DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Frane

Mihai B
post 20 Aug 2003, 00:44
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(\"alexnet\")
La mine in afara de scartaitul cand apas frana, cateodata mai apare un scartait ritmic in mers inca de cand avea masina vre-o 1200 Km. Daca accelerez brusc sa trag usor stanga sau dreapta de volan dispare  :shock: 
De la ce naiba o fi?  :? Freaca vre-o placuta pe disc?

nu stiu cum o fi la solenza ca inca nu am constatat aceasta problema, dar am avut aceasta problema pe berlina shi era din cauza placutzelor. aparea de obicei cat placutzele erau noi shi mecanicul meu o rezolva bagand placutzele nitzel la polizor shi luandu-le marginile. el zicea ca sunt proaste placutzele shi nu vin perfect pe disc.
dupa mintea mea foarte bine nu era ce facea el fiindca pilindu-le la margini se mai micshora nitzel suprafatza de contact a placutzelor cu discul (cred ca destul de putzin, da oricum se micshora - iar aceasta micshorare ar trebuie sa reduca eficacitatea franei, nu?). oricum, dupa ce le lua la polizor se termina shi cu scartzaiala aia ritmica, iar de eficacitatea franei nu m-am plans niciodata pe berlina.
dupa un timp am constatat ca pot sa evit problema folosind alte tipuri de placutze. alea de scartziau erau no name-uri, cu de alea de scria pe ele "piese de origine" nu aveam probleme.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexnet
post 7 Sep 2003, 12:33
Post #32

Membru

Mda, am fost sambata la service la Meridian cu 2 probleme:

1. Usa stanga spate care nu se mai deschidea de loc - s-a rezolvat relativ repede in cateva minute, cred ca era sarita parghia - nu mi-au spus si am uitat sa mai intreb ca m-am luat cu a 2-a problema.

2. Scartaitul ritmic in mers dupa mai multe frane (mers tipic prin oras), care evident era de la placutele de frana. Am stat langa mecanic cand le-a desfacut si mi le-a aratat. Prima constatare pe care am facut-o este ca NU AU FIR PENTRU MARTORUL DE UZURA - asa e venita din fabrica cica nu se mai pune :shock: , nu au sant pe mijloc pt. colectarea mizeriei, palcutele sunt cele care se folosesc si la DACIA PAPUC Diesel (asa zice mecanicu') si sunt dintr-un material mai dur cu insertii de nustiu ce draq bucati de material care se desprind ramanand gauri. Concluzia: vrei sa nu-ti mai scartie nici cand pui frana si nici in mers schimba palcutele. Cele care vin ca piese de schimb (tot "de origine") sunt diferite :shock: mi le-a si aratat: sunt din alt material mai putin dur care nu mai scartie (asa zicea mecanicu'), au sant pe mijloc pt. mizerie si evident nu au fir pt. martorul de uzura pt. ca la SOLENZA NU SE MAI POARTA (bine ca i-au pus airbag in schimb) icon_evil.gif 022.gif 251.gif cost 300K setul. Nu le-am schimbat inca pt. ca stau cam prost cu banii si o sa atept revizia (sper sa ma tina pana atunci scartaietorile). Asa ca frati solenzari nu asteptati sa vi se aprinda matorul din bord pt. a schimba placutele ca veti astepta mult si bine, verificati uzura ochiometric si manual; partea buna e ca puteti folosi placutele FERODO fara sa va faceti griji ca n-au fir pt. martor, eu asa o sa fac dar numai dupa perioada de garantie si in cazul in care cele care vin ca piese de schimb se dovedesc a fi tot niste scartaietori enervante.

In alta ordine de idei si putin off topic, am vazut la service o solenza scala facuta cam praf pe toata partea dreapta (motorul era intact), cred ca a cazut in sant pe partea aia si s-a dus asa taras pt. ca avea smocuri de iarba/fanete de pe campurile patriei prinse prin bari si roti, in tot cazul habitaclu nu era f.f.f.f rau afectat doar bordul era desprins si stambat in sus. A si sa nu uit: acul de la vitezometru era blocat la 150 Km/ora :shock: asa ca lasati draq viteza ca nu e buna la nimic. up.gif

Bafta,

--------------------
+
AlexV
post 7 Sep 2003, 12:49
Post #33

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

faza cu firul nu e o mare problema. la dsn exista dar se rupe destul de repede. cel care pleaca de la mufa la bord, nu cel de la placute la mufa. asa ca nu te impacienta ca oricum nu e bine sa astepti sa se aprinda ceva ca sa schimbi placutele.

faza cu acul eu (pe cuvant) nu o inteleg.
cun poate sa ramana blocat cand este un ac ce se roteste intr-un camp magnetic. campul in caz de accident sigur nu ramane in starea in care era ca atunci ramane si computerul. si sa se deformeze chestia aia mica in care sta acul si sa nu se mai poata roti pai ar trebui sa cada din beoing si soferul (in cadere) sa ii dea blana in a 5-a. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
alexnet
post 7 Sep 2003, 19:54
Post #34

Membru

faza cu acul eu (pe cuvant) nu o inteleg.
cun poate sa ramana blocat cand este un ac ce se roteste intr-un camp magnetic. campul in caz de accident sigur nu ramane in starea in care era ca atunci ramane si computerul. si sa se deformeze chestia aia mica in care sta acul si sa nu se mai poata roti pai ar trebui sa cada din beoing si soferul (in cadere) sa ii dea blana in a 5-a. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Sincer iti spun ca nu am incercat nici macar o clipa sa inteleg de ce ramane acul acolo pana acum si am mai auzit (nu vazut) destule cazuri inclusiz la televizor (si nu cred ca sunt singurul). Eu am zis exact ce am vazut si ca idee sa sti ca tabloul de bord era crapat/spart. (bordul era "indoit" in sus de partea dreapta).
Btw, pt. curiosi si cei care inca nu s-au lecuit de viteza masina poate fi vazuta la Meridian din Str. Turnu-Magurele (Berceni - linia 102) in sectia de tinichigerie/vopsitorie.

Bafta,

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 16:14
Forum Renault