DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pentru cei mai "bătrâiori", Cum am supravietuit ???

BOGDAN DSN
post 2 Feb 2005, 10:55
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Da madalina dar mil este in franta .Cum poate el sa ne evalueze timbrele ?.

Pt.asarban -dar daca am am de pe vremea lui burebista pot sa-mi iau vreun ferrari ? biggrin.gif biggrin.gif
am glumit desigur.Stiu ca raritatea conteaza(alea "cap de bour"cica sunt valoroase),dar am cateva care cred ca sunt destul de rare(aduse de peste mari si tari)si m-ati zgandarit cu topicul asta.As face o evaluare si macar de-o roata sa iasa(cu tot cu janta desigur).

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 2 Feb 2005, 10:59
Post #182

Membru autentic

Group: Banned

Ntz...timbre se gasesc doar de pe vremea lu Deceneu.
Mai inainte erau cu plata ramburs nu cu timbre.

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
maddan
post 2 Feb 2005, 11:32
Post #183

Speedy Gonzales

Bai, nu va mai faceti sperante cu timbrele!!

Aveam unele din sec XIX, si tot degeaba. M-au tras astia in piept (prietenii lui mil... wink.gif ) de nu m-am vazut. Acum vreo 10 ani cand le-am vandut (la Unirea, pe aripa Calarasi, era un magazin filatelic specializat), mi-a zis nenea ala ca e adevarat ca sunt vechi, dar ca mnu si mnu, ca sunt subtiate, alea, alea.

Daca ma gandesc bine, nu am vandut decat o parte. Altele le mai am. Dar sunt sigur ca mai mult de 3-4 milioane nu as scoate pe ele toate (sunt mii, din care cel putin 100 din colectii de la sfarsitul sec XIX si inceputul sec XX).

Revenind la copilarie: din ciclul copiii care nu se mai urca in copaci:

Bey, am ramas socat ieri, cand mi-am scos cainele afara in parculetul dintre blocuri (destul de consistent loc): zapada era, dupa doua zile, NEATINSA!

Doar o potecuta facuta de oamenii in drum spre serviciu, si ATAT!

Am inceput sa alerg de nebun prin ea (30cm!! neatinsa!! o splendoare!!), vezi-Doamne sa imi alerg cainele... tongue.gif

Dar in DOUA zile, nici un copil nu a catcadisit sa iasa afara si sa se tranteasca in tot omatul ala imaculat??

Sincer, o avea fiecare copilarie farmecul ei, insa o generatie de copii care nu mai stiu ce e aia sa inoate in zapada neatinsa... imi pare rau, dar nu este una fericita, si nici fermecatoare. sad.gif

Da' las' ca mai ninge maine, si iarasi "inaugurez" eu zapada aia!! 04.gif

Mai tineti minte, in adolescenta, facutul de "ingerasi" pe zapada, trantiti pe spate si dand din maini si din picioare?...

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
mil
post 2 Feb 2005, 12:07
Post #184

ocupat

From: x

mamaaaa, ce sunt eu filatelistu' forumului smile.gif?

1) Sfat: timbrele ca orice alta marfa, au valorea in masura in care cineva le cumpara. pentru colectionari insa timbrele au o valore personala, sentimentala cu mult mai mare decat valoarea lor de piata...pe scurt, mai bine le dati copilului sau nepotilor in timp ce le spuneti povesti la gura focului...satisfactia voastra si poate a lor va fi mai mare.

2) Valorea timbrelor: Timbrul are initial valoarea nominala (aia inscrisa pe el) teoretic nu si-o pierde niciodata (de vazut cum vor reglementa chestia asta cand trec la leul greu smile.gif

Dupa care se adauga la aceasta valoare tirajul (raritatea cum spune Andrei) si calitatea (sa nu fie filat: indoit, patat, lipit, decolorat, subtiat ). De regula un timbru necirculat (nestampilat e mai valoros teoretic decat acelasi timbru circulat, pentru ca isi conserva valoarea initiala). In alte cazuri stampila (ea insasi o raritate disparuta, cum ar fi cea a Berlinului de Vest de exemplu) adauga timbrului valoare.

