Bucurestenii isi vor spala trotuarul, fiindca asa vrea onor Primaria
![]() ![]() ![]() |
Bucurestenii isi vor spala trotuarul, fiindca asa vrea onor Primaria
Lucman |
![]()
|
||
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(blak2oo8 @ 22 Sep 2008, 09:43) ce ar fi ca iubitorii de animale sa curete dupa patrupedul lor drag? ![]() Mai bine ar da o lege pentru asta, decat pentru spalatul trotoarelor. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@IRONICK
Exista deja. "HOTARIRE 243 din 20/10/2005 PRIVIND PASTRAREA CURATENIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI DE CATRE POSESORII DE ANIMALE DE COMPANIE" |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.634 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Si de ce nu se aplica? Daca le trimit poze cu patrupedele in actiune ii amendeaza?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ce lege tata? Cu cine? Angajati de Primarii ciomagari profesionisti, luati direct de la stana. Ai aruncat un gunoi pe jos, zbang. Bataie pana la lesin. Omoru' cu strigatura. Sa vedeti atunci ce lingi mierea pe jos.
Daca gasiti voi alta metoda eficienta de civilizare a romanului, sa mi-o spuneti si mie. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea e ca hotararea are ceva deficiente. Pentru conformitate si studiu o anexez.
In primul rand formularea "sa asigure permanent spalarea geamurilor" incalca norme elementare de tehnica legislativa (de altfel invocate in preambul) pentru ca e o norma imposibil de aplicat (ar inseamna un om sa spele permanent, 24/24 7/7 geamurile). Nu stabileste raspunderea pentru condominii. Cui aplici amenda? Asociatiei? Vreunui locatar? Daca nu au asciatie de proprietari ci doar de locatari, poti amenda o entitate juridica nerecunsocuta de lege? Dar al condomniii fara asociatie de proprietari (vile cu 3-4 apartamente de ex) pe cine amendezi? daca ala amendat vine si spune: eu sfertul meu de trotua l-am spalat. Amendati-i pe ceilalti. Cum stabilesti daca ceilalti trebuiau sa spele partea cealalta? De asemenea este nedefinita notiunea de "spalare". Daca eu vin si dau cu o caldare cu apa pe trotuar, este spalare? sau e "umezire"? Cine plateste canalizarea apei folosite? (canalizarea e inclusa in pretul apei). E normal sa o plateasca cel care spala din moment ce nu se duce la canalul lui ci la cel stradal, care e platit de primarie? Cum se stabileste ca un spatiu din curtea PERSONALA e "neamenajat" sau "neintretinut"? Daca eu imi fac o curte "salbatica", asa cum imi place mie? De asemenea sunt curios, ce persoana juridica are in gestiune "semnele de circulatie, indicatoare si semafoarele", de trebuie sa le intretina. De asta nu se ocupa administratia strazilor si politia capitalei? Mai ramane sa aflu ca maine - poimaine trebuie sa schimb si becul la semafor... Attached thumbnail(s) D1300_08_Page_1.jpg ( Size: 386.91k ) Number of downloads: 105 D1300_08_Page_2.jpg ( Size: 314.14k ) Number of downloads: 91 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Stai sa vezi ca sambata intre 7-12 trebuie sa te intorci de pe unde esti plecat, sa-ti speli trotuarul.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
corect, nici asta nu te poate obliga, cel mult sa spuna "o data pe saptamana".
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Sa fim seriosi, inca una din hotaririle aberante ale Partzmariei. Sa isi scoata si ei banii de leafa...
|
--------------------
Renault Sport
Clio 172
2003
- B -- XUU Hyundai Accent 2005 B xxxxxx
Biciclist urban... Univega HT 560 usor modificata |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
un trotuar din RRomanica Sector 4 secolul 21
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Hypo RS |
![]()
|
![]() Lentilescu Obezel Group: Members Posts: 215 Joined: 26 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Ala e cu autospalare, cei de acolo s-au scos, iau bonus de excelenta
![]() |
--------------------
Renault Sport
Clio 172
2003
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce legi...de unde le scot??
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Trotuarul nu e pe domeniul public? atunci de ce platim impozite?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Socru-meu matura (nu spala) trotuarul din fata casei la 2-3 zile. In plus tunde si iarba de pe spatiul public din fata casei (dupa gard vine trotuarul, apoi vreo 2 metri spatiu verde, apoi strada). Asta de cand il stiu, fara sa fi dat cineva vreo hotarare, "ca sa fie frumos in fata casei".
