Taxa auto
![]() ![]() ![]() |
Taxa auto
ionut.tanase |
![]()
|
||
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
|
||
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu ma arunc la nimic, ma intriga faza 'luati voi logan ca industria trebuie sustinuta, ca eu stau bine in Focusul meu SH de 6 ani'.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Pai ia-ti si tu Focus de 6 ani ... dar din Romania. De ce e musai sa il iei din Germania?
|
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
MihaiGSm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 9 October 08 From: Bucuresti ![]() |
In opinia mea trebuie sa se lucreze la stoparea coruptiei in cazul verificarilor oricarui tip de masina, fie adus din afara, fie din tara de la noi. Daia sunt pline strazile de harburi din vest aduse de samsari care dau spaga la verificare si RAR. In schimb guvernul nu face nimic ca sa stopeze coruptia ci promulga legi si taxe peste taxe. Asta e diferenta intre noi si tarile din vest.
|
--------------------
BMW
E91
2011 EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v Dacia Logan 1.2 16 v |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce importanta are pentru industria romaneasca(care trebuie sustinuta) de unde imi iau eu Fordul? din contra, cu taxa mica cum era(ca acum e exagerata) ajut aceasta tara, pentru ca dau bani la buget, bani din care se finanteaza rogramul rabla.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
MihaiGSm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 9 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Asa este, sustin ideea.
|
--------------------
BMW
E91
2011 EX: Dacia Logan Laureate 1.5DCI, 2007
Opel corsa C 1.2 16 v Dacia Logan 1.2 16 v |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai spus si o spun si eu pentru ca asa este. Unii nu vor sau chiar nu inteleg ca de fapt taxa de prima inmatriculare nu este pentru protejarea mediului ci pentru protejarea vanzarilor de masini noi, indiferent de marca. Si pentru aia care sustin ca romanul viseaza doar Passat si BMW, asta e din auzite baieti. Hai lasati-o moarta ca macane. Deci ideea e ca pot sa imi iau o masina second-hand de prin 2002-2004 sa spunem care oricum e impecabila. Evident e vorba de masini normale, o Skoda Octavia, un Ford Focus sau Mondeo, un VW Golf sau Passat, un Megane sau o Laguna, un Citroen C4, etc. Deja asta cu domne romanul vrea BMW si Mercedes CAZAN de prin 1900 toamna e trecuta. Nu comparati tot felul de interlopi si dubiosi care viseaza la BMW, Audi si Mercedes, cu oamenii de rand. Visati cazane fara sa fi vazut o masina din 2003 adusa din afara cum arata. Solenza mea din 2004 arata perfect cand am dat-o in 2007. Deci astazi arata la fel ca aveam grija de ea. Deci se poate ca o masina din 2004 ROMANEASCA sa arate bine, de ce nu se poate sa arate bine si o masina NEMTEASCA, FRANTUZEASCA sau CEHEASCA? Repet cine tot sustine taxa asta ori e orb ori nu vrea sa vada adevarul. Ideea e clara sunt de acord cu o taxa la masinile vechi, care inseamna de la EURO 3 in jos, dar la EURO 4 care e standardul actual si a fost introdus in 2000 parca sau 1999, de ce sa fie taxa? Ca vor ei sa vanda masini noi? E bine mie nu imi convine sa imi iau masina noua, am mai spus, am una noua iar masinile viitoare nu vor mai fi noi in vecii vecilor. La o masina noua nu ai nici un avantaj ca ai garantie atat timp cat traiesti in Romania. Cand o sa avem service-uri ca in Vest, adica niciodata, atunci o sa merite sa cumperi masina noua.
Iar cu Dacia, sa ne lase, cand o sa vedem reduceri reale si calitate mai buna atunci o sa merite. Protejarea unei industrii nu se face din mila, atat timp cat exista calitate si oferta buna nu contesta nimeni sa iti iei acel lucru. Adica inseamna ca daca Nokia face telefoane la noi, trebuie sa ne luam acele telefoane ca sa aiba din ce trai romanii aia, cu toate ca sa spunem calitatea e varza? Adica sa imi iau Nokia nou decat un Nokia second-hand sau un Sony-Ericsson numai ca sa traiasca si aia? Asta cu toate ca telefonul facut la noi se inchide singur, e din plastic infect si nu merg tastele decat cand vor ele? Deci sa las de la mine ca sa traiasca aia nu? This post has been edited by 2dor: 16 Jan 2009, 09:21 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Jan 2009, 10:17) Ori depinde direct sau indirect de activitatea uzinei Dacia, si e de inteles, li se ia pita de la gura, nu-i placut. Da Argon, e trist ca s-a ajuns aici, dar din pacate asa e in Romania, e ca si cu bananele si alte fructe din piata. Se inegresc bananele alea se fac de ti-e scarba de ele si pretul nu l-ar cobori. Si e doar un exemplu trist dar asta exista peste tot, stau cu produsele si le tin, iar numai cand arata jalnic le scad pretul nitel. E bine aceasta criza mondiala a ajuns si la noi incet incet si toti romanii astia de habar nu au sa faca afaceri si viseaza doar imbogatire cu super preturi, or sa aiba de ales, dau faliment, sau fac oferte. Poate in felul acesta invatam si noi romanii ca nu se fac afaceri doar cu japca. Iar termenul corect este CONCURENTA, cand nu or sa mai fie protejati de stat si de alte taxe si impozite, acesti jepcari, or sa realizeze ca din pacate CONCURENTA ii poate scoate de tot de pe piata. This post has been edited by 2dor: 16 Jan 2009, 09:29 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
QUOTE(ionut.tanase @ 16 Jan 2009, 08:56) Am fost exact in situatia de a da 6000 Euro pe un focus 1.6 16v la care i trebuia facuta distributia cel putin (da cum zornaia tot pe el cred ca mai multe)! Noroc ca mi-a dat cel de sus amici care m-au adus cu picioarele pe pamant! |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
- MS-08-?MS Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
@2dor
concurenta e si in state cand firme ca gm sau chrysler primesc pomeni de miliarde de dolari? Concurenta e si in suedia unde se intampla la fel? Sau poate in germania unde opel o sa ia si el pomeni fara numar, fara numar? |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Si cand o sa ii scoata de pe piata, o sa murim toti de foame.