Timbrele mai vechi (5-10 de ani de la apritie) sunt trecute intr-un catalog al fiecarei tari alaturi de valoarea lor de piata la momentul actual. Exista mari case de filatelie care scot un catalog cu timbre Ro: (Yves et Tellier in Franta Michel in Germania). Cand vreti sa aveti o idee despre valorea timbrelor voastre si aveti impresia ca negustorul va trage in piept, va duceti la el si ii cereti sa va arate pretul de catalog...Pretul de catalog insa e f. greu de obtinut, el este o baza de negociere in jos.

Maddan, firma aceea din unirii vindea la randul ei timbrele tale altcuiva din strainantate....deci cat nu iti dadea tie, le ramanea lor....ma rog e o meserie in care nu prea ai multi prieteni, si lumea barfeste...dar nu erai obligat sa vinzi.

Trebuie insa sa va spun ca piata filatelica e in scadere crancena....publicu amator cat si clientela din occident moare la propriu si la figurat...nu mai e la moda. In curand clasoarele noastre vor fi ca discurile de gramofon...copii nostrii nu vor sti la ce sunt bune.

Sper ca nostalgia mea de final sa nu va fi of(ftop)icat smile.gif

This post has been edited by mil: 2 Feb 2005, 12:08

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
costi
post 2 Feb 2005, 12:22
Post #185

Membru autentic

E clar... la munca toata lumea.
Numai asa va puteti lua Logan.
Cu munca cinstita nu..... auzi la ei timbre.....
Breeeee ..

--------------------
DSN/SLZ
+
Ant
post 2 Feb 2005, 12:23
Post #186

Utilizator resuscitat

Federatia Filatelica Romana
Str. Boteanu nr. 6, 010027, Bucuresti
Po. Box. 1-29, Tel. (021)313 89 21, Fax. (021)310 40 04.
E-mail: federatia_filatelica@yahoo.com

http://www.stamps.ro/catalog/lista.html

This post has been edited by Ant: 2 Feb 2005, 12:28

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
thea
post 2 Feb 2005, 13:18
Post #187

Membru incepator

From: Brasov

QUOTE(maddan @ 2 Feb 2005, 12:32)

Bey, am ramas socat ieri, cand mi-am scos cainele afara in parculetul dintre blocuri (destul de consistent loc): zapada era, dupa doua zile, NEATINSA!

*

Acelasi soc l-am avut si eu.......si tot cand am iesit cu cainele la plimbare.
Nici macar nu au calcat prin zapada copii,ce sa mai zic ca n-am vazut urma de om de zapada.
Sunt foarte hotarata sa fac eu niste ingerasi in zapada, si in week-end o sa ma duc sa ma dau cu punga pe deal.Figura cu punga am mai facut-o si anul trecut.Eram vreo 6 oameni in toata firea cu un sac imens,si mai incolo 2 pustani de vreo 10 ani se uitau la noi "ca la masini straine".

--------------------
Dacia 1300
Dacia 1300 fabr.1974
+
asarban
post 2 Feb 2005, 13:49
Post #188

Membru autentic

Group: Banned

Eu am avut acest soc atunci cand am vazut ca pe strada la soacra-mea, la ora 13 00 in ziua de LUNI eu deschideam partie, nu mai trecuse nici o masina, nu plecase nici o masina!
Si e plin de droaste imobilizate de pe vremea razboiului de independenta.
Dar m-au apucat piticii cand am vazut ca pe strada NU ERAU URME DE PASI!
CE mama dracului ma, ca nu iesi cu masina..ok, inteleg, ca nu dai zapada de pe masini, trotuar, strada, te f--t in gura de "domn" dar inteleg, dar sa nu iasa din casa pana la ora 13 un bloc intreg, 60 apartamente...asta chiar nu pricep.
Si ninsoarea incetase de duminica seara!
Cred ca se asteptau unu pe altul sa dezapezeasca trotuarul.
Si am mai auzit si o voce, d'aia, la vreo 80+ care se voia autoritara:"Ma baiete, ai grija cu lopata aia ca imi zgarii masina si vin la tine!"
Sa lesin! Eu imi faceam un loc sa las masina si se gasise o mumie sa strige din spatele geamului.
I-am explicat pe larg ca daca ar veni la mine m-ar incurca pt ca nu as putea si sa dau zapada si sa-l ..pe el cu diverse scheme, totul incheiat apoteotic cu un indemn sa vina sa le dau 50 000 sa-si cumpere gaz sa-si dea foc la masini ca tot nu le misca (cel putin 2 nu s-au miscat de 4 ani deloc, sunt pe janta, infundate in asfalt, dar cand a venit ADP-ul sa le salte a facut ala circ, s-a dat cardiac...)
Gata..m-am racorit!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
BOGDAN DSN
post 2 Feb 2005, 14:28
Post #189

Membru autentic

nu credeam ca exista asa ceva in bucuresti..60 apartamente circa 120 oameni - nu avea servici nici unul sau toti erau pensionari ?

