Spiritul de turma la romani..., De unde vine oare ?
![]() ![]() ![]() |
Spiritul de turma la romani..., De unde vine oare ?
bogdan_90 |
![]()
|
||
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
|
||
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(FLP @ 14 Sep 2008, 19:28) E nevoie de oameni cu sclipiri, nu oameni care sa roada carti... Din ce in ce mai putin in ziua de astazi. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
QUOTE(Andrul @ 14 Sep 2008, 19:43) De-aia tinerii plecati afara cu facultatea facuta in Romania ii invata acolo carte pe nemti, austrieci etc? Dezvolta... Ii invata sa citeasca? Tinerii respectivi sunt oameni care au ca pregatire doar ce au facut in facultate? Sau cumva sunt niste tineri care le-a placut materia si au invatat ei in particular din cursuri pe net si tot asa? Ironick, cam ai dreptate, generatia celor care au crescut cu cheia legata la gat a cam trecut... Ce vine din urma nu stiu in ce masura o sa mai duca greul... Dar genii se gasesc pe ici pe colo, avem si noi pe forum ![]() This post has been edited by FLP: 14 Sep 2008, 19:57 |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ce tineri plecati afara... pe cine sa invete ei ? Vrajeli si povesti despre care noi romanii inca mai credem ca sunt adevarate.
Orice roman care e angajat in alta tara este angajat acolo fiindca este platit mai prost decat unu de-al lor. Apropo de facultati( si eu am), cred ca in Romania o duc mai bine cei fara studii superioare, de fapt studiile (adica doar diplomele) si le-au facut dupa ce au facut bani. Becali e si el student la Biotera... Deci, e om cu facultate, de-aia are atatia bani, nu ? A invatat carte. ![]() This post has been edited by andu911: 15 Sep 2008, 01:18 |
--------------------
-
-
-
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Andu911:
Avem si tineri care sunt plecati afara si care sunt chiar foarte apreciati pentru ca sunt muncitori si inteligenti. Dar majoritatea sunt asa cum ai spus tu. |
--------------------
.
.
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(FLP @ 14 Sep 2008, 19:28) einstein, ai vrea tu sa castigi cat unu care zugraveste apartamente..... Degeaba imi vine einjtein cu Politehnica la Ingineria Mecanica sa munceasca ptr mine. EU sunt constient ca afara de matematica si fizica nu mai stie nimic 1) da, dar nu as vrea sa muncesc ca el. Prefer sa stau 8 ore la calculator decat sa-mi rup carca carand moloz (renovand vreo 3 apartamente am aflat cum e si asta). In plus, nu mai vorbesc de cati bani dau eu la stat si cati nu da ala de zugraveste. 2) Am muncit la patron, pe bani destui, insa nu mai vreau. Al meu macar era economist, insa daca e sa fie unul cu 2 clase mai mult decat trenul, e dureros. 3) Nu am facut ingineria mecanica. 4) Stai linistit, ca stiu eu destule. Adica suficiente cat sa nu ma ia mecanicii la misto prin service. Cat despre scuter.... o remarca aiurea. Nu am colegi de varsta mea care sa-si fi luat masina din banii lor, castigati din munca lor. Vreo 3 si-au luat cu credit pe 5-8 ani. Asa ca la varsta asta nu stiu ce ai putea face ca sa castigi foarte mult (in afara de pus faianta in Spania sau italia). Dar daca pentru tine vehiculul condus de om e masura succesului in viata, sa-ti fie de bine. Pana la urma tot cum zie eu e: ai carte, muncesti la birou pe bani mai multi sau mai putini (la inceput macar). Nu ai carte, nmuncesti cu carca, pe bani multi sau putini, insa mai mereu negri. Si la 40 de ani, cand nu te mai duce carca, ce faci? Te faci patron cu banii stransi pana atunci? Facultatea e drept ca nu te invata tot. Insa diploma aia arata ca totusi esti in stare sa inveti ceva. Masterul inca nu stiu exact ce demonstreaza, dar in anumite profesii un MBA e cam musai. P.S Tu nu ai studii superioare, nu? This post has been edited by einstein1984: 15 Sep 2008, 07:56 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 15 Sep 2008, 08:55) 1) da, dar nu as vrea sa muncesc ca el. Prefer sa stau 8 ore la calculator decat sa-mi rup carca carand moloz Cum era ma bancu' ala cu "laba, talpa, apa"? Ca s-a spart geniu' in ancheta. QUOTE Si la 40 de ani, cand nu te mai duce carca, ce faci? Te faci patron cu banii stransi pana atunci? Ma, da' tu la 40 de ani ce faci? Tot "laba, talpa, apa"? QUOTE Facultatea e drept ca nu te invata tot. Insa diploma aia arata ca totusi esti in stare sa inveti ceva. Masterul inca nu stiu exact ce demonstreaza, dar in anumite profesii un MBA e cam musai. P.S Tu nu ai studii superioare, nu? Nu, genialu-le, facultatea