mama la 67 de ani...
![]() ![]() ![]() |
mama la 67 de ani...
madalina |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Discutia o ia pe cai mult prea profunde pentru maturitatea mea intelectuala (mamaaaa ce exprimare am putut sa scot
![]() Serios acum, se poate discuta pe tema moralitatii muuult si bine ... hai mai bine sa ne limitam la a da cu paru-n capul babei asteia demente ![]() Nu spun ca nu ai dreptate, chiar sunt de acord cu multe lucruri din ce ai spus dar ... de fapt am zis ca pun punct, atunci pun punct ![]() Numai bine. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(madalina @ 20 Jan 2005, 03:29) Cel pe care il condamn este medicul. Pur si simplu ii puteau spune ca nu mai este posibil, faceau si ei nistetratamente placebo acolo, o convingeau ca nu s epoate si pleca femeia acasa. Nu este etic corect sa faci asta. Dupa cum spuneam mai devreme totul trebuie privit ca un experiment stiintific. Mai multe detalii au aparut azi in Adevarul: Intrucat infertilitatea de varsta nu e boala Comisia de Bioetica a Colegiului Medicilor considera fertilizarea Adrianei Iliescu un experiment stiintific, nu un act medical In Uniunea Europeana si in Statele Unite ale Americii, evaluarea psihologica si consilierea se fac oricarei femei, indiferent de varsta, daca aceasta apeleaza la fertilizarea in vitro, spune dr. Vasile Astarastoae, presedintele Comisiei de Bioetica a Colegiului Medicilor din Romania (CMR). "Fertilizarea in vitro are sanse de succes de 20-22 la suta. Consilierea psihologica se face inainte, in timpul procesului de fertilizare si dupa. Consilierea este importanta, deoarece exista riscul de transmitere a unor afectiuni genetice la nou-nascut. In conditii de reproducere normala exista un risc de 3-5 la suta ca fatul sa aiba unele anomalii", a mai spus dr. Astarastoae. Medicul este de parere ca in acest caz trebuia sa se respecte prevederile Conventiei de la Oviedo, adoptata printr-o lege, in 2001, si de Romania. "In aceasta lege se face referire la experimentele medicale. Sarcina d-nei Iliescu a fost un experiment, si nu un act medical care sa impiedice sau sa trateze o boala. Infertilitatea de varsta nu este o boala. Aceasta lege prevede existenta unei comisii independente care sa evalueze toate implicatiile experimentului in cauza", a conchis dr. Astarastoae. "Daca in cazul unei adoptii se face ancheta sociala, examinarea riguroasa din punct de vedere psihologic si psihiatric a cuplului, procedura ar trebui sa fie similara si in cazul unei fertilizari in vitro. Si toate aceste proceduri pentru adoptie se aplica indiferent de varsta viitorilor parinti. Nu cred ca unei persoane la 67 de ani i s-ar da spre adoptie un copil", spune dr. Radu Mihailescu, directorul Spitalului de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Capitala. "O evaluare psihiatrica ar trebui sa se faca si in cazul operatiilor estetice si, in general, inainte de orice procedura care afecteaza identitatea persoanei. Consider ca a fost o bataie de joc cand dr. Marinescu s-a intrebat retoric daca d-na Iliescu avea nevoie de un consult psihiatric. Ar fi interesant de aflat daca d-na Iliescu, lucrand in invatamant, are avizul de sanatate mintala. Daca s-ar face aceste evaluari, n-ar mai exista cazul Ciomu si nici cazul Iliescu", afirma prof. dr. Florin Tudose, medic psihiatru la Spitalul Universitar din Capitala. Acesta a adaugat ca ceea ce l-a impins pe dr. Marinescu sa faca fertilizarea a fost trufia. "A fost complexat toata viata pentru ca intotdeauna a fost al doilea in domeniul sau. Cu acest caz a vrut sa faca ceva iesit din comun. Acest copil are statut de adoptat, pentru ca d-na Iliescu a fost doar mama purtatoare si pana la urma fetita va ajunge tot in grija statului", a mai spus prof. dr. Florin Tudose. Acesta s-a intrebat daca nu ar fi mai bine ca Autoritatea pentru Protectia Copilului sa intervina si sa-l ia pentru a-i apara drepturile. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
[size=1]> Ar fi interesant de aflat daca d-na Iliescu, lucrand in invatamant,
> are avizul de sanatate mintala. Daca s-ar face aceste evaluari, > n-ar mai exista cazul Ciomu si nici cazul Iliescu. Avizul ala de sanatate mintala e doar o formalitate. Te duci, te intreaba psihiatru' daca esti sanatos la cap, tu spui ca da, si el iti da hirtiuta. Ca si avizul epidemiologic care se cere ca sa poti inota in unele bazine. Pur si simplu te duci la dispensar, ceri aviz, si ti se da, nu se uita nimeni la tine, poti sa ai si 10 boli contagioase. Ma intreb daca o astfel de evaluare psihologica se poate face corect. Adica daca eu sint Ciomu si vreau sa ciomui.esc un pacient, normal ca n-o sa spun asta cind ma intreaba psihologu'. O sa ma prefac ca sint un medic responsabil. Probabil ca are un grad de eficienta aceasta evaluare pisalogica, dar e mult mai mic de 100%. Referitor la profesoru' (sau conferentiar sau lector sau ce o fi fost) Ciomu, am vorbit cu cineva care a facut anatomia cu el la facultatea de medicina. Inca de acum citiva ani era groaznic ca profesor. Era genul care "omoara dupa carte". Revenind la oile noastre, nu stiu daca o evaluare psihologica i-ar fi interzis strabunicii sa fabrice prin bioinginerie un puradel. Then again, nici n-am vazut emisiunile cu ea, ca nu ma intereseaza. This post has been edited by Vlad Georgescu: 21 Jan 2005, 04:24 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
hehe, nu-s singurul huhurez de aici...