Doar un pic au scazut vanzarile si exporturile din Romania, ca euro deja a ajuns la 4,3 lei... Iar voi vorbiti de scos companii si fabrici de pe piata, ca despre niste fleacuri. E cineva aici care cunoaste economie ? Vorbesc la modul serios, nu sunt ironic. |
--------------------
-
-
-
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
unii invata acum
![]() ce spui tu e corect, export mic, intra putini euro in tara, putini pe piata, cerere mare. capsunarii, cand au venit in iarna au adus cu ei ceva, ceva insa prea putin fata de alta data cand inundau piata de valuta. |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Are cineva curaj sa calculeze ce ar insemna pt Romania inca cel putin 100.000 de someri in plus pe langa cei actuali + o scadere a Pib-ului cu sa zicem minim un 4-5% daca s-ar inchide Dacia si furnizorii/dealerii ei, macar asa pt 12 luni?
Ca sa nu mai zic ce ar fi daca si Ford ar bate in retragere..... Are cineva curaj? asa de curiozitate macar. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
Ford, tocmai si-a suplimentat capitalul cu inca vreo 100 de milioane, nu pleaca nicaieri Ford
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
akileon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 903 Joined: 6 March 06 From: Finland ![]() |
avand in vedere ca guvernul discuta scoaterea taxei se pare ca nu ii intereseaza de lipsa celor 5% din pib , de concedierea celor 100.000 oameni si cheltuielile ce vin dupa , gen somaj etc
andu : o ajuta mai mult taxa scoasa? This post has been edited by akileon: 16 Jan 2009, 23:44 |
--------------------
Honda
Accord
2009 2.0 i-vtec 156 cai
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
am explicat in pagina trecuta ... ca taxa asta nu prea ajuta uzina Dacia...
|
--------------------
-
-
-
|
|
Alexu7 |
![]()
|
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca vor sa introduca o taxa de poluare anuala, functie de nivelul de poluare al masinii....cred ca r fii mai corect asa cu toate ca ne afecteaza pe toti
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Alexu7 |
![]()
|
astfel ar duce la bun sfarsit si eliminarea berlinelor pana in 2011 sau cat era
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
berlina ca berlina, da ieri pe Magheru eram in spatele unui Aro de la politia militara si am crezut ca ma axfixiez...apoi degeaba am dat pe recirculare ca tot a trebuit sa deschid geamurile
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
sa bage taxa de poluare in combustibili, ar fi cel mai corect, atata timp cat se arde combustibil se polueaza, poate sa fie si euro5, de ce sa plateasca un pensionar cu o Dacie non euro care face 1000 km/an mai mult ca unu' cu euro 4, eventual diesel, fumalau la greu care face 30 000 pe an...oare care polueaza mai mult? oricum poluarea nu intereseaza si nu a interesat niciodata pe nimeni, ii intereseaza cum sa ciupeasca la buget mai mult.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.294 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Benzina si-asa e foarte scumpa...