nu te invata nimic! Da, diploma aia, intr-adevar, arata ca esti in stare sa inveti dupa un sistem idiot si lipsit de esenta. Cu alte cuvinte: "Felicitari, ESTI PAPAGALUL PERFECT, ai fost ales sa lucrezi la noi la pravalie din cauza lipsei coloanei vertebrale (stare cu care ai fost obisnuit in facultate)! Te mulezi extraordinar pe cerintele firmei noastre, unde va muncim ca pe sclavi si salariul consta in alune, ca oricum nu sunteti altceva decit niste maimute proaste!". Va rog sa ma scuzati ca si eu am fost in situatia de mai sus. Faptul ca habar n-ai la ce e bun masterul e un QED in cazul de fata! Auzi ma, si daca n-are studii superioare... CE? Eram un copil prost, cu liceul terminat la seral si cu o corigenta pe vara la matematica (in clasa a 13-a) si mictionam pe majoritatea proaspetilor absolventi de ASE. Stiam sa fac facturi, sa scot TVA-ul, bruma de engleza de-o balmajeam la momentul respectiv imi permitea sa ma inteleg f. bine cu partenerii externi, stiam sa ma uit pe un document de transport, (indiferent de care), stiam sa fac operatiuni de import-export, stiam unde sa ma duc dupa avize/aprobari/buletine de analiza/aprobari pentru fractie contingent si multe alte chestii d-astea. Citi dintre absolventii de ASE stiau sa faca toate astea? Vreo 10-15, da' fiecare alta chestie. Inca ceva... jobul pe care-l practic de vreo 12 ani (minus anul de ING) necesita diploma de Inginer-Economist. Ce crezi, am asa ceva? ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Marty @ 15 Sep 2008, 18:20) Cum era ma bancu' ala cu "laba, talpa, apa"? Ca s-a spart geniu' in ancheta. Ma, da' tu la 40 de ani ce faci? Tot "laba, talpa, apa"? Nu, genialu-le, facultatea nu te invata nimic! Da, diploma aia, intr-adevar, arata ca esti in stare sa inveti dupa un sistem idiot si lipsit de esenta. Cu alte cuvinte: "Felicitari, ESTI PAPAGALUL PERFECT, ai fost ales sa lucrezi la noi la pravalie din cauza lipsei coloanei vertebrale (stare cu care ai fost obisnuit in facultate)! Te mulezi extraordinar pe cerintele firmei noastre, unde va muncim ca pe sclavi si salariul consta in alune, ca oricum nu sunteti altceva decit niste maimute proaste!". Va rog sa ma scuzati ca si eu am fost in situatia de mai sus. Faptul ca habar n-ai la ce e bun masterul e un QED in cazul de fata! Auzi ma, si daca n-are studii superioare... CE? Eram un copil prost, cu liceul terminat la seral si cu o corigenta pe vara la matematica (in clasa a 13-a) si mictionam pe majoritatea proaspetilor absolventi de ASE. Stiam sa fac facturi, sa scot TVA-ul, bruma de engleza de-o balmajeam la momentul respectiv imi permitea sa ma inteleg f. bine cu partenerii externi, stiam sa ma uit pe un document de transport, (indiferent de care), stiam sa fac operatiuni de import-export, stiam unde sa ma duc dupa avize/aprobari/buletine de analiza/aprobari pentru fractie contingent si multe alte chestii d-astea. Citi dintre absolventii de ASE stiau sa faca toate astea? Vreo 10-15, da' fiecare alta chestie. Inca ceva... jobul pe care-l practic de vreo 12 ani (minus anul de ING) necesita diploma de Inginer-Economist. Ce crezi, am asa ceva? ![]() nu vreau sa fac pe inteligentul insa chestiile alea pe care le stii tu, cred ca unu mai rasarit de la ase le invata intr-o luna ![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 15 Sep 2008, 08:55) Pana la urma tot cum zie eu e: ai carte, muncesti la birou pe bani mai multi sau mai putini (la inceput macar). Nu ai carte, nmuncesti cu carca, pe bani multi sau putini, insa mai mereu negri. Si la 40 de ani, cand nu te mai duce carca, ce faci? Te faci patron cu banii stransi pana atunci? P.S Tu nu ai studii superioare, nu? Uite ca eu nu am studii superioare...adica fac o facultate nesemnificativa, da' oricum la munca nu stie aproape nimeni ca sunt student. Si nu car moloz. Nici nu pun faianta. Postul pe care sunt ar necesita o diploma de automatica sau informatica pe care niciunul dintre colegii mei nu o are, dar toti ne facem treaba foarte bine. Pentru ca toti am invatat pentru noi si nu ne-au interesat prea mult porcariile care se predau in scoala. As putea povesti destule despre invatamantul superior de stat din Romania, insa sunt convins ca oricine a stat destul intr-o facultate stie lucrurile pe care le stiu si eu...si situatia nu cred ca se va schimba in viitorul apropiat. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Strugurii sunt acrii cand nu poti ajunge la ei.Sistemul e dobitocit daca nu poti intra in el.