cu tot respectul cuvenit varstei ei venerabile, eu cred ca tanti aia e dusa cu pluta... da' rau. tragic este ca nebunia ei afecteaza aici un copil care nu are nici o vina. asta e moral? ea are dreptul la fericire.. copilul ala are in schimb dreptul de a fi nefericit, si de a se naste orfan practic. parerea mea este ca toata aberatia asta are in spate si ambitia nemasurata a lui marinescu de a intra in guiness book si de a avea subiect de discutie la conferinte pe treizeci de ani de acum inainte. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ganditi-va si la partea financiara a afacerii!
Pentru doctorul Marinescu chestia asta inseamna un bilet de avion dus catre SUA. Va dati seama cate clinici particulare din State o sa-i ofere un salariu barosan sa vina sa insamanteze mamici? |
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Sau cate femei peste 45 de ani vor veni in Rom pentru a deveni mamici ! Turismul medical e o practica frecventa .
Cert este ca o baba nebuna si un doctor ahtiat dupa celebritate au condamnat un copil la o viata chinuita , asta daca va fi sanatos , pentru ca la copiii conceputi de mame peste 40 de ani riscurile de malformatii si boli congenitale ( de exemplu sindromul Dawn ) cresc exponential ! ![]() This post has been edited by Ghidioneanu: 25 Jan 2005, 00:04 |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Femeia este doar mama-surogat! Un fel de incubator uman! Nu are nici-o legatura genetica cu copilul! Parintii genetici ai copilului sunt tineri.
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(13nov @ 21 Jan 2005, 10:02) Ganditi-va si la partea financiara a afacerii! Pentru doctorul Marinescu chestia asta inseamna un bilet de avion dus catre SUA. Va dati seama cate clinici particulare din State o sa-i ofere un salariu barosan sa vina sa insamanteze mamici? Poate pe un vapor cum sint cele pe care se fac avorturi sau eutanasieri. Nu cred ca Marinescu va putea repeta in State experienta de la Bucuresti. Nasterea unor copii conceputi in vitro este al naibii de bine reglemantata in toate tarile civilizate si in general limitata de virsta biologica de procreere. Cu alte cuvinte Menopauza=goodby babies |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
madalina |
![]()
|
Nu are nevoie sa repete cea facut in Romania, dargadeste-te cate femei care au acum 40 de ani si au incercatde la 20 si cevade ani sa aiba un copil si nu au reusit, ar apela la el, pe principiul:dacaa reusit cineva ce are 67 de ani, reusesc si eu la 40 (legea prevede in majoritateatarilor varsta maxima 45de ani).
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai si tu crezi ca ele nu-si gasesc doctorul in State si tre' sa vina marinescu sa le salveze?
Singura problema acolo este cea a banilor, ca nu cred ca asigurarile acopera si inseminarea artificiala. Morala: faceti fetelor copii pe bune si la timp ! (ma rog unde se poate) |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Va rog frumos, mai incet cu "Marinescu" ca am highlight pe el si-mi fac sinapsele scurt-circuit!
Multumesc! ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
costi |
![]()
|
adica cum
![]() doar nu te-o fi asistat la nastere (a ta carevasazica) !! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
NU bre...e numele martinezului de familie..si ii stresare cordul..
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hai ma, chiar trebuie sa mi se modifice EKG-ul de cite ori citesc despre baba aia curentata psihic ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Stefan.A |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 June 04 ![]() |
hai sa va zic de doctorul minune:
cred ca nu are nevoie de celebritate sau bani (le-a cam facut pe amandoua pana acum). are bani desi imi amintesc ca acum cativa ani umbla cu un fiat 850 sau ceva de genul asta, o amaraciune pe langa care tico e scula de masina. e si destul de celebru (parca a fost si ministrul sanatatii intr-o vreme) cred ca pur si simplu nu s-a gandit la toate aceste implicatii ci doar la meseria lui pe care o cam abordeaza ca un savant in laborator, care lucreaza cu soareci-cobai. si este profesionist bun, dar asa ajungi sa faci greseli din astea monumentale:uitand sa mai traiesti in afara jobului. nu-l tin in brate nici nu-i dau suturi si sper ca cineva acolo sus sa aiba grija de copilul ala. fiica-mea s-a nascut asistata de marinescu acum 5 ani si am avut oarece chat face-to-face cu el. nu l-au chemat de acasa pe domn director pana dimineata,desi nevasta-mea urla ca naste pe la 0400. pe de alta parte, sa vezi ce repede am primit o rezerva acolo pt ca domn' director era medicul nostru. si da, si eu si sor'mea ne-am nascut cu marinescu acum 29-30 de ani.era cunoscut in bransa si atunci ca doctor bun. eh? makes any sence ce am zis mai sus ca a uitat sa traiasca in afara jobului? ihi, ma gandeam eu.. |
-------------------- |
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
In Jurnalul National de astazi, e un articol in care e confirmata oarecum varianta in care Romania ar putea deveni destinatie turistica in scopul fertilizarii artificiale, avand in vedere ca preturile sunt muuult mai mici decat in strainatate. Doctori din SUA intermediaza asemenea afaceri. Si cum reclama e sufletul afacerii, cred ca o sa conteze ceva faptul ca nenea asta a facut dintr-o babaciune cu o basina in izmene si un picior in groapa tanara mama proaspata ca o floare.
|
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 07:53 |