aerisitoare calorifer, sfaturi
![]() ![]() ![]() |
aerisitoare calorifer, sfaturi
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) Imag001.jpg ( Size: 200.27k ) Number of downloads: 3454 Imag002.jpg ( Size: 248.09k ) Number of downloads: 3668 |
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Cel rosu este special pentru evacuare apa (cand doresti sa golesti centrala eventual sau cand trece de 2 bari presiunea) iar cel de sus este pentru aerisire si in general aerisirea se face cu o surubelnita dreapta deoarece in cap are un surub, in poza ta nu se vede prea bine dar ar trebui sa arate ceva de genul asta http://www.termofarc.ro/Imagini/e_termice/...S/aerisitor.jpg. Slabesti putin surubul si lasi aerul sa iasa, cand incepe sa curga apa il strangi bine la loc. Sunt si cele automate care scot decat aer si sunt foarte utile si arata cam asa http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...m%3D1%26hl%3Dro
This post has been edited by ceribros: 11 Sep 2008, 11:58 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
nu ai inteles.
in ambele poze e cate 1 calorifer. ala rosu e fluturele de la intrarea in calorifer, si l-am folosit doar ca reper pt poze. pt aerisit am invartat doar de "tuturoiul" ala mic al fiecarui aerisitor, nu are locas de surubelnita sau altceva! sa revin la problema: trebuie schimbat?cel de langa robinetul rosu a functionat corect? This post has been edited by horsewhisperer27: 11 Sep 2008, 12:37 |
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
io te sfatuiesc sa chemi un instalator, nu am inteles cum e configuratia la tine, n-am inteles daca ai centrala sau e instalatie comuna mai multor locatari, daca aerisitorul 2 e pus pe teava si atunci de unde vine teava aia etc. eu imi fac singur lucrarile de adaugare calorifere / golire / umplere / aerisire instalatie da' din ce-ai zis aici n-am inteles nimic, cu atat mai mult cu cat ceribros ti-a dat niste sfaturi pertinente.
aerul se strange SUS. tu ai un aerisitor JOS, nu inteleg de ce nici sa ma tai .. This post has been edited by hash: 11 Sep 2008, 13:01 |
--------------------
-
-
-
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
doamne!poate e si vina mea:
pozele sunt rasucite, DAR, in fioecare poza este aerisitorul cate unui calorifer! fiecare aerisitor este la partea de sus a caloriferului corespunzator, la partea opusa celei prin care vin/pleaca alimentarea si evacuarea! nu am centrala, nu conteaza cum sunt alimentate caloriferele, problema era functionarea aerisitoarelor: unul a lasat sa iasa niste aer, celalalt NIMIC!!! schimb vreunul?le schimb pe altele? pozele sunt puse numai ca sa vedeti cum arata respectivele AERISTOARE! acum imi poti da un sfat? colegu de sus nu a inteles nici el, ce se vede rosu in poza e robinetul pus pe alimentatarea caloriferului, dar poza fiind in picioare seamana cu altceva! am fost oare mai clar? nu chem instalator doar ca sa demonteze amaratu de surub sa puna altul, nu? |
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Daca zici ca nu ai centrala lasa-le asa ca nu ai apa in istalatie inca si deci nu are cum sa iasa, abia de cand se raceste vremea iti vine apa in calorifere cand se da drumu la caldura. Atunci se face presiune in ele si deci si aer/apa, numai atunci poti sa le aerisesti.
This post has been edited by ceribros: 12 Sep 2008, 07:41 |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
da sefu, sa traiti, e logic!
doar ca anu trecut nu au mers ca lumea, si anu asta voiam sa le schimb din timp. dupa ce apa sub presiune a intrat in calorifere, si pe jumatate(in cazu in care nu-s aerisite ca lumea), nu mai demintez eu aerisitoarele, ca fac arteziana in casa! ma poti lamuri daca vreunul din cele 2 e facut sa lase sa iasa doar aer si apa nu?(ca asa a facut): CEL din poza in care apare si robinetul rosu! si daca celalalt a fost normal sa nu zica nimic? |
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
NU !
E doar un robinet mai mic ! Iese si aer si apa ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
hash |
![]()
|
La bloc tot asa nu-mi mergea un calorifer desi era spalat; intr-o vara mi-am facut curaj am dat caloriferul jos si am desfundat teava lunga de 1.5m care mergea la coloana (returul). Am desfundat-o cu sarpele de desfundat chiuveta ca era plina toata de nisip. Eu stateam la 3 din 4. Caloriferul de-abia se incalzea, in conditiile in care coloana era fierbinte.
Nu stiu care e problema la tine dar nu e normal ca dintr-un aerisitor sa nu iasa nimic! Daca nu aer, atunci iese apa. E din-ala cu ventil ca la masina? Sau are un loc pentru surubelnita? Ai putea sa pozezi si de sus? Si mai clar? This post has been edited by hash: 13 Sep 2008, 15:08 |
--------------------
-
-
-
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Hash , pe timp de vara instalatiile de caltura de la RADET se GOLESC !