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
Mache
post 2 Feb 2005, 14:28
Post #190

Chibiț autorizat

La mine la bloc, fiind loc de joaca pentru copii, nu mai este prea multa zapada neatinsa. E adevarat ca media de varsta nu depaseste 8 ani. biggrin.gif Dar e o adevarata placere sa-i vezi pe prichindei cum se fugaresc prin zapada... Offf... Unde sunt zapezile de altadata? huh.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
Marty
post 2 Feb 2005, 14:34
Post #191

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(maddan @ 2 Feb 2005, 11:32)
Da' las' ca mai ninge maine, si iarasi "inaugurez" eu zapada aia!! 04.gif
*

Da, sigur, si daca vezi unu' mare, urit si cu paru' vilvoi ( http://www.carlsberg-ski.ro/images/getMedi...jsp?imageId=479 ) care se apropie amenintator c-o lopata, sa stii ca-s eu, vin sa-ti dau zapada de sa-ti ajunga!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
maddan
post 2 Feb 2005, 14:34
Post #192

Speedy Gonzales

I-am explicat pe larg ca daca ar veni la mine m-ar incurca pt ca nu as putea si sa dau zapada si sa-l ..pe el cu diverse scheme, totul incheiat apoteotic cu un indemn sa vina sa le dau 50 000 sa-si cumpere gaz sa-si dea foc la masini ca tot nu le misca

radmasa.gif

...Ceea ce-mi aminteste ca pe vremea "noastra" (aaarghhhh cum suna, 'rar a reacului de viata, ca peste trei luni fac 30 de ani!! mad.gif) se faceau concursuri de injuraturi.... rolleyes.gif

Mamaaaa, ce mai iesea, si cu cata indemnare "manuiam" cuvintele.... tongue.gif

Astazi pustii, dupa cate am auzit, se multumesc sa reia injuraturile in engleza, si pe alea stricat, si atat. Si aici a disparut imaginatia... domne, romanul stia sa injure!... acuma... sad.gif tongue.gif

Marty: acum pe bune, sper din toata inima sa nu mai ninga in Bucale, caci miercurea viitoare tre' sa ma duc la RAR, in Voluntari, pentru identificare... Iti dai seama ce ma fac pe sleaurile alea daca mai ninge??!? ph34r.gif

--------------------
+
ar_logan
post 2 Feb 2005, 16:16
Post #193

Membru

From: ARAD

Si cand ne plimbam cu ukrainele sau carpati ce mountainbike frate. Sau cand ne dadeam pe damb cu carucioarele de la aprozarmai ceva ca si in F1.

--------------------
Dacia Logan 1.4Preference - B 00 XJM
100% - 90%posesori permis
- 10% soferi
+
Smudo
post 4 Oct 2005, 21:07
Post #194

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 26 Jan 2005, 09:41)
Aoleoooooo.... am uitat de gluma mea preferata!!!!!! Scriam cite un biletel cu unul din urmatoarele mesaje :"A cui e talpa de pe tavan ?" sau "Cine-i ala din ultima banca ?". Bineinteles ca urmaream cu atentie cine primeste biletul si , dupa ce ne stricam de ris vazindu-l pe respectivul cum isi suceste gitu' sau casca gura cercetind atent tavanu', il rugam sa dea mai departe biletu'.
*

M-am spart de ris aici. Am zis sa invii topicul asta, o sa postez si eu dar nu acum ca nu am destul timp.
P.S.: Am gasit din greseala topicul, am dat cu "search"-ul dupa "shooter" ca sa vad daca va jucati online, si am gasit altceva. Nu stiu dac-o fi de bine. smile.gif

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
Cruchot
post 5 Oct 2005, 08:06
Post #195

Membru incepator

E o lumea naspa pentru copii de azi. Unde sa ii lasi afara, sa dea masinile peste ei? Si daca arunca cu pietre in tabla vreunei masini te trezesti ca-l ia proprietarul la bataie? Plus ca ti se baga in cap ca totul trebuie sa fie stiintific controlat, cu microparticule inteligente, degresat, natural, fara bacterii. Unde sa se joace copii. Un sport da, e ok, fotbal, dar acolo va fi numai printre retardati. Cu bicicleta unde sa se plimbe, printre masini? Cu rolele da, exista parcuri. Alte sporturi, daca as avea copil l-as da la box, nu la karate unde sa faca doar kata si balet.
Lasa ca si pe timpul nostru era nasol. Va aduceti aminte cum bateau invatatoarele/profesorii la copii? Dar de tiganusii care umblau in haita si jefuiau totul? Numai ca atuncea ieseam cu totii afara la fotbal, la ascunsea, la cornete...

