amortizoare, amortizoare
![]() ![]() ![]() |
amortizoare, amortizoare
0ptionss |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 2 October 10 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
solenza
E
2005
|
|||
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Pe strada Dumbravei- e plina de magazine de piese de Dacie. Gasesti si Monroe si Bilstein, dar sunt mai bune si mai confortabile primele
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
Si eu vreau sa le schimb zilele astea , alea pe spate imi troncane ca toti draci .
Ce imi recomandati ieftin si bun? |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Monroe.Made in Czech Republic.Sunt identice cu cele originale.Eu dupa ce le-am schimbat,spatele era ca in prima zi
![]() ![]() |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
shade4free |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 10 From: ...... ![]() |
Hai salutare
A venit momentul sa bag si eu ceva banuti in a mea babuta,a fost foarte cumsecade cu cheltuiala pana acum Deci: m-ar interesa si pe mine amortizoarele,toate 4 Firme,comportament,ce a-ti mai pus si voi pe masina Monroe,nu am prea vazut pe net,dar spunea cineva ca pe la pitesti ar mai fi,daca este cineva de pe acolo,si stie il rog sa lase o vorba aici,cu numele strazii, Va multumesc Bafta si multi km |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
ionik_e4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 370 Joined: 17 February 11 From: Constanta ![]() |
Aceleasi Monroe pe ulei le am si eu pe spate...e liniste deplina!!! 145 ron bucata acum 6 luni
|
--------------------
Daewoo
Matiz
2006
- CT 11 KTC
|
|
shade4free |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 10 From: ...... ![]() |
ionik_e4 frumos ca ai liniste in spate,dar de unde le-ai achizitionat?
![]() |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
bogdanel88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 17 October 09 ![]() |
vad ca tot schimbati amortizoare. cati km aveti? eu am 107 mii km...e liniste deplina la mine...ar trebui sa le schimb? mersi
|
--------------------
dacia
solenza/scala
2003 noiembrie
|
|
shade4free |
![]()
|
bogdanel eu am 150k+
Nu stiu daca sunt reali pe fata nu fac zgomot,dar daca apas pe masina se cunoaste ca nu mai lucreaza,intra in balans imediat,pe spate stiti este usoara,acolo mai troncane AAAAA,,si solenza mea munceste tare iar la munte nu o menajez,JEEP scrie pe ea Bafta si multi km |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
vld22 |
![]() ![]()
|
![]() membru daciot Group: Members Posts: 287 Joined: 5 February 11 From: iasi ![]() |
revin si eu cu o problema legat de amortizoare ...azi am schimbat si eu amortizoarele pe spate,am luat monroe pe ulei, dar am si eu cateva intrebari:
1. cat de mult treb sa strang piulita care vine in portbagaj? 2. saiba metalica care vine pe bucsa de cauciuc trebuie sa fie cu burta in sus sau in jos? 3. de ce se aude ''tronc'' in continuare pe spate, cand trec peste gropi,denivelari?asa faceau si astea care le aveam pe masina,m-am saturat,ce sa fie ?ce anume bate? bancheta este stransa,chederul de la haion schimbat sambata ... ![]() cand le-am scos pe cele vechi saiba metalica era montata ca in prima poza This post has been edited by vld22: 27 Mar 2012, 11:31 Attached thumbnail(s) 20120327_120156.jpg ( Size: 102.8k ) Number of downloads: 749 20120327_120207.jpg ( Size: 110.26k ) Number of downloads: 811 |
--------------------
Dacia
Logan
MCV 1.5 DCI
- B - 43 -MCJ
|
|
shade4free |
![]()
|
vezi telescoapele de la haion
mai strange un pic broasca de la haion,chiar daca se inchide portbagajul mai greu Verifica toba,si roata de rezerva sa fie stransa Acum te intreb si eu,de unde ai luat monroe,si cat au fost? Bafta si multi km |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
vld22 |
![]()
|
![]() membru daciot Group: Members Posts: 287 Joined: 5 February 11 From: iasi ![]() |
da telescoapele alea ce sa le fac?haionul se inchide mai greu,chederul e nou,dar nu se misca deloc,roata de rezerva e fixa,chiar si fara ea se aude,esapamentul are amortizoare noi
pe amortizoarele am dat cam 135lei/buc,ce altceva sa mai verific?alte bucse?de la punte sa fie cumva?arc?altceva ce sa fie? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
MCV 1.5 DCI
- B - 43 -MCJ
|
|
shade4free |
![]()
|
ai putea sa mai verifici ceva
spunea cineva ca avea tecile la arcuri rupte(furtunele alea),Si atingea fier pe fier,scotand zgomote |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
vld22 |
![]()
|
au fost schimbate in noiembrie tecile odata cu bucsele de la amortizoare..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
MCV 1.5 DCI
- B - 43 -MCJ
|
|
neacsugabrie |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 4 September 11 ![]() |
QUOTE(vld22 @ 27 Mar 2012, 13:14) au fost schimbate in noiembrie tecile odata cu bucsele de la amortizoare.. ![]() cu hayonul ridicat misca in latelar de echilibroare (telescoape hayon) pot avea joc latelar sau sa bata in sistemele de prindere de la capete.Mai verifica si rezervorul de benzina.Intra sub masina si loveste in rezervor.Verifica si bucsile de la punte.Bafta! |
--------------------
dacia
solenza
2003/scala Daca ai ambitie poti muta muntii din loc,
daca ai cap ii lasi acolo ca nu te deranjeaza. |
|
b17kzm |
![]()
|
![]() Clio Group: Members Posts: 51 Joined: 2 March 12 From: militari, bucuresti ![]() |
[FONT=Times][COLOR=yellow]stie cineva amortizoare mai ieftine pe undeva ?