Eu pot sa spun ca am muncit de toate ...dar tot cu capul ma descurc cel mai bine .parerea mea! altii..descurcati-va cu ce aveti ! am un prieten care cenzurat babe pe bani ..si asta e o meserie ..chiar foarte banoasa! |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Marty, poate ne explici tu exact cu ce te ajuta masterul (nu la ce ar trebui sa fie bun). Pe mine nu m-a intrebat nimeni pana acum la interviu daca am asa ceva. Desi poate la vreo 30 de an pentru un post de conducere o fi necesar.
Stai tu linsitit, ca tot ce ai descris mai sus facea si o prietena de a mea, absolventa de liceu sanitar si Facultatea de Limbi Straine, deci vreun superman nu esti. Poate ne spui si la cate interviuri ai fost in aia 12 ani si pentru cate joburi ai fost refuzat pentru ca nu ai diploma corespunzatoare. Asta daca tot ai inceput confesiunile. <span class='edit'>16 Sep 2008, 10:05:</span> QUOTE(Sudsemnatu @ 15 Sep 2008, 21:26) N-am diploma? Haha, prosti sunt aia care au muncit sa o obtina, oricum nu ai nevoie de ea. This post has been edited by einstein1984: 16 Sep 2008, 09:08 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.068 Joined: 11 February 04 ![]() |
Scoala nu te invata cum sa te descurci in viata.
Daca acum as fi din nou student as trata cu totul altfel viata si timpul meu. Nu-mi pare rau pt ceea ce am facut, dar acum realizez ca daca ma apucam de munca dupa clasa a 12-a, as fi avut in mod cert alte pretentii de la profesori si asistenti si nu i-as mai fi tratat ca pe Supermani si Satana la un loc. Am facut masteratul la doi ani dupa ce am terminat facultatea si lucram in acel domeniu. Indulgent vorbind, sunt mediocrii, si total nemotivati. Am invatat niste chestii interesante dar una peste alta nu a meritat timpul pierdut, dar am scapat de armata in felul asta. This post has been edited by dizzy: 16 Sep 2008, 10:49 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
bre ainstain...nu vorbeam cu tine ..
![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
'bre' spui la toti nepriceputeanu, lu' ainjtain ii zici domnu' inginer, ca ne suparam altfel!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
FLP |
![]()
|
Acu sunt in curs de finalizare a facultatii einjtein... Fix ioc imi foloseste. Termin informatica. Lucrez in Telecomunicatii. Si nu car cu spatele, stau la birou. Marty a dat`o bine : Unii sunt angajati ptr ca sunt papagalii perfecti....
EX: Tu te lauzi cu 5 ani de politehnica ca nu pot mecanicii sa te ia peste picior in servis. ***text sters de moderator pe motiv de limbaj***... nu in asta sta viata..... This post has been edited by Liviu: 16 Sep 2008, 16:16 |
--------------------
.
.