De ce ? Pentru ca tu nu ai posibilitatea de a-ti spala/schimba caloriferul daca ai presiune in instalatie ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
uite o poza mai buna cu aerisitorul din care NU A IESIT NIMIC!
se desface doar putin, si cu mana , partea aia de plastic alb! doar ca ...nu s-a intamplat nimic la manevra asta(anul trecut)! Attached thumbnail(s) Imag001.jpg ( Size: 232.5k ) Number of downloads: 3381 |
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Foloseste si tu functia "macro" sa intelegem ceva
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Cred ca e infundat, oricum mai bine le schimbi...e foarte usor de facut asta. Iti trebuie doar o cheie potrivita,( aerisitorul are o garnitura de cauciuc care realizeaza etansarea) ,dureaza maxim un minut fiecare si costa cam 4 , 5 ron...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
cu siguranta e infundat ... mai ales daca zici ca n-ai centrala ... instalatia comuna e asa cum e ... oriunde in tara ... si dupa cum arata aerisitorul e unul de cativa lei... deci sa nu te astepti sa functioneze de mai multi lei ... si la ambele modele de aerisitoare va iesi aer (daca este si trebuie sa fie) si apoi apa ... daca nu vrei/nu poti sa-l schimbi acum merge sa faci aerisirea la calorifer pe la olandez ... desfaci usor cu o cheie(nu-mi aduc aminte acum marimea), dar nu de tot daca nu vrei sa faci acvariu din apartament - atat doar cat sa iasa aerul, apoi strangi inapoi si merge pana la primavara cand o sa goleasca instalatia ....
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
ok, am sa schimb jucarelele.as fi luat de mai multi lei, dar caloriferele erau cumparate de la romstal, impreuna cu astea, de mai multi ani!asa ca le-am folosit!
dar cum se explica ca celalalt si-a facut totusi treaba, lasand sa iasa o portie serioasa de aer, apoi s-a oprit?imi amintesc foarte exact!! (si oare cum au putut fi infundate de noi?) |
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
mizerie pe tzevi
![]() |
-------------------- |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
care mizerie daca au fo noi si nu au zis nici "fas" macar?
e vreo diferenta intre aerisitoru cu mustiuc de plastic si cel cu mustiuc de metal? de care e mai bun?de care iau?le iau toate la fel? |
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Smiley @ 15 Sep 2008, 07:16) QUOTE(horsewhisperer27 @ 15 Sep 2008, 10:54) pe tevile care vin de la vecinul de exemplu ... ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
argoane, bine ca dai quote la postu din 11, si nu te uiti ca tocmai intrebasem DE CARE anume sa iau...ceea ce presupune ca le schimb, si ca ai postat....no comment!
cine face zgomotul? |
|
|
ceribros |
![]()
|
Aici e cam simplu, il desfaci pe ala care il ai si te duci cu el la magazini si zici ca vrei si tu unu ca asta
![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
|
|
Cipiotul |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
asta am si facut, le-am si montat.
luat de la romstal, ceva sub 20 roni bucata.toate au mustiucu de metal, nu de plastic. as fi dat si mai mult, numa sa fiu sigur ca o sa mearga.se pot testa cumva dinainte? 2 angajati diferiti mi-au zis ca lasa sa treaca numai aer, NU si apa! |
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Romstal sunt niste escroci, lucreaza mai mult cu institutiile de stat, primarii, scoli, samd, pe aranjamente si bani publici, ca nu conteaza ca se plateste dublu pe acelasi produs. Daca aerisitorul a costat sub 20 ron la Romstal e o mizerie de 5-10 ron in alt magazin decent. Apropos, adaosul comercial la ei este intre 50 si 600%.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
de obicei au o supapa(valva) mai smechera care functioneaza pe principiul diferentei de densitate aer/lichid, si ma refer la cele automate(de care nu te atingi), la astea ieftine si manuale probabil e la fel, asta in cazul in care functioneaza, si nu e blocata pe inchis.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, dar aici e vorba de un aerisitor manual, din cate observ, nu de un ventil de aerisire automat de coloana.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
eu cred ca e o tentativa de aerisitor semiautomat, adica desfaci capacul ala cu mana, iese aerul si teoretic se opreste cand vine apa. Nefiind prea performant, ventilul ala nu tine 24/7, etansarea facand-o tot capacul ala manual.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 16 Sep 2008, 11:10) Curios as fi de principiul de lucru.... Ca au aerisitoare alea? Sita cu gauri mai mici decat molecula apei? nu am nici o idee, da ce pot spune sigur este ca anu trecut, aerisitorul din poya din primul post *anume poya in care apare si un robinet rosu*, a lasat inutial sa fasaie niste aer, apoi s-a oprit. oricum, l-am schimbat si pe ala, chiar sunt curios ce iese.nu mi-a yis nimeni daca as putea sa le verific cumva inainte sa se incarce instalatiile. argoane, cunosc povestea si parerea multora despre sus numita firma.da avand-o aproape, am preferat sa iau de acolo , m-am gandit ca oricat nu au cum sa fie mai proaste ca alea din piata,si recunosc ca nu ma pricepeam sa fac diferenta fata de unele mai proaste. |
|
|
hash |
![]()
|
nu ai cum sa le verifici inainte. de regula inainte aia de la CET (Radet) umplu instalatia cu apa rece, si-o sa vezi daca picura. in teorie, daca le lasi deschise, ar trebui sa le auzi cum suiera cand baga aia apa.
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 19:44 |