va rog mult? ![]() 28 Mar 2012, 11:29: nu am specificat de solenza fata si spate ,si falanse amortizoare fat o oferta de oret daca stie cineva ,undecâva ? This post has been edited by b17kzm: 28 Mar 2012, 10:29 |
--------------------
Renault
Clio
2004 my clio
|
|
chrisfire02 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 20 January 11 From: Harghita ![]() |
Astazi am schimbat cauciucurile la masina si am observat ca masina sta cam in bot.M-am apasat pe capota in dreptul telescoapelor,sunt destul de tari.Am o rugaminte la voi sa imi spune-ti cam ce distanta aveti voi de la aripa pana la cauciuc sa pot face o comparatie cu a mea.Multumesc
|
--------------------
Renault
Megane II
1.9 dci Grandtour
- HR 17 DCO
|
|
gabitzu' |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 347 Joined: 5 September 09 From: Bucuresti ![]() |
mi-a zis un prieten ca se gasesc piese auto mai ieftine undeva prin Bucurestii Noi. Cica sunt multe magazine p-acolo? Ati fost careva? Vreau sa ma interesez de amortizoare fata.
|
--------------------
dacia / vw
solenza confort / Golf 6
2004 1.4 mpi / 2011 1.4 TSI
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gabitzu' @ 31 Mar 2012, 10:56) mi-a zis un prieten ca se gasesc piese auto mai ieftine undeva prin Bucurestii Noi. Cica sunt multe magazine p-acolo? Ati fost careva? In Bucuresti pe dreapta sau pe stanga ? b17kzm - mergi in targ la Vitan si ia toate magazinele la rand . Unii chiar daca nu au pe stoc , pot aduce pe comanda . De obicei nu mai aduc Monroe , pt ca alea nu sunt jmecherite si nu au un pret prea bun de cumparare la ele . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
gabitzu' |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 347 Joined: 5 September 09 From: Bucuresti ![]() |
ce raspuns academic Marius, ca de obicei, inutil... Daca nu stii unde este zona Bucurestii Noi puteai sa nu te bagi.
