Problema aeroterma, praf
![]() ![]() ![]() |
Problema aeroterma, praf
mikemaniack |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW
320D
TOURING EX SOLENZA CLIMA 2004
|
|||
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
De la praf!
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
L-ai spart....cu explicatia asta....
Deci, in timp in zona aerotemei se aduna tot felul de frunze si alte gunoaie. Sunt convins ca nu ai curatat prea de curand acea zona...si acum cum e un pic de umezeala afara iti baga miros de..."agricultura". Deci: deschizi capota la motor, scoti chederul si plasticul ala care acopera zona unde se afla rezervorul de lichid de parbriz si cureti bine zona. Vezi ca exista acolo 4 scurgeri (2 catre motor si 2 inspre aripi) care evident trebuie sa nu fie infundate, pentru ca altfel la o ploaie mai zdravana o sa ne intrebi de unde ai apa la picioarele insotitorului. Bafta si apor la treaba. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
mikemaniack |
![]()
|
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
mda stiu povestea cu apa si am facut o inundatie in masina de mai toata frumusetea
![]() si tu zici sa curat scurgerile ca mirosul de acolo vine? |
--------------------
BMW
320D
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Nu de acolo vine...
Treaba sta cam asa...daca scurgerile nu sunt curate, apa, frunze, etc stau acolo si in timp se face ca un fel de pamant (pt ca frunzele putrezesc)...si de la acel amestec iti vine mirosul. Ca sa scapi de el trebuie ca zona aia sa fie curatata cam de doua ori pe an (dupa ce pica frunzele de la pomi-toamna si dupa ce trece nebunia cu puful de la plopi-primavara), iar pt. ca operatia sa aiba rezultate trebuie sa ai desfundate acele scurgeri pt ca altfel la 2 luni o iei de la capat. Sper ca am fost destul de explicit. Bafta. ps. cand zici ca ai avut parte de inundatie la ce te referi? Adica sub mocheta din masina exista o pasla groasa cam de 2cm...daca aia a fost imbibata cu apa si a prins miros...e cam greu de rezolvat, dar nu imposibil. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
buge |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 3 July 05 ![]() |
unde sunt localizate scurgerile?
stiu ca s-a mai discutat , va rog sa-mi dati si mie linkul ca nu mai gasesc ms |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Scoti plasticul ala care acopera zona unde se afla rezervorul de lichid de parbriz si gasesti cele 4 scurgeri.
Doua sunt localizate spre centru si dau in compartimentul motor undeva in spatele filtrului de aer. Celelalte doua dau undeva in spatele rotilor in aripi undeva la jumatatea distantei intre amortizor si stalp. (daca te uiti cu viraj luat imposibil sa nu vezi scurgerea din aripa. Iar in partea de sus sunt localizate: una sub rezervorul de lichid de parbriz si una in partea simetric opusa. Sper ca am fost destul de explicit...am si niste poze dar nu stiu pe unde...deci deocamdata ma rezum la cele spuse mai sus. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
buge |
![]()
|
ok , ms
o sa merg pe teren sa descopar scurgerile totusi - asteptam si niste poze daca se poate ms, YR-ZBG |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Salut...
Caut dar nu gasesc poza din zona aerotermei...deci ti-am facut o schita. Furtunasele alea sunt pozitionate unde am pus punctele rosii si duc spre punctele verzi (cum spuneam doua in compartimentul motor si doua in aripi). Sper ca e suficient de sugestiva mazgaleala mea ![]() Bafta! This post has been edited by YR-ZBG: 29 May 2008, 07:51 |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
buge |
![]()
|
ms
e mai mult decat sugestiva ![]() scurgerile au vre-un capac la capat care lasa sa se curga apa si mizeria si apoi astupa gaura sau e pur si simplu o teava deschisa la ambele capete? am inteles ca la logan ar fi la capatul de jos un capacel ca o supapa This post has been edited by buge: 29 May 2008, 08:39 |
--------------------
Solenza
Confort
2005
- AG-XX-XXX
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
Surgerile sunt de fapt niste bucatele de cauciuc (furtun) cam de 20mm diametru si subtirele in carne.
Sunt deschise la ambele capete, cu mentiunea ca in partea de sus au un fel de buza pt a se prinde de tabla iar la celalalt capat sunt crete (ondulate) uite in imaginea de mai jos cum arata ca idee... Attached thumbnail(s) schita.JPG ( Size: 17.83k ) Number of downloads: 184 schita_2.JPG ( Size: 23.91k ) Number of downloads: 203 |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
mikemaniack |
![]()
|
imi cer scuze ca n-am mai raspuns de mult , imi curatasem scurgerile alea, le curat-verific odata la 2 luni ca sunt patit cu ploiile si cu ele infundate, dar tot miroase e ceva dubios, si cand dau drumul la aer miroase si am schimbat filtru de polen doar.
|
--------------------
BMW
320D
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
Unde e filtrul ala de polen? Cum il pot schimba?
![]() Dupa ploaia de ieri am gasit uda mocheta iar sub ea niste chestii asa k un burete, la fel ude si alea. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
Duster Explorer 2017 ;
- AG-09-***, AG-26-***
|
|
mikemaniack |
![]()
|
e in aeroterma filtrul de polen vezi ca e un topic pe aci si iti arata tot cum il shimbi e foarte usor.
|
--------------------
BMW
320D
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:44 |