--------------------
Citroen Axel 12 - JNF
+
MAKRON
post 5 Oct 2005, 08:45
Post #196

simply clever

From: silistea gumesti

Nu stiam de acest topic. L-am citit si m-a dus in urma cu vreo 25 de ani...
Va aduceti aminte cata liniste era pe vremea aia?
Imi aduc aminte ca ne inspiram din "Ciresarii" si organizam diverse expeditii prin munti ca sa gasim banditii, copii tampiti, (fereasca D sa ne fi gasit ei pe noi) ... Ei, sunt vremuri pierdute.
Parca si aerul era altfel, nu erau canicule nu era inundatie si timpul... TIMPUL, trecea foarte greu , cumplit de greu

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
dacicuss
post 5 Oct 2005, 08:52
Post #197

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Trecea greu? Da' era fain ma! Io n-as da adolescenta mea, asa cum a fost, pe a astora de acum...generatia "pro". Noi ce putin, devoram carti in vacante mai ales...activitati gramada in aer liber...drumetii pe jos sau cu bicicleta, la plaja vara la rau...nu stia nimeni ce-i ala alcohol si baruri...uita-te la astia

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
afh
post 5 Oct 2005, 08:55
Post #198

!!!!

ehe...Și ce zăpezi ca lumea erau. ce ne mai dădeam cu sania de la fabrica de confecții până la Pelican (Tulcea)...ce vremuri...
dar cea mai tâmpită distracție pe care o aveau unii pe vremea aia era să ia o oglindă și să bage lumina în ochi la șoferi!! radmasa.gif și câte și mai câte...

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
MAKRON
post 5 Oct 2005, 09:04
Post #199

simply clever

From: silistea gumesti

Alcool? abia in clasa a X a am iesit cu gasca la bere, pana atunci nu am simtit nevoia si aveam constiinta sa catalogam ca teribiliste astfel de preocupari; erau multe alta activitati mai placute. Fiecare etapa a vietii are specificul ei , adolescenta nu trebuie sa aiba nimic in comun cu alcoolul , mai tarziu poate. Dar, ma rog, fiecare e liber sa faca ce vrea.

This post has been edited by dweep: 5 Oct 2005, 09:05

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
MAS
post 5 Oct 2005, 09:22
Post #200

Le Bubulateur

QUOTE(Marty @ 19 Jan 2005, 11:57)
Paul, invata-l pe fi-tu sa faca pocnitori d-alea din 2 suruburi, o piulita si o punga. Alea mi-au marcat viata in mod placut! smile.gif
*

Si tu iti faceai din alea? Ce vremuri! Noi intr-adevar stiam sa ne distram, ne-am trait copilaria.... astia cu tehnologia lor le-au distrus cele mai frumoase momente de care vor avea parte copiii... sad.gif
Ceea ce luxcor a descris, este copilaria pe care o putea avea in trecut orice copil... acum nu mai poate nici unul...
Imi amintesc ca eram la cineva odata si a venit un pusti de 10 ani... prima intrebare a fost "Ai NFS?" Imi venea sa dau cu compu de toti peretii cand am auzit asta!
Copiii au celulare acum, is tehnologizati, sa nu cumva sa se piarda bebelu' pe drum... Cum era ma atunci cand umblam cu cheia la git, legata cu sfoara? Mai stiti? Cum era ma cand ne jucam prin scara blocului de-a v-ati ascunsea, sau cand incingeam o leapsa si saream toti ca apucatii pe garduri, ne urcam in copaci zbierand de mama focului "SUNT PE COCO" atunci cand se apropia ala care "era"??? Mai stiti? Mie unul, mi-e dor de vremurile alea sad.gif si-mi pare tare rau sa vad cum copiii de azi stau prin salile de net sa joace leapsa pe CS...Am avut parte de o copilarie frumoasa... un singur regret am: faptul ca am crescut in Bucuresti la bloc... daca eram "la casa" ar fi fost si mai frumos... Pe-atunci beam lapte de vaca si iaurt simplu (da, da, ala cu capacu' ala de staniol) si nu-mi era rau de la el... au venit astia acum sa ne-nvete pe noi, prostii, cum e cu Bifidus Essensis si cum ne c@c@m mai cursiv daca bem activia, danonino si alte alea...
Ehhh... ce vremuri.... ce viata am avut.... in generala, noi (si baieti si fete) inca eram cu gandul la joaca, acum... o pustoaica de clasa a opta iti tine prelegeri despre SEX!!!! Le-au furat inocenta cu capitalismul lor, si cu toate artificialitatile lor!!! mad.gif