Dar asta se intampla la Buzias. Intr-un oras mare este o aberatie inaplicabila. macar pentru faptul ca 99% din spatiul trotuarelor este ocupat cu masini parcate. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
in fata casei? sau a blocului? in fata casei si eu vreau sa pun la primavara gazon si alte plante ca sa dea bine, dar in fata blocului? unde iarna trecuta din blocul meu eram printre singurii care dadeam zapada la o parte?
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Hypo RS |
![]()
|
Tocim tastele degeaba. E clar, o sa le spele ploaia ca si pana acu. Bafta
![]() |
--------------------
Renault Sport
Clio 172
2003
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Sa va povestesc o faza reala, traita in Germania.
![]() Aveam niste iedera pe casa, care s-a scuturat numai frunze, pe care le-a luat vantul si le-a dus in fata curtii unei vecine la vreo 50 metri. A venit aia la usa sa imi spuna sa matur frunzele de pe strada. Ce era sa zic atunci ? "Nu cred ca e problema mea... primaria, bugetu, politicienii corupti, fir-ar ai naibii..." Nu asa se face treaba daca chiar vrem sa ajungem undeva... Motive gaseste oricine, solutii mai greu. Plus ca acolo nu matura nimeni niciodata. N-am vazut niciun maturator stradal. Doar masinile mari care spala strazile. Atat. In rest fiecare isi face curat in fata casei, ca e straduta...alee sau trotuar. Intelegeti si voi ca in Bucuresti sunt peste 5000 de strazi secundare. Cine poate sa acopere atatea strazi ??? Totalul lungimii strazilor din Bucuresti ajunge la 1000km... |
--------------------
-
-
-
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai retin cine a spus-o (parca unu de la academia catavencu) dar am auzit-o la un post de radio:
"Eu astept sa mi se repartizeze pentru a spala o bucatica din autostrada sburatoare care va fi construita in bucuresti .... atunci cu drag si spor imi voi lustrui bucatica mea de autostrada suspendata...." Ma rog... ceva similar .... si uite asa toti o sa avem de spalat si cate o bucatica de autostrada "sburatoare" ...... DE CE SA DAU EU CU MATURA SI SA FOLOSESC APA MEA SI BANII MEI? In casa, in curtea mea nu deranjez pe nimeni daca dau sau nu dau cu matura... dar este proprietatea mea ... dar pe domeniul public este de datoria lor sa faca ordine. Iar in facutul ordinii includ si amendarea celor care arunca chistoacele si gunoaiele pe strazi a celor care nu ridica mizeria propriilor caini, a celor care au santiere si NU spala rotile camioanelor cand ies pe drumul public si amendarea celor care ............ bleeeeeaaaaaaaaahhhhhhhhhhh mi se face sila de tara asta de cacao..... De ce sa sterg eu mizeria altora ? si unde sa arunc aceasta mizerie ? in gunoiul pe care eu il platesc? sa spal cu apa pe care eu o platesc? Cu detergentul pe care eu il platesc? Ia sa ma mai lase .... Si poate eu vreau sa plec la mare sambata dimineata ..... NU sa stau sa spal trotuarul? Poate ca firma mea are inchis Luni dimineata pentru ca am lucrat sambata si Duminica iar luni ma odihnesc.... Sau pentru ca m-am hotarat sa mai stau la mare inca o zi ...... Si atunci ce fac platesc amenda sambata pentru ca nu am spalat trotuaru "pe persoana fizica.... care este" si apoi luni primesc iar amenda pe persoana juridica "care este" ...... Si asta pentru ca se intampla sa si locuiesc in acelasi loc unde are sediul firma? Ietete ca acum m-am prins ca de fapt eu trebe sa spal trotuaru de doua ori pe samptamana ........ uuuuuuuuufffffffffff Bine ca nu am votat ..... ca altfel puteam spune ca mi-am facut-o cu mana mea ...... clar NICI CA MA MAI PRIND ASTIA VRODATA PE LA VREO SECTIE DE VOTARE.... Macar pot spune ca eu NU am VRUT...... Edit: Revolta mea este doar pur teoretica pentru ca in fapt locuiesc la etajul 9 iar hmmmm coicidenta firma este tot la etajul 9 iar blocul are femeie de serviciu deci oricum nu ies eu la spalat trotuare..... Iar alta dovada a revoltei toretice este faptul ca strada mea NU are trotuare ..... este de fapt o alee ..... cu borduri .... dar fara trotuare ..... firar ele sa fie de borduri .... abia astept atustrada suspendata .... locuind la etajul 9 cred ca o sa fie o priveliste extraordinara .... This post has been edited by nairam: 23 Sep 2008, 12:27 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
@andu911: e normal, asa e peste tot, tre' sa maturi in fata casei. Si noi aici ne curatam singuri, curtea din fata casei, driveway-ul si trotuarul. Dar nu exista nici o dispozitie de genul asteia date de idiotul de Oprescu, sa <SPELI> trotuarul in fiecare saptamana, intr-o zi si intr-un interval orar stabilit de un despot luminat, consumand apa potabila pe cheltuiala ta.