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(andu911 @ 15 Sep 2008, 03:15) Orice roman care e angajat in alta tara este angajat acolo fiindca este platit mai prost decat unu de-al lor. QUOTE(andu911 @ 15 Sep 2008, 22:56) Pai ce vrei sa comentez la afirmatia aia? Mi-a zis mie cineva ca el are cam de 10-20 de ori cat un localnic salariu, daca nu mai mult. Am vechi cunostiinte care naviga sub diferite pavilioane. Crezi ca au mai putin decat suedejii, nemtii sau olandejii salariu? Exemple sunt cu miile, asa ca n-am de ce sa ma lupt cu autosuficienta de care dai dovada cand spui ca romanii care pleaca afara sunt angajati doar ca sunt mai ieftini ca localnicii. Unii sunt angajati pentru ca sunt calificati si ca e nevoie de ei. This post has been edited by cristianco2002: 16 Sep 2008, 16:09 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
eh...era "bre-ul" ala care indica respect...stiti voi( cand te adresezi persoanelor in varsta)
![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dragi colegi,
haideti sa incercam sa sintetizam un pic topicul de fata - care mie unuia mi se pare interesant. Asadar: initiatorul pare in prima sa postare cumva revoltat(?) sau descumpanit(?) sau poate intrigat (?) de numarul mare al celor care au/vor sa obtina o diploma de master in "ceva" (*). Citeva postari mai apoi aflam ca initiatorul insusi poseda o asemenea diploma (pe care pare insa sa nu pun aprea mult pret). Sigur, suntem datori sa ne intrebam de ce e intrigat/nemultumit initiatorul ca mai multa lumea vrea sa obtina ceva ce el deja are. Chiar - de ce oare? Mai departe, discutia se dezvolta(**) in sensul: degeaba studiezi, nu te alegi cu nimic (sau: te alegi numai cu un brainwashing) si adevarul se afla in "a te descurca". Trebuie sa-i contrazic aici atit pe partizanii "descurcatului" cit si pe partizanii non-studiului, chiar daca experienta personal a cite unuia pare sa le dea dreptate. Despre "descurcat": Singura cale prin care o societate poate sa progreseze in ansamblu si pe termen lung este ca membrii ei sa puna toti (sau in majoritate) umarul si s-o impinga inainte. O societate ai carei membri "se descurca" (dau aici termenului intelesul: isi creaza avantaje prin dezavantajarea celorlalti, ori prin incalcarea - sau evitarea regulilor de convietuire) este sortita sa se polarizeze in "smecheri" si "fraieri", in figuristi si sarantoci. Despre studiat, si despre cit cistiga "ala care pune faianta": mai ales in contextul globalizarii si al tehnologizarii (procese la care asistam, si ale caror efecte le simtim fiecare) cu cit activitatea e mia specializata cu atit (1) persoanele sunt mai greu de inlocuit si (2) activitatea nu poate fi usor transferata in China, in Laos sau unde vreti Dv. Mai mult: preocuparea intensa, de lunga durata, cu studiul genereaza capacitate ampla de intelegere inclusiv in afara specializarii stricte. Amintesc aici celebrele "Noi muncim, noi nu gîndim" si "Moarte intelectualilor!", adresate studentilor (si in general oricui n-avea aspect corect) in 13-14 Iunie 1990. Asta in ce priveste fiecare persoana in sine. Intelegerea interdisciplinara la care m-am referit mai are insa un efect propice pe termen mediu: prin faptul ca se creaza o patura din ce in ce mai numeroasa de persoane capabile sa perceapa nuantele societatii, paturile conducatoare incep sa aiba viata mai grea. Pe romaneste: o populatie care intelege nu-i usor de dus de nas de catre oamenii politici (care sunt, sa ne intelegem, fie cei care detin banii, fie aserviti acestora). Din toate aceste motive avem nevoie de absolventi autentici(***), de calitate. ------------------------- (*) mie unuia titlul de "master" nu-mi spune absolut nimic si eu nu-s de acord cu preluarea maimuteasca a titlurilor saxone (aici: de peste Ocean). Eu cred ca o cultura solida de tip european-continental e mai adecvata structurilor - da, ati ghicit: european-continentale. Dar poate-i numai chestie de denumire. (**) cu foarte putine exceptii (***)absolvent autentic: unul care n-a trecut prin scoala ca sa aiba o diploma, ci unul care pe de o parte stie ce face profesional si pe de alt aparte a dobindit intelegerea mai larga de care spuneam. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@os: Oare doar in facultate/la master se poate invata?