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
bertro
post 5 Oct 2005, 09:57
Post #201

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

pe bune, MAS, exact asta e si parera mea: copii de azi nu mai au copilarie. le-a fost furata de lumea rapida in care traim, sunt fortati de anturaj si de stilul de viata sa se maturizeze mult mai repede decat le-ar prinde bine. si ei nici macar nu-si dau seama ce au pierdut. un copil de 10-11 ani din ziua de azi umbla in haine "cool", isi face "tzepi un freza" cu gel (scuzati "tz", am pus pt claritate), sta cu mp3 playerul la brau si asculta muzica generatiei pro (compusa majoritar din cuvintele "sex", "bairam", "intalnire",etc...). Pai noi la 10 ani inca zburdam pe toate coclaurile, ne cataram pe gofrajele alea mari in care turnau beton la blocurile in constructii, ne urcam pe scara macaralei si ne plimbam cu ea, ne ascundeam in containerele alea metalice de turnat beton si spuneam ca-s tancuri. basca mai deschideam si gura aia de scurgere si ne "bombardam" cu bulgari de pamant. de spray-urile care explodau mai mare dragul nici nu mai zic. sau de tubul in care puneai un bulgaras de carbid in putina apa si apropiai chibritul.
faceam pocnitori din 2suruburi+piulita si coada de nailon. cand o izbeam de pamant, ricosa peste firele de tramvai (pucioasa rosie din chibriturile "chinezesti" bubuia cel mai tare). sau umpleam mingi sparte cu nisip si rugam vreun nene sa dea un sut pana la noi. ce cruci si dumnezei + fugareala ne luam la treaba asta smile.gif la fel cu cutia de carton pusa strategic in mijlocul trotuarului si cu un pietroi sub ea. nici nu trebuia sa rugam pe nimeni, ca se gasea mereu cate un fraier sa-i dea cu sutul din proprie initiativa. noi stateam ascunsi in scara blocului (nu erau interfoane, usi "blindate" si alte prostii ca acum) si radeam ca prostii. sa nu uit de arculetele facute din betisoare din alea de plastic si cu coarda din elastic de sosete, sau de pistoalele cu fasole facute din carlige de rufe, sau tuburile cu sageti sau miez de paine umezit in saliva. mama, ce se lipea pe cheliosi smile.gif Iar vara la tara nici nu mai zic: scaldat in mocirla aia de Jijia, jucat "ratele si vanatorii", pescuit cu punga, mers pe camp si furat baloti de paie, care erau legati cu 2 ate si ii puteai pune in spate ca pe un rucsac, mers la SMT si furat de la fiare vechi tot soiul de piese de tractor, combina, camion, pe care le caram apoi in curtea bunicilor si le desfaceam sa vedem "ce are inauntru".
Mai tin minte si bataile crunte pe care le-am luat de la tata cand am desenat ochelari cu creionul pe poza lui ceausescu dintr-un manual (tin minte si acu': "vrei sa ma bagi la puscarie??!"), sau cand invatasem si eu de pe la dracii de colegi "alupigus" si l-am notat constiincios pe ultima pagina a caietului.
toata lumea era a noastra, plecam din casa dimineata si ne cautau prin jurul blocului la amiaza sa venim sa mancam. dupa masa iar nu ne mai vedeau pana se lasa seara si ne strigau de pe la geam. ce era aia stat in casa? ce era ala televizor? ce era ala pleisteisn sau calculator? viata, aer, alergatura...
pacat ca ai nostri copii nu mai au sansa asta. am devenit si noi paranoici ca vesticii, incercam sa-i tinem intr-o "glass cage".

