa ii scoata de pe piata, o sa murim toti de foame.
Doar un pic au scazut vanzarile si exporturile din Romania, ca euro deja a ajuns la 4,3 lei...
Iar voi vorbiti de scos companii si fabrici de pe piata, ca despre niste fleacuri.

E cineva aici care cunoaste economie ? Vorbesc la modul serios, nu sunt ironic.

--------------------
- - -
+
Alexu7
post 16 Jan 2009, 21:55
Post #853

zân

From: Europa

unii invata acum tongue.gif
ce spui tu e corect, export mic, intra putini euro in tara, putini pe piata, cerere mare.
capsunarii, cand au venit in iarna au adus cu ei ceva, ceva insa prea putin fata de alta data cand inundau piata de valuta.

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
Cocojambo
post 16 Jan 2009, 21:59
Post #854

Membru autentic

Are cineva curaj sa calculeze ce ar insemna pt Romania inca cel putin 100.000 de someri in plus pe langa cei actuali + o scadere a Pib-ului cu sa zicem minim un 4-5% daca s-ar inchide Dacia si furnizorii/dealerii ei, macar asa pt 12 luni?

Ca sa nu mai zic ce ar fi daca si Ford ar bate in retragere.....

Are cineva curaj? asa de curiozitate macar.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
Alexu7
post 16 Jan 2009, 22:05
Post #855

zân

Ford, tocmai si-a suplimentat capitalul cu inca vreo 100 de milioane, nu pleaca nicaieri Ford cool.gif

--------------------
+
akileon
post 16 Jan 2009, 23:08
Post #856

Membru autentic

From: Finland

avand in vedere ca guvernul discuta scoaterea taxei se pare ca nu ii intereseaza de lipsa celor 5% din pib , de concedierea celor 100.000 oameni si cheltuielile ce vin dupa , gen somaj etc

andu : o ajuta mai mult taxa scoasa?

This post has been edited by akileon: 16 Jan 2009, 23:44

--------------------
Honda Accord 2009 2.0 i-vtec 156 cai
+
andu911
post 16 Jan 2009, 23:12
Post #857

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

am explicat in pagina trecuta ... ca taxa asta nu prea ajuta uzina Dacia...

--------------------
- - -
+
Alexu7
post 17 Jan 2009, 10:18
Post #858

zân

QUOTE(akileon @ 16 Jan 2009, 23:08)
100.000 oameni si cheltuielile ce vin dupa , gen somaj etc

*

pe astia ii rezolva Baselu usor, le da tuturor posturi de maturatori, astia refuza toti, ca romanu e demn si astfel se ling pe portofel de indemnizatia de somaj ph34r.gif

--------------------
+
OAP
post 17 Jan 2009, 10:21
Post #859

Membru autentic

Se pare ca vor sa introduca o taxa de poluare anuala, functie de nivelul de poluare al masinii....cred ca r fii mai corect asa cu toate ca ne afecteaza pe toti

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Alexu7
post 17 Jan 2009, 10:25
Post #860

zân

astfel ar duce la bun sfarsit si eliminarea berlinelor pana in 2011 sau cat era dry.gif

--------------------
+
OAP
post 17 Jan 2009, 11:00
Post #861

Membru autentic

berlina ca berlina, da ieri pe Magheru eram in spatele unui Aro de la politia militara si am crezut ca ma axfixiez...apoi degeaba am dat pe recirculare ca tot a trebuit sa deschid geamurile

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
argon
post 17 Jan 2009, 11:36
Post #862

Mesaj semiautomat

sa bage taxa de poluare in combustibili, ar fi cel mai corect, atata timp cat se arde combustibil se polueaza, poate sa fie si euro5, de ce sa plateasca un pensionar cu o Dacie non euro care face 1000 km/an mai mult ca unu' cu euro 4, eventual diesel, fumalau la greu care face 30 000 pe an...oare care polueaza mai mult? oricum poluarea nu intereseaza si nu a interesat niciodata pe nimeni, ii intereseaza cum sa ciupeasca la buget mai mult.

--------------------
+
SiloS
post 17 Jan 2009, 11:59
Post #863

Gangester

From: Buzau

Benzina si-asa e foarte scumpa...

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
+
sorin1983
post 17 Jan 2009, 12:39
Post #864

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

QUOTE(andu911 @ 16 Jan 2009, 21:37)
Doar un pic au scazut vanzarile si exporturile din Romania, ca euro deja a ajuns la 4,3 lei...
Iar voi vorbiti de scos companii si fabrici de pe piata, ca despre niste fleacuri.

*

dar cand s-au inchis zeci de fabrici de alimente, de haine, de diverse produse unde era guvernul? acolo nu au ramas muritori de foame(prin diverse orase mai mari si mai mici ca in general in astea mici e o problema cand se inchide o fabrica).ce mai exportam noi? ca in afara de mall-uri nu mai e nimic... totul se importa! atunci vina cui e? noi nu am stiut sa facem nimic? a mea ca nu ma doare de dacia? ce pe dacia a durut-o de mine cand a dat faliment firma la care lucram? eu vreau sa imi iau masina SH si vreau sa platesc o taxa reala.. si se va ajunge si la aceasta taxa pentru ca deja o dau in barci astia... ori motiv de la UE ori ca nu mai intra nici un euras la visterie...

