ajutor sa fac o contestatie
![]() ![]() ![]() |
ajutor sa fac o contestatie
noo_yd |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 14 May 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan laureate
2007
- OT-23-XXX Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fii respectat de nimeni
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
De acu' trebuie sa astepti PV prin Posta, dupa aia mai vezi ce si cum.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
Daca ai martor ca tu ai oprit inainte de indicatorul ' oprirea interzisa ' , atunci merita sa faci contestatia, daca nu l, nu are rost. Si legea spune clar , oprire inseamna pana in 5 minute, stationare inseamna peste 5 minute. Unde este interzis oprirea, acolo si stationarea. In plus , mai si ai folosit avariile degeaba ( legea zice ca nu ai voie, daca nu ai probleme).
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
noo_yd |
![]()
|
sigur ca am martori....deci exista vreun formulat tip pentru contestatie cum e ala pentru depasirea vitezei legale ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
- OT-23-XXX Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fii respectat de nimeni
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
vezi daca gasesti aici www.politiaromana.ro
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
noo_yd |
![]()
|
merci frumos sa astept sa vina amenda acasa....ce zice-ti am vreo sansa sa scap de amenda ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Uite si aici cateva informatii: amenda
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
2006
- 1,5 dci 100 CP Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ai toate sansele de a scapa de amenda daca vei face contestatie in 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Sfat pt. viitor (mai cu seama in cazul savarsirii unei abateri grave care se sanctioneaza cu suspendarea dreptului de a conduce) : SEMNEAZA procesul verbal, insa cu OBIECTII pt. a evita neplacerile datorate comunicarii cu intarziere (ex. expira dovada inlocuitoare a permisului si ramai pieton pana poti obtine un certificat de grefa cu care sa-ti recuperezi permisul).
NU exista un formular standard al plangerii insa te poti insira de pe site-urile de specialitate (cel postat de Klaus). Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala se afla unitatea de politie din care face parte organul care a incheiat procesul verbal. Foarte important este sa ceri, in cadrul probatoriilor, pe langa proba cu inscrisuri, si proba testimoniala (respectiv cu un martor care sa confirme faptul ca imobilizarea vehiculului a fost in conformitate cu disp. art. 63 din OUG 195/2002 rep.) "Art. 63 (1)Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare. (2)Nu se considera oprire: a)imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesara pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv; b)imobilizarea autovehiculului având o masa totala maxima autorizata de pâna la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale. ..." Bafta si daca poti sa le justifici, cere si cheltuieli de judecata !!! This post has been edited by GabyT: 1 Sep 2008, 18:56 |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
lucian79 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Uite aici un model
|
--------------------
pejos
confort
2006 feel free ..... feel FIAT
|
|
noo_yd |
![]()
|
si unde as putea sa depun contestatia la politia circulatie sau unde eu sunt din Slatina daca stie cineva care e din acest oras ....merci frumos pentru ajutor
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
ALEX_TUSA |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 19 June 08 ![]() |
Contestatia se depune la judecatorie.
Eu am in 9 septembrie proces cu Politia Rutiera Romana. |
--------------------
RENAULT
MEGANE
2004
- CJ xx TAV
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() Daca da, mai jos sunt datele de contact : Adresa Judecătoriei SLATINA este: Municipiul Slatina Str. Lipscani nr. 43 Cod postal 230079 Jud. Olt Telefon: 0249435526 Fax: 0249432663 E-mail: judecatoria-slatina@just.ro |
--------------------
Dacia
Solenza
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
noo_yd, stai linistit, ai sanse mari de castig.
Scrie pe PV unde depui contestatia...daca nu-ti vine PV-ul acasa, nu te stresa, a renuntat politistul. BTW, vezi ca avea nevoie de un martor care sa semneze PV, daca nu l-ai semnat tu. Martorul ala, poti sa-l citezi - sa zica si el in ce circumstante a semnat PV, daca te-a vazut pe tine (si unde anume era parcata masina), samd. Daca ai si tu martor, cu atat mai bine. Pana una alta... asteapta, nu e exclus ca politistul sa fi renuntat sa trimita PV. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
noo_yd |
![]()
|
cam in cat timp ar ajunge scrisoarea aia acasa ? si plangerea sa inteleg ca se depune la judecatorie nu la sediul politiei de circulatie ....si trebuie sa ma judec cu ei sa platesc avocat sau cum se face ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa te reprezinti singur; intereseaza-te pe amenda.ro de modele de plangeri, legislatie samd.
