Mufa Alimentare Dell
![]() ![]() ![]() |
Mufa Alimentare Dell
Executron |
![]()
|
||
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si in ce lege zice 30 de zile?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
NU exista o asemenea lege !
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(klaus @ 13 Sep 2008, 22:09) QUOTE(klaus @ 13 Sep 2008, 23:46) QUOTE(Jack Daniel's @ 13 Sep 2008, 23:55) http://www.anpcnet.ro/ are o lista cu legi unde daca aveti timp si chef gasiti scrise negru pe alb termenele si conditiile de returnare ale produselor. E cam stufoasa lectura, recunosc, dar eu am trecut prin astea si stiu ce zic. Alea 48 de ore sunt "aruncate" de vanzator din simplul motiv ca daca intarzi mai mult e posibil sa nu mai gasesti produsul in stocul magazinului si ei ar fi obligati sa "rezolve" prin comenzi mici care nu sunt profitabile. Semnat Stan Patitu' Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Eu stiu de termenul de 10 zile in care poti returna produsele cumparate prin comert la distanta (magazin on-line, comanda telefonica).
Posibilitatea returnarii produselor (fara ca neaparat sa fie defecte) in 48 de ore de la cumparare (cum e la Metro, la Real, la Selgros, etc.) tine de politica magazinului respectiv. Ce stiu ca mai este legiferat este returnarea produselor cu defecte de fabricatie (cumparate direct din magazin), in schimbul altui produs sau al returnarii banilor. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(volint @ 14 Sep 2008, 10:24) http://www.anpcnet.ro/ are o lista cu legi unde daca aveti timp si chef gasiti scrise negru pe alb termenele si conditiile de returnare ale produselor. E cam stufoasa lectura, recunosc, dar eu am trecut prin astea si stiu ce zic. [...] Spor!!.. Imi urezi degeaba spor, ca nu exista acea prevedere in legislatia de comercializare a produselor si serviciilor pe piata, in cea de garantie sau in cea de protectie a consumatorilor. Singurele prevedri sunt in cea mentionata de Serpico, si anume de comercializarea la distanta (magazine on-line). La alea de la care il iei fizic din magazin nu exista astfel de prevederi. Oricat de mult spor asa avea la citit, nu voi gasi asa ceva. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
QUOTE(Serpico @ 14 Sep 2008, 11:27) Eu stiu de termenul de 10 zile in care poti returna produsele cumparate prin comert la distanta (magazin on-line, comanda telefonica). Posibilitatea returnarii produselor (fara ca neaparat sa fie defecte) in 48 de ore de la cumparare (cum e la Metro, la Real, la Selgros, etc.) tine de politica magazinului respectiv. Ce stiu ca mai este legiferat este returnarea produselor cu defecte de fabricatie (cumparate direct din magazin), in schimbul altui produs sau al returnarii banilor. QUOTE(klaus @ 14 Sep 2008, 13:12) Imi urezi degeaba spor, ca nu exista acea prevedere in legislatia de comercializare a produselor si serviciilor pe piata, in cea de garantie sau in cea de protectie a consumatorilor. Singurele prevedri sunt in cea mentionata de Serpico, si anume de comercializarea la distanta (magazine on-line). La alea de la care el iei fizic din magazin nu exista astfel de prevederi. Oricat de mult spor asa avea la citit, nu voi gasi asa ceva. Cum ziceti voi ... ![]() QUOTE(volint @ 14 Sep 2008, 09:24) Si trebuie mult Spor!!.. ca sunt o gramada de modificari si rectificari care acu' vad ca nu mai sunt "linkuite" pe site-ul OPC-ului. Si ca sa fiu sigur, promit ca sun maine dimineata la prima ora la OPC (inca mai am nr "personal" al D-nei de la OPC care m-a consiliat si ajutat in "lupte") si cer detalii despre legea/hotararea/ (sau ce naiba o fi) in care scrie clar despre termenele si conditiile respective. Si cum ziceam mai sus: semneaza Stan Patitu' |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
volint |
![]()
|
Legea care reglementeaza conditiile si termenele este legea 449 din 2003 si in ea zice ca vanzatorul este raspunzator pe toata perioada garantiei (cat o fi ea) de calitatile/defectele sau alte caracteristici ale produsului vandut. Cine are chef s-o caute, o poate gasi la monitorul oficial. Alte surse nu stiu sa fie dar e posibil sa existe legea postata si pe net.
Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
|
|
klaus |
![]()
|
Legea 449/2003 nu are prevederi de obligatie sa-ti dea banii inapoi neconditionat, iar in 10 zile nicidecum (art. 9-14 din Lege). E obligat doar la "inlocuirea sau repararea produsului, in functie de optiunea sa" insa nu se poate cere o masura reparatorie anume daca in aceasta situatie costul ei este disproportionat si nerezonabil fata de cealalata masura reparatorie (adica nu poti cere inlocuirea unui produs de 8000 euro daca reparatia lui ar costa 1000 euro).
Iar rezolutiunea contractului (adica dat banii inapoi) are loc in anumite conditii speciale prevazute de art. 13-14 din Lege. Acum, subiectiv vorbind, astept si eu cu interes o mentionare a legii aleia invocate de tine cu 10 zile... Spor! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
volint |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 12 Sep 2008, 09:59) Broblema Ieri am cumparat un alimnetator auto universal pentru laptoape. Cica suporta si Dell. Cica are si mufa pentru Dell. Cica seamana muuult cu aia de la Dell-ul meu. Cica mufa aia nu vrea sa intre in laptop. Diametrul mufei tata venita cu alimentatorul e cu cca 0.5 mm mai mica. Ce dracu fac? Am nevoie de el, banii nu ii primesc inapoi de la Selgross. Unde as gasi o asemenea mufa? QUOTE(klaus @ 16 Sep 2008, 09:01) Legea 449/2003 nu are prevederi de obligatie sa-ti dea banii inapoi neconditionat, iar in 10 zile nicidecum (art. 9-14 din Lege). E obligat doar la "inlocuirea sau repararea produsului, in functie de optiunea sa" insa nu se poate cere o masura reparatorie anume daca in aceasta situatie costul ei este disproportionat si nerezonabil fata de cealalata masura reparatorie (adica nu poti cere inlocuirea unui produs de 8000 euro daca reparatia lui ar costa 1000 euro). Iar rezolutiunea contractului (adica dat banii inapoi) are loc in anumite conditii speciale prevazute de art. 13-14 din Lege. Acum, subiectiv vorbind, astept si eu cu interes o mentionare a legii aleia invocate de tine cu 10 zile... Spor! 10 zile n-am zis niciodata. 48 de ore am zis insa citeste si de ce am zis 48 de ore!! Si cu asta eu ma dau "lovit", cercetari placute. Spor!!.. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
|
|
klaus |
![]()
|
Pai vezi?
Nu e lege nici de 48 ore, nici de 10 zile, nici de 30, decat aia de vanzare la distanta. Si-mi urai spor la citit. Ce dracu sa citesc, ce stiu deja? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
volint |
![]()
|
QUOTE(volint @ 16 Sep 2008, 22:13) Iar legea v-am oferit-o (ca nr si an) insa dvs nu credeti ca exista legi... Si de citit vad c-ati citit dar nu v-am obligat eu ![]() Pauza ce pleaca Romanii de pe stadion. This post has been edited by volint: 16 Sep 2008, 22:32 |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(volint @ 16 Sep 2008, 23:24) au zis ca e singura aplicabila atunci cand cumperi ceva si nu corespunde cu ce scrie in hartiile insotitoare. Ptiu drace, inseamna ca aia de comercializarea a produselor si serviciilor pe piata si aia de protectie impotriva practicilor ilicite sunt degeaba... Cred ca mai ai de intrebat pe aia de la ANPC, ca au uitat niste legi pe drum... Haide SPOR! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 02:03 |