da-ti-va, bah, incolo, ca m-ati terminat si pe mine cu nostalgiile... cine naiba v-a pus sa porniti topicul asta? tongue.gif

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
MAS
post 5 Oct 2005, 10:08
Post #202

Le Bubulateur

Mai stiti ma, cand trecea o masina mai sucara pe strada si zbieram ca apucatii "Stop! a mea!" ? Mai stiti cand scormoneam prin pamant de se dadea alarma la bietele rime, ca sa gasim "Comoara" ? Ne visam toti Tom Sawyer si Huckleberry Finn... Acum? Baietii se viseaza elitisti din CS iar fetele se viseaza Pamela Anderson sau mai stiu eu ce "slut"
Mai stiti cand jucam "bambilici"? sau cand jucam "portofelu'" si dadeam la "tzaca"? Si faceam serii de surprize turbo si dadeam 2-3 serii pentru o masinuta Matchbox? Noi eram afaceristi ma... smile.gif
Ehh, ce vremuri... acum copiii se duc si trag de nadragii parintilor "tatiiii mamiiiiii vreau si eu mobiiil si PS2, ca e cool si vreau sa fiu in trend"
Inainte orice rahatel ne impresiona, acum copiii is impresionati de Fast and Furious si alte alea... lumea o devenit prea superficiala... sad.gif

Sau atunci cand venea vara si gauream dopul sticlelor de plastic si ne stropeam... ala care avea de 2L era tartor, ca ii adusese nus' cine din strainatate o sticla de Pepsi si o tinut sticla ca era frumoasa, iar acum e instrument de udat... Azi? "Tatiiii am vazut o pusca cu apa cu 5 tevi si rezervor care se pune in spate ca ghiozdanu, de 30 de litri, si vreau si io una!!!! E numai 4 milioane.... ia-mi si mie una d-aia, ca vecinu/colegul de la scoala are una de 20 de litri..."

This post has been edited by MAS: 5 Oct 2005, 10:15

--------------------
+
Cruchot
post 5 Oct 2005, 10:44
Post #203

Membru incepator

Booooonnnn.
Si cine a stricat lumea?
Ion Iliescu? PRO TV? Intel? Sau parintii? Adica generatia actuala de "merg la munca din sculare in culcare ca sa am salariu sa pot sa dau ratele la electrocasnice si la masina noua, si la mobilul cu camera video..." sau "n-am timp de copii ca sint la munca, stau cu bunicii si ii vad sambata si duminica, n-am timp de prostii, sa joc cu ei baschet, fotbal, cand vin eu acasa de la munca seara ei dorm sau se joaca pe calculator..."

--------------------
Citroen Axel 12 - JNF
+
MAS
post 5 Oct 2005, 10:53
Post #204

Le Bubulateur

Tendintele actuale au stricat copiii si parintii care le cumpara copiilor tot felul de calculatoare and shit! Daca parintii nu le-ar lua calculatoare, copiii ar gasi alte moduri in care sa-si petreaca timpul, asa cum faceam noi...
Noi ne fabricam pocnitori, bubuitori, pistoale etc. NE PUNEAM CAPATINA LA CONTRIBUTIE! Ei? Vrei sa faci poc-poc puiule? Ia 500.000 si ia-ti un kil de plesnitori... Vrei sa tragi cu pistolul? Ia 500.000 si ia-ti unu smecher cu bile... Vrei sa stropesti? Ia-ti pusca cu apa "Terminator XXL" si uzi tot cartieru' mai ceva ca masinile REBU...

Este oare un progres situatia in care este lumea acum? Sau este un regres?! Eu zic ca e un regres... ne folosim tot mai putin creierul si facem tot mai multe lucruri din automatism...

--------------------
+
maddan
post 5 Oct 2005, 11:05
Post #205

Speedy Gonzales

Io cred ca lacomia parintilor a stricat totul. Deci daca aveti copii, voi sunteti vinovatii, nu ei.

Remarc cu placere ca de cand s-au facut terenuri de joaca pentru copii intre blocurile de la mine (sector3), amenajate cum trebuie, colcaie pur si simplu de ei, si se dau in leagane si pe tobogane la fel de abitir cum ne dadeam noi!
Remarc cu si mai mare placere ca de cand au amenajat mini-terenuri de fotbal sunt tot timpul pline...

Lucrurile se pot schimba in bine, sa stiti.