Eu nu inteleg de ce in Romania trebuie sa se vina mereu cu tot soiul de idei din astea crețe, cu aplicabilitate nula, in loc sa se aplice ceea ce exista deja, atat in tara cat si prin alte parti. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
e aberant ce vrea Oprescu, cu spalat si chestii de-astea. Eu as face o lege prin care sa fie amendati toti cei care au mizerie in fata casei, firmei, magazinului, blocului... etc.
Treaba ta cand faci curat, ideea e sa fie curat. This post has been edited by andu911: 23 Sep 2008, 12:49 |
--------------------
-
-
-
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Parca vad toti paraplegicii cu mopuri atasate la carucioare. Si toate babele netransportabile cum dau la matura. Fiti seriosi cu legea voastra! Ala care-i gospodar si-a mentinut mereu curat in fata curtii.
Aici e vorba de bun simt. Nu de lege. Mai ramane sa aflu intr-o zi ca am de spalat Ana Ipatescu lunea, miercurea si vinerea intre orele 10-22. Si apropo de "ce fac eu pentru Bucuresti, nu ce face Bucurestiul pentru mine", mi-am adus aminte de Dinescu care a zis cam asa: "istoria a facut pipi pe mine, fac si io pipi pe istorie". ![]() Sunt convins ca in toate orasele din lumea civilizata, cetatenii freaca trotuarele de zor. D-ai lucesc. Nu nene, nu. Bunul simt al populatiei e la putere, alaturi de firme serioase de salubrizare. Firme care nu toaca banul public aiurea ridicand masini in loc sa salubrizeze orasul. Firma de salubrizare face curat, nu scapa masinile de pe platforme. Da in sfarsit... D-aia-i varza Bucurestiul, ca n-am spalat io trotuarul. Sunt un nenorocit. This post has been edited by Victoras2001: 23 Sep 2008, 13:20 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
klaus |
![]()
|
Revin pentru niste precizari:
"Dispozitia" primarului general nu face decat sa "dispuna" ceea ce este prevazut, mai pe larg chiar, in Hotararea 133/2004 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, adoptata cu majoritate PNL-PD la data respectiva. Hot. 133/2004 a fost data pentru ca hot. anterioara (113/2004) fusese atacata in contencios de prefectura pentru incalcarea legilor de economisirea a apei TRATATE (legea de gospodarirea a apei care interzice spalarea strazii cu apa tratata, motiv pentru care spalarea strazii se face cu apa din dambovita in Bucuresti de catre societatile de curatenie), de protectie a mediului si preveedrile constitutionale referitoare la munca fortata si neplatita. Si as mai adauga si limitarea drepturilor constitutionale si de carta europeana referitoare la libera circulatie (pentru ca ma obliga sa fiu intr-un interval orar intr-un anumit loc). Cum hot. atacata nu mai era in vigoare, procesul din contecios a ramas fara obiect. Si apoi stimata doamna de apare in josul hotararii ca presedite de sedinta (madam Mantale) a devenit... prefect. Cum dracu sa-si atace propria hotarare in contencios? Asa ca 130/2004 a ramas in vigoare. PS: Prefectul care atacase hotararea era... Dan Darabont. Legile pe baza carora atacase hotararea CGMB erau: ordonanța 87/2001 referitoare la salubrizarea localităților, HG 433/2004 care reglementează activitatea de măturat și spălat a căilor publice și Legea 458/2002 ce vizează utilizarea apei potabile numai pentru consum uman |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
pai sa gandim altfel, spalam trotuarul, pana si bordura lu videanu o dam cu polish, darrrr ne scutesc de impozite
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 11:54 |