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
daciafan
post 17 Jan 2009, 12:44
Post #865

/

QUOTE(MihaiGSm @ 16 Jan 2009, 08:58)
In opinia mea trebuie sa se lucreze la stoparea coruptiei in cazul verificarilor oricarui tip de masina, fie adus din afara, fie din tara de la noi. Daia sunt pline strazile de harburi din vest aduse de samsari care dau spaga la verificare si RAR. In schimb guvernul nu face nimic ca sa stopeze coruptia ci promulga legi si taxe peste taxe. Asta e diferenta intre noi si tarile din vest.
*

acesta este singurul mesaj demn de luat in seama[SIZE=7]

--------------------
/ / /
+
cristio_79
post 17 Jan 2009, 12:45
Post #866

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(OAP @ 17 Jan 2009, 11:21)
Se pare ca vor sa introduca o taxa de poluare anuala, functie de nivelul de poluare al masinii....cred ca r fii mai corect asa cu toate ca ne afecteaza pe toti
*

Mie nu mi se pare corect. Daca sunt unii care merg foarte putin, pana in 10.000 de km pe an, trebuie sa scoata bani aiurea din buzunar pentru inca o taxa obligatorie. Asta pe langa RCA-urile care s-au scumpit in nesimtire si pe langa impozite.
Nici in pretul combustibililor nu cred ca ar fi o solutie, mai ales ca jumatate din pretul acestora se duce tot la stat. Daca nu ma insel, si taxa de drum a ramas inclusa in pretul acestora, dar se plateste si separat (cine o plateste).

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
daciafan
post 17 Jan 2009, 12:48
Post #867

/

QUOTE(argon @ 16 Jan 2009, 09:17)
*

i-au invatat cu mila si cu tot felul de taxe protectioniste iar acum cand a venit momentul intarcarii si-au dat seama ca bastardul e cu sechele

17 Jan 2009, 12:49:
QUOTE(andu911 @ 16 Jan 2009, 21:37)

*

nu nu e nimeni. noroc cu tine

This post has been edited by daciafan: 17 Jan 2009, 12:49

--------------------
/ / /
+
sorin1983
post 17 Jan 2009, 12:51
Post #868

Membru autentic

From: Bucuresti-Rahova

eu de abia astept sa mor de foame... noroc cu dacia ca altfel cine stie de ce muream.

--------------------
Renault Megane1- -Sisteme electronice de securitate
"Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
+
TAW
post 17 Jan 2009, 12:52
Post #869

membru asociatiarenault

From: Bacau

QUOTE(daciafan @ 17 Jan 2009, 12:44)
acesta este singurul mesaj demn de luat in seama[SIZE=7]
*

Corect. Asa ar aparea o selectie a vehiculelor in stare tehica buna care din pacate la noi sunt extrem de multe... ITP-ul efectuat drastic, dar si controalele in trafic pentru depistarea "gunoaielor", nou aduse sau indigenizate mai demult! Plus o verificare atenta si amanuntita in momentul eliberarii CIV-ului, si respingerea masinilor necorespunzatoare...la urma urmei, sunt nenumarate cazuri de masini care nu ar trebui sa circule chiar daca nu sunt foarte poluante (E3, E4), avand multe problme tehnice.
Dar din pacate la noi, acest lucru e o utopie, din motivele pe care le stim cu totii...tongue.gif

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
aliuta2000
post 17 Jan 2009, 12:58
Post #870

Membru autentic

QUOTE(OAP @ 17 Jan 2009, 11:21)
*

Asa ar fi normal sa fie , si asa s-ar elimina din start masinile care au euro2-3, pt ca ar trebui saplateasca taxe an de an mari+ masinile care nu trec ITP care trebuie sa fie stric si corect efectuat .
Cat despre : "de ce sa protejam industria auto ...????" pentru simplu fapt ca pe orizontala ei au (FORD+DACIA) au in jur de 4-500 000 de angajati in romania .
De calculat cam cat reprezinta asta prin PIB, printre nr de muncitori activi din romania , si cam cum ar afecta falimentarea totala a acestor companii, va las pe voi cei care vreit sa calc .
zic ca aportul acestor 2 companii sunt majore , acum cand """ALESII nostri cheltuie mult mai mult decat intra in visteria statului""" e imperativ necesar sa ramana activ in Romania

S-aude un zvon , cum ca Renault cica ar vinde Dacia la chinezi!!! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif atunci putem sa zicem ca sunt o mana de chinezi mici??? radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

This post has been edited by aliuta2000: 17 Jan 2009, 13:00

--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
+
39 Pages « < 27 28 29 30 31 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th June 2025 - 17:55
Forum Renault