Va dau doar un exemplu: una dintre victimele "modernizarii" vietii noastre si a trecerii copiilor de pretutindeni de la lectura la jocuri pe console a fost celebra revista Pif. O mai tineti minte, da?

Ei bine, aia a murit frumos prin '92. Copiii pur si simplu nu mai aveau chef de benzi desenate. Vroiau console samd.
In urma unui efort suprauman desfasurat pe internet, din care recunosc cu mandrie ca am facut si eu parte, mai ales cand nimeni nu mai vorbea de Pif pe net, s-au strans laolalta atat desenatorii de atunci, cat si redactorii sefi. Acum oameni de peste 50 de ani, cu destui bani, impliniti profesional.
Si au hotarat, asa, intr-o lucire de nebunie, sa dea drumul din nou la revista, dar intr-o varianta asemanatoare cu cea din anii '70, fara prea multe reclame si BD-uri tampite cum ajunsese in anii 90.
Rezultatul? Peste 400.000 de exemplare PE NUMAR! Si asta doar in Franta, pentru inceput!

Asta arata ceva: ca generatia actuala de copii ia deja ca de la sine inteles consolele, PC-ul si altele. Si inevitabil ajunge sa considere ca ceva exotic.... revistele de BD.
S-ar putea intampla minunea ca intr-o buna zi sa ajunga sa considere ca fiind ceva exotic, trendy, sa citeasca carti biggrin.gif

Daca facem aceasta combinatie: terenuri de sport pentru adolescenti, terenuri de joaca pentru cei mici, parinti care nu mai lasa ca televizorul sa le fie baby-sitter (cea mai tampita inventie din ultimii 15 ani!) si mai ales parinti care mai "scapa" cate o carte pe noptiera celor mici (e de ajuns sa o ia din curiozitate si sa inceapa sa o citeasca... s-ar putea sa nu se mai opreasca... tongue.gif)...

Nu zic ca ei sa fie ca noi. Caci si noi, cei ce avem acum 30-40 de ani, am diferit de experientele parintilor si mai ales bunicilor nostri. Si nu am considerat ca am pierdut ceva.

Dar sa nu piarda ce era bun la noi si la copilaria noastra. Si asta tine mai ales de aceia dintre noi care sunt parinti!

--------------------
+
bertro
post 5 Oct 2005, 11:59
Post #206

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

maddan, pocnitorile din suruburi, prastia si alte nebunii nevinovate care ne umplu acum amintirile, in mod sigur nu o sa vedem. din 2 motive mari si late:
1. si noi parintii actuali sau viitori suntem semi-paranoizi si cred ca le-am rupe urechile daca i-am vedea cu asa ceva (desi daca-i tinem numai in perne si puf nu or sa invete niciodata sa se descurce in situatiile grele)
2. societatea si protectia copilului a evoluat de asa natura. vorba unui comedian de pe Comedy Central: "cand eram copii, mergeam in masina pe scaunul din fata fara centura de siguranta si nu zicea nimeni nimic. acum nu poti lasa nici un caine in masina cat intri sa cumperi o paine, ca imediat "they fry you on the 5 o'clock news"

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
MAS
post 5 Oct 2005, 12:17
Post #207

Le Bubulateur

Mai stiti ma "cracanele", pistoalele din carlige de rufe cu dop in capat si cu care trageam cu boabe de fasole? Teava cu cornete - accesoriu obligatoriu pentru un copil, la vremea aia... roboteii construiti din pachete de tigari, sau dulapioare facute din cutii de chibrituri (in special fetele faceau pentru papusi)... Mai tineti minte ma cand ieseam fiecare cu paturica pe holul blocului sau afara si ne jucam cu fetele(in special cu fata care ne placea mai mult, ca sa petrecem cat mai mult timp cu ea si sa-i intram in gratii...) eheeeiii ce vremuri...
Acuma, se sta pe mirc, chat, site-uri de dating etc... au evoluat... ce sa-ti spun! mad.gif

Sau cand venea vremea florilor de liliac si pe linga flori, mai atirnam si noi prin copaci si duceam acasa brate intregi de liliac? offf..... ce vremuri.... mi-e dor de perioadele alea... nu erau atitea probleme, nu era atita perversitate in lume... cel putin nu in lumea noastra... astazi, copiii, din pacate, intra de mici in realitatea lumii asteia perverse...