Prietenul care mi-a recomandat aceste magazine, are un service auto, si mi-a zis sa ma uit acolo deoarece el acolo isi trimite clientii cu SLZ si DSN, masini carora nu le gaseste piese in baza lui de date. This post has been edited by gabitzu': 5 Apr 2012, 22:53 |
--------------------
dacia / vw
solenza confort / Golf 6
2004 1.4 mpi / 2011 1.4 TSI
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
are cineva niste preturi recente in bucuresti pt amortizoare monroe pe spate ?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
AZY |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 July 09 From: Ploiesti Prahova ![]() |
Salut,
Eu am cumparat din Ploiesti amortizoare de spate "originale" (in cutie albastra) si la o examinare mai amanuntita am constatat ca sunt fabricate de Bilsten. Am comparat un amortizor din cutia de origine cu unul din cutie Bilsten si am observat ca la cele "originale" saiba de sus are diametrul mai mare, cele "originale" se lungesc mult mai greu decat cele Bilsten (chiar daca la fiecare amortizor in parte am facut cate 2 curse inchis-deschis la maxim). Diferente ar mai fi la ambalaj, cele " originale sunt ambalate deschise (lungite) la maxim iar cele Bilsten pe jumatate. O zi buna. |
--------------------
Dacia
Solentza
2003,clima
- Ph-09-AZY
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
salut
si eu am cumparat tot.de origine dar in cutie gri. vezi ca am pus o poza la topicul de piese. ale mele sunt monroe cum erau si cele cu care a venit masina. cat au costat? |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
AZY |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 July 09 From: Ploiesti Prahova ![]() |
Salut,
Amortizoarele au costat 108 RON/bucata (erau pline de praf le avea de vreo 2 ani pe stoc) Am mai gasit si pe la 150-160 RON tot in cutie albastra. |
--------------------
Dacia
Solentza
2003,clima
- Ph-09-AZY
|
|
marius80_eugen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AZY @ 23 Apr 2012, 11:15) Eu am cumparat din Ploiesti amortizoare de spate "originale" (in cutie albastra) si la o examinare mai amanuntita am constatat ca sunt fabricate de Bilsten. Am comparat un amortizor din cutia de origine cu unul din cutie Bilsten si am observat ca la cele "originale" saiba de sus are diametrul mai mare, cele "originale" se lungesc mult mai greu decat cele Bilsten (chiar daca la fiecare amortizor in parte am facut cate 2 curse inchis-deschis la maxim). Diferente ar mai fi la ambalaj, cele " originale sunt ambalate deschise (lungite) la maxim iar cele Bilsten pe jumatate. Cele originale si Bilstein sunt aceleasi , cel putin asa spun cei din targ , doar cutia difera . Saiba de sus nu poate fi un reper de verificare ; Timpul de lungire nu poate fi un reper de verificare , depinde mult de temperatura la care se face testul si pozitia in care a fost stocat amortizorul ; Vanzatorii pot trage / impinge de ele inainte sa le vanda ... nu consider nici asta un reper de verificare . In schimb daca ambalajele/cutiile ar fi mai mici la unele fata de altele ... ar fi un mic reper de verificare al autenticitatii pieselor sigilate in interior. |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
AZY |
![]()
|
Salut,
Amortizoarele le-am testat eu, temperatura era aceiasi deoarece erau expuse in acelasi magazin (chiar erau pe acelasi raft). Crede-ma ca cele "de origine" se lungeau mult mai greu si fara zgomote (cele din cutie Bilstein "bolboroseau"). Despre calitate.... nu stiu ce sa spun, o sa vad in timp (cele originale ale masinii au tinut 85000 km). Pretul celor "de origine" a fost 108 Ron/bucata iar cele Bilstein era 115 RON/bucata, consider ca vanzatorul ar fi trebuit sa le recomande pe cele Bilstein nu? |
--------------------
Dacia
Solentza
2003,clima
- Ph-09-AZY
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Amortizorul de spate are si bucsa aia de jos ?
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(AZY @ 30 Apr 2012, 16:42) Amortizoarele le-am testat eu, temperatura era aceiasi deoarece erau expuse in acelasi magazin (chiar erau pe acelasi raft). Crede-ma ca cele "de origine" se lungeau mult mai greu si fara zgomote (cele din cutie Bilstein "bolboroseau"). Amortizoarele se amorseaza inainte de montare, trebuie sa faci in jur de 10 curse tinand amortizorul pe verticala. Dar sa le faci pana la cap de cursa. Daca si dupa amorsare bolboroseste, nu este de bine. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Parca se stabilise deja ca SLZ a avut din fabrica amortizoare MONROE - iar la piese de schimb la fel...
Poate acum nu mai colaboreaza DACIA cu Monroe de baga in cutii amortizoarele Bilstein... desi ar fi cam ciudat... Cert e ca pana nu demult, SLZ nu avea legatura cu Bilstein. Bine, firma Bilstein produce amortizoare compatibile... dar nu se considerau a fi "De origine"... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
AZY |
![]()
|
Intradevar cele de pe mașină au fost Monroe, dar eu încerc sa spun ca acum nu am mai găsit decât Bilstein in cutie de origine albastra. Nu știu dacă astea or sa tina cat cele din fabrica dar oricum mașina se comporta bine cu ele. Pe fata am tot Bilstein de vreo 2 ani și sunt la fel ca atunci când le-am montat.Solentza oricum este"barca" pe fata dacă nu schimbi sau modifici arcurile, eu numai modificându-le am reușit sa scap de aceasta senzație de plutire.
O seara buna |
--------------------
Dacia
Solentza
2003,clima
- Ph-09-AZY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 19:12 |