Semnalizare cu led-uri, modificarea UCH pentru consumator mai mic
![]() ![]() ![]() |
Semnalizare cu led-uri, modificarea UCH pentru consumator mai mic
TIulian |
![]()
|
||
Metode de seducție cu cărămida.. Group: Members Posts: 197 Joined: 27 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1816 SLR Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
|
|||
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
Poze, pune poze ! Si eu sunt interesat !
|
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
TIulian |
![]()
|
Metode de seducție cu cărămida.. Group: Members Posts: 197 Joined: 27 March 07 ![]() |
Scuze pentru intarziere, dar nu am avut foarte mult timp liber sa fac poze; azi am reusit sa scot, si sa pozez cele 3 tipuri de becuri cu LED pe care le-am confectionat - stop pe frana - cel de pe luneta (inlocuieste pe cel de 21W - consuma ~1,5W, dar are intensitate luminoasa cel putin la fel de puternica - 30 de LED-uri rosii); stop pe frana / pozitie spate (inlocuieste 21W / 5W - consuma ~0,5W / ~1,5W - 12 LED-uri rosii pe pozitie si 30 de LED-uri rosii pe frana), si cel de pe semnalizare (inlocuieste pe cel galben, de 21W - consuma ~1W - 24 de LED-uri galbene usor spre portocaliu - exact culoarea becului original). Dupa cum spuneam, ca sa functioneze cu LED-uri, partea de semnalizare a UCH trebuie "pacalita" ca are toate becurile, si pentru asta trebuie o modificare a circuitului, dupa cum am explicat in primul post; promit ca atunci cand voi mai avea un pic de timp liber, voi pune si pozele cu modificarea UCH. Daca mai sunt interesati, va stau la dispozitie
![]() Multumesc ! Attached thumbnail(s) 21W5W.jpg ( Size: 375.81k ) Number of downloads: 1181 21Wsemnal.jpg ( Size: 352.69k ) Number of downloads: 1233 21WSTOP.jpg ( Size: 307.03k ) Number of downloads: 1107 |
--------------------
Dacia
1300
1816 SLR Cum să îți recucerești prietena, după ce i-ai pronunțat din greșeală numele pe râgâitură..
|
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
Deci aceste componente sunt confectionate de tine ?As vrea sa stiu daca lumineaza puternic,eu am incercat cu delea din comert care au 20 de leduri si nu prea dispersa lumina cum trebuie.
|
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
TIulian |
![]()
|
da, sunt facute de mine; am vazut si eu din alea din comert, si intradevar sunt vai de ele - tocmai de-asta m-am apucat sa mi le fac singur; de luminat, lumineaza dupa cum am mai spus, cel putin la fel de puternic precum becurile originale, cu toate ca la semnalizare cred ca sunt chiar un pic mai puternice
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
birkof |
![]()
|
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
Foarte interesat
![]() Am reusit sa le schimb decat pe cele de pozitie/stop frana cu unele din comert. Sunt destul de multumit, insa nu ma las aici ![]() Pentru semnalizari m-ar interesa ... Un pret ceva? ![]() Toate bune. |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
fratie |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 15 February 07 ![]() |
Salve TIulian ! Sunt interesat de cele amintite de tine . Iti trimit un PM.
|
--------------------
Logan
Laureat Plus 1.4
2006
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
poze...sa vedem si noi cum arata...
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
sursa de curent constant - interesant
![]() zener sau un LM ceva? |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
poze, vrem poze sa vedem cum se vede noaptea.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
Indiferent cum pacalesti UCH-ul pacalit ramane, adica chiar daca vei pune leduri chiar daca vei pune bec, in cazul cand unul se arde nu va mai indica bec ars, pentru ca UCH- ul e pacalit. Si uite asa iti umplu de carne congelatorul cei din trafic care nu stiu ca tu ai UCH-ul pacalit.
|
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
aaaa, ledurile se ard greu... Chiar si becurile de semnal se ard greu, eu n-am schimbat nici unul in aproape 4 ani de cind am masina.
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Si ce sansa e sa se arda toate ledurile odata?
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
...nu conteaza timpul cat de repede se arde un bec sau cat de repede se arde un led, ideea e alta,
1. atat timp cat faci modificari neomologate in instalatia de iluminare a masinii in cazul unui accident minor cu indoiri de table, pot invoca ca motiv faptul ca nu se vad suficient luminile sau ca nu ti-a mers stopul sau semnalizarea, in acest caz cine plateste? 2. eu inteleg sa aduc modificari la ceva care sa ma ajute, sa-l fac sa fie mai bun, dar sa modific o functie in UCH care e foarte buna (cea care iti arata becul ars) si al face un simplu releu de semnalizare la fel cum avea Dacia din anii '70 dupa parea mea, mi se pare aberant. |
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
GARFIELD 87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 212 Joined: 6 May 07 From: ploiesti ![]() |
pune si tu poze sa vedem cum se vede
![]() |
--------------------
dacia
1410 8 valve
1998
- ph 00 aby
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
La un led daca i se asigura un curent de 30mA si o tensiune de 3V maxim ledul nu se va arde deloc. Trebuie calculate rezistentele pentru inseriarea ledurilor la tensiunea de alimentare 14,1V. Daca se vor calcula la 12V riscul e sa se arda in timp fiindca tensiunea crestede la 14V respectiv curentul peste valoarea niminala.
Poate va ajuta acest pdf a mai fost pus dar nu prea va vad sa stati sa cautati. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 22:29 |