This post has been edited by MAS: 5 Oct 2005, 12:20

--------------------
+
Lexy
post 5 Oct 2005, 12:42
Post #208

Just ME

Si ne jucam cu teava cu cornete ...acum ne invitam la paintball smile.gif
Jucam si capra si lapte gros si frunza si etc..acum in cel mai bun caz se joaca online.....

ps: si chiar daca am postat aici eu sunt inca super tinerica....da? biggrin.gif

This post has been edited by Lexy: 5 Oct 2005, 12:46

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
maddan
post 5 Oct 2005, 12:48
Post #209

Speedy Gonzales

Hai mai Mas, ca esti prea romantic, zau asa... biggrin.gif

Io imi amintesc de cornete caci am trait langa un etern santier: bd Victoria Socialismului... actualul Decebal.

Mai intai a fost insa santul pentru canalizari. Apoi groapa mare a pasajului Muncii. Apoi au facut metroul.
Dupa aia au inceput sa demoleze casele - vilisoarele chiar! din Dristor. Imi amintesc si acum cu nespusa placere de ce Unreal for real am facut cu tevile de cornete intr-o fosta vila superba, cu scari in melc si cu doua nivele + pivnita, cu balcon mare de la care puteai si sari daca erai mai berbec.... Moaaaaamaaaa.... pai pustiul de azi care se impusca la CS habar n-are de ce-i aia "camping" in spatele unei usi de bucatarie, inaintea careia ai presarat sare ca sa-l auzi pe inamic cand vine... sau ce misto e sa tintesti prin gaurile de la instalatiile electrice, direct in teasta celui de la nivelul de mai jos...

Pai cum sa se compare asaltul a 5 prieteni, venind de dupa containerele din curtea de jos, si avand ca misiune sa intre in casa si sa ajunga pana la etajul unde eram noi, cu tel suprem balconul? Iar noi incercand sa-i snipe-uim de la balcon, apoi lupte crancene pe scari si camperii nostri din pivnita care trageau printre grinzile de lemn... in sus... biggrin.gif

Si nici ce misto a fost cand prietenii mei au cazut cu tot cu podeaua de la parter, direct in pivnita, alegandu-se doar cu niste julituri demne de admirat si obiect de mandrie... biggrin.gif

Ce blastere sau bio-rifle, cand aveam pistoalele cu apa?
Ce stinger, cand aveam super arma cu trei tevi legate cu scotch, cu buzele putin curbate si pe care o incarcam ca pe o pusca?
Ce redeemer, cand aveam petardele cat trei nuci, ce bubuiau cu zgomot si lasau o pata negricioasa pe ziduri?

Imi amintesc ca atunci cand urma sa se demoleze a doua zi vila aia, am "ajutat" noi cu o zi inainte, demoland cu picioarele si pumnii cam tot ce mai ramasese stand in picioare...

Sau CS for real, frate, in blocurile aflate in constructie! Cu paznicii fugarindu-ne pe o scara, noi luand-o ba pe schele ba pe diversele etaje, urmarind in acelasi timp sa ne tintim si inamicul...

Ufff...

Azi cred c-as muri de frica sa-mi stiu copilul ca s-a dus sa se joace asa ceva intr-un bloc aflat in constructie. Dar atunci era colosal de misto si cu aceste amintiri voi ramane toata viata! CS? Unreal? Lame.... totally lame cand le compari cu gherilele alea urbane...

--------------------
+
MAS
post 5 Oct 2005, 13:08
Post #210

Le Bubulateur

QUOTE(maddan @ 5 Oct 2005, 12:48)
Hai mai Mas, ca esti prea romantic, zau asa... biggrin.gif

CS? Unreal? Lame.... totally lame cand le compari cu gherilele alea urbane...
*

Da, sunt romantic, pentru ca ma uit ca in ziua de azi, copiii traiesc la fel ca si noi: in spatele unui monitor!!! mad.gif

Exacly, ai dreptate... TOTALLY LAME! Ce mai expeditii trageam noi pe schele si prin santiere... ce ne mai cocotam noi pe schelele alea triunghiulare.... si adunam te miri ce dupa noi... ieseam pe terase la blocuri (la etajul unu si sus) si trageam unii in altii(bataie intre blocuri in toata regula) sau cand ne fugaream prin gradini de bagam spaima in tot ce misca (caini, pisici si babe biggrin.gif )

--------------------
+
12 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:21
Forum Renault