Cu ce e mai bun, de exemplu, in domeniul retelelor un absolvent de informatica sau automatica decat unul care are un ccna/ccnp?! Sau decat unul care nu are nici o diploma dar care a avut curiozitatea si rabdarea sa-si piarda noptile citind documentatii si experimentand?! Nu sustin "descurcaretii", insa nu pot nici sa sustin parerea ca facultatea in sine te invata lucruri utile. Da, facultatea te pune in contact cu oameni care au aceleasi interese ca si tine. Si intradevar in facultate se aduna oamenii care ajung sa fie dezamagiti de cunostintele profesorilor si care incep sa invete impreuna sau unul de la altul. Dar astea nu sunt meritele profesorilor care au ajuns sa predea pentru ca nu sunt destul de buni in domeniul lor. Am cunoscut si profesori geniali, care stiu si sa lucreze si sa predea, dar acestia sunt foarte putini comparativ cu numarul de relicve ramase de prin anii '50 prin facultati. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dom'le,
nu stiu ce-i aia un ccna/ccnp; mai mult: sunt destul de sigur ca multe domenii bine delimitate (aici: retea de tipul XYZ) se pot aduna cunostinte profunde si altfel. Eu sunt insa convins ca anvergura necesara e greu de obtinut altfel decit prin preocupare organizata, intensa, de lunga durata cu TOATE aspectele si interconexiunile unei branse. Sigur ca un inginer constructor nu stie din prima sa puna faianta asa drept ca un faiantar; diferenta este insa ca inginerul o sa se poata "califica" la pus faianta in probabil citeva saptamini; faiantarului ii este muuut mai greu sa - de exemplu - calculeze solicitarile la care e supusa o structura. Ca nu intotdeauna profesorii sunt ce ar trebui sa fie, e adevarat. Improspatarea necesara dureaza insa mult, si-i unul din locurile care n-ar trebui sa poata fi ocupate de "descurcareti". Am zis "n-art trebui" - din pacate probabil ca sunt. Iat ainca un motiv pentru care e nevoie ca "descurcatul" sa nu devina un principiu social asa cum din pacate se-ntimpla in Romania. -------------- Adaug: desigur, societatea are nevoie si de unii si de altii; dar dupa parerea mea aportul unei persoane atit la binele propriu cit si la cel general est ecu atit mai mare cu cit nivelul de instruire creste. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
deconectat |
![]()
|
Domnule Dictator, eu am impresia ca gandim la fel, insa ne exprimam diferit ideile.
LE: CCNP. This post has been edited by deconectat: 16 Sep 2008, 18:05 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 16 Sep 2008, 10:04) Marty, poate ne explici tu exact cu ce te ajuta masterul (nu la ce ar trebui sa fie bun). Bai acesta, n-am mastãru' facut, deci nu-ti pot raspunde. Din punctul meu de vedere, mastãru' i-o frecangeala-n plus, mai stai pa loveaua lu' taticu' ca tu oricum castigi prea putin. QUOTE Pe mine nu m-a intrebat nimeni pana acum la interviu daca am asa ceva. Pai, sa ma scuzi, pe tine te ajuta fața. ![]() ![]() QUOTE Stai tu linsitit, ca tot ce ai descris mai sus facea si o prietena de a mea, absolventa de liceu sanitar si Facultatea de Limbi Straine, deci vreun superman nu esti. Nu te dezminti! Ai o dambla proasta sa te faci singur din vorbe! Pai eu ce-am zis, bai, castravete flausat? Ti-am zis ca "mictionam pe majoritatea proaspetilor absolventi de ASE", ceea ce facea si amica ta, nefiind absolventa de ASE. In alta ordine de idei, niciodata, retine, NICIODATA nu am sustinut ca sunt vreun superman sau vreun geniu (n-as putea spune acelasi lucru despre altii)! Intotdeauna am sustinut ca sunt un om dotat cu o inteligenta si vointa absolut normale, nicidecum sclipitoare. Daca vrei sa fac o paralela, in relatia dintre noi doi, nu eu sunt superiorul, tu esti inferiorul! ![]() QUOTE Poate ne spui si la cate interviuri ai fost in aia 12 ani si pentru cate joburi ai fost refuzat pentru ca nu ai diploma corespunzatoare. Asta daca tot ai inceput confesiunile. 12 ani? Stimabile, in conformitate cu Cartea de Munca, am facut cunostinta cu campul muncii Vineri, 24 August 1990 (adica acu' vreo 18 ani, in perioada in care ai inceput sa te incalti cu fesu'). Nu stiu daca ai retinut, dar liceul l-am terminat la seral. ![]() In 18 ani de munca nu am fost refuzat NICIODATA din cauza diplomei lipsa! Am fost refuzat de vreo 2-3 ori din cauza CV-ului prea stufos (ultima oara acu' vreo 2 luni). Dar retine ceva: intotdeauna mi-am vazut lungul nasului si nu am alergat dupa cai verzi pe pereti! Cristianco, ai dreptate si nu ai. ![]() 1. Stagiul de munca in Elvetia a fost dupa cum zicea interlocutorul tau: am fost angajat pentru ca plateau prost si le plecau oamenii intr-o mare frenezie. Ca si comparatie, pe mine ma plateau cu 4500 CHF si in alte parti acelasi job se platea cu minim 6000 CHF. 2. Stagiul de munca din Gabon a fost dupa cum spuneai si tu, dupa calificare, fiind platit in consecinta. This post has been edited by Marty: 16 Sep 2008, 19:10 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Ca sa-l parafrazez pe os: uite un om care se "descurca" (si se descurca bine,la 35 de ani are Mitsu Lancer propietate personala). Si daca te poti descurca si fara sa stai 4-5 ani prin facultate, de ce sa o faci?