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(andu911 @ 16 Jan 2009, 21:37) Si cand o sa ii scoata de pe piata, o sa murim toti de foame. Doar un pic au scazut vanzarile si exporturile din Romania, ca euro deja a ajuns la 4,3 lei... Iar voi vorbiti de scos companii si fabrici de pe piata, ca despre niste fleacuri. E cineva aici care cunoaste economie ? Vorbesc la modul serios, nu sunt ironic. dar cand s-au inchis zeci de fabrici de alimente, de haine, de diverse produse unde era guvernul? acolo nu au ramas muritori de foame(prin diverse orase mai mari si mai mici ca in general in astea mici e o problema cand se inchide o fabrica).ce mai exportam noi? ca in afara de mall-uri nu mai e nimic... totul se importa! atunci vina cui e? noi nu am stiut sa facem nimic? a mea ca nu ma doare de dacia? ce pe dacia a durut-o de mine cand a dat faliment firma la care lucram? eu vreau sa imi iau masina SH si vreau sa platesc o taxa reala.. si se va ajunge si la aceasta taxa pentru ca deja o dau in barci astia... ori motiv de la UE ori ca nu mai intra nici un euras la visterie... |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
QUOTE(MihaiGSm @ 16 Jan 2009, 08:58) In opinia mea trebuie sa se lucreze la stoparea coruptiei in cazul verificarilor oricarui tip de masina, fie adus din afara, fie din tara de la noi. Daia sunt pline strazile de harburi din vest aduse de samsari care dau spaga la verificare si RAR. In schimb guvernul nu face nimic ca sa stopeze coruptia ci promulga legi si taxe peste taxe. Asta e diferenta intre noi si tarile din vest. acesta este singurul mesaj demn de luat in seama[SIZE=7] |
--------------------
/
/
/
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(OAP @ 17 Jan 2009, 11:21) Se pare ca vor sa introduca o taxa de poluare anuala, functie de nivelul de poluare al masinii....cred ca r fii mai corect asa cu toate ca ne afecteaza pe toti Mie nu mi se pare corect. Daca sunt unii care merg foarte putin, pana in 10.000 de km pe an, trebuie sa scoata bani aiurea din buzunar pentru inca o taxa obligatorie. Asta pe langa RCA-urile care s-au scumpit in nesimtire si pe langa impozite. Nici in pretul combustibililor nu cred ca ar fi o solutie, mai ales ca jumatate din pretul acestora se duce tot la stat. Daca nu ma insel, si taxa de drum a ramas inclusa in pretul acestora, dar se plateste si separat (cine o plateste). |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 16 Jan 2009, 09:17) Ori depinde direct sau indirect de activitatea uzinei Dacia, si e de inteles, li se ia pita de la gura, nu-i placut. i-au invatat cu mila si cu tot felul de taxe protectioniste iar acum cand a venit momentul intarcarii si-au dat seama ca bastardul e cu sechele 17 Jan 2009, 12:49: QUOTE(andu911 @ 16 Jan 2009, 21:37) Si cand o sa ii scoata de pe piata, o sa murim toti de foame. Doar un pic au scazut vanzarile si exporturile din Romania, ca euro deja a ajuns la 4,3 lei... Iar voi vorbiti de scos companii si fabrici de pe piata, ca despre niste fleacuri. E cineva aici care cunoaste economie ? Vorbesc la modul serios, nu sunt ironic. nu nu e nimeni. noroc cu tine This post has been edited by daciafan: 17 Jan 2009, 12:49 |
--------------------
/
/
/
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu de abia astept sa mor de foame... noroc cu dacia ca altfel cine stie de ce muream.
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(daciafan @ 17 Jan 2009, 12:44) Corect. Asa ar aparea o selectie a vehiculelor in stare tehica buna care din pacate la noi sunt extrem de multe... ITP-ul efectuat drastic, dar si controalele in trafic pentru depistarea "gunoaielor", nou aduse sau indigenizate mai demult! Plus o verificare atenta si amanuntita in momentul eliberarii CIV-ului, si respingerea masinilor necorespunzatoare...la urma urmei, sunt nenumarate cazuri de masini care nu ar trebui sa circule chiar daca nu sunt foarte poluante (E3, E4), avand multe problme tehnice. Dar din pacate la noi, acest lucru e o utopie, din motivele pe care le stim cu totii... ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
aliuta2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 17 April 07 ![]() |
QUOTE(OAP @ 17 Jan 2009, 11:21) Se pare ca vor sa introduca o taxa de poluare anuala, functie de nivelul de poluare al masinii....cred ca r fii mai corect asa cu toate ca ne afecteaza pe toti Asa ar fi normal sa fie , si asa s-ar elimina din start masinile care au euro2-3, pt ca ar trebui saplateasca taxe an de an mari+ masinile care nu trec ITP care trebuie sa fie stric si corect efectuat . Cat despre : "de ce sa protejam industria auto ...????" pentru simplu fapt ca pe orizontala ei au (FORD+DACIA) au in jur de 4-500 000 de angajati in romania . De calculat cam cat reprezinta asta prin PIB, printre nr de muncitori activi din romania , si cam cum ar afecta falimentarea totala a acestor companii, va las pe voi cei care vreit sa calc . zic ca aportul acestor 2 companii sunt majore , acum cand """ALESII nostri cheltuie mult mai mult decat intra in visteria statului""" e imperativ necesar sa ramana activ in Romania S-aude un zvon , cum ca Renault cica ar vinde Dacia la chinezi!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by aliuta2000: 17 Jan 2009, 13:00 |
--------------------
Renault
-Megane 3
2014
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th June 2025 - 17:55 |