cota parte indiviza, intrebare
![]() ![]() ![]() |
cota parte indiviza, intrebare
Ov |
![]() ![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
De la cadastru, daca TOTI apropritarii si-au "facut" cadastru. Altfel, dupa ureche.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau din contractul de V/C al fiecarui apartament. Scrie ceva pe acolo. La noi asa au facut.
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
duda e ca unii proprietari nu vor sa arate contractul
![]() Alta treaba ciudata e ca la apartamente identice (acelasi etaj, aceeasi pozitionare, alta scara, tevile trec la fel prin casa, nu sunt pe colt sau la ultimul etaj, au balcoanele identice, etc) am cota parte indiviza diferita ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
la finantele publice ale administratiei locale, unde se plateste impozitul pe cladire, exista o fisa si o declaratie data de fiecare... de acolo cred ca poti obtine... dar nu prea ei calitate sa ceri... doar asociatia... in orice caz, asociatia ar trebui sa aiba acordul de asociere semnat de fiecare proprietar, prin care sa se stabileasca si sa se recunoasca cotele indivize de proprietate, respectiv de participare la deciziile blocului si la chetuielile comune (salarii etc. ... altele decat cele masurate sau care se impart dupa persoane)...
parerea mea e sa faci scris la asociatie, pentru ca e de datoria lor sa aiba situatia... altfel cum calculeaza cotele de intretinere?... daca nu vor, sesizeaza primaria de care apartine imobilul, serviciul responsabil cu controlul si indrumarea asociatiilor de proprietari... vor pune ei ordine! cota indiviza ar trebui sa fie la fel la apartamente identice... insa pot exista diferente de care tu sa nu stii, datorita unor instalatii/dotari etc. diferite... ele trebuie sa reiasa din carte tehnica a imobilului pe care asociatia ar trebui sa o detina... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
Ov |
![]()
|
pai normal ca nu ma duc eu ci il trimit pe administrator, eu doar m-am sfatuit cu el si m-am oferit sa aflu unde trebuie sa se duca
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Caz 1: In mod normal se trece in contractul de asociere, asta in caz ca s-au constituit ca Asociatie de Proprietari.
Caz 2: Daca nu, te poti folosi de cartea tehnica a imobilului. Trebuie sa aiba. Caz 3: documentatie cadastrala. Asta e cazul jalnic. Vezi HG 1588/2007 art. 8 alin 3 lit e parca si art. 45 si 46 |
-------------------- |
|
Cipiotul |
![]()
|
![]() ^RIP^ IS28AUG Group: Members Posts: 264 Joined: 22 July 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Ov @ 1 Oct 2008, 11:39) Alta treaba ciudata e ca la apartamente identice (acelasi etaj, aceeasi pozitionare, alta scara, tevile trec la fel prin casa, nu sunt pe colt sau la ultimul etaj, au balcoanele identice, etc) am cota parte indiviza diferita ![]() sper sa nu se considere reclama: http://www.fapr.ro/FAPR/manuale/documente/...te_indiviza.pdf citez din acel document: QUOTE Suma cotelor-parti indivize exprimate in procente (de exemplu: 3,1 % apartinand proprietarului X) ale tuturor proprietarilor din cladire sau tronson de cladire sau scara pentru care s-a constituit asociatia de proprietari trebuie sa fie egala cu 100. Daca rezultatul nu este egal cu 100 (aspect des intalnit), conform cotelor-parti indivize inscrise in actele de proprietate, atunci cota-parte indiviza se recalculeaza conform formulei de mai sus de baza fiind suprafata utila specificata in actul de proprietate This post has been edited by Cipiotul: 1 Oct 2008, 12:12 |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.4 MPI
2006
- ISxxSEC ex: Dacia 1310L - 1994 (RIP)
Dacia 1310L - 1995 (RIP 2018) Opel Astra G-CC (Y20DTH) Grabeste-te incet sa intarzii la timp ! |
|
Ov |
![]()
|
@Cipiotul - Multumesc mult, cred c-am lamurit-o. In cazul nostru suma indivizelor depaseste 100
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 03:31 |