Tineri din toata tara, puneti osu la munca si lasati scoala pentru aia care nu se pot descurca. P.S. Textul de mai sus e un pamflet. Sau nu. P.P.S Master nu ai facut deci nu te poti pronunta despre utilitatea acestuia (corecta si de admirat atitudinea). Dar Politehnica (sau alta facultate pana la urma) ai facut ca sa poti pronunta despre utilitatea sa? Faceai tu ceva pe niste absolventi de ASE. Insa un absolvent din ala de ase , dsaca se chinuia 1 luna facea un nr2 pe tine. Asta vroiam sa subliniez. Daca spuneai ca erai in stare sa faci un plan de marketing sau un plan de afaceri pentru a obtine un imprumut de 1 000 000 de euro, da eram de acord cu tine ca facultatea alora era chiar fara valoare. This post has been edited by einstein1984: 16 Sep 2008, 19:33 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
FLP |
![]()
|
Ptr domnul OS:
Eu nu am sustinut descurcaretii fara studii. Eu doar sustin ca facultatea nu te invata absolut nimic ci doar iti creeaza un soi de gandire potrivita cu domniul in care vrei sa activezi. Sa va povestesc despre un examen in care un anumit profesor universitar gresise subiectul si eu am incercat sa ii arat greseala (lucram si lucrez cu asa ceva inn fiecare zi) iar el din frustrare m-a dat afara? Ptr domnu geniu: Parerea mea e ca ai stat prea mult pe la scoala. Sunt oameni care pur si simplu nu accepta bullshitul din scoala si pe langa asta stiu de zece ori mai multe decat un absolvent...A... si dadeai exemplu de proiect ptr finantare. Daca stai o noapte pe google a doua zi stii mai multe decat un absolvent ASE(in domeniul managementul proiectelor). Trust me..... This post has been edited by FLP: 16 Sep 2008, 19:47 |
--------------------
.
.
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Shush @ 14 Sep 2008, 15:12) Auzisem mai demult o chestie, cica o discutie intre mama si fiul proaspat absolvent de liceu : "Fotbal nu sti sa joci, in Italia la munca nu vrei sa mergi, ce o sa faci acum ? O sa dai la facultate sa ma rada tot blocul ?" Sa nu facem diferenta intre bancuri si realitate... QUOTE(Marty @ 15 Sep 2008, 19:20) Inca ceva... jobul pe care-l practic de vreo 12 ani (minus anul de ING) necesita diploma de Inginer-Economist. Ce crezi, am asa ceva? ![]() Felicitari tie! Cunosc pe cineva care ar fi fost angajat pe un post care necesita diploma de la Politehnica, AR, si a pierdut postul in fata unuia mai putin pregatit dar care avea acea diploma. QUOTE(einstein1984 @ 16 Sep 2008, 20:28) Daca spuneai ca erai in stare sa faci un plan de marketing sau un plan de afaceri pentru a obtine un imprumut de 1 000 000 de euro, da eram de acord cu tine ca facultatea alora era chiar fara valoare. Sa nu exageram. Cati absolventi de ASE-Management sunt in stare sa faca un plan de afacere pentru care sa obtina un imprumut de 1 000 000 E? foarte putini...si aia care stiu sa faca asta o fac pentru ca au studiat ei singuri nu pentru ca au invatat in facultate sau la master. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 23:43 |