Plangerea se depune PRIN POSTA, scrie pe PV exact la ce judecatorie trebuie. Scrie pe amenda.ro ce acte trebuie depuse (copie dupa PV, dupa plic - sa se vada data postei, ca sa fie clar ca ai depus plangerea in 15 zile; copie dupa buletin, si plangerea propriu-zisa + orice fel de alte dovezi ai tu). Poti cere judecarea in lipsa dupa ce primesti citatie, ai modelul tot pe amenda.ro - dar in cazul tau, cred ca ar putea fi util sa te prezinti ca sa interoghezi martorul (desi, poti merge si "la noroc" daca te simti norocos - i.e. citezi doar martorii, te bazezi pe judecator sa-i interogheze). This post has been edited by vv: 2 Sep 2008, 16:19 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
GabyT |
![]()
|
Deci, pe rand :
-ref. DEPUNERE CONTESTATIE : 1. trebuie depusa, impreuna cu actele doveditoare. in 2 exemplare (unul pt. instanta si unul pt. comunicare B.P.R.); 2. pe procesul verbal este mentionat ERONAT locul unde se depune plangerea (formularul este vechi, anterior admiterii exceptiei de neconstitutionalitate care a facut obiectul Dec. 347/2007) astfel ca depunerea contestatiei se face, asa cum am mai spus, la JUDECATORIE conform articolului 118: "(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria în a carei raza de competenta a fost constatata fapta." -asistarea sau reprezentarea de catre un avocat (desi utila) nu este obligatorie; singura diferenta este ca, daca nu ai studii juridice, instanta nu te va lasa sa pui concluzii (dar asta este in teorie, in practica difera de la o instanta la alta); -ref. necesitatea PREZENTEI tale la proces -la fel, nu este obligatorie, insa este extrem de utila; instanta in temeiul rolului activ va intreba martorul despre cum s-au intamplat evenimentele insa nu-ti va face tie probele !!!! Foarte important in cazul in care exista posibilitatea sa nu te prezinti la vre-un termen : obligatoriu cere judecarea in lipsa conf. art. 242 C.proc.civ. intrucat altfel ai toate sansele ca instanta sa-ti suspende dosarul !!! -ref. martori -asa cum a zis deja si colegul vv, faptul ca ai refuzat sa semnezi ar trebui sa fie confirmat de un martor (care va fi citat chiar si din oficiu de catre instanta, insa mai bine este sa ceri tu acest lucru). In practica sunt cazuri in care, fie nu este mentionat nici un martor (motiv de nulitate daca nu se mentioneaza si motivele pt. care nu a fost gasit un martor), fie este trecut un martor fictiv (tot motiv de nulitate, insa si de taraganare a procesului). Important este ca el sa fi fost prezent la refuzul tau de a semna procesul verbal "Art. 19 (1)Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste împrejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia. (2)Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator. (3)În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod." Pe langa acest martor (care se poate prezenta sau nu) tu ai nevoie de inca unul care sa-ti confirme versiunea ta. Sper ca te-am lamurit ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
De unde ati invatat sa nu semnati procesul verbal? Nu scapi daca nu semnezi procesul verbal sau daca nu dai permisul la control. Daca ai ceva de comentat scrii acolo cu mana ta sau il pui pe agent sa scrie. Daca nu scrie ce-i spui tu nu semnezi rubrica aia. Degeaba scrie el acolo recunosc fapta daca tu nu ai semnat. Chiar si daca semnezi, nu pierzi dreptul de a depune contestatie. Semnezi ca ai luat la cunostinta si ca ai primit procesul verbal si ca ai primit instiintarea de plata. Nu are relevanta la proces daca ai scris sau nu ceva pe procesul verbal.
E preferabil sa platesti amenda in 48 de ore daca nu esti 100% convins ca o sa castigi contestatia. Daca o sa castigi iti vei recupera banii. Adresele judecatoriilor le gasesti pe http://portal.just.ro/Index.aspx Sfatul meu e sa nu te complici cu contestatii pentru amenzi din astea marunte. E prea multa bataie de cap si nu merita decat daca ai foarte multe puncte. Cat e amenda? 50 RON? |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
noo_yd |
![]()
|
nu stiu cat e amenda ca nu mi-a venit acasa ? cam in cat timp trebuie sa vina acasa ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Procesul verbal se comunica in maxim 30 de zile de la intocmire.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
contestatie se merita sa faci, chiar si cand nu ai dreptate legal. mai ales daca ai moral. mizezi pe bunavointa judecatorului care poate transforma amenda in avertisment. va pastra sanctiunile complementare (puncte penalizare).
pentru procedura de contestare vezi aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=94463&hl= |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
noo_yd |
![]()
|
dar politaiul ala trebuia sa aiba "ordinul de serviciu" in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj. sau ei au voie sa opreasca unde au ei chef pe oricine si pe oriunde cum e ? au s-au nu au voie sa opreasca pe oricine oriunde ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
vv |
![]()
|
Pai stai ma nene ca pe tine nu te-a oprit, erai deja oprit
![]() "Filtru" inseamna "oprire fara motiv" - i.e. nu a constatat nici o contraventie inainte de a te opri - da' te opreste sa vada daca nu cumva ai baut, daca ai actele in regula, daca ai trusa si triunghi, etc. In cazul tau, e clar, "te-a oprit" fiindca a constatat o contraventie (oprirea in dreptul indicatorului "oprirea interzisa"). Are tot dreptul sa faca asta, ce naiba. This post has been edited by vv: 4 Sep 2008, 11:03 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
|
|
noo_yd |
![]()
|
pai eu nu am zis ca nu are dreptul sa ma opreasca dar ei au voie sa opreasca oriunde pe oricine asa ca vrea el sa dea amenzi ?....erau mai multe masini in fata mea parcate si au zis ca stau sa le dea si alora amenzi ....si in plus eu am oprit inainte de semnul ala si parca zona de actiune al unui semn incepe din dreptul lui.....si ei m-au oprit peste 100 si ceva de metri unde era chiar zona de actiune al acelui semn
This post has been edited by noo_yd: 4 Sep 2008, 13:42 |
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
noo_yd |
![]()
|
ieri cand am ajuns acasa am gasit o hartiue in usa din aia de la posta cu recomandata ...cred ca e amenda ......voi ce zice-ti sa ma duc maine sa o iau de la posta sau sa ma fac ca nu am gasit nimic in usa ?
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:41 |